Cara Memuat turun Perpustakaan dari Muzik YouTube

YouTube Music adalah salah satu perkhidmatan penstriman yang paling popular sekarang. Pada bulan Disember 2020, ia menjadi aplikasi rasmi Google untuk streaming kandungan. Selain streaming dalam talian, anda juga boleh memuat turun muzik anda dan mendengarnya di luar talian.

Cara Memuat turun Perpustakaan dari Muzik YouTube

Sekiranya anda berminat untuk belajar memuat turun lagu dari YouTube dan mendengarkannya bila-bila masa anda mahu, anda telah sampai di tempat yang tepat. Dalam artikel ini, kami akan memberi anda petunjuk tentang cara melakukannya, bersama dengan gambaran lebih lanjut mengenai perkhidmatan ini.

Premium Muzik YouTube

Anda boleh menikmati Muzik YouTube secara percuma atau membeli langganan. Dengan versi percuma, anda mesti berurusan dengan iklan yang kerap. Sekiranya anda memutuskan untuk melanggan YouTube Music Premium, anda akan dapat menggunakan permainan latar semasa menggunakan aplikasi lain. Selain itu, anda akan dapat memuat turun muzik ke peranti anda. Oleh itu, sebelum kita mula bercakap mengenai memuat turun dari YouTube Music, pastikan anda mendaftar untuk langganan Premium. Jika tidak, pilihan ini tidak akan tersedia untuk anda.

Bagaimana Memuat turun Perpustakaan?

Perpustakaan Muzik YouTube mengandungi semua muzik anda yang dibahagikan kepada kategori yang berbeza seperti muat turun, senarai main, album, artis, dll. Sayangnya, YouTube tidak memungkinkan untuk memuat turun keseluruhan perpustakaan anda sekaligus. Walau bagaimanapun, anda dapat memuat turun lagu, senarai main, dan album yang berasingan.

Bagaimana cara memuat turun lagu?

Sekiranya anda membeli langganan YouTube Music Premium atau YouTube Music, satu pilihan yang anda ada ialah memuat turun lagu secara individu. Inilah cara anda boleh melakukannya:

 1. Pergi ke laman web YouTube Music atau buka aplikasi mudah alih YouTube Music.

 2. Pilih lagu yang ingin anda muat turun.
 3. Ketik ikon tiga titik.

 4. Ketik "Muat turun".

Bagaimana cara memuat turun album?

YouTube Music membolehkan anda memuat turun album artis kegemaran anda. Sekiranya anda ingin memuat turun album, ikuti langkah berikut:

 1. Pergi ke laman web YouTube Music atau buka aplikasi mudah alih YouTube Music.

 2. Pilih album yang ingin anda muat turun.
 3. Ketik ikon tiga titik.

 4. Ketik "Muat turun".

Bagaimana memuat turun senarai main?

Sekiranya anda mahu, anda boleh memuat turun senarai main yang anda rasa menarik.

 1. Pergi ke laman web YouTube Music atau buka aplikasi mudah alih YouTube Music.

 2. Cari senarai main yang ingin anda muat turun.

 3. Ketik ikon tiga titik.

 4. Ketik "Muat turun".

Muat turun Pintar

YouTube Music menawarkan ciri yang disebut Smart Downloads. Ia memuat turun muzik anda secara automatik berdasarkan sejarah pendengaran anda. Dengan cara ini, anda dapat memastikan anda sentiasa mempunyai muzik untuk didengarkan, walaupun anda tidak tersambung ke internet, atau anda ingin menyimpan data anda. Muat turun Pintar boleh memuat turun hingga 500 lagu, tetapi bergantung pada storan anda, anda dapat memilih berapa banyak storan yang ingin anda gunakan.

