Cara Menghilangkan Sakit di Dayz

Republik Soviet Chernarus adalah tempat yang berbahaya. Anda boleh mengalami zombi yang dijangkiti cepat, agresif, pemain, haiwan, dan pelbagai penyakit.

Cara Menghilangkan Sakit di Dayz

Anda mesti mengikis makanan, air bersih, pakaian, dan peralatan. Ini adalah satu permainan bertahan yang tidak memudahkan pemainnya.

Memerangi penyakit adalah salah satu perkara yang paling sukar dilakukan di DayZ kerana kekurangan sumber perubatan. Ini juga tidak membantu bahawa terdapat peraturan yang sangat ketat untuk diikuti mengenai interaksi dengan makanan dan barang jika anda ingin mengelakkan diri daripada sakit.

Tetapi itulah sebabnya ia sangat menyeronokkan tetapi realistik pada masa yang sama. Sekiranya anda ingin mengetahui cara menyembuhkan penyakit di DayZ, ikuti perjalanan. Terdapat beberapa dari mereka yang perlu anda ketahui.

Bagaimana Menghilangkan Sakit di DayZ?

Bergantung pada jenis penyakit, ada penyelesaian yang berbeza untuk masalah ini. Penting untuk memahami bahawa semua pil mempunyai semacam kesan terhadap semua penyakit dalam permainan.

Namun, setiap pil juga mempunyai tujuan yang jelas, jadi sangat penting untuk mengetahui apa yang harus diambil bergantung pada penyakit yang dihidapi oleh mangsa yang selamat.

Berikut adalah senarai perkara yang boleh mempengaruhi kesihatan watak anda dan bagaimana anda boleh merawatnya.

Kolera

Minum air tercemar adalah penyebab utama terjadinya Kolera. Ia juga boleh berlaku jika anda makan atau minum dengan tangan berdarah.

Gejala termasuk muntah, dehidrasi, dan penglihatan kabur. Rawatan untuknya adalah Tetracycline Pills.

Ini adalah penyakit yang paling biasa di DayZ, sebab itulah sangat penting untuk membersihkan bekas air dengan Tablet Klorin.

Sangat penting untuk mula mengubati Kolera dengan cepat kerana ia dapat menjadikan anda lambat dan sangat rentan terhadap serangan. Penglihatan yang terganggu juga dapat mencegah anda melakukan tugas dan aktiviti tertentu.

Selsema

Menangkap virus Influenza sering berlaku kerana pendedahan hujan yang berlebihan. Anda juga dapat menangkapnya jika anda berada di suhu rendah terlalu lama, atau jika mangsa lain menjangkiti anda.

Tetracycline Pills menyembuhkan Influenza dan menghentikan anda menyebarkannya kepada mangsa lain.

Salmonella

Salmonella adalah penyakit yang anda dapat dari memakan daging mentah atau tidak dimasak. Seperti Kolera, ia muncul melalui muntah.

Untuk menyembuhkan Salmonella, anda perlu mengambil Tablet Arang.

Keracunan Kimia

Ini adalah penyakit yang menimpa mangsa yang memakan salah satu daripada tiga perkara; tincture alkohol, petrol, dan semburan pembasmi kuman.

Kehilangan darah dan dehidrasi adalah dua gejala. Menyembuhkan penyakit memerlukan tablet arang.

Serangan jantung

Terlalu banyak kejutan atau kehilangan darah dengan cepat boleh menyebabkan serangan jantung. Ia boleh merosakkan kesihatan, membiarkan mangsa yang tidak sedar, dan bahkan boleh menyebabkan kematian.

Rawatannya memerlukan anda menghidap Epinephrine Auto-Injector.

Penyakit Otak

Penyakit otak agak lucu di DayZ. Gejalanya termasuk gegaran rawak, dipadankan dengan tawa yang tidak terkawal.

Anda boleh menangkapnya dengan memakan daging manusia mentah yang diambil dari pemain mati atau stik manusia.

Malangnya, satu-satunya cara untuk merawat penyakit otak adalah dengan membunuh mangsa yang terselamat.

Sebutan Khas - Reaksi Hemolitik

Ini adalah satu penyakit yang tidak dapat anda rawat di DayZ. Ia berlaku apabila anda mendapat darah yang tidak serasi dari orang lain yang terselamat dalam diri anda.

Sekiranya anda mendapatnya, anda akan melihat kehilangan darah dan kesihatan sebagai gejala. Cukup menarik, keadaan ini tidak mematikan.

Ia juga tidak kekal tetapi mempunyai jangka masa yang sangat lama.

Bagaimana Menghilangkan Selsema di DayZ?

Sekarang mari kita bincangkan tentang penyakit yang paling biasa dalam permainan - selesema biasa, atau hanya selesema.

Terdapat dua cara untuk menghilangkan selesema di DayZ.

  • Pil Tetrasiklin
  • Melawan sejuk secara semula jadi

Menjaga mangsa yang selamat dapat membantu merawat jangkitan, tetapi prosesnya memerlukan waktu lebih lama daripada alternatif yang lebih mudah untuk makan beberapa Tetrasiklin Pil.

Menyerang selesema hanya biasa berlaku pada musim sejuk. Diperlukan hujan dan cuaca sejuk untuk mewujudkan keadaan yang sesuai untuk jangkitan.

Petua Pro - Anda dapat mengatasi selesema dengan lebih cepat jika anda menggabungkan Tetracycline Pill dengan Multivitamin Pill. Yang terakhir sedikit meningkatkan kesannya.

Bagaimana Menghilangkan Dingin di DayZ di Xbox?

Seperti versi permainan PC dan PlayStation, anda dapat melawan kedinginan dengan dua cara.

Pertama, anda boleh mencubanya sendiri. Ia memerlukan masa yang lama dan mungkin tidak selalu berfungsi.

Kedua, dan cara terbaik untuk melakukannya adalah dengan mengambil pil Tetrasiklin.

Ingat bahawa anda hanya boleh minum satu pil pada satu masa kerana beberapa dos tidak memberi kesan buruk. Tunggu sehingga penunjuk pil hilang, atau tunggu lima minit.

Bagaimana Menghilangkan Penyakit di DayZ 1.04?

Kemas kini 1.04 dikembangkan pada sistem penyakit sebelumnya di DayZ. Oleh itu, lebih banyak item perubatan dalam permainan mendapat tujuan baru.

Rawatan berikut dapat menyembuhkan sebahagian besar penyakit dalam permainan:

  1. Pil tetrasiklin - digunakan untuk merawat Kolera, selesema, dan selesema.

  2. Tablet arang - digunakan untuk merawat Salmonella dan Keracunan Kimia.

  3. Epinefrin - digunakan untuk merawat serangan jantung.

Sekiranya anda mendapat penyakit otak dengan menjadi mangsa kanibal, anda harus membunuh diri atau mangsa yang mati dibunuh. Tidak ada cara untuk menyingkirkannya.

Bagaimana Menghilangkan Penyakit Air di DayZ?

Untuk menyembuhkan penyakit air, anda harus memahami apa itu dan apa yang dilakukannya.

Di DayZ, penyakit air sebenarnya adalah Kolera. Ini adalah penyakit berjangkit dalam permainan yang boleh anda dapatkan setelah minum air haram.

Penyelamat anda juga boleh mendapatkannya daripada memakan makanan yang tercemar dengan tangan yang tidak dicuci.

Oleh kerana tidak tahan terhadap antibiotik, anda boleh mengubati penyakit air dengan pil Tetrasiklin.

Pencegahan selalunya merupakan penawar terbaik kerana tidak mudah mencari pil. Berikut adalah beberapa perkara yang harus dielakkan sekiranya anda tidak mahu mendapatkan Kolera di DayZ.

  1. Minum terus dari sungai, tasik, atau kolam.
  2. Minum dari mana-mana sumber air dengan tangan berdarah.
  3. Minum air dari kantin atau botol yang digunakan oleh mangsa yang dijangkiti Kolera.
  4. Minum air dari botol atau kantin yang baru bertelur.

