Cara Mendapatkan Supercharged XP di Fortnite

Terdapat banyak cara untuk meningkatkan tahap anda di Fortnite, termasuk bonus XP yang dikenakan. Walau bagaimanapun, syarat untuk mengaktifkannya dan cara kerjanya tetap menjadi misteri bagi beberapa musim pemain selepas ia pertama kali dilaksanakan. Sekiranya anda juga keliru tentang apa itu XP supercharged dan bagaimana cara mendapatkannya, kami memberi anda maklumat.

Cara Mendapatkan XP Supercharged di Fortnite

Dalam panduan ini, kami akan menerangkan cara mendapatkan XP yang supercharged pada musim ke-6, Fortnite musim terbaru, dan bagaimana ia berfungsi pada musim sebelumnya. Selain itu, kami akan menjawab beberapa soalan umum yang berkaitan dengan bonus.

Apa itu Supercharged XP?

Pertama, mari kita tentukan apa itu XP yang dikenakan secara berlebihan - ini adalah bonus yang menggandakan XP anda. Bonus akan diaktifkan sebaik sahaja anda log masuk setelah memenuhi syarat. Ini berlaku untuk setiap tindakan dalam permainan selain dari menemukan kawasan baru di peta. Namun, ada had pada maksimum XP yang anda dapat.

Bagaimana Mendapatkan Supercharged XP pada Musim 2?

Walaupun musim kedua Fortnite sudah lama berlalu, cara kerja XP yang supercharged tidak berubah. Kembali pada masa awal, beberapa pemain biasa mengelirukan dua kali ganda hujung minggu XP dengan XP supercharged. Walau bagaimanapun, ini adalah dua bonus yang berbeza.

Untuk mendapatkan XP berganda, anda harus bermain pada hujung minggu (bukan pada hujung minggu, walaupun ini adalah acara satu kali), sedangkan untuk mengaktifkan XP supercharged, anda harus melewatkan pencarian pantas dan harian anda. Itu mungkin terdengar pelik, tetapi ia membolehkan pemain yang tidak bermain begitu kerap berada di tahap yang baik berbanding dengan pemain yang bermain setiap hari. Apabila anda log masuk ke Fortnite pada keesokan harinya, XP yang dikenakan caj harus diaktifkan.

Kesalahpahaman umum adalah bahawa bonus berlangsung selama empat peringkat. Itu tidak selalu berlaku - sebenarnya, ia berlangsung sehingga anda memperoleh jumlah XP yang anda terlepas untuk tidak menyelesaikan pencarian harian. Oleh itu, melangkau pencarian ini bukanlah cara untuk memperoleh lebih banyak XP daripada pemain yang menyelesaikannya, melainkan cara untuk menjimatkan masa.

Bagaimana Mendapatkan Supercharged XP pada Musim 3?

Musim 3 sedikit berbeza dari musim 2 dari segi bonus XP yang dikenakan. Untuk mendapatkannya, anda seharusnya melewatkan misi cepat dan harian, tetapi XP hanya dikeluarkan pada akhir musim.

Maklumat ini mungkin kelihatan tidak masuk akal ketika musim ketiga sudah habis, tetapi ini menunjukkan bahawa pembangun mungkin memutuskan untuk melakukannya lagi pada masa akan datang. Oleh itu, pastikan untuk memeriksa syarat pengaktifan XP yang supercharged sebelum bermulanya setiap musim baru dan bukannya bergantung pada ingatan musim sebelumnya.

Cara Memperolehi Supercharged XP pada Musim 4

Pada musim 4, XP supercharged kembali ke permainan sejak awal, yang bermaksud bahawa pemain yang tidak dapat bermain sesering yang lain mendapat kelebihan mereka kembali. Yang harus anda lakukan hanyalah melengkapkan pencarian harian. Sebaik sahaja anda masuk ke permainan pada keesokan harinya, bonus akan diaktifkan.

Cara Memperolehi Supercharged XP pada Musim 5

Untuk mengaktifkan XP supercharged, anda harus melewatkan pencarian cepat dan harian anda. Itu mungkin terdengar ganjil pada mulanya, tetapi ia membolehkan pemain yang tidak bermain begitu kerap berada di tahap yang baik berbanding dengan mereka yang bermain setiap hari.

