Cara Memuat turun Filem di Tablet Api Amazon Anda - Ogos 2021

Terdapat banyak pilihan dalam Fire OS yang membolehkan anda memuat turun filem kegemaran anda ke tablet untuk ditonton dalam mod luar talian. Sama ada anda ingin menyimpan filem yang dibeli melalui Amazon atau iTunes, atau anda ingin memuat turun filem streaming kegemaran anda dari Netflix, terdapat banyak pilihan untuk anda di peranti Fire anda.

Mari lihat menyimpan filem kegemaran anda ke tablet anda.

Tablet Amazon

Tablet tablet Api Amazon adalah beberapa nilai terbaik dalam teknologi hari ini. Dari $ 50 Amazon Fire 7, yang merupakan salah satu tablet terpakai yang paling murah yang boleh anda beli hari ini, hingga $ 80 Amazon Fire HD 8 yang merangkumi paparan yang lebih besar, lebih tajam dan pembesar suara yang lebih baik, sehingga ke Fire HD 10 yang baru yang memberikan paparan HD penuh dan prestasi hebat dengan hanya $ 150, ada tablet yang sesuai untuk anda dan anggaran anda. Dan jika anda menunggu salah satu penjualan eksklusif Amazon, anda akan mendapat akses ke tawaran yang lebih baik lagi, sering menurunkan harga Fire 7 menjadi hanya $ 30 dan bahkan menawarkan Fire HD 10 yang lebih besar pada tahap terendah hanya $ 100 dengan Amazon tawaran yang dipromosikan di skrin kunci.

Pada dasarnya, jika anda mahukan tablet yang murah, Amazon adalah jenama anda. Dengan versi Android khusus yang dirancang untuk menghabiskan media dan kemampuan untuk menambahkan Google Play Store, mudah untuk mendapatkan akses ke semua aplikasi kegemaran anda di satu tempat.

Walaupun tablet lain, seperti iPad Apple dan Tab S-seri Samsung, cuba menggunakan tugas dua kali sebagai peranti untuk penggunaan media dan pembuatan media, tablet Amazon memperjelas bahawa mereka mahu anda menonton, membaca, dan mendengar sebanyak mungkin media seperti yang anda boleh. Sama ada anda sedang mencari sesuatu untuk membaca eBuku, menonton Netflix atau YouTube, mengalirkan muzik dari Spotify atau Amazon Music, atau hanya untuk melayari web dan memeriksa berita, garis tablet Fire sesuai untuk anda. Walaupun tablet Fire tidak mempunyai apa-apa teknologi selular bawaan, itu tidak bermakna anda tidak boleh menonton filem anda di mana sahaja.

Memuat turun Filem yang Dibeli Melalui Amazon

Amazon adalah salah satu pasar utama untuk penyewaan filem dan pembelian filem, dan memandangkan Amazon sering melakukan penjualan pada pembelian digital, masuk akal untuk merakam filem kegemaran anda untuk tontonan luar talian ketika anda sedang bergerak atau tidak dapat melakukan streaming internet. Terima kasih kepada antara muka Amazon sendiri yang membolehkan anda melihat-lihat kedua perpustakaan dan video yang disyorkan terus dari skrin utama anda, mudah untuk menyimpan kandungan kegemaran anda ke tablet Fire anda untuk menonton filem dalam perjalanan.

Inilah cara ia berfungsi.

Pertama, seperti semua perkara di Fire, anda pasti ingin memastikan anda log masuk ke akaun Amazon anda. Ini akan memastikan bahawa anda dapat membeli filem melalui Amazon dengan mudah tanpa perlu memasukkan maklumat akaun anda ke tablet anda secara berterusan.

Setelah anda log masuk, kembali ke skrin utama dan sapu di antara muka utama sehingga anda sampai ke tab Video di skrin utama anda. Sekiranya anda adalah pelanggan utama, anda mungkin akan melihat senarai ini diisi dengan kandungan yang siap sedia Perdana, termasuk rancangan dan filem Amazon asli, dan beberapa kandungan HBO eksklusif mereka. Sekiranya anda sudah melakukan pembelian di perpustakaan anda, anda boleh mengetuk ikon perpustakaan di sudut kanan atas paparan untuk memuatkan senarai penuh filem dan rancangan TV anda. Jika tidak, ketik pada Kedai ikon untuk membuka kedai Video Segera Amazon yang betul. Anda boleh melihat-lihat filem streaming dan bukan penstriman di sini, dan memilih kandungan untuk dibeli di peranti anda.

