Cara Memuat turun Foto dari Foto Google

Foto Google adalah salah satu perkhidmatan penyimpanan dan perkongsian foto paling popular di dunia. Telefon Android cenderung dilengkapi dengan Foto Google yang sudah terpasang di skrin utama dan orang sering menggunakannya dan bukannya aplikasi galeri asli Android.

Namun, anda mungkin mahu beberapa foto disimpan pada peranti sebenar anda. Memuat turun foto dan video dari Foto Google sangat mungkin dan agak mudah. Inilah cara untuk melakukannya.

Muat turun Foto pada Peranti Android / iOS

Inilah cara memuat turun foto dari Foto Google pada telefon atau tablet Android / iOS anda. Pertama sekali, anda perlu memastikan bahawa aplikasi Foto Google dipasang pada peranti. Sekiranya tidak, pergi ke Google Play / App Store dan muat turun. Setelah dimuat turun dan dipasang, ketik ikon aplikasi untuk menggunakannya. Sekiranya anda diminta untuk log masuk, gunakan kelayakan Google anda untuk melakukannya.

Setelah berada di Foto Google, cari foto / video yang ingin anda simpan dan pilih. Kemudian, ketik ikon tiga titik dan pilih Simpan ke peranti atau Muat turun dari menu. Ini akan menyimpan foto / video di telefon atau tablet Android / iOS anda.

cara memuat turun foto dari foto google

Muat turun Foto di Desktop

Memuat turun foto dan video ke komputer adalah perkara yang sangat biasa. Anda mungkin mahu mengedit video, membuat sandaran fail, dan sebagainya. Pendekatan di sini agak berbeza dengan versi mudah alih / tablet aplikasi Google Foto. Sebenarnya, anda tidak akan menggunakan aplikasinya tetapi hanya laman web.

Pergi ke photos.google.com dan pilih foto yang ingin anda simpan. Buka dan kemudian arahkan ke sudut kanan atas skrin, klik ikon tiga titik dan pilih Muat turun. Ini akan menyimpan foto yang telah anda pilih ke komputer anda.

Memuat turun Berbilang Foto dari Foto Google

Secara semula jadi, anda boleh memuat turun lebih daripada satu foto dari Foto Google. Untuk melakukan ini, cukup pilih beberapa foto, apa sahaja peranti yang anda gunakan, arahkan ke ikon tiga titik, klik / ketuk, dan pilih Muat turun. Ini akan memuat turun semua foto yang dipilih ke peranti anda secara automatik.

Cara lain untuk memilih dan memuat turun beberapa gambar adalah dengan memilihnya mengikut tarikh. Di atas setiap siri foto yang anda ambil sehari, anda mempunyai tarikh gambar diambil. Harus ada tanda semak yang boleh anda pilih dekat tarikh tersebut. Memilih tanda semak itu secara automatik akan memeriksa semua foto yang diambil pada hari tersebut. Klik ikon tiga titik dan pilih Muat turun untuk menyimpan semua foto ke peranti anda.

Akhirnya, ada cara untuk memuat turun keseluruhan kandungan Foto Google anda. Ingatlah bahawa ini tidak akan memadamkan kandungan dari Foto Google; hanya akan memuat turunnya ke peranti anda.

memuat turun foto dari foto google

Pertama, pergi ke halaman ini. Anda akan melihat senarai semua perkara yang berkaitan dengan Google anda. Di bahagian atas senarai, di sebelah kanan, pilih Nyahpilih semua. Kemudian, tatal ke bawah sehingga anda menjumpai entri Foto Google. Sebagai alternatif, gunakan pilihan carian penyemak imbas untuk mencari entri. Kemudian, tandakan kotak di sebelah kanan entri. Diikuti dengan memilih Seterusnya, terletak di bahagian bawah senarai.

Sekarang, jika anda hanya mahu mengeksport foto, tinggalkan Eksport sekali pilihan dipilih. Sebagai alternatif, jika anda mahu eksport berlaku setiap dua bulan selama setahun, pilih pilihan tersebut.

Sekarang, pilih jenis fail dan tetapan lain, dan pergi ke Buat eksport. Perlu diingat bahawa eksport ini boleh memakan masa berjam-jam, bahkan berhari-hari, bergantung pada seberapa banyak kandungan yang kita bicarakan. Setelah selesai, anda akan diberitahu dan anda akan dapat memuat turun fail ini.

Memuat turun dari Foto Google

Terdapat banyak cara untuk memuat turun fail dari Foto Google. Sama ada anda melakukannya dari telefon pintar, tablet, atau PC, itu pasti dapat dilakukan. Anda juga boleh memuat turun dan mengeksport banyak foto sekaligus.

Kaedah mana yang anda gunakan? Adakah anda menggunakan PC, telefon pintar atau tablet anda? Adakah anda mengalami sebarang kesulitan? Ceritakan semua tentangnya dalam komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found