Walaupun begitu, anda masih boleh bermain setiap hari - tetapi anda harus memeriksa terlebih dahulu apakah cabaran cepat dan harian untuk mengelakkannya. Apabila anda log masuk ke Fortnite pada keesokan harinya, XP yang dikenakan caj harus diaktifkan.

Kesalahpahaman umum adalah bahawa bonus berlangsung selama empat peringkat. Itu tidak selalu berlaku - sebenarnya, ia berlangsung sehingga anda memperoleh jumlah XP yang anda terlepas untuk tidak menyelesaikan pencarian harian. Oleh itu, melangkau pencarian ini bukanlah cara untuk memperoleh lebih banyak XP daripada pemain yang menyelesaikannya, melainkan cara untuk menjimatkan masa.

Fortnite_20191102104714

Bagaimana Mendapatkan XP Supercharged pada Musim 6?

Dari segi XP supercharged, tidak ada yang berubah dengan pelepasan musim baru Fortnite. Untuk mengaktifkannya, anda masih harus melewatkan menyelesaikan pencarian cepat dan harian. Anda masih boleh bermain setiap hari, tetapi pastikan untuk memeriksa terlebih dahulu apakah pencarian cepat dan harian terkini untuk mengelakkannya.

Tidak ada masalah untuk menyelesaikan cabaran legenda dan mingguan - sebenarnya, menggabungkannya dengan bonus XP yang sangat tinggi adalah wajar. Sebaik sahaja anda masuk ke permainan pada keesokan harinya, bonus akan diaktifkan dan akan bertahan sehingga anda mendapat jumlah XP yang anda ketinggalan dengan melewatkan pencarian. Betul - XP supercharged tidak akan memberi anda kelebihan besar berbanding pemain yang melengkapkannya, tetapi dapat menjimatkan banyak masa.

Soalan Lazim

Baca bahagian ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai cara kerja XP yang supercharged di Fortnite.

Berapa lamakah Supercharged XP berlangsung?

Sebilangan besar pemain berpendapat bahawa bonus XP yang dikenakan melebihi empat tahap. Kesalahpahaman ini mungkin berlaku kerana ini adalah jangka masa yang biasa dalam permainan, tetapi tidak semestinya sama untuk semua orang.

Pada hakikatnya, bonus akan bertahan sehingga anda memperoleh jumlah XP yang sama dengan anda melewatkan pencarian cepat dan harian. Setelah XP supercharged diaktifkan, bar XP anda akan bertukar keemasan. Sebelum tamat, anda akan melihat ikon kilat putih di sebelahnya, bar XP anda akan bertukar menjadi ungu.

Adakah Mungkin Mendapatkan XP Supercharged Tanpa Had?

Adalah mungkin untuk memastikan XP anda tetap berlebihan sepanjang masa jika anda terus melewatkan pencarian cepat dan harian anda. Kemudian, hari demi hari apabila anda log masuk, bonus akan diaktifkan.

Namun, jika anda berjaya memperoleh lebih banyak XP dalam sehari daripada jumlah yang anda terlepas dengan melewatkan pencarian harian, ia akan berakhir, dan anda perlu menunggu hingga keesokan harinya. Sudah tentu, itu tidak bermakna anda harus berhenti bermain seharian - malah jumlah XP yang tetap akan membantu anda beralih ke peringkat seterusnya.

Gunakan Bonus dengan Bijak

Seperti yang anda lihat, mengaktifkan XP supercharged di Fortnite jauh lebih mudah daripada yang kelihatannya pada mulanya. Masalahnya adalah bahawa pembangun tidak pernah benar-benar mendedahkan cara kerjanya, jadi pemain harus mengetahuinya sendiri. Perlu diingat bahawa XP yang supercharged bukanlah cara ajaib dan muktamad untuk mencapai tahap teratas lebih cepat daripada yang lain, melainkan pengganti pencarian harian.

Selain itu, walaupun anda harus melewatkan pencarian harian untuk mengaktifkan bonus, anda masih boleh menyelesaikan pencarian legenda dan mingguan dan menerima XP berganda - jangan ketinggalan, dan semoga berjaya di musim 6.

Apa pendapat anda mengenai musim 6 Fortnite? Adakah lebih baik daripada musim sebelumnya? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts