Bagaimana Mendapatkan Sinaran di Valorant

Tidak mudah untuk sampai ke puncak papan pendahulu dalam Riot's Valorant Competitive Mode. Banyak pemain telah mencuba, tetapi sangat sedikit yang berjaya mencapai Radiant Rank - dan dengan alasan yang baik.

Bagaimana Mendapatkan Sinaran di Valorant

Sekiranya anda berfikir untuk membuat perjalanan yang sukar untuk dihitung sebagai yang terbaik dari yang terbaik, atau jika anda hanya ingin tahu, anda telah sampai di tempat yang tepat.

Cari tahu apa yang diperlukan untuk sampai ke Radiant Rank dan mengapa "Radiant" dan "Radianite" tidak dapat ditukar ganti di Valorant.

Bagaimana Mendapatkan Radiant di Peringkat Valorant?

Valorant menggegarkan dunia permainan ketika dilancarkan di seluruh dunia pada tahun 2020. Seperti banyak penembak berbilang pemain dalam talian sebelum ini, permainan ini mempunyai mod santai untuk digunakan pemain dalam persekitaran yang tidak kompetitif. Namun, ini adalah mod peringkat permainan yang diatur oleh para pemain untuk membuktikan penguasaan mereka terhadap mekanisme permainan yang tidak dapat dimaafkan.

Sekiranya anda baru menggunakan mod ini, atau hanya memerlukan penyegaran cepat, berikut cara kerjanya:

Terdapat lapan peringkat dalam sistem peringkat Valorant dan setiap peringkat mempunyai tiga sub-tahap, kecuali Immortal dan Radiant. Tahap terakhir ini masing-masing hanya mempunyai satu sub-peringkat dan merupakan dua teratas dalam sistem ranking. Anda mesti melalui setiap peringkat dan peringkat untuk mencapai yang terakhir, Radiant.

Sebagai contoh, jika anda bermula di tingkat terendah, Besi, anda perlu melalui Besi 1, Besi 2, dan Besi 3 untuk mencapai tahap berikutnya. Dalam kes ini, ia adalah Gangsa.

Anda akan terus berusaha melalui setiap peringkat dan sub-tahap sehingga anda mencapai Immortal. Tahap kedua hingga tahap terakhir dalam sistem ranking hanya mempunyai satu peringkat sebelum anda mencapai Radiant.

Secara keseluruhan, anda perlu melalui 20 peringkat (tingkatan dan sub-tingkatan) untuk sampai ke peringkat teratas dalam sistem: Radiant. Sebilangan pemain memperoleh mata yang cukup dan memenangi perlawanan yang cukup untuk melepasi sub-peringkat sepenuhnya, tetapi itu adalah pengecualian dan bukan peraturan. Berharap untuk melangkah ke semua 20 peringkat untuk mencapai puncak papan pendahulu.

Namun, ini bukan perjalanan yang mudah, jadi bersiaplah untuk banyak darah, keringat, dan mungkin air mata yang sangat nyata ketika anda berada di peringkat tertinggi.

Untuk membantu mengurangkan jumlah air mata kekecewaan yang mungkin anda tumpahkan untuk mencapai impian Radiant, lihat beberapa petua peringkat di bawah ini:

1. Ketepatan Adalah Segalanya

Seperti banyak permainan yang kompetitif, memenangi permainan adalah faktor terpenting untuk menduduki tempat di Valorant. Walau bagaimanapun, sistem ini juga memerlukan bagaimana anda menang atau kalah dalam pertandingan. Semakin menentukan kemenangan, semakin baik anda dan kemungkinan akan mara ke peringkat seterusnya.

2. Luangkan Masa untuk Memanaskan badan

Berapa kerapkah anda masuk ke pertandingan selepas anda log masuk ke permainan? Meluangkan masa untuk memanaskan badan adalah penting dalam arena persaingan mana pun, sama ada permainan bola sepak atau penembak FPS.

