Kesan Genshin Terbaik [Julai 2021]

Genshin Impact mempunyai banyak watak yang boleh anda pilih, dan ia merangkumi pelbagai gaya permainan. Dari menangani sejumlah besar kerosakan hingga memberikan sokongan, ada watak untuk setiap pemain. Untuk memaksimumkan potensi mereka, anda perlu membina watak anda dengan betul.

Kesan Genshin Terbaik [Julai 2021]

Dengan binaan yang betul, anda dapat menampilkan watak terbaik anda dan mengalahkan musuh mana pun. Binaan sangat penting, terutama semasa pertempuran yang memerlukan kerja berpasukan dan persiapan. Di sini, anda akan mengetahui binaan terbaik untuk setiap watak dalam Genshin Impact.

Kesan Genshin Terbaik

Bahagian ini akan menyenaraikan set senjata dan Artifak setiap watak yang ideal. Pada masa ini, terdapat 38 watak yang boleh dimainkan. Kami hanya akan merangkumi 35 yang pertama kerana tiga yang baru belum diterokai.

Walaupun beberapa di antaranya mempunyai banyak gaya permainan, kami hanya akan menyenaraikan karya terbaik mereka.

Dengan cara ini, mari masuk ke dalam bangunan terbaik untuk setiap watak.

Binaan Terbaik untuk Setiap Watak

Kami akan menyenaraikan watak mengikut urutan abjad.

Albedo

Albedo adalah pendekar pedang dan menggunakan elemen Geo. Dia berfungsi paling baik sebagai watak sub DPS, dan anda akan dapati pedang Harbinger of Dawn memberikan hasil terbaik. Artifak terbaiknya adalah satu set lengkap Archaic Petra.

Amber

Sebagai watak Pyro Bow Bintang Empat, Amber mudah diperoleh dalam permainan ketika anda membuatnya melalui cerita. Dia berprestasi terbaik sebagai watak sub DPS dalam pesta anda, terutamanya ketika anda memberinya Skyward Harp. Hasilnya lebih tinggi lagi dengan empat Artifak Troupe Wanderer.

Barbara

Barbara yang ceria menggunakan Catalyst sebagai senjata dan Hydro sebagai elemennya. Dia benar-benar watak sokongan, senjata terbaiknya ialah Prototype Amber. Lengkapkannya dengan empat Artifak Kekasih Maiden, dan dia akan menjadi penyembuh yang berkesan.

Beidou

Beidou mengayunkan tanah liatnya dengan lebih mudah, dan elemennya adalah Electro. Senjata Wolf's Gravestone menjadikannya unit DPS utama yang kuat. Bagi Artifak, dua Gladiator's Finale dan dua lagi Bloodstained Chivalry berfungsi paling baik.

Bennett

Bennett memegang pedang dengan mahir, bersama dengan elemen Pyro. Binaan terbaiknya adalah sebagai watak sokongan; senjata terbaik untuknya adalah Skyward Blade. Satu set lengkap Noblesse Oblige akan menyelesaikan pembangunan, yang membolehkannya memberikan peningkatan serangan kepada anggota parti lain.

Chongyun

Sebagai watak sub-DPS, Chongyun dapat memberikan kerosakan tambahan untuk meningkatkan jumlah output. Dia adalah pengguna claymore dan Cryo, dan senjata terbaiknya adalah Skyward Pride. Set Artifak yang sesuai untuknya adalah dua Noblesse Oblige dan dua Blizzard Strayer.

Diluc

Diluc adalah pemakai tanah liat yang lain, tetapi unsurnya adalah Pyro. Binaan terbaiknya adalah sebagai watak DPS utama yang memegang Wolf's Gravestone. Dia memerlukan satu set lengkap Crimson Witch of Flames untuk membinanya dengan sebaik mungkin.

Diona

Seorang gadis comel dengan telinga kucing, Diona bertarung dengan busur dan menggunakan elemen Cryo. Dia watak sokongan yang hebat apabila diberi Sacrificial Bow. Set Artifak terbaiknya adalah empat keping Noblesse Oblige.

Eula

Binaan terbaik Eula adalah watak DPS utama, memanfaatkan elemen tanah liat dan Cryo. Senjata terbaiknya ialah Song of Broken Pines. Mengenai set Artifak yang sempurna, dia memerlukan satu set Pale Flame yang lengkap.

Fischl

Fischl bukan sahaja bertarung dengan burung gagak Oz, tetapi dia menembak anak panah dan Electro dengan mahir. Melengkapkannya dengan Skyward Harp sangat sesuai untuk pembuatan DPS utamanya. Untuk melengkapkannya lebih jauh, dia harus memiliki dua Gladiator's Finale dan dua Artifak Thundering Fury untuk mendapatkan karya terbaik.

Ganyu

Separuh manusia dan separuh qilin, Ganyu juga merupakan pemanah dan Cryo wielder. Peranan DPS utama adalah di mana dia bersinar, terutama dengan menembak dengan Amos ’Bow. Dengan satu set lengkap Wanderer's Troupe, dia dapat menghancurkan medan perang.

Hu Tao

Gadis kecil ini mungkin menguruskan rumah pengebumian, tetapi dia maut di medan perang. Hu Tao bertarung dengan polearm dan elemen Pyro. Peranan terbaiknya adalah sebagai DPS utama, yang memegang Kakitangan Homa. Anda harus memberinya satu set lengkap Artifak Penyihir Crimson Witch of Flames untuk melengkapkan binaan ini.

Jean

Dia mungkin kakak Barbara, tetapi jangan biarkan hubungan keluarga menipu anda. Jean menangis melalui musuh dengan pedang dan elemen Anemo. Dia bersinar sebagai unit sub DPS yang dipersenjatai dengan Aquila Favonia. Dengan dua Gladiator Finale dan dua Viridescent Venerer, dia semakin kuat dalam peranan.

Kaedehara Kazuha

Kazuha dipersenjatai dengan pedang dan elemen Anemo. Dia memerlukan Pedang Bersumpah Kebebasan dan set lengkap Viridescent Venerer agar berkesan. Dengan binaan ini, dia menjadi watak sokongan.

Kaeya

Dalam pertempuran, Kaeya bertarung dengan pedang dan membekukan musuh dengan elemen Cryo. Senjata terbaik yang dapat dilengkapkannya adalah Aquila Favonia, yang merupakan sebahagian daripada bangunan DPS utamanya. Pasangkannya dengan set lengkap Artefak Blizzard Strayer, dan rekaan terbaiknya lengkap.

Kamisato Ayaka

Elemen Cryo Ayaka dinyatakan melalui permainan pedang yang mahir. Apabila dibina sebagai watak DPS utama, dia dapat menangani kerosakan yang teruk pada musuhnya. Dia memerlukan pedang Mistsplitter Reforged dan satu set lengkap Artefak Blizzard Strayer.

Keqing

Pedang dan Electro adalah tanda tangan Keqing ketika dia menyapu di medan perang. Dia berfungsi paling baik sebagai DPS utama pesta dengan Primordial Jade Cutter. Melengkapkannya dengan dua Thundering Fury dan dua Gladiator's Finale dapat membantu menyelesaikan pembangunan ini.

Klee

Main-main dan taksub dengan bahan letupan, Klee menggunakan Catalyst dan Pyro ketika bertempur. Tambahkan dia ke pesta anda sebagai watak DPS utama, lengkapkan dia dengan Doa Hilang ke Angin Kudus dan saksikan dia membakar medan perang. Set Artifak idealnya adalah empat Crimson Witch of Flames.

Lisa

Lisa juga menggunakan Catalyst sebagai senjatanya, walaupun dia pengguna Elektro sebagai gantinya. Binaan idealnya adalah sebagai sub-DPS, dipersenjatai dengan Skyward Atlas. Lengkapkan binaan dengan set Thundering Fury penuh untuk hasil terbaik.