Sekiranya anda pelanggan Amazon Prime, anda ingin melayari tab Sewa atau Beli untuk melihat-lihat filem dan rancangan TV yang disenaraikan di sini. Anda akan mendapat senarai kategori yang disyorkan, bersama dengan filem yang dijual dan siaran baru. Sekiranya anda mencari filem yang tepat, anda boleh menggunakan fungsi carian untuk mencarinya secara automatik. Setelah menemui filem, anda akan melihat pilihan untuk membeli atau menyewa kandungan pada peranti anda. Ia akan ditambahkan secara automatik ke peranti anda, dan anda dapat menonton filem di perpustakaan anda.

Di dalam tab perpustakaan pada peranti anda, anda akan melihat senarai penuh filem yang anda beli dan sewa, bersama dengan senarai rancangan TV anda di tab yang berasingan. Pilih filem yang ingin anda muat turun, dan ia akan membuka halaman maklumat untuk filem anda. Sekiranya anda memiliki filem, anda akan melihat paparan yang memberi amaran bahawa anda telah membeli filem tersebut, bersama dengan Menonton sekarang pilihan dan a Muat turun pilihan. Seperti tersirat, mengetuk Menonton sekarang pilihan akan mengalirkan filem ke peranti anda; mengetuk Muat turun akan memuat turun filem tersebut ke peranti Api anda untuk tontonan luar talian.

Sekiranya anda menyewa filem itu, anda akan melihat dua butang yang sama untuk memuat turun atau menstrim video anda, tetapi bukannya memaparkan amaran bahawa anda telah membeli filem tersebut, anda akan melihat mesej yang menunjukkan jumlah hari yang anda tinggalkan mula menonton video. Setiap sewa dari Amazon mesti ditonton dalam 30 hari; sebaik sahaja filem ini dimulakan, anda akan dapat menyelesaikannya selama 48 jam. Walaupun filem itu dimuat turun ke tablet anda, filem itu akan habis mengikut jangka masa yang diperuntukkan.

Akhirnya, kita harus perhatikan bahawa rancangan televisyen yang dibeli juga boleh dimuat turun ke peranti anda, walaupun anda harus memuatkan siri ini dan tatal ke senarai episod musim untuk memuat turun setiap rancangan. Tidak seperti filem, butang muat turun untuk rancangan televisyen disenaraikan di sebelah setiap tajuk episod, sebagai ikon muat turun kecil di sebelah kanan skrin. Setiap episod mesti dimuat turun secara berasingan, walaupun cukup mudah untuk menambahkan beberapa muat turun ke barisan anda hanya dalam beberapa saat.

Memuat turun Filem dan Tayangan Streaming di Amazon Prime

Sekiranya anda pelanggan Amazon Prime, anda mungkin sudah mengetahui bahawa Amazon mempunyai pelbagai kandungan streaming yang tersedia dengan langganan anda. Rancangan televisyen asal seperti Tandanya, atau filem seperti Manchester by the Sea tersedia untuk ditonton dan dibiayai atau dimiliki oleh Amazon, tetapi terdapat juga pelbagai pilihan filem dan rancangan TV yang pada asalnya tidak dihasilkan dengan Amazon yang dapat anda streaming dengan langganan anda.

HBO mempunyai banyak koleksi kandungan lama mereka yang terdapat di Amazon, misalnya, dan anda dapat mengikuti rancangan musim yang lebih lama seperti Doktor Siapa secara percuma selagi anda adalah ahli Perdana yang membayar. Sebilangan besar kandungan ini boleh dimuat turun ke tablet Fire anda, menjadikannya mudah untuk menonton filem dan rancangan TV kegemaran anda semasa dalam perjalanan dan tidak tersambung ke internet.

