Cara Mendapatkan Primogems dalam Kesan Genshin

Primogems adalah salah satu mata wang utama dalam Genshin Impact. Pasti, anda boleh membeli barang dengan Stardust, Starglitter, dan Mora, tetapi barang yang sangat bagus hanya dapat dibeli melalui Primogems.

Menggunakan Primogems lebih mudah daripada yang anda fikirkan - sekurang-kurangnya pada awal permainan. Tetapi ada jumlah yang terhad, terutama ketika anda meneruskan permainan.

Oleh itu, teruskan membaca untuk mengetahui di mana untuk mendapatkan Primogems dan apa yang harus dilakukan semasa anda pemain akhir permainan.

Bagaimana Mendapatkan Primogems dalam Kesan Genshin?

Terdapat dua sebab utama mengapa anda memerlukan Primogems sebanyak mungkin. Mereka digunakan untuk mengisi semula Resin Asli dan membeli Nasib dan Keinginan. Pasti, anda boleh membeli Fates dengan Stardust dan Starglitter, tetapi mereka tidak begitu banyak seperti yang kelihatan di Primogems dalam permainan.

Terdapat tiga cara utama untuk menggunakan Primogems:

1. Penerokaan Dunia

Semasa anda menjelajah dunia, anda akan menemui pelbagai peti. Dada biasa di Teyvat biasanya menghasilkan sumber makanan seperti barang rampasan peringkat rendah. Dada peringkat tinggi seperti Exquisites, bagaimanapun, dapat menghasilkan segelintir Primogems yang sudah siap untuk diambil.

Mencari Waypoint adalah cara lain untuk mendapatkan lebih banyak Primogems. Membuka portal perjalanan pantas ini biasanya tidak menghasilkan banyak Primogems, tetapi beberapa Primogems lebih baik daripada apa-apa.

2. Rebut Bonus Masuk Hari

Kadang-kadang, pembangun permainan suka menggunakan faedah masuk harian Seize the Day yang memberi ganjaran kepada pemain - anda dapat meneka! - Primogems. Ini bukan perkara tetap, tetapi ia berlaku cukup kerap sehingga anda mesti melihat halaman Acara setiap kali anda log masuk supaya anda tidak ketinggalan.

3. Menyelesaikan Misi

Komisen Harian mungkin mengambil sebahagian besar dari sesi bermain anda, tetapi jika anda mencari Primogems, ada baiknya anda menyelesaikannya. Misi ini bersama dengan pencarian sampingan dan dunia adalah peluang terbaik untuk meraih ganjaran hebat, termasuk Primogems.

Anda boleh memeriksa sama ada hadiah Primogem ada dalam kad untuk menyelesaikan misi tertentu dengan memeriksa Jurnal. Ia menyenaraikan kemungkinan ganjaran di bawah perihal misi.

Juga, menaikkan Peringkat Pengembaraan anda dan menyelesaikan penyelidikan dapat menghasilkan beberapa Primogems dengan setiap bab selesai. Setiap kali anda membuka dada atau menemui musuh baru, anda berpeluang memperoleh mata pengalaman dan juga mencabar salah satu cabaran yang tercantum dalam Buku Petualang.

Beberapa cara lain untuk mendapatkan Primogems termasuk:

 • Ganjaran melalui e-mel untuk masalah pelayan atau acara khas
 • Berniaga untuk mereka dengan Stardust atau Starglitter di Paimon's Bargains
 • Menebus kod Genshin Impact yang sah

Sekiranya anda ingin menambah ke kedai Primogem anda dan mempunyai wang yang tersisa, anda juga boleh membeli pek mata wang yang merangkumi Primogems seperti Blessing of the Welkin Moon. Paket $ 4.99 yang boleh diperbaharui ini merangkumi 2.700 Primogems, tetapi pengedaran tersebar dalam 30 hari dan tidak diberikan sekaligus. Anda menerima 300 Primogems di muka dan dapat membeli berkat ini hingga 6 kali, dengan jumlah bonus bernilai 180 hari. Ini bermakna anda akan mendapat 90 Primogems setiap hari setiap kali anda log masuk, berjumlah 2.700 keseluruhannya.

Sekiranya anda hanya ingin membeli Primogems tanpa perlu log masuk setiap hari, maka anda bernasib baik. Anda boleh membeli kristal Genesis dan menukarnya dengan Primogems. Ini adalah perdagangan 1: 1, 1 Genesis Crystal bernilai 1 Primogem.

Berikut adalah senarai harga semasa untuk membeli Genesis Crystals.

 • 60 Genesis Kristal - $ 0,99
 • 300 Kristal Kejadian - $ 4,99
 • 980 Genesis Kristal - $ 14,99
 • Kristal Kejadian 1980 - $ 29,99
 • 3280 Genesis Crystals - $ 49.99
 • 6480 Genesis Crystals - $ 99.99

Bagaimana Mendapatkan Primogems di Genshin Impact dengan pantas?

