Cara Memuat turun & Menonton Filem di Amazon Firestick Anda

Hari ini, kita semua mempunyai akses ke perpustakaan besar filem, kedua-dua siaran baru dan klasik (dan tidak begitu klasik) masa lalu. Sama ada anda menggunakan telefon pintar, komputer, atau TV, anda dapat mengakses sejumlah besar salinan filem yang sah (dan tidak begitu sah). Laman web seperti Hulu, Netflix, dan Prime Video mengalirkan terabyte kandungan video secara berterusan. Anda boleh menonton apa sahaja yang anda mahu tonton, bila-bila masa anda mahu menontonnya.

Cara Memuat turun & Menonton Filem di Amazon Firestick Anda

Salah satu penyelesaian yang lebih mudah bagi pengguna untuk mengalirkan video ke televisyen mereka ialah Amazon Fire TV Stick. Pilihan ini menimbulkan persoalan, bolehkah anda memuat turun filem ke Fire TV Stick anda? Jawapannya tidak, tidak secara langsung.

Fire TV Stick tidak mempunyai simpanan tempatan yang mencukupi untuk menyimpan sebarang video; ia mesti mengalirkan barang dari sumber lain dan menggunakan ruang terhadnya untuk menyimpan dan menyimpan aplikasi. Namun, ada cara untuk memuat turun filem ke peranti lain untuk ditonton kemudian.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Sebagai tambahan, Fire TV Stick anda dapat mengakses Amazon Prime Video, Hulu, Netflix, atau perkhidmatan serupa. Panduan ini menunjukkan kepada anda beberapa pilihan yang berbeza untuk memasukkan kandungan filem ke Fire TV Stick anda.

Cara Menstrim / Menonton Filem di Fire TV Stick

Cara pertama dan termudah untuk mendapatkan akses ke filem adalah dengan menggunakan Amazon Prime, Hulu, Netflix, atau perkhidmatan lain. Pasang sahaja aplikasi yang sesuai. Anda memerlukan langganan untuk sebilangan besar laman web tersebut, walaupun terdapat beberapa alternatif percuma yang sangat baik, kemudian melayari perpustakaan perkhidmatan yang tersedia untuk memenuhi isi hati anda.

Perhatikan bahawa tidak semua filem yang mungkin ingin anda tonton tersedia dalam satu perkhidmatan; kadang-kadang, anda perlu bergerak di antara beberapa laman web yang berbeza untuk mencari apa yang anda mahukan.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Terdapat beberapa perkhidmatan streaming berbayar dan percuma yang hebat; berikut adalah antara yang paling popular.

Gunakan Amazon Prime Video di Fire TV Stick

Amazon Prime Video adalah perkhidmatan yang disertakan secara percuma dengan langganan Amazon Prime. Perdana pada amnya berharga $ 119 setahun atau $ 12.99 sebulan. Bagi kebanyakan orang, langganan Video Perdana bukan alasan utama untuk mendapatkan Perdana, tetapi ia adalah bonus yang bagus dengan banyak filem dan kandungan TV mewah.

Gunakan Netflix di Fire TV Stick

Netflix adalah salah satu perkhidmatan penstriman paling popular di sekitar. Dengan rancangan bermula dari $ 8.99 / bulan, ini adalah pilihan terbaik untuk perkhidmatan streaming video utama. Terdapat banyak filem, siri TV, dan jumlah kandungan asli yang semakin meningkat.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Gunakan Hulu di Fire TV Stick

Hulu adalah satu lagi laman streaming utama, dengan faedah yang diinginkan untuk menawarkan peningkatan kepada pakej saluran premium seperti HBO dan Showtime dan pilihan TV langsung. Ia juga menghasilkan beberapa kandungan asli berkualiti tinggi. Bermula serendah $ 6,99 sebulan, Hulu mempunyai banyak pilihan.

Gunakan Pluto TV di Fire TV Stick

TV Pluto mempunyai kelebihan untuk menonton sepenuhnya percuma, serta menyediakan rangkaian saluran TV-kabel yang sangat baik yang terasa seperti anda mempunyai langganan TV kabel (kelas bawah). Terdapat pelbagai saluran filem dan saluran rancangan TV, seperti saluran MTV, saluran Nickelodeon, saluran Tindakan, dan banyak lagi.

Gunakan Classic Cinema Online di Fire TV Stick

Classic Cinema Online adalah salah satu yang terbaik sepanjang masa di kalangan penyedia perkhidmatan percuma. Tidak ada filem baru di sini kerana CCO hanya berfokus pada klasik lama, dan terdapat beberapa filem hebat (dan banyak pengisi filem B) di laman web ini. Pilihan ini mesti dimiliki oleh peminat pemandangan lama Hollywood.

Gunakan Popcornflix di Fire TV Stick

Screen Media Ventures memiliki Popcornflix, dan ia mempunyai lesen untuk menayangkan lebih dari 1,500 filem — semuanya disiarkan secara percuma. Mereka mempunyai campuran yang bagus, dengan beberapa filem yang belum pernah didengar oleh orang lain, tetapi hanya beberapa filem klasik dan beberapa filem yang lebih baru.

Gunakan CONtv pada Fire TV Stick

Viewster adalah saluran streaming berorientasikan indie dengan banyak kandungan buatan peminat dan bebas. Ini memiliki banyak animasi dan anime, jadi jika anda peminat genre tersebut, ini adalah laman web yang patut dikunjungi.

Cara Menggunakan Kodi untuk Menonton Filem yang Dimuat turun di Amazon Fire TV Stick

Sekiranya anda ingin memuat turun kandungan, memilikinya di rangkaian tempatan anda, dan kemudian mengalirkannya ke Fire TV Stick mengikut permintaan, maka Kodi adalah penyelesaian untuk anda. Kodi adalah sistem pelayan media yang memerlukan sedikit kerja untuk disiapkan, tetapi setelah berfungsi, ia sangat bagus. Anda perlu memasang Kodi di Fire TV Stick anda dan di komputer apa sahaja yang anda tetapkan sebagai pusat media. Inilah cara untuk melakukannya.

 1. Di skrin "Rumah" Fire Tv Stick, pilih "Tetapan."
 2. Navigasi ke "Pilihan Peranti dan Pembangun."
 3. Tetapkan "Benarkan aplikasi dari sumber yang tidak diketahui" "Hidup."
 4. Navigasi kembali ke skrin "Home" Fire TV.
 5. Gunakan "Cari" untuk mencari Downloader dan pilih untuk memasangnya.
 6. Buka "Pemuat turun" dan membenarkannya mengakses foto, media dan fail anda.
 7. Pemuat turun akan meminta anda mendapatkan URL, tambah "//Kodi.tv/kemasukan" dan pilih "Pergi."
 8. Pilih binaan Kodi terbaru dan Pasang.
 9. Navigasi kembali ke skrin "Home" Fire TV.
 10. Pilih "Aplikasi & Permainan Anda," kemudian cari "Kodi," tetapi jangan melancarkannya lagi.
 11. Pasang Kodi ke komputer yang mempunyai semua media anda.
 12. Buka "Kodi" di komputer.
 13. Pilih "Gear" ikon (tetapan).
 14. Pilih "Tetapan Perkhidmatan" dan kemudian pilih "UPnP / DLNA."
 15. Togol "Kongsi perpustakaan saya dan semua pilihan" ke "Hidup."
 16. Buka "Kodi" aplikasi di Fire TV Stick anda.
 17. Pilih "Fail" dari menu kiri dan "Tambahkan video."
 18. Pilih "Semak Imbas" dan kemudian pilih "Peranti UPnP."
 19. Pilih "Perpustakaan Video" dan pilih "OKEY."
 20. Namakan semula perpustakaan jika perlu dan semak imbasnya untuk memainkan filem anda.

Sekiranya anda mengikuti arahan di atas, anda seharusnya dapat menstrimkan filem yang anda muat turun ke Amazon Fire TV Stick anda. Kodi sangat pandai mengurus dirinya sendiri dan harus mencari aplikasi Kodi yang lain, memautkannya, dan menstrimkan kandungan secara langsung. Pilihan ini adalah satu lagi cara untuk menikmati kandungan anda!

Anda memerlukan Internet yang pantas untuk mendapatkan aliran yang baik - lihat tutorial kami untuk mengoptimumkan kelajuan rangkaian anda.

Mahukan sedikit lagi maklumat mengenai Kodi? Inilah panduan kami untuk menonton filem di Kodi.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found