Yang terakhir ini sangat penting untuk diingat kerana setiap penerima air baru yang bertelur mempunyai kemungkinan 50% mengalami patogen.

Soalan Lazim Tambahan

Mengapa saya tidak dapat menghilangkan penyakit di DayZ?

Terdapat beberapa sebab anda tidak dapat menyingkirkan penyakit dan kembali ke landasan yang betul.

Sistem imun mangsa anda mungkin terlalu lemah. Anda juga mungkin tidak mengambil rawatan yang betul untuk penyakit tertentu anda.

Setiap penyakit DayZ memerlukan rawatan khusus. Mengambil pil yang salah mungkin masih memberi kesan positif, tetapi tidak mungkin dapat membantu anda menyingkirkan penyakit.

Penyakit seperti penyakit otak adalah sesuatu yang tidak dapat anda sembuhkan melainkan jika mangsa anda meninggal dunia dan dilahirkan semula. Tidak ada pil atau alat perubatan dalam permainan yang dapat membantu anda memperbaikinya.

Sebab lain mengapa beberapa pemain tidak dapat menghilangkan penyakit adalah kerana mereka terus melakukan kesalahan yang sama. Mengambil pil untuk Kolera tetapi masih minum air yang tercemar boleh mengelakkan anda sembuh.

Sekiranya anda demam tetapi masih berada dalam keadaan sejuk dan hujan, antibiotik mungkin tidak dapat membantu.

Penyakit di DayZ cuti dengan kadar yang berbeza. Anda mungkin mempunyai sesuatu yang memerlukan masa lebih lama untuk bertengkar. Berada di sekitar mangsa yang dijangkiti yang lain memberi anda pendedahan berterusan kepada sejumlah penyakit. Anda akhirnya dapat mengubati satu perkara tetapi turun dengan yang lain selepas itu.

Beberapa gejala dalam permainan tidak menunjukkan penyakit. Contohnya, muntah boleh berlaku setelah mangsa makan terlalu banyak. Anda juga mungkin tidak dapat menghilangkan penyakit kerana anda sebenarnya tidak mempunyai penyakit, hanya gejala biasa.

Bolehkah DayZ Menyembuhkan Penyakit?

Ya, mungkin untuk menyembuhkan semua penyakit kecuali dua penyakit di DayZ. Semuanya dapat diatasi kecuali penyakit otak dan reaksi hemolitik.

Kedua-dua penyakit itu tidak mempunyai rawatan dalam permainan, jadi satu-satunya jalan keluar adalah untuk menolong semula.

Bagaimana DayZ Sendiri Berjangkit?

Orang yang selamat mempunyai dua cara untuk dijangkiti di DayZ. Ia boleh berlaku semasa anda makan, minum, atau memakai sesuatu yang membawa pelbagai patogen.

Ia juga boleh berlaku jika anda tinggal berdekatan dengan mangsa yang dijangkiti yang lain. Contohnya, penyebaran selesema dan selesema adalah mungkin kerana bersin.

Bahaya di Setiap Langkah

Ia sangat mengagumkan seberapa banyak perincian DayZ yang ditambahkan ke dalam permainan sejak permulaannya yang sederhana sebagai mod permainan Arma II.

Sistem penyakit sahaja memberikan dimensi baru dan kompleks dalam permainan. Ia juga menjadikan permainan bertahan yang sukar menjadi lebih mencabar.

Sama ada bermain permainan sendiri atau dengan rakan di pelayan, anda harus memperhatikan semua perkara yang boleh mempengaruhi kesihatan mangsa anda. Basuh tangan anda, jangan makan barang-barang yang dimanjakan, dan jauhi mangsa lain yang sakit.

Juga, pastikan menyimpan semua pil untuk bersedia menghadapi sebarang keadaan.

Beritahu kami jika panduan ini telah membantu meninjau DayZ. Beritahu kami di bahagian komen di bawah apa cara atau rutin kegemaran anda untuk mengelakkan penyakit.

Recent Posts