Cara Memuat turun PDF dari Scribd

Dengan lebih dari satu juta judul, Scribd adalah platform langganan e-buku yang popular yang menawarkan pelbagai jenis e-buku, buku audio, majalah, muzik lembaran, dan jenis dokumen lain. Scribd juga sesuai untuk pelajar kolej.

Cara Memuat turun PDF dari Scribd

Namun, jika anda lebih suka membaca buku atau membaca dokumen pada peranti anda, dan bukannya di laman web Scribd, jangan risau. Scribd membolehkan anda memuat turun fail TXT dan PDF pada peranti anda dengan beberapa langkah pantas. Mengetahui cara memuat turun fail PDF dari Scribd sangat berguna, praktikal, dan dapat menjimatkan banyak masa.

Dalam panduan ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara memuat turun fail PDF dari Scribd di pelbagai peranti. Kami juga akan menjawab beberapa soalan umum mengenai pilihan memuat turun Scribd.

Muat turun PDF Scribd Dari Laman Web

Untuk menggunakan banyak perkhidmatan Scribd, anda perlu membuat akaun. Dengan mendaftar untuk akaun, anda akan mendapat 30 hari pertama secara percuma. Selepas percubaan 30 hari berakhir, anda perlu membayar $ 8.99 sebulan untuk akaun Premium, yang menawarkan sejumlah buku dan dokumen kepada anda.

Selain pilihan untuk mengakses pelbagai kandungan, Scribd membolehkan anda memuat turun fail PDF dan TXT ke peranti anda. Perlu diingat bahawa anda tidak akan dapat memuat turun fail tertentu semasa percubaan percuma selama 30 hari. Fail-fail tersebut hanya akan tersedia untuk anda setelah anda menjadi pengguna Premium.

Untuk memuat turun fail PDF dari Scribd di komputer anda, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Buka Scribd.

 2. Log masuk ke akaun anda jika anda belum melakukannya.

 3. Cari dokumen yang ingin anda muat turun. Anda boleh mencarinya di perpustakaan dokumen komuniti atau dengan menaip nama fail, nama pengarang, atau kata kunci apa pun, di bar carian.
 4. Apabila anda menemui dokumen yang ingin anda muat turun, klik di atasnya.

 5. Anda akan dibawa ke halaman baru di mana anda dapat melihat semua butiran fail.

 6. Klik pada butang "Muat turun".

 7. Tetapkan jenis fail anda ke "PDF" - Anda juga dapat memuat turun fail TXT.

 8. Pilih "Muat turun" sekali lagi.

Itu sahaja yang ada. Fail akan dimuat turun secara automatik ke komputer anda, dan anda dapat melihatnya dengan segera.

Anda hanya akan mengetahui bahawa fail tertentu tidak tersedia untuk dimuat turun ketika anda mencapai langkah terakhir. Pada ketika itu, Scribd akan memberitahu anda bahawa dokumen tersebut hanya tersedia untuk pengguna Premium. Sekiranya anda membuka halaman pratonton fail dan anda tidak melihat butang muat turun, ini bermakna pengarang dokumen tersebut tidak membenarkan fail mereka dimuat turun, walaupun dengan akaun Premium.

Muat turun PDF Scribd Dari Aplikasi Android

Ketika menggunakan versi mudah alih Scribd, anda sebenarnya tidak dapat memuat turun fail terus ke peranti anda. Sebaliknya, Scribd memberi anda pilihan untuk memuat turun fail dan menyimpannya di perpustakaan Skrip anda. Anda boleh mengakses dan membaca dokumen yang dimuat turun, walaupun anda berada di luar talian (yang merupakan pilihan yang tidak tersedia di versi web).

Untuk memuat turun fail pada peranti Android, ikuti langkah di bawah:

 1. Buka aplikasi Scribd di telefon anda.

 2. Log masuk ke aplikasi jika anda belum melakukannya.
 3. Cari buku atau dokumen yang ingin anda muat turun.

  Catatan: Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan dokumen di Scribd. Pertama, anda boleh mengetuk kaca pembesar di bahagian bawah skrin anda dan menaip nama pengarang, tajuk dokumen, atau kata kunci. Jika sebelumnya Anda menyimpan dokumen, Anda dapat menemukannya dengan mengakses ikon "Disimpan" yang tepat di sebelah pilihan "Cari". Terakhir, Anda dapat mencari dokumen dengan pergi ke "Buku" di bahagian atas layar Anda, atau "Carta Teratas" di bahagian bawah layar.

 4. Apabila anda menemui dokumen yang ingin anda muat turun, ketik di atasnya.

 5. Ketik "Muat turun".

Dokumen yang anda muat turun akan berada di tab "Disimpan". Perbezaan antara item yang anda simpan dan item yang anda muat turun adalah bahawa anda akan dapat mengakses item yang dimuat turun walaupun anda berada di luar talian.

Muat turun PDF Scribd Dari Aplikasi iOS

Peraturan yang sama berlaku untuk peranti iOS, sama ada iPhone atau iPad. Anda tidak dapat memuat turun sebarang jenis fail dari Scribd pada peranti anda, anda hanya boleh memuat turunnya ke senarai yang disimpan dan membacanya di luar talian. Begini caranya di Aplikasi iOS:

 1. Buka Scribd pada peranti iOS anda.

 2. Log masuk ke akaun anda jika anda belum melakukannya.
 3. Cari dokumen yang ingin anda muat turun.
 4. Ketik fail.

 5. Pergi ke butang "Muat turun".

Catatan: Jangan lupa untuk menukar suis "Dimuat turun" di sudut kanan atas halaman Tersimpan anda. Sekiranya anda mengabaikan langkah ini, anda tidak akan dapat mengakses fail anda semasa anda berada di luar talian.

FSoalan yang diajukan dengan tepat

Adakah Ada Cara untuk Memuat turun Kandungan Premium Secara Percuma?

Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, ada fail tertentu yang hanya dapat Anda muat turun jika Anda memiliki akaun Premium. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa cara untuk menyelesaikannya, dan kami akan menunjukkan caranya.

Kaedah pertama memuat turun kandungan premium secara percuma adalah dengan memuat naik fail. Inilah yang harus anda lakukan:

1. Buka Scribd pada komputer anda

.

2. Log masuk ke akaun anda jika anda belum melakukannya.

3. Pergi ke pilihan "Muat Naik" di sudut kanan atas skrin anda.

4. Klik pada butang "Pilih Dokumen untuk Dimuat".

5. Taipkan nama fail anda dan keterangannya.

6. Tandakan kotak "Jadikan dokumen ini peribadi" jika anda mahu.

7. Klik "Selesai."

Anda berjaya memuat naik fail ke Scribd. Pastikan untuk memuat semula halaman, dan anda boleh pergi. Sekarang tidak ada batasan untuk jumlah dan jenis fail yang boleh anda muat turun. Ciri tersembunyi ini sangat sesuai jika anda tidak mahu membayar akaun Premium.

Terdapat beberapa perkara yang harus anda pertimbangkan semasa memuat naik dokumen ke Scribd:

· Scribd menyokong format fail berikut: PDF, TXT, DOC, PPT, XLS, DOCX, dan banyak lagi.

· Anda tidak boleh memuat naik dokumen kosong. Ia mesti mengandungi beberapa jenis teks.

· Pastikan untuk menghantar karya anda sendiri - Ini boleh menjadi persembahan, kertas penyelidikan, projek, dll. Pastikan anda tidak menghantar karya orang lain.

Sekiranya anda tidak mahu menerbitkan apa-apa, ada pilihan lain. Anda boleh menggunakan Scribd Downloader Percuma dalam talian yang boleh memuat turun kandungan Premium secara percuma. Yang anda perlukan hanyalah URL dokumen. Anda juga tidak perlu log masuk ke akaun Scribd anda untuk pilihan ini.

Berikut adalah beberapa laman web yang boleh anda gunakan untuk memuat turun kandungan Premium tanpa perlu membayarnya:

· DocDownloader

· ScrDownloader

· DLSCRIB

Yang harus anda lakukan hanyalah menyalin URL dokumen dari halaman Scribd, dan menampalnya ke salah satu laman web ini. Buku anda akan dimuat turun dalam beberapa saat.

Bolehkah saya memuat turun buku yang tidak mempunyai pilihan muat turun?

Pilihan muat turun dilumpuhkan untuk fail tertentu di Scribd. Anda akan tahu bahawa pilihan ini tidak ada jika anda tidak dapat melihat butang "Muat turun", atau jika anda mendapat mesej ini "Dokumen ini tidak tersedia untuk dimuat."

Walau bagaimanapun, masih mungkin untuk memuat turun jenis fail ini, walaupun tanpa butang muat turun.

Pilihan pertama adalah menggunakan laman web pihak ketiga untuk memuat turun fail Scribd secara percuma. Yang perlu anda buat hanyalah menyalin URL fail dari bar alamat dan menampalnya ke salah satu laman web muat turun Scribd yang kami senaraikan dalam soalan sebelumnya.

Terdapat cara lain untuk memuat turun fail yang tidak mempunyai butang muat turun di Scribd. Anda boleh melakukannya dengan menggunakan pemalam Chrome untuk menyimpan halaman web sebagai fail PDF. Salah satu pilihan yang boleh dipercayai untuk ini adalah PDF Mage.

Walau bagaimanapun, pilihan ini hanya membolehkan anda menukar laman web seperti Scribd ke fail PDF. Ini tidak membenarkan anda memuat turun fail secara keseluruhan.

Setelah anda menambahkan pemalam ke Chrome anda, yang perlu anda lakukan hanyalah pergi ke dokumen Scribd anda dan klik pada ikon pemalam di sudut kanan atas skrin anda. Anda boleh memilih jika anda mahu fail PDF anda disimpan sebagai satu halaman atau lebih.

Nikmati Semua Buku Scribd Anda Secara Percuma

Sekarang anda tahu cara memuat turun fail PDF dan buku dari Scribd pada semua peranti anda. Anda juga tahu cara menambahkan fail ke Scribd, memuat turun fail Premium secara percuma, dan memuat turun fail yang tidak tersedia di halaman Scribd. Memuat turun fail PDF pada peranti anda memberi anda lebih banyak pilihan daripada hanya mengakses fail di web.

Adakah anda pernah memuat turun fail PDF dari Scribd ke peranti anda? Adakah anda menggunakan kaedah yang digariskan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found