Cara Memuat turun Video dari Discord

Perselisihan faham bagi pemain atau sesiapa sahaja yang menggunakan aplikasi web di mana pelayan sembang berjalan bersama permainan anda menambah pengalaman. Ini adalah aplikasi sembang percuma yang membolehkan anda membincangkan permainan di samping permainan atau membincangkan apa sahaja yang anda suka, dengan menambahkan lapisan sosial untuk kehidupan dalam talian anda.

Cara Memuat turun Video dari Discord

Di antara banyak ciri hebatnya ialah kemampuan pengguna memuat naik dan memuat turun gambar dan video di Discord - satu-satunya batasan adalah had fail 8MB. Itu tidak banyak untuk video dan hanya membenarkan beberapa saat HD atau video SD yang lebih panjang. Terdapat cara mengatasi batasan itu, jadi kami akan membahasnya juga dalam artikel ini.

Oleh itu, mari kita lihat bagaimana anda boleh memuat turun video dari Discord.

Cara Memuat turun Video dari Discord

Discord membolehkan pengguna berkomunikasi dalam banyak cara, melalui sembang, suara, dan juga perkongsian skrin. Pengguna boleh memuat naik gambar dan video. Sama ada permainan atau perkara lain, memuat turun video yang dikongsi seseorang di Discord sebenarnya cukup mudah.

Anda boleh melakukan ini dari komputer atau telefon pintar anda. Kami akan membahas kedua-duanya di sini.

Muat turun Video dari Discord - Pada Komputer

Untuk memuat turun video dari Discord di komputer, lakukan ini:

 1. Buka Discord dan arahkan ke saluran tempat video berada.
 2. Apabila anda mencari video, terdapat pilihan muat turun di sudut kanan atas. Klik.

 3. Pautan akan dibuka di penyemak imbas web yang membolehkan akses video dibuka di pemutar media lalai sistem anda.

Sudah tentu, anda mungkin mahu menghantarnya kepada orang lain. Yang perlu anda lakukan ialah klik kanan pada ikon muat turun anda boleh menyalin pautan atau membukanya juga pada penyemak imbas. Kemudian, anda boleh menghantar pautan kepada rakan.

Apabila video dibuka di pemain video lalai anda, anda boleh terus menyimpannya ke komputer anda.

Cara Memuat turun Video dari Discord - Aplikasi Mudah Alih

Sekiranya anda menggunakan Discord versi mudah alih, anda masih boleh memuat turun video dari platform ke telefon anda. Yang perlu anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Navigasi ke pelayan dan saluran di mana video berada.
 2. Ketik video. Ia akan dibuka dalam skrin penuh. Ketik ikon muat turun di sudut kanan atas.

 3. Video akan muncul di folder muat turun atau pemberitahuan anda.

Sebaliknya, jika anda ingin menghantar video tersebut kepada orang lain, yang perlu anda lakukan adalah menekan lama mesej (bukan video tetapi tempat kosong di sebelahnya) dan klik 'Kongsi.' Anda juga boleh ketik 'Salin Pautan' jika anda perlu berkongsi melalui sumber luaran seperti mesej teks.

Cara Memuat Naik Gambar dan Video dalam Discord

Sekiranya anda telah merakam pembunuhan epik atau ingin berkongsi video pendek, Discord mungkin bukan tempat pertama yang anda fikirkan. Anda boleh memuat naik fail tetapi ada had 8MB. Itu bagus untuk gambar tetapi tidak begitu banyak untuk video. Sekiranya klip anda berada di bawah had ini, anda baik-baik saja, tetapi jika lebih besar, terdapat beberapa langkah tambahan yang perlu anda lakukan.

Cara termudah untuk memuat naik fail ke Discord adalah dengan menyeret dan melepaskannya ke dalam aplikasi. Secara automatik ia akan mengambil fail dan membenarkan muat naik.

Anda juga boleh memilih kotak muat naik kecil di sebelah bar sembang di bahagian bawah. Ini akan membuka penjelajah fail anda dan membolehkan anda memautkan fail dengan cara itu. Cukup pilih Muat naik apabila anda sudah bersedia untuk pergi.

Sekiranya video anda lebih besar daripada 8MB, anda perlu menggunakan storan awan dan menambahkan pautan ke Discord. Perkhidmatan yang popular adalah Streamable - perkhidmatan percuma yang membolehkan anda memuat naik fail berukuran sehingga 1GB dan kemudian menghubungkannya melalui Discord. Rakan anda kemudian dapat mengikuti pautan dan memainkannya.

Anda juga boleh menggunakan Google Drive, OneDrive, YouTube, Dropbox atau perkhidmatan penyimpanan awan lain untuk menyimpan video dan pautan.

Adakah Discord Nitro Meningkatkan Had Muat Naik Saya?

Jawapan pantas: Ya. Sekiranya anda membayar Discord Nitro, had anda melebihi 50MB. Ini bagus jika anda mahu memuat naik rakaman permainan atau dokumen PDF. Discord Nitro berharga $ 9,99 sebulan, atau $ 99,99 setahun, dan dilengkapi dengan banyak faedah, seperti:

 • Tag Custome Discord
 • Gif animasi
 • Aliran Langsung yang Lebih Baik
 • Video Berkualiti Tinggi
 • Had Muat Naik
 • Meningkatkan Pelayan
 • Rep Sokongan Anda!

Adakah Selamat memuat turun fail dari perselisihan?

Memuat turun video atau gambar dari Discord sama selamatnya dengan memuat turun dari laman web media sosial yang lain.

Biasanya, ia cukup selamat, tetapi kadangkala orang akan menambahkan perisian intip atau virus jahat ke fail mereka. Sama ada orang itu harus tahu bagaimana melakukan itu (yang tidak mungkin), atau mereka memuat turun fail di tempat lain yang sudah mempunyai virus.

Oleh itu, walaupun pada amnya selamat memuat turun fail dari Discord, berhati-hatilah semasa memuat turun fail dari orang yang tidak anda kenali, dan pertimbangkan untuk menggunakan pengimbas virus untuk mengimbas fail sebelum membukanya.

Soalan Lazim

Sekiranya saya memuat turun video di Discord, adakah orang lain akan tahu?

Tidak. Pengguna lain tidak akan menerima makluman atau pemberitahuan bahawa anda telah menyimpan kandungannya. Satu-satunya cara orang lain akan mengetahui adalah jika anda memuat naiknya di tempat lain dan mereka melihatnya atau menghantarnya kepada rakan bersama yang kemudian memberitahu poster asalnya.

Sudah tentu, lebih baik meminta izin sebelum memuat turun dan menggunakan kandungan orang lain.

Mengapa saya tidak boleh memuat turun video di Discord?

Sekiranya anda menghadapi masalah memuat turun video, mungkin ada beberapa alasan. Pertama, anda mungkin perlu memulakan semula aplikasi. Sama ada anda menggunakan komputer atau aplikasi mudah alih, tutup Discord dan cuba memuat turunnya semula.

Seterusnya, anda ingin memastikan bahawa Discord mempunyai akses ke storan peranti anda. Bergantung pada OS anda, Discord mungkin tidak mempunyai izin yang diperlukan untuk memuat turun kandungan.

Terakhir, cuba versi Discord yang lain (sebagai contoh, beralih dari penyemak imbas web ke aplikasi mudah alih).

Pemikiran Akhir

Discord tidak dirancang untuk perkongsian gambar atau video tetapi membenarkannya sampai tahap tertentu. Walaupun had fail 8MB dapat menyulitkan, terdapat beberapa cara untuk mengatasinya.

Perkara terbaik mengenai Discord ialah membuat pelayan anda sendiri untuk berbual dengan rakan atau peminat anda. Ini juga proses yang mudah! Lihatlah catatan blog kami untuk mengetahui caranya!

Tahu cara lain untuk berkongsi gambar atau video menggunakan Discord? Mempunyai perkhidmatan pihak ketiga kegemaran untuk perkongsian media melalui aplikasi? Beritahu kami di bawah jika anda melakukannya!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found