 1. Seperti yang dijelaskan di atas, pergi ke tab video di skrin utama peranti anda dan ketuk pada Kedai ikon. Ini akan memuatkan antara muka kedai penuh, dengan tayangan streaming dan filem bersama dengan penyewaan dan siaran baru.
 2. Untuk melihat koleksi penuh kandungan Perdana, tab Disertakan dengan Prime tab di tengah paparan anda. Anda dapat melihat senarai penuh kedua filem dan rancangan televisyen yang tersedia untuk streaming Perdana. Terdapat berpuluh-puluh kategori yang disenaraikan di Amazon Prime, dengan segala yang tersedia dari filem yang disyorkan hingga siri asal yang dibuat khas untuk anggota Prime, tetapi hampir semuanya boleh dimuat turun terus ke peranti anda. Cari filem pilihan anda dan ketuk ikon untuk melihat halaman maklumat untuk filem itu.
 3. Dari sini, anda akan melihat paparan yang sama seperti yang dinyatakan di atas untuk penyewaan dan filem yang dibeli, tetapi daripada memaparkan pesanan sewa atau beli, anda akan melihat logo Perdana bersama dengan Disertakan dengan Prime. Di bawah ini adalah butang standard untuk Menonton sekarang, yang mengalirkan kandungan ke peranti anda, dan Muat turun, yang menyimpan filem di luar talian pada peranti anda. Seperti rancangan TV yang anda beli, anda boleh memuat turun episod rancangan Perdana terpilih hanya dengan mengetuk ikon muat turun di sebelah setiap nama episod.

Sudah tentu, terdapat beberapa batasan untuk memuat turun episod Perdana pada tablet anda. Untuk satu, tidak boleh dimuat turun setiap tajuk Perdana. Hanya tajuk Perdana tertentu yang tersedia untuk dimuat secara automatik, yang bermaksud beberapa filem atau rancangan mungkin tidak memaparkan ikon Muat turun.

Tidak ada senarai utama untuk kandungan apa dan tidak dapat dimuat turun; anda mesti memuat turun kandungan mengikut kes. Anda juga harus perhatikan bahawa hanya ahli Perdana berbayar yang boleh memuat turun kandungan Perdana; Anggota Rumah Tangga Amazon dapat menayangkan rancangan Perdana atau filem, tetapi tidak dapat memuat turun tajuk tersebut ke peranti mereka. Akhirnya, terdapat beberapa had untuk memuat turun kandungan Perdana di akaun anda:

  • Tajuk yang tersedia hanya boleh dimuat turun ke dua peranti yang serasi sekaligus. Ini bermaksud jika anda mempunyai telefon pintar dan dua tablet yang berasingan, hanya dua peranti yang dapat menyimpan kandungan yang dimuat turun itu sekaligus.
  • Bergantung pada lokasi anda, kandungan Perdana yang dimuat terhad kepada 15 atau 25 tajuk sekaligus.
  • Amazon mengatakan di laman sokongan mereka bahawa video yang dimuat turun tinggal di peranti anda selama tiga puluh hari, dan mesti disiapkan setelah 48 jam memulakan filem, sama seperti sewa. Tidak jelas sama ada laman Amazon bercakap mengenai penyewaan sebenar, atau sebenarnya membincangkan kandungan Perdana yang dimuat turun ke peranti anda. Oleh itu, mungkin terdapat sejumlah had masa semasa memuat turun kandungan Perdana, sama seperti sewa.

Secara keseluruhan, anda akan dapati bahawa pilihan muat turun untuk kandungan Prime cukup fleksibel untuk berfungsi dengan baik untuk kebanyakan kandungan streaming dalam talian, walaupun tidak tersedia secara meluas seolah-olah anda menyewa atau membeli filem melalui pasar Amazon sendiri. Akhirnya, kami harus menyebutkan bahawa anda boleh menyesuaikan tetapan penyimpanan untuk muat turun anda (antara storan dalaman anda dan kad SD mikro luaran anda) di menu tetapan anda di bawah "Penyimpanan".

Memuat turun Filem yang Dibeli Melalui iTunes

Beberapa tahun yang lalu, idea menonton filem yang dibeli melalui iTunes atau platform digital lain (seperti Google Play) pada tablet Amazon Fire anda tidak masuk akal. Bagaimanapun, tidak ada aplikasi iTunes untuk tablet Fire anda, dan kebanyakan syarikat teknologi suka memastikan hiburan mereka terkunci dalam satu platform untuk memastikan anda berada dalam ekosistem mereka. Tetapi pada bulan Oktober 2017, Disney bekerjasama dengan hampir semua syarikat media studio dan penyewaan filem seperti Amazon, Google, Apple, dan Vudu untuk mempermudah untuk berkongsi filem anda di antara platform.

Digelar Movies Anywhere, dan berdasarkan platform Disney Movies Anywhere yang asli yang telah digunakan oleh syarikat gergasi media selama bertahun-tahun, perkhidmatan ini membolehkan anda menyegerakkan perpustakaan anda antara Amazon, Google, Apple, dan Vudu untuk menyimpan semua filem anda dalam loker digital yang dikongsi antara platform. Selagi koleksi filem anda terdiri daripada filem dari studio rakan kongsi (yang merangkumi setiap nama besar di luar Paramount, yang mempertimbangkan untuk bergabung dengan platform ini), mendaftar ke akaun Movies Anywhere akan membolehkan filem anda diselaraskan antara peranti.

 1. Pergi ke laman Movies Anywhere dan buat akaun. Setelah akaun anda diaktifkan, anda akan diminta untuk menyegerakkan seberapa banyak akaun media anda.
 2. Untuk menyegerakkan pustaka iTunes anda ke akaun Amazon anda, masuk ke kedua-dua platform dengan nama pengguna dan kata laluan anda, dan anda akan melihat perpustakaan anda disegerakkan di antara kedua-dua akaun tersebut. Ini bermaksud, sebagai contoh, jika sebelum ini anda membeli filem di iTunes dan Amazon, anda akan melihat filem-filem tersebut terdapat di dalam akaun iTunes anda dan di dalam akaun Amazon anda. Anda boleh menyegerakkan keempat-empat akaun untuk memastikan perpustakaan merentas platform anda muncul di antara peranti, jadi jika anda membeli filem dari setiap sudut internet, akhirnya anda dapat melihatnya di satu tempat.
 3. Setelah menyegerakkan perpustakaan anda, anda boleh memuat turun aplikasi Movies Anywhere pada tablet anda, atau anda boleh menggunakan pilihan perpustakaan di tab Video anda untuk memuat turun filem anda untuk tontonan di luar talian. Kerana perpustakaan anda yang diselaraskan akan muncul sebagai kandungan Amazon, ikuti langkah yang sama yang disediakan di atas untuk memuat turun filem anda untuk tontonan di luar talian. Mereka akan muncul di Perpustakaan sebahagian tab video anda di skrin utama, dan dapat disimpan selama-lamanya pada peranti anda.

Memuat turun Streaming Filem di Netflix

Akhirnya, mana-mana pengguna Netflix juga dapat menggunakan aplikasi Netflix untuk memuat turun filem dan rancangan TV terpilih dari aplikasi Netflix ke tablet Fire anda untuk tontonan luar talian. Tidak setiap filem atau rancangan di Netflix berfungsi dengan baik atau dapat dimuat turun untuk tontonan luar talian di Netflix, dan terdapat beberapa batasan, tetapi sebahagian besarnya, sesiapa yang ingin menonton streaming kandungan di Netflix ke mana sahaja mereka pergi, tanpa menggunakan data mereka merancang, boleh melakukannya dengan tablet Fire mereka.

 1. Sekiranya belum, anda perlu menyelami Amazon Appstore untuk memuat turun Netflix dan log masuk dengan akaun anda.
 2. Setelah anda log masuk, pilih akaun atau profil yang sesuai dengan senarai dan tetapan Netflix anda sendiri.
 3. Untuk memuat turun kandungan dari Netflix ke tablet Fire anda, cukup cari untuk mencari kandungan yang ingin anda muat turun dan muatkan halaman tayangan atau filem pada peranti anda. Seperti Amazon Prime, tidak semuanya dapat dimuat turun pada peranti anda, dan anda mungkin menemui filem atau rancangan yang tidak dapat dimuat turun. Berdasarkan pengalaman kami, hampir setiap Netflix Original boleh dimuat turun dan disimpan, begitu juga dengan pelbagai kandungan pihak ketiga seperti Bayi Bos atau Bagaimana Krismas Grinch Mencuri. Rancangan TV seperti Riverdale boleh dimuat turun juga, tetapi beberapa rancangan suka Gadis Gilmore atau Tidak tahu malu tidak dapat dimuat turun pada peranti anda. Begitu juga, filem Disney suka Luar biasa 2 atau Lilo dan Jahitan tidak boleh dimuat turun, walaupun pertandingan Dreamworks mereka membenarkannya.

Secara keseluruhan, anda mesti mengambil semuanya demi kes semasa membuat streaming di Netflix. Sekiranya ada pilihan, anda akan melihat ikon Muat turun muncul di sebelah pilihan untuk menambahkan filem ke senarai anda dan menilai kandungannya, atau anda akan melihat ikon itu muncul di sebelah setiap tajuk episod untuk siri televisyen. Anda boleh menemui siri yang dimuat turun dengan mengetuk butang menu di sudut kiri atas dan mengetuk Muat turun Saya pilihan dari senarai ini. Senarai media yang dimuat turun akan memaparkan ukuran muat turun, dan anda boleh memilih item yang akan dikeluarkan menggunakan ikon di bahagian atas halaman. Akhirnya, anda boleh menyesuaikan tetapan muat turun anda dengan menatal hingga ke bahagian bawah senarai ini dan mengetuk pada Tetapan Aplikasi pilihan. Dari sana, anda boleh mengubah kualiti muat turun video anda, lokasi muat turun (dengan pilihan antara storan dalaman atau menggunakan kad SD mikro anda), dan tentu saja, anda boleh membuang semua muat turun dari peranti anda.

Seperti Amazon Prime, ada beberapa batasan mengenai apa yang boleh anda lakukan dengan memuat turun kandungan ke peranti anda. Filem tertentu tamat selepas sejumlah waktu dimuat turun ke peranti anda, dan seperti dengan Amazon Prime, beberapa filem atau episod televisyen akan tamat 48 jam setelah anda mula menontonnya. Anda boleh memperbaharui dan memuat turun semula tajuk ini, tetapi beberapa tajuk hanya boleh dimuat turun atau diperbaharui beberapa kali sebelum anda terkunci daripada memuat turun kandungan tersebut. Had muat turun bergantung pada studio dan pengedar di sebalik filem atau rancangan tersebut, dan setiap had ditetapkan berdasarkan kes demi kes. Anda akan menerima amaran dari Netflix sebelum mencapai jumlah muat turun terakhir anda, bersama dengan tarikh untuk tajuk tersebut.

Tablet Kebakaran dan Muat turun Filem

Sama ada anda memilih untuk mengambil Fire 7 dengan harga murah hanya $ 50, atau anda memilih untuk menaik taraf ke Fire HD 8 atau Fire HD 10, anda sedang menikmati pengalaman hebat menonton filem dan rancangan televisyen kegemaran anda dalam streaming dan juga di luar talian. Walaupun beberapa perkhidmatan filem - terutama Hulu - belum menambahkan tontonan luar talian ke aplikasinya, setiap kandungan yang disewa atau dibeli di Amazon dapat disimpan terus ke simpanan peranti anda. Begitu juga, banyak tayangan dan filem yang mengalir di Amazon Prime dan Netflix dapat disimpan ke peranti anda untuk tontonan di luar talian, walaupun masing-masing dilengkapi dengan sekatan mereka sendiri.

Dan akhirnya, terima kasih kepada perkhidmatan Movies Anywhere, anda dapat menonton kandungan iTunes, Google Play, Vudu, dan Ultraviolet yang anda beli yang dimuat turun terus di tablet Fire anda. Sekiranya anda merancang untuk membeli tablet Fire baru untuk percutian, anda pasti gembira mengetahui bahawa kandungan kegemaran anda boleh pergi ke mana sahaja anda pergi.

Untuk bacaan dan bantuan lebih lanjut, lihat memasang Google Play Store ke tablet anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found