Cara terpantas untuk mendapatkan Primogems jika anda baru memulakan permainan adalah dengan menyelesaikan Prolog dan menemui Waypoints dan Statues of the Seven yang terdekat. Anda menerima Primogems untuk menyelesaikan tutorial, misi Prolog, dan mencari tempat baru.

Cara lain untuk mendapatkan Primogems dengan cepat adalah dengan:

 • Komisen Harian Lengkap

 • Cari dan tebus kod Impak Genshin
 • Terima mereka melalui e-mel dalam permainan

Komisen Harian hanya dapat memberikan beberapa Primogems pada satu masa, tetapi mereka menambah dengan cepat dan mereka adalah sumber yang boleh dipercayai dan kekal untuk jenis mata wang ini.

Kod agak sukar dicari kerana pembangun permainan agak tidak sabar untuk memberikannya. Walau bagaimanapun, sekiranya anda berjaya menemui yang sesuai, anda boleh mengharapkan antara 30-100 Primogems setiap kod.

Bagaimana Mendapatkan Primogems dalam Genshin Impact Late Game?

Apabila anda semakin hampir ke akhir permainan, anda mungkin menyedari bahawa Primogems semakin jarang. Ke mana mereka pergi dan bagaimana anda mendapat lebih banyak?

Nampaknya pembangun permainan mempermudah pemain baru dan menjana Primogems di depan dan di tengah-tengah ganjaran apa pun semasa anda memulakan permainan. Mereka berharap anda dapat menerobosnya tanpa memahami betapa langka Primogems di kemudian hari dalam permainan. Itu tidak bermakna bahawa pemain di peringkat akhir permainan tidak bernasib baik.

Lihat bagaimana anda boleh mendapatkan Primogems, walaupun lewat permainan:

1. Komisen Harian

Anda masih boleh mendapatkan Primogems dengan menyelesaikan Komisen Harian. Misi harian ini harus menjadi salah satu kaedah utama anda untuk mendapatkan Primogems kerana anda dapat memperoleh sehingga 60 permata yang diberikan setiap hari dan anda tidak perlu membayar sedikit pun.

2. Jurang

Setelah anda mencapai Adventure Rank (AR) 20, anda mendapat akses ke Spiral Abyss. Ruang bawah tanah khas ini memberi penghargaan kepada pemain sebanyak 300 Primogem setiap tingkat jika anda dapat membersihkannya dengan penilaian 9-Bintang. Ini adalah sumber sekali sahaja, tetapi cara yang baik untuk mendapatkan banyak Primogems dengan cepat jika anda memasuki cabaran ini.

3. Melengkapkan Pencapaian

Melengkapkan pencapaian adalah satu lagi kaedah terbaik untuk terus memperoleh Primogems sepanjang permainan, walaupun pada akhir permainan, kerana terdapat ratusan yang tersedia. Anda tidak akan melihat ratusan Primogems diberikan setiap pencapaian, tetapi lima hingga 20 yang anda terima bertambah dengan cepat.

Bagaimana Mendapatkan Primogems dalam Kesan Genshin secara Percuma?

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan Primogems tanpa menghabiskan sepeser pun, tetapi memerlukan sedikit masa. Sekiranya itu terdengar menarik, fokus pada aktiviti seperti:

 • Melengkapkan Komisen Harian
 • Menjernihkan pencarian dan jalan cerita utama
 • Menemui peti, titik jalan, kuil, dan Patung Tujuh
 • Melengkapkan pencapaian

Anda juga mungkin mendapat hadiah khas dari pembangun permainan setelah anda mencapai tonggak Adventure Rank tertentu. Sebagai contoh, beberapa pemain menerima 50 hingga 100 Primogems hanya kerana mencapai AR 20 dan 25.

Sebagai alternatif, membayar untuk mengetahui apa yang MiHoYo lakukan melalui media sosial atau forum rasmi mereka. Primogems "Freebie" selalu tersedia dalam salah satu hadiah dan acara mereka.

Bagaimana Mendapatkan Primogems di Genshin Impact Fast di F2P?

Sebagai permainan free-to-play (F2P), Genshin Impact mengikuti formula yang sama dengan yang sebelumnya. Anda tidak perlu mengeluarkan wang dari saku untuk bermain permainan, tetapi pemaju tidak mempermudah penggunaan mata wang dalam permainan.

Sekiranya anda mencari cara untuk mendapatkan Primogems dengan cepat, fokus pada dua strategi utama: Komisen dan pencapaian harian.

Kedua-dua sumber ini mungkin tidak menghasilkan sebilangan besar Primogem secara individu, tetapi mereka dapat menambahkan dengan cepat jika anda meluangkan masa untuk mereka setiap hari.

