Cara Mendapatkan Mata Prestige di League of Legends

League of Legends menampilkan pelbagai mata yang dapat anda belanjakan untuk item menarik, seperti kulit dan ikon. Yang paling diingini termasuk batu permata, oren, dan pati biru. Tetapi ada satu mata wang yang menonjol dari orang ramai dengan keupayaannya untuk membuka ciri unik - titik prestij. Mereka memberi anda akses ke kulit prestij megah yang meningkatkan penampilan beberapa juara paling disukai anda.

Cara Mendapatkan Mata Prestige di League of Legends

Bagaimana sebenarnya anda memperoleh mata prestij? Dalam artikel ini, kita akan membahas semua selok-belok untuk memperoleh mata prestij di League of Legends.

Bagaimana Mendapatkan Mata Prestige di League of Legends?

Mungkin cara yang paling terkenal untuk mendapatkan mata prestij di League of Legends adalah melalui kumpulan dada karya. Ini juga merupakan salah satu kaedah terpantas untuk mendapatkan mata wang kerana semua yang perlu anda lakukan ialah mengunjungi kedai dan menggunakan titik rusuhan (RP) anda untuk membeli paket.

Satu peti karya besar memerlukan 165 RP tetapi tidak mengandungi nilai prestij. Oleh itu, pastikan untuk mendapatkannya secara pukal untuk mendapatkan mata prestij yang didambakan ini dan anda akan menjimatkan sejumlah wang untuk boot.

Berikut adalah sekumpulan dada karya yang boleh anda beli dari kedai Riot dan harganya:

 • Satu dada karya utama, satu kunci, dan satu titik prestij - 225 RP

 • Lima peti karya utama, lima kunci, dan enam mata prestij - 1125 RP

 • 11 peti karya utama, 11 kunci, dan 13 mata prestij - 2250 RP

Walaupun kumpulan kedua dan ketiga kelihatan mahal, ia lebih berpatutan daripada membeli peti karya individu. Di samping itu, bundel ini juga memberi anda ganjaran tambahan semasa membuka peti anda.

Tidak hanya boleh mengandungi batu permata, tetapi juga kulit yang diperjuangkan. Oleh itu, membeli bundel adalah kaedah terbaik untuk memperoleh mata prestij dan sekumpulan barang lain yang berguna.

Sebagai alternatif, anda boleh mendapatkan tiket acara untuk mendapatkan lebih banyak titik prestij. Sepanjang setiap musim, League of Legends menganjurkan banyak acara yang berbeza yang menawarkan pelbagai hadiah untuk pemain yang memenangi pertandingan mereka. Anda dapat mencari acara dengan mengklik butang "Misi" antara mesej dan simbol mikrofon pada pelanggan anda. Pada masa ini, permainan ini sedang menjalankan acara Lunar Beast.

Menyelesaikan acara adalah cara mudah untuk memperoleh mata prestij. Masing-masing memperoleh token yang akan disimpan setelah memenangi permainan. Sekiranya anda mengumpulkan 2 200 token acara, anda boleh membeli 100 mata prestij. Hasilnya, anda dapat membuka kunci prestij pilihan anda.

Mulai sekarang, ada juga alternatif yang lebih murah untuk membeli kulit prestij dengan token acara. Lebih khusus lagi, jika anda mengumpulkan 2,000 token Lunar Beast, anda boleh membeli Skin Lunar Beast Fiora Prestige Edition dan menjimatkan sejumlah wang yang anda semestinya perlu belanjakan untuk mendapatkan RP.

Bagaimana Memperoleh Poin Prestige di League of Legends?

Memperoleh mata prestij juga dimungkinkan dengan melengkapkan tonggak. Namun, ini bukan tonggak yang anda dapat ketika mencapai tahap kehormatan atau pemanggil yang lebih tinggi. Sebagai gantinya, anda sekali lagi harus terlibat dalam beberapa misi acara.

Dengan membeli tiket acara, anda akan mendapat akses kepada ganjaran dan misi eksklusif. Pemain yang mencapai tonggak tertentu semasa misi ini dapat memperoleh 25 mata prestij untuk menyelesaikan setiap acara. Sekiranya anda menyelesaikan keseluruhan empat acara, anda akan mendapat mata prestij yang cukup untuk membuka kulit prestij.

Cara Terpantas untuk Mendapatkan Prestige Points di League of Legends

Cara terpantas untuk mendapatkan mata prestij di League of Legends adalah melalui kumpulan dada karya. Pada mulanya, ini juga satu-satunya kaedah yang anda dapat memperoleh Prestige Points. Lakukan langkah berikut untuk mencari dan membeli paket dada karya utama dari kedai Riot:

 1. Mulakan pelanggan League of Legends anda.

 2. Log masuk dengan nama pengguna dan kata laluan anda.
 3. Klik ikon kedai di bahagian atas skrin anda.

 4. Navigasi ke bahagian "Loot".

 5. Pergi ke kotak carian dan ketik "karya utama."

 6. Anda sekarang akan melihat kumpulan dada karya utama yang masing-masing masing-masing mencapai 225, 1125, dan 2250 RP. Klik yang anda suka dan tekan butang "225 RP", "1125 RP", atau "2250 RP" untuk membelinya, bergantung pada dada.

Bagaimana Mendapatkan Mata Prestige dari Kedai di League of Legends?

Mata Prestige tidak dijual langsung dari kedai League of Legends. Anda mesti membeli peti karya atau kumpulan acara:

 1. Buka pelanggan anda dan masukkan maklumat log masuk anda.
 2. Tekan simbol kedai.

 3. Pergi ke bahagian "Rampasan".

 4. Masukkan "titik prestij" di kotak carian. Pastikan menggunakan bentuk tunggal. Jika tidak, ikatan dada karya utama RP 225 tidak akan muncul dalam hasil carian.

 5. Beli salah satu daripada tiga kumpulan dada karya utama dengan mengkliknya dan menyelesaikan transaksi anda. Sekiranya anda tidak mempunyai cukup RP, tekan butang "Beli RP" dan dapatkan beberapa.

Sebagai alternatif, anda boleh membeli salah satu daripada dua kumpulan acara. Sehingga hari ini, Lunar Beasts 2021 Pass berharga 1650 RP dan mengandungi 25 mata prestij, Lunar Beast Orb, dan sebilangan besar item keren lain yang disertakan dengan pembelian. Pilihan lain adalah membeli Lunar Beast 2021 Pass Bundle. Antara lain, ia mengandungi 25 titik prestij dan kulit Lunar Beast Fiora.

Bagaimana Menggunakan Mata Prestige pada Kulit di League of Legends?

Sebaik sahaja anda mengumpulkan mata prestij yang cukup untuk membeli kulit, anda akan dapat menghabiskannya di bahagian "Rampasan":

 1. Liga Legenda Terbuka.
 2. Tekan ikon "Loot", yang diwakili oleh tukul dan batu.

 3. Di bahagian "Bahan", klik ikon titik prestij.

 4. Anda sekarang akan melihat semua kulit yang boleh anda beli dengan nilai prestij anda. Pilih satu dan tekan butang "Forge". Lakukan perkara yang sama untuk seberapa banyak kulit yang anda inginkan, dengan syarat anda mempunyai nilai prestij yang mencukupi.

Soalan Lazim Tambahan

Sekarang mari kita perhatikan beberapa butiran League of Legends yang lebih berguna.

Adakah Mata Prestige Berakhir dalam League of Legends?

Mata prestij anda tidak akan kekal selamanya. Tahun lalu, permainan mengumumkan bahawa mata prestij akan dihentikan pada bulan Mei atau Jun pada tahun 2021. Oleh itu, mulailah mengumpulkan mata anda secepat mungkin untuk mendapatkan kulit prestij yang anda inginkan.

Bagaimana Anda Mendapat Mata Prestige pada tahun 2021?

Terdapat dua cara untuk mendapatkan mata prestij pada tahun 2021. Kaedah pertama juga merupakan kaedah terpantas dan turun membeli bundel dada karya utama. Pastikan tidak membeli peti individu kerana tidak mengandungi nilai prestij. Sebaliknya, ketiga-tiga ikatan dada masing-masing dilengkapi dengan satu, enam, dan 13 mata prestij.

Cara lain untuk memperoleh mata prestij adalah menyelesaikan acara Lunar Beast. Menyelesaikan setiap acara akan memberi anda sejumlah token binatang bulan yang akan disimpan di bahagian "Rampasan". Kumpulkan 2,200 token acara, dan anda akan dapat membeli 100 mata prestij.

Bagaimana Anda Dapatkan Mata Prestige Dengan Cepat?

Kaedah termudah dan terpantas untuk mendapatkan mata prestij adalah dengan membeli kumpulan dada karya. Anda dapat menemuinya di bahagian "Kedai" dengan mengetik "titik prestij" di kotak carian. Anda akan melihat tiga kumpulan berikut:

• Kumpulan 225 RP Masterwork Chest - satu titik prestij

• Kumpulan 1125 RP Masterwork Chest - enam mata prestij

• Kumpulan 2250 RP Masterwork Chest - 13 mata prestij

Apakah Mata Prestige dalam League of Legends?

Mata Prestige adalah mata wang League of Legends yang boleh digunakan pemain untuk membeli kulit prestij. Tidak seperti batu permata, anda boleh memperoleh mata prestij dengan mudah, dengan syarat anda mempunyai cukup RP dalam akaun anda.

Namun, kerana mata prestij tidak dapat dijumpai secara langsung di kedai, anda harus membeli paket dada karya atau menyelesaikan misi acara untuk mendapatkan token acara yang mencukupi.

Bolehkah Anda Mendapatkan Kulit Prestige di League of Legends?

Anda boleh mendapatkan kulit prestij di League of Legends, tetapi hanya jika anda mempunyai mata prestij yang mencukupi. Lebih khusus lagi, anda memerlukan 100 mata untuk mendapatkan satu kulit. Setelah mengumpulkan jumlah mata yang mencukupi, pergi ke Loot anda dan lihat kulit prestij mana yang ada.

Dapatkan Ganjaran Berprestij Anda

Kulit Prestige adalah beberapa kulit yang paling cantik yang pernah dikeluarkan oleh Riot. Itulah sebabnya anda ingin mula mengumpulkan mata prestij sekarang dan memperoleh cukup sebelum syarikat itu menghentikannya. Oleh itu, jalani misi Lunar Beast atau gunakan RP anda untuk mendapatkan kulit yang diingini dan dipamerkan dalam pertandingan anda. Mereka akan memusingkan kepala.

Berapa banyak mata prestij yang telah anda perolehi? Adakah anda memiliki kulit prestij? Mana yang menjadi kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found