Anda boleh mengaktifkan ciri ini dengan mengikuti langkah berikut:

 1. Buka aplikasi YouTube Music.

 2. Ketik foto profil anda di sudut kanan atas.

 3. Ketik "Muat turun."

 4. Ketik "Tetapan."
 5. Tatal ke bawah ke "Muat turun pintar." Anda juga boleh memilih berapa banyak simpanan yang ingin anda gunakan untuk ini.
 6. Hidupkannya.

Sekiranya aplikasi memuat turun sesuatu yang tidak anda sukai, anda boleh membuangnya dari senarai anda dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Buka aplikasi YouTube Music.

 2. Ketik foto profil anda di sudut kanan atas.

 3. Ketik "Muat turun."

 4. Cari lagu yang ingin anda alih keluar.
 5. Ketik ikon tiga titik.

 6. Ketik "Alih keluar muat turun."

Setelah anda membuang lagu, senarai main, atau album dari senarai anda, Smart Download tidak akan memuat turunnya semula, tetapi anda dapat melihatnya di aplikasi anda.

Muat turun Pintar akan mengemas kini senarai main anda setiap malam apabila anda tersambung ke Wi-Fi atau data mudah alih tanpa had apabila anda mempunyai bateri lebih daripada 40%. Anda boleh mendengar muzik ini selama 30 hari tanpa disambungkan ke internet. Selepas tempoh ini, kandungan mungkin berubah disebabkan oleh kemungkinan sekatan atau perubahan pihak pembuat video.

Urus Sejarah Tontonan Anda

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Muat turun Pintar akan memuat turun muzik berdasarkan sejarah anda. Tetapi, apa yang berlaku jika anda menonton beberapa video atau mendengar muzik yang tidak anda sukai? Nasib baik, Muzik YouTube mempunyai pilihan untuk melihat, menghapus, dan menjeda sejarah anda.

Memadamkan Sejarah Tontonan Anda

Anda boleh menghapus sejarah tontonan anda jika anda tidak mahu video tertentu mempengaruhi ciri Muat turun Pintar.

 1. Buka aplikasi YouTube Music.

 2. Ketik gambar profil anda di sudut kanan atas.

 3. Ketik "Tetapan."

 4. Ketik "Privasi & lokasi."

 5. Ketik "Urus sejarah tontonan."

 6. Cari video yang ingin anda padamkan.
 7. Ketik ikon "X".

 8. Ketik "Padam."

Menjeda Sejarah Tontonan Anda

Anda boleh menjeda dan menghentikan sementara sejarah anda pada bila-bila masa untuk menghentikan video tertentu daripada mempengaruhi ciri Muat turun Pintar anda atau jika anda tidak menginginkannya dalam sejarah anda. Setelah menjeda, anda dapat menonton video tanpa muncul dalam sejarah anda. Sekiranya anda ingin menjeda sejarah tontonan anda, ikuti langkah berikut:

 1. Buka aplikasi YouTube Music.

 2. Ketik gambar profil anda di sudut kanan atas.

 3. Ketik "Tetapan."

 4. Ketik "Privasi & lokasi."

 5. Hidupkan pilihan "Jeda sejarah tontonan".

Sekiranya anda ingin menghentikan ciri ini, anda boleh kembali ke tetapan yang sama dan mematikannya. Setelah anda mematikannya, video yang anda tonton akan muncul dalam sejarah anda, dan ciri Smart Downloads akan menggunakannya untuk memuat turun lagu.

Pilih Jenis Sambungan untuk Muat turun

Anda boleh memilih jenis sambungan yang diperlukan untuk memuat turun dari YouTube Music. Dengan cara ini, anda dapat menyimpan data anda atau mencegah muat turun secara tidak sengaja semasa anda tidak tersambung ke Wi-Fi. Inilah cara anda dapat menyesuaikan tetapan:

 1. Buka aplikasi YouTube Music.

 2. Ketik foto profil anda di sudut kanan atas.

 3. Ketik "Tetapan."

 4. Ketik "Perpustakaan & muat turun."

 5. Ketik "Muat turun sambungan."
 6. Pilih jenis sambungan.

Muat turun Muzik ke Kad SD Anda

Sekiranya anda ingin menyimpan memori dalaman telefon anda, anda boleh memilih untuk memuat turun dari YouTube Music terus ke kad SD anda. Sebelum mengikuti langkah-langkah, pastikan kad SD dimasukkan dan kad itu berfungsi dengan baik.

 1. Buka aplikasi YouTube Music.

 2. Ketik foto profil anda di sudut kanan atas.

 3. Ketik "Tetapan."

 4. Ketik "Muat turun."

 5. Hidupkan "Gunakan kad SD."

Secara lalai, muzik anda akan disimpan ke memori dalaman telefon anda. Oleh itu, jika anda ingin memastikan muzik anda disimpan ke kad SD anda, ikuti langkah di atas.

Sekiranya peranti anda terputus sambungan internet semasa memuat turun dari YouTube Music, muat turun akan disambung semula sebaik sahaja anda disambungkan ke Wi-Fi lagi.

Memindahkan Muzik yang Dimuat turun dari Kad SD ke Memori Dalaman

YouTube Music tidak menawarkan pilihan untuk memindahkan muat turun anda dari kad SD ke memori dalaman dan sebaliknya. Sekiranya anda ingin mengubah lokasi, anda harus menghapus muat turun dari Kad SD anda, pergi ke aplikasi YouTube Music anda, pilih lokasi penyimpanan ke memori dalaman, dan kemudian muat turun lagi lagu tersebut.

Soalan Lazim

Bolehkah Saya Berkongsi Senarai Main dari Muzik YouTube?

YouTube Music membolehkan anda berkongsi senarai main dengan orang lain. Inilah cara anda boleh membaginya:

1. Pergi ke Muzik YouTube.

2. Pilih senarai main yang ingin anda kongsi.

3. Ketik ikon tiga titik di sebelah senarai main.

4. Ketik "Kongsi."

5. Anda kini boleh berkongsi senarai main anda di pelbagai platform atau menghantarnya melalui e-mel.

Petua: Sebelum berkongsi senarai main anda, pastikan tetapan privasi untuk senarai main tersebut ditetapkan ke "umum" atau "tidak tersenarai." Sekiranya senarai main anda bersifat peribadi, anda tidak akan dapat membagikannya dengan sesiapa sahaja.

Adakah Muzik YouTube Menawarkan Rancangan Keluarga?

Ya, YouTube Music membolehkan anda berkongsi keahlian anda dengan sehingga lima ahli keluarga dengan syarat anda semua tinggal di rumah yang sama. Sekiranya anda membuat kumpulan, anda akan menjadi pengurus Keluarga, dan yang lain akan menjadi ahli Keluarga.

Senarai main dan tontonan anda akan dirahsiakan. Perkara-perkara ini tidak dikongsi di seluruh akaun, jadi anda tidak perlu risau sekiranya anda memutuskan untuk berkongsi keahlian anda.

Penting untuk diperhatikan bahawa pilihan ini menghendaki anda dan ahli keluarga anda memiliki akaun Google. Jika tidak, anda tidak akan dapat menjemput mereka untuk berkongsi keahlian anda.

Memuat turun Dari Muzik YouTube: Dijelaskan

YouTube Music menawarkan pelbagai pilihan ketika memuat turun muzik anda untuk mendengarkannya di luar talian. Anda boleh memuat turun lagu, album, atau senarai main, atau anda boleh memilih untuk menyiapkan fitur Muat turun Pintar.

Walaupun anda dapat menggunakan YouTube Music tanpa mendaftar untuk berlangganan, pilihan muat turun hanya akan tersedia setelah anda melanggan YouTube Premium. Anda juga boleh berkongsi keahlian anda dengan ahli keluarga anda supaya semua orang dapat menikmati ciri tambahan.

Adakah anda menggunakan YouTube Music Premium? Apa pendapat anda mengenai ciri-cirinya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found