Salah satu kaedah paling mudah untuk memanaskan badan adalah dengan melakukan beberapa latihan di sekitar latihan. Pastikan ketepatan anda setara atau berlatih bergerak di sekitar persekitaran untuk mendapatkan kepala anda dalam permainan. Anda juga boleh menggunakan Deathmatches atau DM untuk memanaskan badan jika anda lebih suka sasaran anda lebih "meriah".

Namun, ingatlah bahawa anda ingin menyimpan corak pemikiran santai jika anda menggunakan DM sebagai alat pemanasan. Perkara terakhir yang ingin anda lakukan ialah memasuki pertandingan kompetitif dengan sikap negatif kerana anda melakukan DM yang kurang baik.

3. Pergi Mendalam Ketika Membersihkan Sudut

Mengintip dan bekerja adalah strategi penting dalam pertandingan Valorant, tetapi anda perlu mengambilnya selangkah lebih jauh jika anda ingin menaiki peringkat ke Radiant. Baru-baru ini, Rory "dephh" Jackson, ahli sukan Dignitas, berkongsi tip mengenai sudut kerja di YouTube.

Dalam video tersebut, dia menasihatkan pemain untuk bekerja dalam sudut yang mendalam ketika mengintip sudut. Seperti yang digambarkannya dalam klip permainan, lebih banyak badan anda terdedah ketika anda mengintip untuk mengeluarkan musuh. Semakin jauh anda berdiri kembali, semakin sedikit jisim badan watak anda yang kelihatan semasa mengintip.

Selain itu, berdiri lebih jauh dari dinding atau penutup boleh memberi anda lebih banyak pilihan pergerakan sekiranya berlaku di selatan.

Sejauh mana anda perlu berdiri untuk sudut optimum?

Pemain liga pro ini berdiri sejauh dinding belakang untuk membersihkan sudut. Ini memberi dia penglihatan yang dia perlukan tanpa mengungkapkan terlalu banyak kepada musuh dan memikat mereka untuk mengambil gambar.

Bagaimana Mendapatkan Mata Bersinar Percuma di Valorant?

Nampaknya terdapat sedikit kekeliruan antara dua istilah serupa di Valorant dan beberapa pemain menggunakan istilah ini secara bergantian, tetapi tidak.

Untuk menyelesaikan masalah, periksa perbezaan antara dua istilah:

  • Radiant - kedudukan teratas dalam sistem Valorant Ranking

  • Radianite - bentuk mata wang yang digunakan untuk meningkatkan kulit dan membeli kandungan

Anda tidak boleh mendapatkan "Radiant Points (RP)" percuma di Valorant kerana tidak ada. Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk mendapatkan RP percuma sebagai ganjaran melalui BattlePass. Ganjaran BattlePasses berubah setiap kali, jadi jumlah mata yang tepat mungkin berbeza dari lulus hingga lulus. Sekiranya anda tidak sabar untuk memperoleh RP melalui BattlePass, anda selalu boleh membelinya di kedai.

Seberapa sukarkah untuk mendapat keberanian berseri?

Sangat sukar untuk sampai ke peringkat Radiant di Valorant, tetapi tidak mustahil jika anda bersedia berusaha untuk menjadi pemain terbaik di wilayah anda.

Salah satu perkara pertama yang harus anda fokuskan sekiranya anda merancang untuk menaikkan kedudukan adalah memenangi duel gol secara konsisten. Berani adalah mengenai ketepatan dan tangkapan kepala adalah di mana ketepatan paling banyak dikira.

Tidak seperti permainan FPS lain, anda tidak boleh menyembur dan berdoa dan mengira kemenangan jika peluru anda akhirnya berjaya menewaskan musuh. Itulah resipi kekecewaan segera pada setiap perlawanan.

Satu-satunya cara untuk anda menjadi lebih baik ialah dengan berlatih. Tidak ada jalan pintas mengenai mekanik intrinsik permainan ini.

Setelah anda menguasai duel gol dan memenangkannya secara konsisten, anda perlu log masuk setiap masa untuk mengumpulkan mata tersebut. Mengandalkan bermain dua hingga tiga permainan setiap hari untuk mencatat masa latihan dan juga mengumpulkan mata untuk tahap seterusnya.

Terakhir, jika anda belum melakukannya, anda harus menumpukan perhatian pada membuka kunci semua ejen Valorant. Tidak perlu naik peringkat hingga Radiant, bagaimanapun, mempunyai beberapa Ejen kegemaran di daftar anda membantu apabila anda harus menukar kegemaran.

Apa yang Radiant Lakukan dalam Valorant?

Radiant tidak semestinya "melakukan" apa-apa di Valorant kecuali memberi anda hak membual untuk mencapai puncak papan pendahulu di wilayah anda. Radianite, sebaliknya, membolehkan anda membuka kunci peningkatan kulit dan kandungan lain di kedai dalam permainan.

Bagaimana Menggunakan Titik Berseri Valorant?

Anda mungkin tidak dapat membeli kulit atau Ejen dengan RP, tetapi anda dapat membuka kunci peningkatan kulit dan animasi untuk memberi mereka gaya tambahan. Sekiranya anda bersedia membelanjakan RP anda, lihat langkah mudah di bawah:

  1. Lancarkan permainan.

  2. Tekan tab '' Koleksi '' di skrin utama.

  3. Tatal dan pilih senjata dan kulit yang ingin anda tingkatkan.

  4. Lihat peningkatan yang ada di panel sebelah kanan.

  5. Beli peningkatan menggunakan RP anda.

  6. Main permainan dengan peningkatan kosmetik baru anda.

Ingatlah bahawa anda perlu memiliki kulit sebelum dapat menaikkannya. Jangkakan menghabiskan sekitar 10-15 RP setiap peningkatan.

Bagaimana Anda Mendapat Radianite dalam Valorant?

Terdapat dua cara untuk mendapatkan Radianite Points atau RP di Valorant:

Ganjaran BattlePass

Anda boleh mendapatkan RP percuma menggunakan aktiviti kontrak di BattlePass. Melengkapkan tahap 4 dan 9 di BattlePass juga menghasilkan tambahan 20 RP setelah anda menyelesaikannya.

Menukar Mata Valorant (VP)

Sekiranya anda mempunyai wang tunai dunia nyata, anda boleh menukar VP dengan RP. Perlu diingat bahawa anda harus menghabiskan banyak Mata Valorant untuk segelintir Mata Radianite. Sebagai contoh, harganya 1.600 VP atau $ 15 untuk 20 RP. Pertukaran ini menghasilkan RP yang mencukupi untuk satu peningkatan kulit.

Berapa Banyak Pemain Berwajah Berseri Ada?

Pada Mac 2021, sekitar 0.1% pemain Valorant berada di peringkat Radiant di wilayah mereka, dan sedikit lebih dari 1% mencapai peringkat Immortal. Jangan biarkan nombor ini membuat anda turun. Papan pendahulu direka dengan cara ini dengan alasan dan hanya 500 pemain teratas atau lebih per wilayah yang pernah dapat mencapai peringkat Radiant.

Sebilangan besar pemain jatuh di peringkat rendah hingga pertengahan dengan pengedaran terbanyak antara Bronze 2 dan Silver 1.

Dapatkan Berseri Dengan Radiant

Sekiranya anda mempunyai setitik darah yang kompetitif, naik ke peringkat Radiant mungkin ada di radar anda. Ini adalah tugas yang menakutkan yang memerlukan masa dan dedikasi untuk permainan, tetapi mungkin jika anda bersedia untuk melakukannya. Ingatlah bahawa ketepatan adalah kunci ketika memenangi pertandingan dan duel. Tidak cukup untuk memenangi perlawanan anda, anda perlu melakukannya dengan mahir - secara konsisten.

Adakah anda telah mencapai peringkat Radiant? Apakah petua anda untuk naik lebih cepat? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts