Cara Memuat turun Video dari Facebook Messenger

Facebook Messenger telah menjadi salah satu cara berkomunikasi yang paling mudah, kerana ia membolehkan pengguna menghubungi orang kapan saja dan di mana sahaja secara percuma. Salah satu kelebihan Messenger adalah kemampuan untuk menghantar video. Dengan cara ini, anda tidak perlu berkongsi video di dinding Facebook anda; sebaliknya, anda boleh menghantarnya secara peribadi kepada orang atau kumpulan yang dimaksudkan.

Adakah anda pernah mahu memuat turun video terus dari Facebook Messenger?

Adakah anda mahu menyimpan video di telefon anda daripada mempercayainya ke rangkaian sosial? Adakah anda bangga dengan video yang anda buat atau ambil bahagian dan mahu menyimpannya pada peranti anda sendiri? Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara memuat turun video dari Facebook Messenger dan menyimpannya pada peranti anda sendiri ..

Untuk seketika, anda dapat menonton video di Facebook Messenger dan menekan ikon muat turun di bahagian bawah halaman untuk memuat turun video. Kemudian setelah beberapa kemas kini Facebook, pilihan muat turun itu nampaknya telah hilang.

Apa yang pernah menjadi proses yang sangat sederhana telah menjadi lebih sukar. Saya membayangkan Facebook mahu memastikan anda berada di platform (taman berdinding AKA) sebanyak mungkin dan lebih suka anda menonton video di aplikasinya dan bukannya di telefon anda sendiri.

Internet mempunyai idea lain walaupun, seperti biasa, dan telah menghasilkan dua kaedah alternatif. Terdapat lebih banyak pilihan tetapi cenderung melibatkan memuat turun dan menggunakan perisian rawak, yang tidak sesuai. Tiada pilihan ini memerlukan apa-apa kecuali penyemak imbas web atau aplikasi web.

Intinya adalah jika pilihan muat turun tidak lagi tersedia dari Facebook Messenger anda, anda masih boleh memuat turun video.

Muat turun video dari Facebook Messenger

Sebelum ikon muat turun hilang dari aplikasi, anda dapat memainkan video langsung dari dalam Facebook Messenger, dan kemudian anda akan melihat pilihan muat turun di akhir.

Sebagai alternatif, pada iPhone, anda dapat menekan dan menahan video dan melihat Simpan sebagai pilihan dialog. Sekiranya anda tidak lagi melihat pilihan itu, semuanya tidak akan hilang kerana ada cara lain untuk mendapatkan apa yang kita mahukan.

Muat turun Video Facebook Messenger di Windows

Pendekatan ini berfungsi untuk memuat turun video Facebook Messenger menggunakan Komputer Windows anda.

 1. Log masuk ke akaun Facebook anda.

 2. Klik ikon Mesej untuk membuka sejarah Sembang anda. Kemudian pergi ke perbualan dengan video yang ingin anda muat turun.

 3. Di sebelah kiri video, anda akan menemui ikon tiga titik (Lagi). Klik dan pilih Simpan ke Facebook.

 4. Kemudian klik Lihat yang Disimpan anda Barang. Ini akan membuka tab baru di penyemak imbas anda.
 5. Di tab baru, anda akan melihat Koleksi Saya skrin. Di bawah Semua, anda akan melihat video yang anda simpan.

 6. Klik pada video, dan ia akan dimuat turun secara automatik ke komputer anda. Anda boleh mendapatkan video di folder Muat turun di komputer anda.
 7. Setelah memuat turun video, anda boleh memilih untuk Tidak Menyimpannya dari akaun Facebook anda dengan mengklik ikon tiga titik di sebelah butang Tambah ke Koleksi, dan mengklik Tidak Simpan.

Gunakan Trik Penyemak Imbas Web

Ini adalah peretasan yang diiklankan secara meluas yang membolehkan anda memuat turun video dari Facebook Messenger. Ia mengekstrak URL video, menukarnya ke halaman versi mudah alih dan membolehkan anda memeriksa elemen dan memuat turun video. Prosesnya berfungsi seperti ini:

 1. Navigasi ke video yang ingin anda muat turun.
 2. Klik kanan dan pilih ‘Salin URL video pada masa sekarang’.

 3. Tampal URL itu ke tab penyemak imbas, hapus www. bahagi dan gantikan dengan m. untuk mengakses versi mudah alih.

 4. Muat halaman dan mainkan video.

 5. Klik kanan dan pilih Inspect atau gunakan Alt Option + Cmd + J pada Mac.

 6. Letakkan URL video, berakhir dengan MP4 dan salin.

 7. Tampalkannya ke tab lain dan biarkan ia dimainkan.

 8. Klik kanan video itu dan pilih Simpan Video Sebagai.

Proses ini digunakan di internet di semua jenis laman web untuk mengasingkan fail video untuk dimuat turun. Ia berfungsi pada kebanyakan penyemak imbas yang mempunyai konsol pembangun dan walaupun terdapat beberapa langkah, sebenarnya sangat mudah untuk dilakukan.

Gunakan FBdown.net untuk memuat turun video dari Facebook Messenger

FBdown.net adalah laman web muat turun video yang boleh membuat kerja ringkas memuat turun video dari Facebook Messenger. Anda masih perlu menangkap URL video menggunakan Langkah 1 hingga 6 tetapi daripada memuat turunnya dari tab penyemak imbas, anda boleh menggunakan aplikasi web ini sebagai gantinya. Sekiranya anda mendapati bahawa Save As tidak berfungsi, di sinilah anda perlu pergi.

 1. Ikuti Langkah 1 hingga 6 di atas untuk menangkap URL video.
 2. Navigasi ke FBdown.net.

 3. Tampal URL ke dalam kotak tengah dan tekan Muat turun.

 4. Muat turun video dan simpan ke lokasi pilihan anda.

Selagi anda menangkap URL video dengan betul, laman web akan mencari dan mengenal pasti video dan kemudian memuat turunnya ke peranti anda. Ia berfungsi pada peranti mudah alih dan komputer desktop. Kaedah ini berfungsi dengan cepat dan berkesan. Saya mengujinya dua kali menggunakan penyemak imbas Brave pada Windows 10 dan secara harfiah hanya memerlukan beberapa saat untuk memuat turun video 30 saat dari Facebook Messenger.

Muat turun Facebook Facebook Messenger pada Android

Memuat turun video dari Facebook Messenger ke peranti Android anda sangat mudah.

 1. Buka Messenger, dan buka perbualan dengan video yang ingin anda muat turun.
 2. Tekan lama video, dan akan ada pilihan yang tersedia untuk anda Simpan Video, Teruskan, atau Buang.
 3. Ketik Simpan Video.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found