Mona

Kemahiran astrologi Mona setara dengan penguasaan Hydro dan Catalyst. Binaannya yang sempurna terdiri dari Doa Hilang kepada Angin Kudus dan empat Artifak Noblesse Oblige. Dengan ini, dia menjadi watak sub-DPS sepenuhnya.

Ningguang

Sebagai salah satu dari sedikit pengguna Geo, Ningguang bertarung dengan Catalyst dan berada di tahap terbaik dengan Memory of Dust. Dia watak utama DPS, terutamanya apabila anda mendapat dua Gladiator's Finale dan dua Artifak Archaic Petra.

Noelle

Noelle juga merupakan pengguna Geo, walaupun senjata pilihannya adalah lebih banyak. Reka bentuknya cenderung berfungsi sebagai DPS utama, walaupun peranan sub-DPS juga berfungsi. Kerosakannya keluar dari tangga lagu ketika bersenjata dengan The Unforged dan satu set lengkap Retracing Bolide.

Qiqi

Qiqi adalah zombie dengan ingatan yang buruk, tetapi dia bertarung dengan baik dengan pedang dan elemen Cryo-nya. Kebolehannya menjadikannya watak sokongan yang sangat baik. Untuk memaksimumkan penyembuhan, lengkapkannya dengan Skyward Blade dan set lengkap Noblesse Oblige.

Pisau cukur

Dengan kemampuan tanah liat dan elektro, Razor adalah watak DPS utama yang kuat, tidak sesuai untuk perkara lain. Anda perlu memberinya pedang Wolf's Gravestone dan empat Gladiator's Finale untuk mendorongnya ke hadnya.

Rosaria

Seorang kakak beragama, Rosaria bertarung dengan polearm dan elemen Cryo. Senjata terbaiknya adalah Crescent Pike, digabungkan dengan dua Pale Flame dan dua Bloodstained Chivalry. Dengan item ini, dia watak DPS utama yang hebat.

Sukrosa

Penguasaan Sucrose terhadap Anemo dan Catalyst memberikan kekuatannya sebagai sub-DPS. Binaan terbaiknya memerlukan senjata The Widsith dan empat Viridescent Venerer.

Tartaglia

Tujuan Tartaglia dengan busur adalah benar, sama mematikannya dengan kekuatan Hydro-nya. Dia berfungsi paling baik sebagai watak DPS utama, terutama dengan Skyward Harp. Bagi Artifak, dia memerlukan empat Artifak Heart of Depth untuk mencapai potensi maksimumnya.

Pelancong

Traveller adalah avatar anda dan memulakan permainan dengan elemen Anemo. Semasa anda meneruskan jalan cerita, anda akhirnya akan dapat "beresonansi" dengan salah satu Patung Tujuh dan mengubah unsur asas anda menjadi Geo. Walau apa pun unsur unsur anda, anda akan selalu menggunakan pedang.

Binaan Anemo terbaik Traveller terdiri daripada Skyward Blade dan empat Artifak Viridescent Venerer. Mereka yang bermain Geo sebaliknya perlu melengkapkan Festering Desire, dua Archaic Petra, dan dua Gladiator's Finale. Kedua-duanya adalah binaan sub-DPS.

Venti

Sebagai "pengembara mengembara," kemahiran memanah dan Anemo Venti adalah tambahan yang patut diperhatikan bagi mana-mana pihak. Dia berfungsi paling baik sebagai watak sub-DPS. Untuk hasil terbaik, beri dia Elegy for the End dan empat Artifak Noblesse Oblige.

Xiangling

Kemahiran polearm dan Pyro Xiangling sama seperti kemahiran masakannya. Anda akan menganggapnya paling berkesan sebagai watak DPS utama. Untuk memaksimumkan binaan ini, lengkapkan dia dengan Skyward Spine, dua Crimson Witch of Flame, dan dua Gladiator's Finale.

Xiao

Xiao dipersenjatai dengan polearm dan elemen Anemo. Kebolehannya menjadikannya watak DPS utama yang kuat, dan anda perlu membinanya dengan betul. Berikan dia Primordial Jade Winged-Spear, dua Viridescent Venerer, dan dua Gladiator's Finale untuk hasil terbaik.

Xingqiu

Xingqiu menggunakan pedang sebagai senjatanya, menggabungkan pedang dengan kemampuan Hydro. Peranan sub-DPS adalah yang terbaik. Pedang Berkorban, dua Noblesse Oblige, dan dua Heart of Depth berfungsi dengan baik sebagai peniaga sub-kerosakan.

Xinyan

Ganas seperti yang dia nampak, Xinyan adalah pengguna claymore-wielder dan pengguna Pyro. Seperti yang ditunjukkan oleh senjata dan elemennya, dia watak DPS yang hebat. Dia memerlukan senjata Skyward Pride, dua Noblesse Oblige, dan dua Bloodstained Chivalry untuk pembuatan ini.

Yanfei

Yanfei adalah penasihat undang-undang, dan dia suka menolong orang. Elemen Pyro dan penguasaan Catalyst menjadikannya watak DPS utama yang sangat baik. Untuk mengatasi setiap titisan kerosakan darinya, berikan Doa Hilangnya kepada Angin Kudus dan empat Artifak Penyihir Crimson of the Flames.

Zhongli

Zhongli yang penuh teka-teki bekerja sebagai perunding di ruang pengebumian Hu Tao. Dia mahir dalam penggunaan elemen polearm dan Geo. Bangunan terbaiknya, sebagai sub-DPS, terdiri dari Skyward Spine, dua Noblesse Oblige, dan dua Archaic Petra.

Apa yang Perlu Dipertimbangkan Semasa Membentuk Perwatakan

Setiap watak mempunyai sifat dan kebolehan yang membuatnya sesuai untuk binaan tertentu. Mereka adalah:

  • Unsur
  • Keupayaan
  • Peranan
  • Statistik Asas
  • Buruj

Semua ini berkumpul untuk mempengaruhi pembinaan watak anda. Selepas ini, anda perlu mempertimbangkan lebih daripada satu atribut watak untuk membuat pasukan yang sempurna. Oleh itu, pembinaan watak lebih daripada melengkapkan senjata dan Artifak, tetapi juga dengan siapa mereka bekerja dengan baik bersama.

Pasukan Kesan Genshin Terbaik

Oleh kerana terdapat banyak kemungkinan kombinasi pasukan di luar sana, kami hanya akan melihat beberapa, atau jika tidak, kami akan kehabisan ruang.

Pembinaan pasukan tujuan am terbaik adalah dengan memiliki Kazuha, Hu Tao, Xingqiu, dan Qiqi. Keempat-empat ini akan saling melengkapi dengan kebolehan dan peranan mereka.

Sekiranya anda mahukan kumpulan watak watak terbaik yang terbaik, ia terdiri daripada Xiangling, Barbara, Traveller, dan Kaeya. Pesta ini juga berfungsi untuk atasan dan penerokaan.

Soalan Lazim Tambahan

Apakah beberapa item binaan yang mesra bajet?

Tidak semua orang mempunyai peralatan untuk membina yang sempurna. Walau bagaimanapun, anda masih boleh menggantinya dengan item lain sehingga anda mendapatkannya. Senjata satu hingga tiga bintang terdapat di peti, dibeli dari kedai, atau di Penyiasatan.

Pasukan yang Sempurna

Setiap watak dalam Genshin Impact mempunyai sekurang-kurangnya satu gaya permainan, dan beberapa watak dapat dimainkan secara berbeza. Walau bagaimanapun, binaan ini dapat membantu mengoptimumkan setiap watak dengan sepenuhnya. Ingatlah bahawa ini adalah senario "dunia sempurna". Anda mungkin tidak memiliki peralatan atau sumber daya "tepat" untuk melengkapkannya dengan cara yang disarankan, tetapi anda masih dapat menggunakannya dengan item anggaran sehingga anda melakukannya.

Apa yang dibina parti anda sekarang? Siapa yang paling anda gemari bermain? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts