Cara Dapatkan Lebih Banyak Penapis di Snapchat

Snapchat telah menjadi lebih daripada aplikasi perkongsian foto segera yang sederhana, yang menambahkan foto dan video sementara untuk dikongsi dengan rakan anda. Snapchat menambahkan teknologi visual bawaan ke perkhidmatan mereka yang harus anda gunakan untuk membuat Snapsterpieces terbaik yang anda dapat untuk rakan dan pengikut anda.

Selain penapis klasik yang ada sejak awal, Snapchat termasuk geofilter (berdasarkan lokasi anda), penapis berdasarkan konteks (seperti masa atau suhu), dan penapis augmented reality (AR), juga disebut lensa. Penapis ini membawa dunia di sekeliling anda dan meningkatkannya secara digital. Anda boleh meletakkan bentuk hidup animasi dan reka bentuk yang menyeronokkan di dalam paparan anda.

Sekiranya anda adalah Snapchat biasa, anda mungkin biasa dengan banyak tweak dan petua dalam panduan ini. Tetapi bagi mereka yang baru menggunakan Snapchat, ini dapat menjadi aplikasi yang mencabar untuk digunakan, dengan kurva belajar yang curam untuk beberapa fiturnya yang lebih maju. Nasib baik, setelah anda mengetahui apa yang anda lakukan di dalam aplikasi, mudah untuk memanfaatkan penapis, ciri, peta Snap, dan semua yang ditawarkan aplikasi. Sehingga itu, mari kita lihat cara menggunakan penapis dan dapatkan lebih banyak penapis daripada yang muncul pada mulanya.

Dayakan Penapis

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah mendayakan penapis pada Snapchat jika belum. Ini adalah proses yang cukup mudah, dan tidak kira sama ada anda menggunakan Android atau iOS, mengaktifkan penapis (atau memastikannya diaktifkan) adalah tugas yang mudah, asalkan anda tahu di mana mencarinya.

  1. Buka menu tetapan anda di dalam Snapchat dengan meluncur ke bawah dari bahagian atas antara muka kamera atau, pada versi aplikasi yang lebih baru, dengan mengetuk ikon Bitmoji di sudut kiri atas.
  2. Sebaik sahaja anda berada di halaman profil, anda akan melihat pautan tetapan di sudut kanan atas paparan anda. Ketiknya.

  3. Di dalam tetapan, tatal ke bawah menu sehingga anda mencapai "Perkhidmatan Tambahan" kategori. Ketik "Urus Pilihan" untuk membuka pilihan Snap anda.
  4. Memastikan bahawa "Penapis" diaktifkan dengan tanda semak. Sekiranya anda tidak melihat pilihannya, ini bermaksud penapis anda diaktifkan secara lalai dan tidak dapat dilumpuhkan.

  5. Pilihan: Hidupkan "Mod Perjalanan," yang tidak akan memberi kesan pada penapis anda, tetapi ia akan menjimatkan jangka hayat bateri dan penggunaan data pada telefon anda dengan tidak memuat snap di latar ketika pada data mudah alih. Ini adalah pilihan yang baik untuk terus diaktifkan untuk pengguna Snapchat biasa.

Menggunakan Penapis

Dengan Snapchat, beberapa penapis kekal. Yang lain seperti geofilter berdasarkan lokasi dan penapis AR yang ada sekarang - akan berpusing dan berubah berdasarkan apa yang ditawarkan oleh Snapchat pada waktu tertentu. Anda boleh menelusuri penapis dengan menggesek ke kiri dan kanan sebaik sahaja anda mengambil gambar untuk video. Mari lihat setiap penapis.

Penapis Warna Snapchat

Penapis warna adalah jenis penapis yang paling asas dan selalu diaktifkan di Snapchat. Terdapat empat pilihan yang berbeza untuk mengubah penampilan visual foto anda.

Yang pertama melicinkan warna kulit anda, menghilangkan noda dan jerawat secara buatan sambil mencerahkan foto anda.

Yang kedua adalah penapis gaya sepia, meletakkan paparan matahari pada foto anda.

Yang ketiga meningkatkan tahap biru gambar anda dan juga warna tertentu yang terlalu jenuh untuk membuat penampilan yang unik.

Yang keempat adalah penapis hitam dan putih sederhana.

Penapis Hamparan Snapchat

Selama bertahun-tahun, penapis overlay memberikan beberapa maklumat kontekstual untuk snap anda berdasarkan lokasi dan aktiviti anda. Walaupun mereka masih dapat diaktifkan, setiap penapis hamparan telah diterjemahkan ke dalam pelekat untuk penggunaan yang lebih mudah.

Penapis masa secara aktif memaparkan masa anda mengambil gambar anda.

Penapis suhu akan memaparkan suhu kawasan anda berdasarkan lokasi semasa anda.

Penapis kelajuan mengesan seberapa pantas anda bergerak semasa anda mengambil sekejap.

Penapis ketinggian memaparkan ketinggian semasa anda dari permukaan laut. Sekiranya bateri anda terisi penuh atau hampir mati, anda akan mendapat ikon bateri gembira atau sedih untuk digunakan. Penapis ini tersedia atau tidak tersedia berdasarkan geolokasi anda.

Penapis di atas telah dipindahkan dari lokasi asalnya ke tab pelekat agar lebih fleksibel. Dengan pelekat, anda kini dapat memindahkan suhu atau waktu berbanding dengan terpaku secara kekal di tengah-tengah skrin. Ini adalah perubahan kecil, tetapi satu perubahan. Oleh itu, jika anda tertanya-tanya ke mana penapis anda pergi, ia telah dipindahkan ke menu pelekat.

Geofilter Snapchat

Geofilter sepenuhnya berdasarkan lokasi semasa anda, dan berfungsi untuk bandar dan bandar, besar dan kecil. Tidak setiap bandar mempunyai geofilter tempatan, dan bandar-bandar tertentu mungkin lalai dengan bandar yang mereka dekati. Bandar-bandar lain, seperti borough New York atau Los Angeles, mempunyai beberapa geofilter untuk mengesan lokasi anda bergantung pada bahagian bandar yang anda temui.

Penapis Hari Snapchat Minggu

Penapis Hari dalam Minggu sangat mirip dengan penapis hamparan, tetapi semuanya direka secara unik dan, bergantung pada lokasi anda, akan berubah untuk menyebut nama bandar atau bandar anda di bawah. Tidak seperti reka bentuk jam atau suhu putih biasa, ini adalah rekaan kartun dan menyeronokkan.

Penapis Tajaan Snapchat

Penapis yang ditaja menawarkan segala-galanya dari filem dan kedai seperti Walmart hingga produk lain yang dijual kepada khalayak ramai. Pengiklanan adalah bagaimana Snapchat menghasilkan sebahagian besar wangnya, dan anda boleh yakin penapis tersebut muncul di suapan anda secara berkala.

Sekiranya anda ingin tahu apakah penapis ditaja — di luar kenyataan bahawa biasanya kelihatan jelas — cari perkataan “Ditaja” di suatu tempat. Ciri ini tidak akan terdapat pada gambar anda semasa anda menghantarnya dan hilang setelah beberapa saat, tetapi Snapchat membuatnya jelas dan jelas apa itu dan bukan penapis yang ditaja.

Penapis Snapchat Bitmoji

Penapis Bitmoji pada mulanya memulakan kehidupan melalui syarikat bebas yang bernama Bitstrips. Anda mungkin ingat komik yang boleh disesuaikan; mereka sangat popular di Facebook, Snapchat akhirnya memperoleh syarikat itu pada tahun 2016, setelah setahun integrasi dalam aplikasi itu sendiri.

Sekiranya anda belum membuat Bitmoji pada peranti Android atau iOS anda, anda tidak akan melihat pilihan ini muncul sehingga akaun anda dipautkan. Sebaik sahaja anda membuat avatar digital anda, ada banyak keseronokan yang dapat dilakukan dengan Bitmoji di dalam Snapchat.

Walaupun sebagian besar penggunaan Bitmoji berasal dari pelekat dalam aplikasi, ada kalanya penapis Bitmoji yang menampilkan avatar anda sendiri dimasukkan ke dalam penapis. Begitu juga, semasa anda membalas rakan, anda juga boleh mendapatkan akses ke penapis Bitmoji yang menampilkan kedua-dua Bitmoji itu bersama-sama.

Itulah asas-asasnya mengenai penapis yang boleh anda dapatkan di Snapchat, tetapi ada beberapa perkara lagi yang perlu diperhatikan.

Pilihan Penapis Tambahan

Snapchat menawarkan lebih banyak lagi untuk penapis dan kesan daripada hanya penapis warna, hamparan, geo, hari dalam seminggu, tajaan, dan Bitmoji. Anda juga mempunyai pilihan penapis, penapis AR, dan pilihan geofilter tersuai. Ketiga-tiga penapis ini menawarkan pilihan kreatif untuk memperluas dunia Snapchat anda.

Penapis Terluas Snapchat

Penapis diperluas Snapchat memberikan kemampuan untuk menambahkan lebih dari satu penapis pada snap anda. Penapis warna dan geofilter, misalnya, tidak saling mengganggu, tetapi menggeser penapis mengubah penampilan, satu demi satu. Di sinilah penapis yang diperluas membantu meningkatkan gambar anda, tetapi anda hanya dapat menggunakan dua pada satu masa.

Snapchat tidak menjadikannya sangat jelas, tetapi penapis boleh dileret sambil mengekalkan penapis yang ada. Gunakan satu jari untuk memilih satu penapis, kemudian tekan dan tahan ibu jari anda di layar sambil menggunakan jari anda untuk menggesek penapis tambahan yang tidak digunakan. Mahukan penapis hitam dan putih yang juga menunjukkan masa? Tiada masalah. Bagaimana dengan penapis kulit yang menghaluskan yang menunjukkan hari dalam seminggu? Tentunya.

Terdapat beberapa batasan untuk pilihan penapis yang diperluas. Penapis yang menggunakan ruang yang sama — seperti waktu dan suhu, misalnya, tidak akan berfungsi sama kerana menggunakan tempat yang sama. Penapis lain walaupun, seperti bateri dan penapis hari dalam seminggu, akan bertindih, walaupun menggunakan kawasan umum yang sama. Sebagai peraturan, penapis kedua anda sedikit lebih terhad daripada yang pertama anda. Anda hanya boleh menggunakan satu penapis hamparan atau penapis warna dalam sekejap sekaligus. Secara keseluruhan, aplikasi ini membolehkan anda menyesuaikan snap mengikut keinginan anda.

Dan jangan repot-repot untuk menambahkan penapis ketiga menggunakan tiga jari. Dengan pengecualian penapis AR, Snapchat adalah permainan dua penapis pada satu masa.

Penapis Sekunder Snapchat untuk Pelekat Overlay

Terdapat satu helah penapis lain yang disembunyikan oleh Snapchat dari pengguna, dan boleh dikatakan lebih sejuk daripada kemampuan menggunakan dua penapis pada satu masa. Pelekat overlay (waktu, temp, dan kelajuan) menawarkan penapis sekunder jika anda mengetuknya, memberikan maklumat baru atau tambahan, atau mengubah format penapis itu sendiri.

Penapis Masa sebagai tambahan boleh menjadi tarikh dalam dua gaya yang berasingan: "04/16/2019" atau "16 April 2019," misalnya. Penapis sekunder ini berguna semasa cuba menyimpan sekejap dengan tarikh tertentu acara anda dan bukannya masa.

Penapis Cuaca juga boleh menjadi ramalan setiap jam, ramalan tiga hari, atau pengukuran suhu lain (Fahrenheit hingga Celsius). Pilihan berubah bergantung pada lokasi anda dan tetapan standard untuk negara anda. Sebagai peraturan umum, Fahrenheit adalah untuk AS sementara Celsius untuk hampir di tempat lain. Setelah beralih ke ukuran lain, anda kemudian boleh menggunakan ramalan per jam dan tiga hari di unit ukuran alternatif.

Penapis Kelajuan juga boleh menjadi unit pengukuran anda dari batu per jam hingga kilometer per jam, atau sebaliknya. Ciri ini juga bergantung pada lokasi anda. Mengetuk penapis kelajuan sekali lagi akan mengubahnya kembali.

Kami juga belum menyebutkan kesan teks dan gambar berdasarkan gambar yang boleh anda gunakan di Snapchat, tetapi itu adalah pilihan yang disenaraikan di sudut kanan atas paparan anda. Anda juga boleh menggunakan emoji, pelekat, dan bitmoji (avatar yang anda buat dengan aplikasi luar) di dalam Snapchat. Walau bagaimanapun, pilihan ini kurang berfungsi sebagai penapis dan lebih banyak lagi sebagai kesan atau hiasan.

Penapis Snapchat AR

Fokus Snapchat yang lebih baru adalah pada augmented reality, atau penapis AR (disebut "Lensa" oleh Snapchat). Frasa "augmented reality" telah menjadi kata kunci selama beberapa tahun terakhir, dimulai dengan penggunaan AR Snapchat di dalam penapis mereka dan meletup dengan pelepasan dan populariti Pokemon Go, yang menggunakan AR untuk menunjukkan Pokemon di kamera anda seolah-olah seperti itu di "dunia nyata."

Augmented reality juga menjadi pesaing mesin VR seperti Oculus Quest2 dari Facebook Technologies, LLC dan Vive Cosmos dari HTC. Augmented reality merujuk pada penggunaan kamera, bersama dengan lokasi dan informasi sensor anda, untuk meletakkan objek digital di layar anda yang "kelihatan" berada di dunia nyata tanpa benar-benar berada di sana.

Tidak seperti realiti maya, kacamata atau alat dengar tidak diperlukan untuk mencapai kenyataan tambahan. Anda hanya memerlukan telefon dengan kamera yang baik dan sokongan sensor yang betul. Walaupun syarikat seperti Samsung dan Google melabur dalam alat dengar realiti maya mudah alih, Apple sedang bersiap-siap untuk melakukan semua dengan realiti tambahan, mengumumkan AR Kit pada persidangan pembangun mereka pada bulan Jun 2017.

Sementara itu, Google perlahan-lahan melancarkan sokongan augmented reality mereka, ARCore, sepanjang 2018 ke peranti unggulan seperti siri Pixel dan Galaxy S.

Sekiranya anda telah menggunakan Snapchat untuk jangka masa yang panjang, anda mungkin tahu dengan tepat apa penapis AR. Dari kenaikan dan penurunan popularitas "penapis anjing" hingga ke mana-mana "pertukaran wajah" yang mutlak, pengguna Snapchat selalu terbiasa menggunakan penapis AR.

Snapchat mengetahui permintaan dan populariti peningkatan VR tersebut. Seperti yang kita lihat dengan penapis standard di atas, Snapchat menawarkan penapis "tajaan" kepada pengguna untuk setiap produk dari minuman dan filem ke pusat membeli-belah - semuanya berdasarkan produk apa pun yang didorong pada waktu tertentu.

Sekiranya anda baru menggunakan Snapchat, penapis AR mungkin tidak sesuai untuk anda atau mustahil untuk dipelajari, tetapi ini tidak berlaku. AR sangat mudah dipelajari bagaimana digunakan, dan seperti yang kita lihat dengan penapis standard di atas, terdapat banyak pilihan di sini untuk kita main-main.

Mengaktifkan penapis AR semudah menggunakan penapis standard, tetapi dengan dua perbezaan besar: penapis AR diterapkan sebelum ini anda mengambil gambar, tidak sesudahnya, dan bukannya meluncur melalui pilihan, anda mengetuk paparan kamera untuk mengaktifkan mod AR. Sebaik sahaja anda melakukan ini, anda akan melihat banyak pilihan yang berbeza. Untuk melihat pratonton dan menggunakan penapis AR, geser jari anda di antara pilihan di sepanjang bahagian bawah skrin anda, dengan setiap penapis diwakili oleh ikon bulatan.

Sebilangan besar penapis menggunakan kamera menghadap ke depan, tetapi ada beberapa versi alternatif. Mari kita lihat beberapa contoh penapis. Oleh kerana Snapchat menambah dan membuang penapis baru setiap hari, kami akan menyenaraikan beberapa sampel penapis dan bukannya memfokuskan sepenuhnya pada penampilan masing-masing.

Penapis yang ditaja tidak selalu muncul, tetapi ketika mereka melakukannya, mereka biasanya akan menjadi antara penapis pertama yang akan anda lihat dalam aplikasi setiap kali anda mengaktifkan mod AR. Walaupun mendapat tajaan, penapis ini sedikit menyenangkan untuk bermain-main di dalam Snapchat. Contohnya, filem 47 Meter Ke Bawah menggunakan penapis yang ditaja yang menunjukkan kawasan di sekitar anda diserang oleh jerung berenang.

Penapis Haiwan menampilkan haiwan baru yang merangkumi perubahan hidung, telinga haiwan lucu, dan juga cermin mata maya. Penapis ini menggemaskan, walaupun jarak tempuh anda mungkin berbeza bergantung pada variasi yang dipilih pada aplikasi pada waktu tertentu.

Penapis pengubah wajah melakukan lebih banyak daripada penapis haiwan. Banyak penapis AR mengubahsuai wajah anda, tetapi sebilangannya dapat menghasilkan sejumlah. Contoh klasik adalah penapis mulut besar, yang memperbesar mulut anda, sehingga mengambil lebih dari separuh wajah anda. Walau apa pun, ada banyak pilihan lain yang berputar masuk dan keluar semasa anda menggunakan aplikasi.

Saringan Rakan menyokong dua orang sekaligus. Dan mereka berbeza-beza dari penapis haiwan hingga pengubah wajah, Penapis ini kadang-kadang boleh digunakan secara solo, tetapi mereka pasti lebih senang dengan rakan. Jadi, ambil rakan dan cubalah.

Penapis Tindakan memerlukan anda melakukan beberapa bentuk pergerakan untuk mengaktifkan tindakan di dalam saringan. Biasanya, reaksi melibatkan membuka mulut, mengangkat kening, atau berkelip. Ini boleh mencetuskan segalanya dari lidah anjing yang menjilat layar pada penapis anjing hingga kad sihir yang terbang ke mana-mana kerana anda terbungkus selendang yang diilhamkan oleh Harry Potter. Ini adalah satu keseronokan, walaupun anda ingin merakam penapis daripada mengambil gambar ringkas untuk dihantar kepada orang lain.

Dunia menapis bina dan bekerja sedikit berbeza daripada kebanyakan penapis AR. Daripada menggunakan kamera menghadap depan anda, ini menggunakan dunia di sekitar anda untuk meletakkan watak kartun dan kata-kata lain dan frasa kreatif menjadi latar belakang, serupa dengan cara Pokemon berfungsi di Pokemon Go. Anda boleh memindahkan dan mengubah ukuran watak-watak ini, menjadikannya mudah untuk mengubah dan mengubah penampilan snap anda dari dalam aplikasi.

Kanta Bitmoji 3D memerlukan avatar Bitmoji yang diselaraskan dengan akaun Snapchat anda. Aplikasi anda akan membuat versi 3D Bitmoji standard anda, menghasilkan "anda" maya yang boleh anda letakkan di mana sahaja di dunia. Biasanya terdapat dua atau tiga animasi berbeza yang tersedia dalam satu masa, dan anda boleh mencarinya di menu yang sama untuk penapis AR seperti kandungan anda yang lain. Ikon bulatan biasanya diserlahkan dengan warna biru atau hijau untuk menetapkan penapis Bitmoji 3D, dan ikon ini berfungsi sama seperti penapis Dunia yang disebutkan di atas.

Perlu diingat bahawa beberapa penapis biasanya mempunyai fungsi sekunder jika anda berpindah dari kamera menghadap depan ke kamera belakang anda. Walau bagaimanapun, kesannya biasanya meletakkan corak yang sesuai dengan persekitaran di sekitar anda.

Akhirnya, garis panduan standard untuk lensa ini: kebanyakan telefon Android yang menjalankan Android 4.3 atau lebih tinggi harus menyokongnya. Untuk peranti iOS, perisian tersebut disokong pada iPhone 4S ke atas, generasi ke-5 iPod, generasi ke-2 iPad ke atas, dan peranti Mini iPad Asli atau yang lebih baru.

Geofilter Tersuai Snapchat

Mereka yang mencari penapis baru di Snapchat mungkin sedikit di luar sana dari kebanyakan pengguna, tetapi kami fikir beberapa yang terpilih akan sangat menyukainya. Ketergantungan Snapchat pada pengiklan yang meletakkan iklan di dalam Snapchat tentu benar. Namun, ada jalan lain untuk menjana wang untuk Snapchat, dan melalui geofilter tersuai.

Penapis atas permintaan ini membolehkan anda membuat sendiri untuk kawasan terhad untuk acara, perkahwinan, perniagaan, pengumuman, dan banyak lagi. Ini adalah idea yang menarik, dan selagi anda faham tentang di mana anda mengekalkan penapis, ia juga berpatutan.

Terdapat dua cara yang berbeza untuk menggunakan geofilter tersuai, dan ia bergantung pada berapa banyak tenaga dan masa yang anda ingin gunakan untuk merancang dan membuat sendiri. Sekiranya anda mengetahui banyak tentang reka bentuk grafik atau ingin masuk ke dalam reka bentuk penapis anda, anda lebih baik menggunakan pilihan kedua. Bagi kebanyakan pengguna, ikuti petunjuk pertama untuk membuat penapis khas dengan cepat dan mudah untuk digunakan oleh rakan dan keluarga anda di acara atau menggunakannya untuk menaip perniagaan anda.

Mulakan dengan menuju ke menu tetapan di dalam Snapchat. Cari "Geofilter Kustom" di dalam menu tetapan anda dan ketuk pilihan, lalu ketuk "Lanjutkan." Snapchat akan memberi anda banyak pilihan untuk majlis yang anda ingin merancang.

Pilihannya terdiri dari pilihan yang selalu ada seperti perkahwinan dan ulang tahun hingga cuti berdasarkan masa seperti 4 Julai dan tamat pengajian. Pilih kategori anda untuk memuatkan senarai templat geofilter standard. Mengetuk pilihan memberi anda contoh foto menggunakan penapis anda, dan anda boleh melakukan salah satu daripada tiga perkara dari sana: kembali ke menu pilihan, pilih geofilter, atau sesuaikan dengan teks dan gambar anda sendiri.

Setelah anda merancang penapis anda, tekan tanda semak hijau di sudut untuk meneruskannya. Anda mesti menamakan penapis anda, dan memilih antara penapis peribadi atau perniagaan. Ketuk teruskan, dan anda dapat melihat pilihan bila penapis anda diaktifkan.

Secara lalai, penapis ini memberi anda jangka masa enam jam; Memanjangkannya akan menjadikan kos penapis lebih banyak, dan mengurangkannya akan lebih rendah.Apabila anda memilih ikon seterusnya, Snapchat akan dimuat ke antara muka peta, di mana anda boleh memasukkan alamat dan menyeret bentuk di sekitar kawasan yang ingin anda lindungi.

Penapis anda hanya boleh jadi besar, jadi jika terlalu besar, anda akan mendapat amaran untuk menjadikan penapis anda lebih kecil. Walaupun harga standard bermula sekitar $ 5,99 atau lebih, menjadikan kawasan yang lebih besar dapat menelan belanja sebanyak $ 169.

Setelah memilih kawasan anda, ketuk "Teruskan" dan anda dapat menyemak pesanan anda. Dari sini, anda tekan submit dan kemudian menuju ke pilihan pembayaran. Sebilangan besar penapis dengan keluasan rumah dan halaman yang berukuran tidak semestinya berharga lebih dari $ 10 hingga $ 15, menjadikannya sempurna untuk pesta, perjumpaan, dan tempat percutian.

Semua pilihan penapis Snapchat di atas dapat dicapai dengan mudah langsung dari telefon anda. Sekiranya anda berminat untuk menyesuaikan penapis anda dengan grafik anda sendiri, atau anda mahukan kebebasan dan kegunaan merancang penapis dengan papan kekunci dan tetikus, anda ingin beralih ke laman web geofilter berdasarkan permintaan Snapchat di sini.

Laman web ini membolehkan anda merancang penapis serupa dengan yang ada di aplikasi mudah alih, tetapi anda boleh memuat naik reka bentuk anda dari Photoshop atau Illustrator. Secara umum, walaupun anda menggunakan reka bentuk "standard" yang disarankan, aplikasi web desktop memberi anda lebih banyak kebebasan dalam hal menyesuaikan gambar anda dengan berbagai warna dan reka bentuk lain.

Terdapat beberapa panduan yang harus diikuti semasa merancang geofilter, dan kami akan merangkumi tema dengan cepat di sini untuk pengguna yang ingin merancang penapis anda sendiri di dalam aplikasi atau di komputer anda:

  • Geofilter peribadi tidak menggunakan bahan penjenamaan atau promosi. Geofilter perniagaan menggunakan penjenamaan, dan keduanya mempunyai garis panduan tersendiri untuk peraturan yang dapat anda temukan dengan lebih terperinci di sini.
  • Anda tidak boleh menggunakan hashtag, foto orang, nombor telefon, alamat e-mel, dan maklumat lain yang serupa. Pautan di atas mempunyai senarai lengkap dan tidak boleh dilakukan.
  • Sekiranya anda ingin merancang penapis khas di Photoshop atau Illustrator, anda pasti ingin mengetahui garis panduan reka bentuk ini: fail hendaklah berukuran 1080 × 1920, berukuran di bawah 300kb, dan harus berhati-hati agar tidak terlalu banyak ruang di skrin. Jika tidak, anda akan berisiko ditolak untuk reka bentuk anda.

Secara keseluruhan, merancang dan menghantar penapis lebih mudah semasa menggunakan telefon anda. Setiap penapis dijamin mendapat kelulusan dan diterima oleh Snapchat. Walau bagaimanapun, pereka berasaskan web memungkinkan lebih banyak kebebasan kreatif, dan jika anda ingin menarik, anda harus menyerahkan reka bentuk geofilter anda melalui klien Snapchat. Ini adalah ciri elegan yang tidak cukup digunakan, dan untuk kebanyakan acara, ia agak berpatutan.

Lens Studio: Lensa Khusus dari Seluruh Dunia

Pada bulan Disember 2017, Snapchat secara senyap-senyap mengumumkan salah satu perubahan terbesar di platformnya. Lens Studio adalah perisian baru dari syarikat yang membolehkan sesiapa sahaja yang mempunyai masa lapang dan komputer untuk memuat turun program dan membuat penapis AR. Reka bentuk penapis untuk rakan anda, dan juga orang asing di seluruh dunia.

Menambah lensa Lens Studio ke akaun Snapchat anda semudah menambahkan rakan menggunakan Snapcode anda; yang diperlukan hanyalah pautan ke lensa AR yang ada dan telefon anda menggunakan Snapchat versi terbaru. Lensa khas semasa terhad kepada lensa yang mengubah dunia di sekeliling anda dan bukannya lensa muka yang mengubah penampilan anda.

Namun, berita baiknya ialah anda tidak perlu memasang Lens Studio sendiri untuk menggunakan lensa melainkan anda berminat untuk membuat sendiri. Sebagai gantinya, anda perlu mengetahui cara mendapatkan akses ke pautan ini dalam talian, cara mencari yang baru, dan cara membaginya dengan rakan anda. Mari kita lihat.

Mencari Lensa Custom Baru

Oleh kerana mengeksport lensa hanya memerlukan Snapcode untuk berkongsi dengan dunia, sangat mudah untuk mencari orang yang berkongsi ciptaan mereka sepanjang masa. Sekiranya anda mencari lensa khusus untuk dicuba, berikut adalah empat sumber lensa khusus.

# 1: Tab Kanta Komuniti Snapchat

Tab Snapchat Community Lenses memberi anda tab anda sendiri tepat di dalam aplikasi.

Sekiranya anda ingin mengambil lensa ringkas untuk cerita anda atau menghantar Snap lucu kepada rakan anda, tab Komuniti adalah tempat yang baik untuk bermula. Untuk mengakses tab, ketuk wajah anda di jendela bidik kamera untuk memuat layar lensa standard, dan ketuk ikon di sudut kanan bawah aplikasi di sebelah butang "X".

# 2: Subreddit SnapLenses

SnapLenses Subreddit adalah sumber kandungan crowdsourcing yang hebat di internet, dan dua kali ganda untuk mencari lensa khusus baru yang dibuat di dalam Lens Studio.

SnapLenses adalah subreddit yang bermula setelah pelepasan Lens Studio untuk membolehkan pengguna memuat naik Snapcodes mereka untuk semua lensa tersuai kegemaran mereka. Komuniti itu menghantar banyak meme dan video lain yang tidak berkaitan dengan lensa baru. Namun, dengan menggunakan pilihan penapis di sebelah kanan halaman, anda boleh menavigasi ke lensa 2D dan 3D yang dihantar melalui komuniti. Anda juga boleh mencari rujukan tertentu menggunakan bar carian di sebelah kanan, yang membolehkan anda mencari kandungan bernama khusus.

# 3: SnapLens Twitter

Blakeb056, sebelumnya dikenali sebagai Snap Lensa, adalah akaun Twitter yang dihubungkan dengan subreddit yang telah disebutkan sebelumnya. Halaman Twitter memotong semua omong kosong dari halaman subreddit dan hanya berkongsi penerangan lensa dengan Snapcode untuk anda tambahkan pada gambar Snapchat anda.

Subreddit boleh menjadi tempat yang menyeronokkan untuk melihat lensa dalam tindakan oleh penggunanya, tetapi jika anda lebih suka menambahkan kandungan ke halaman anda, anda boleh melakukannya dengan hanya menggunakan akaun Twitter.

Sekiranya anda ingin melihat arkib yang terdapat di Snap Lensa sebelumnya di Twitter (dinamakan semula menjadi "arkib Snap Lensa"), klik pada tab "Media" dan semak semua lensa khusus yang lebih lama. Jika tidak, pergi ke Blakeb056 di Twitter. Cari "@SnapLenses" untuk mencari Blakeb056. Pencarian itu juga akan memaparkan sumber Twitter lain untuk lensa Snapchat tersuai. Cukup klik pada tab "Orang" untuk melihatnya.

Akhirnya, perlu diperhatikan bahawa Cerita atau gambar dari rakan anda yang menggunakan lensa khas khas mungkin juga mempunyai pilihan untuk melihat lebih banyak konteks dengan meleret ke atas dari bahagian bawah skrin. Sekiranya rakan anda telah menyiarkan Cerita menggunakan lensa yang aneh dan tidak dikenali, periksa bahagian bawah paparan untuk melihat apakah kata "Lagi" muncul. " Meleret ke atas snap ini akan membolehkan anda menambahkan kandungan terus ke peranti anda dari snap atau Stories mereka tanpa perlu menambahkan pautan secara manual.

Menggunakan Kanta Kustom

Setelah anda menemui lensa yang ingin anda tambahkan ke peranti anda, buka Snapchat di telefon anda dan bersiaplah untuk mengimbas Kod Snap. Kod Snap secara tradisional digunakan untuk menambahkan rakan ke akaun anda dengan mudah, tetapi kini anda dapat menggunakan kod QR khusus ini untuk menambahkan kandungan Snap ke peranti anda. Dengan antara muka kamera terbuka, ambil foto paparan komputer anda dengan Snapcode mengisi seberapa banyak skrin telefon anda. Kod Snap yang lebih kecil mungkin tidak dapat mengimbas dengan betul pada peranti anda, jadi sedekat mungkin dengan layar sambil menjaga kod tetap fokus. Kemudian, ambil gambar menggunakan butang rana di bahagian bawah paparan anda. Peranti anda akan bergetar, dan mesej timbul akan memaparkan nama lensa, pencipta lensa, ikon Kongsi di sudut kanan atas, butang untuk membuka kunci lensa, dan pilihan untuk menghantar kepada rakan .

Anda mungkin menyedari bahawa butang bertuliskan "Buka kunci selama 24 Jam" ketika anda menambah lensa. Lensa bukan penambahan kekal pada akaun Snapchat anda; sebaliknya, anda boleh memegang lensa tertentu sehingga 24 jam sebelum lensa hilang dari akaun anda. Ini membantu anda mengurus penggunaan lensa sekali dengan lensa yang mungkin anda ingin gunakan lebih banyak, dan menghentikan aplikasi anda daripada dibebani dengan penambahan yang menghalang anda daripada menatal senarai lensa yang boleh digunakan. Anda juga boleh melaporkan lensa Snapchat yang tidak sesuai yang telah anda tambahkan ke akaun anda pada bila-bila masa dengan mengetuk ikon Maklumat dan mengetuk ikon bendera di sudut kiri atas.

Sekiranya anda menemui lensa yang sangat anda sukai, anda masih akan kehilangannya setelah 24 jam penuh (kami juga melihat penapis hilang lebih awal daripada itu, tetapi tidak jelas apakah itu berkaitan dengan pepijat dengan versi beta aplikasi yang kami gunakan pada peranti ujian kami). Namun, berita baiknya adalah bahawa sangat mudah untuk menambahkan kembali lensa apabila ia hilang. Tidak ada batasan seberapa kerap anda dapat menambahkan lensa khusus dari Lens Studio kembali ke akaun anda, jadi anda tidak perlu risau kehilangan kandungan kegemaran anda dalam jangka masa panjang.

Untuk menggunakan lensa, buka antara muka kamera dan pastikan aplikasi anda menggunakan kamera belakang. Sebilangan lensa berfungsi dengan kamera menghadap depan anda, tetapi untuk sebahagian besarnya, lensa ini dirancang untuk digunakan dengan kamera di bahagian belakang peranti anda. Ketuk di tengah antara muka kamera anda untuk memfokuskan lensa, dan untuk membuka penapis AR dan lensa pada peranti anda. Ini akan memuatkan senarai standard penapis dan lensa anda yang berkenaan.

Tidak menghairankan, Snapchat meletakkan sekurang-kurangnya satu lensa yang ditaja terlebih dahulu, tetapi setelah itu, anda akan mendapati lensa tambahan anda tersedia di peranti anda dengan ikon yang anda lihat sambil menambahkannya ke akaun anda. Pilih lensa itu seperti yang lain, dan anda akan melihat perkataan "Ketuk!" muncul di skrin anda. Sebilangan besar lensa berkaitan dengan video, jadi mulailah merakam video anda dan kemudian ketik pada paparan dengan tangan anda yang lain untuk mengaktifkan lensa (jangan lupa terus merakam atau anda akan menghentikan kesannya sebelum selesai!).

Berkongsi Lensa Custom dengan Rakan

Tidak dapat tidak, setelah anda mula menggunakan lensa khas anda, rakan dan pengikut anda akan mula bertanya-tanya bagaimana anda dapat membuat kandungan tersebut. Anda mungkin mendapat beberapa mesej ingin tahu atau membalas-Tertanya bertanya bagaimana anda melakukannya, atau pengguna yang cuba membuat semula sihir Snap tanpa memerlukan lensa sebenar untuk mewujudkan kesan anda. Syukurlah, Snapchat memikirkannya dan memudahkan untuk berkongsi lensa khusus ini dengan sesiapa sahaja di akaun anda, walaupun anda bukan orang yang membuat lensa ini sebagai permulaan.

Untuk berkongsi dengan rakan di Snapchat, cukup tekan ikon maklumat kecil yang kami sebutkan di atas dan ketuk "Kirim ke Rakan." Ini akan membuka pilihan untuk mengirimnya sebagai pilihan sembang, yang membolehkan anda mengirimnya ke sejumlah teman yang anda inginkan di platform sebagai pautan URL yang menambahkan ke aplikasi mereka secara automatik, menghilangkan keperluan untuk menambahkan Snapcode pada paparan anda . Anda juga dapat menggunakan ikon kongsi sistem untuk mengirim pautan di luar Snapchat, walaupun anda ingin ingat bahawa rakan anda perlu memasang Snapchat pada peranti mereka untuk menggunakan pautan tersebut dengan betul. Akhirnya, ingat bahawa rakan anda dapat menambahkan lensa yang anda gunakan pada gambar anda dengan menggeser ke atas dari Lagi di bahagian bawah paparan.

Kanta Eksklusif iPhone

Pada tahun 2017, Apple mencipta semula iPhone dengan iPhone X, mengeluarkan butang rumah dan bezel besar di sepanjang kerangka peranti untuk memberi pengguna paparan yang lebih besar dalam pakej yang lebih kecil. Sejak itu, kami melihat Apple menyegarkan reka bentuk pada 2018 dan 2019, sambil mengekalkan teknologi menghadap ke depan yang sama. Seperti biasa untuk Apple, semua peranti telah terjual dengan baik, dan telah mendorong semua jenis pilihan reka bentuk industri, mulai dari penerapan kedudukan hingga kawalan isyarat Sekiranya anda berjaya mengumpulkan wang tunai untuk membeli iPhone baru, anda tahu bahawa peranti ini adalah telefon pintar yang sangat baik, perkakasan cantik yang digabungkan dengan evolusi iOS untuk membuat reka bentuk semula iPhone yang tidak dilihat sejak zaman iPhone 4.

Sekiranya ada satu perkara yang sangat mengagumkan mengenai reka bentuk iPhone X, kamera depan yang anda dapati tersembunyi di dalam takuk terkenal di bahagian atas skrin. Teknologi kamera di kamera depan iPhone X adalah barang berteknologi tinggi. Ia melacak pergerakan wajah anda menggunakan laser yang tidak kelihatan, menjadikan jaringan 3D wajah anda secara real-time. Ini adalah bagaimana telefon dapat melacak wajah untuk membuka kunci telefon anda, dan bagaimana ia dapat membuat Animoji dalam masa nyata untuk dihantar kepada rakan anda. Dan berkat perkongsian dengan Snapchat, kini ia dapat membuat beberapa penapis eksklusif iPhone X (X-clusive?).

Pertama kali diumumkan pada bulan September 2017, Apple dan Snapchat mengambil masa sehingga April 2018 untuk melancarkan penapis, tujuh bulan setelah mereka terperinci di atas panggung di Steve Jobs Theatre. Walaupun penapis AR berasaskan wajah biasa melalui Snapchat mengubah wajah anda dalam beberapa bentuk dan bentuk, penapis eksklusif iPhone X ini sedikit lebih terperinci. Contoh terbaik mengenai apa yang boleh dilakukan oleh penapis ini dengan teknologi iPhone X dan teknologi AR yang dibina dengan ARKit dari Apple ialah membina topeng realistik yang melekat di wajah anda dengan sempurna sambil membenarkan perubahan pencahayaan. Ini adalah perkara yang mengagumkan, walaupun eksklusiviti itu bermaksud bahawa kebanyakan orang tidak akan dapat melihat barang semacam ini di Snapchat untuk masa yang lama.

Sekiranya anda mencari lebih banyak maklumat mengenai lensa ini di masa depan, perhatikan nama "True-Depth", teknologi di sebalik lensa baru ini. Snapchat hanyalah aplikasi pihak ketiga pertama yang memanfaatkannya, dan kami menjangkakan dapat melihat lebih banyak aplikasi melakukan ini pada masa akan datang.

***

Snapchat adalah salah satu aplikasi yang memegang tan fungsi tersembunyi, terutamanya mengenai penapis dan lensa berkemampuan AR. Dari ciri mudah seperti kemampuan untuk mengaktifkan beberapa penapis dan lensa sekaligus, hingga menambahkan penapis cuaca, masa dan kelajuan tambahan dalam Snapchat, aplikasi ini berfungsi dengan baik sehingga beberapa fungsi terbaiknya tersembunyi dari penggunanya. Lensa dan penapis AR adalah cara yang baik untuk menyesuaikan gambar anda di Snapchat, dan beberapa daripadanya bahkan mengandungi fungsi tersembunyi ketika anda beralih ke kamera yang dipasang di belakang pada telefon anda.

Dan sementara geofilter khusus adalah cara yang menyeronokkan untuk membuang masa, kita harus mengatakan bahawa penambahan lensa khusus yang dibuat oleh orang di seluruh dunia adalah salah satu ciri kegemaran aplikasi kita setakat ini. Snapchat adalah aplikasi yang membuat anda tetap berada di jari kaki, sentiasa menambah fungsi baru tanpa banyak penjelasan. Semoga panduan ini - dan kemas kini yang akan datang - akan membantu anda memanfaatkan penapis dan lensa Snapchat anda sepenuhnya.

Recent Posts