Bagaimana Mendapatkan Primogems dalam Kesan Genshin pada Permainan Awal?

Pada awal permainan, cara termudah untuk mendapatkan Primogems adalah melengkapkan garis panduan dan tutorial Prologue. Fokus untuk menemui Titik Jalan, Kuil, dan Patung Tujuh setempat serta peti dan ruang bawah tanah khas untuk mendapatkan Primogems. Apabila Komisen Harian tersedia untuk anda, biasakan juga menyelesaikannya setiap kali anda masuk ke gim.

Bagaimana Mendapatkan Primogems dalam Kesan Genshin Dengan Hack?

Sangat menggoda untuk melakukan hack pada permainan seperti Genshin Impact untuk mendapatkan lebih banyak mata wang dalam permainan tetapi terus berhati-hati jika anda melakukannya. Ini melanggar syarat-syarat perjanjian permainan dan jika anda tertangkap anda boleh berakhir dengan larangan atau penangguhan akaun.

Juga, Genshin Impact mempunyai perisian anti-cheat yang berjalan di latar belakang semasa anda bermain. Perisian ini hampir mustahil untuk menipu tidak dapat dikesan, jadi jika anda memutuskan untuk mencubanya jangan lupa untuk menggunakan akaun utama anda.

Soalan Lazim Tambahan

Apakah Kesan Primogems dalam Genshin?

Primogems adalah salah satu mata wang utama permainan Genshin Impact. Ia digunakan untuk mengisi ulang Resin Asli dan membeli Wishes and Fates untuk sistem gacha permainan. Sebilangan besar pemain menggunakan permata terutama untuk yang terakhir kerana ini adalah kaedah utama untuk mendapatkan watak dan senjata premium dalam permainan.

Di mana Menggunakan Primogems dalam Kesan Genshin?

Anda boleh menukar Primogems di kedai permainan Paimon's Bargains dengan Acquaint and Intertwined Fates. Nasib ini kemudian digunakan untuk membuat "Wishes" dalam sistem gaya gacha permainan untuk senjata dan karakter baru. Anda juga boleh menggunakan Primogems secara langsung di skrin Wishes jika anda tidak mempunyai Nasib yang mencukupi untuk menyelesaikan tarikan.

Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan Primogems untuk mengisi semula Resin Asli untuk menambah tenaga / stamina, tetapi banyak pemain menganggap ini sebagai pembaziran mata wang yang sukar dicari.

Bagaimana Anda Mendapatkan Primogems Percuma dalam Kesan Genshin?

Primogems sering diberikan sebagai sebahagian daripada ganjaran untuk menyelesaikan misi, misi, dan penjara bawah tanah. Selain itu, anda boleh mendapatkan Primogems dengan membuka peti, menemui mercu tanda penting, dan mencapai tonggak AR tertentu.

Bagaimana Anda Mengganggu Kesan Genshin?

Menggiling dalam permainan biasanya bermaksud mengulangi tugas berulang untuk poin pengalaman (atau XP). Dalam Genshin Impact, itu bermaksud memperoleh XP untuk memajukan Peringkat Pengembaraan anda. Anda boleh memperoleh lebih banyak XP dengan melakukan tugas seperti:

• Buat derma dan beribadah di Patung Tujuh

• Komisen Harian Lengkap

• Selesaikan pencarian cerita

• Periksa tugas dalam Buku Petualang

• Buka Kunci Titik dan Shrine

Bagaimana Anda Mendapat Nasib dalam Genshin Impact?

Pada awal permainan, menyelesaikan pencarian Prolog dapat menghasilkan hadiah istimewa dari pemaju dalam bentuk Fates yang cukup untuk membuat Wishes. Selepas itu, Nasib sedikit langka.

Anda boleh memperdagangkan mata wang dalam permainan untuk Fates di Paimon's Bargains dan kadang-kadang anda akan menerimanya sebagai ganjaran untuk menyelesaikan misi. Anda tidak akan menerima Nasib sebagai ganjaran yang sering, jadi jangan anggap mereka sebagai sumber utama anda.

Sebaliknya, cari acara khas dalam permainan. Mereka mungkin menghasilkan peluang paling banyak untuk mendapatkan Fates kerana para pembangun ingin anda Menginginkan watak yang baru diperkenalkan.

Menimbun Primogem Anda

Primogems mungkin kelihatan seperti mata wang yang berlimpah ketika anda mula-mula memulakan permainan, tetapi ia menjadi langka dengan cepat ketika anda meneruskan cerita. Oleh itu, berhati-hatilah dengan apa yang anda habiskan Primogems kerana memerlukan masa yang agak lama untuk menggantikannya, terutamanya jika anda tidak mahu membuka dompet untuk melakukannya.

Apakah sumber utama anda untuk Primogems? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts