Ulasan L.A. Noire on Switch: Permainan L.A. Noire semestinya pada tahun 2011

Ulasan L.A. Noire on Switch: Permainan LA Noire semestinya pada tahun 2011

Gambar 1 dari 13

LA_Noire_Nintendo_Switch_Review

l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
£ 36 Harga semasa dikaji

Semasa dilepaskan, L.A. Noire adalah sesuatu yang berbeza. Kembali pada tahun 2011, banyak tren dan memberi penekanan pada watak-wataknya dan memanusiakan para pemainnya. Malangnya, kerana pesanan pemasaran yang kurang baik dan keputusan reka bentuk pada saat-saat terakhir, ia tidak kelihatan licin seperti yang pada awalnya boleh berlaku.

Ramai yang menyangka bahawa ini akan menjadi aksi detektif dunia terbuka yang penuh aksi, terutama kerana itulah yang terkenal dengan penerbitnya Rockstar. Yang lain terganggu oleh penunjuk arah yang buruk yang digunakan untuk soal siasat, di mana "keraguan", "kebenaran" dan "pembohongan" tidak merangkumi apa yang sebenarnya mereka inginkan. Sekiranya itu tidak menjadi masalah, terdapat juga realisme yang tidak menentu dari wajah pelakon imbasan 3D pada setiap model watak.

Maju cepat ke tahun 2017 dan penghilang PS4, Xbox One dan Switch telah mengurangkan banyak masalah ini. Secara keseluruhan, mereka pada dasarnya adalah permainan yang sama dengan yang dikeluarkan enam tahun yang lalu tetapi sekarang sentuhan Rockstar telah membawa tekstur 4K dan HDR ke rilis PS4 dan Xbox One sementara tajuk Nintendo Switch telah menjadi nugget tersendiri L.A. Noire kelazatan.

l

Ulasan L.A. Noire: Kisah noir seawal zaman

Sebelum saya menggunakan tali tembaga, bagaimanapun, mereka yang belum memainkannya sudah memerlukan apa yang kurus L.A. Noire adalah mengenai semua. Berada di Los Angeles pasca perang, anda bermain sebagai Cole Phelps, seorang veteran USMC yang berhias dalam kariernya di LAPD. Kompas moralnya yang kuat, sikap tidak masuk akal dan hidung untuk mencari fakta bermakna Phelps naik dengan pantas dan terdedah kepada cahaya gelap LA yang gelap dan sisi teduhan pasukan polis bersumpah untuk melindunginya.

Pada asasnya, permainan ini menggegarkan thriller noir yang mempopularkan tahun 1940-an dan 1950-an. Sekiranya anda melihat L.A. Sulit atau The Untouchables atau baca apa sahaja oleh James Ellroy dan Dashiell Hammett anda akan mendapat gambarannya.

BACA SETERUSNYA: Permainan Nintendo Switch terbaik untuk tahun 2017

L.A. Noire sedekat mungkin anda akan bermain melalui salah satu filem ini dalam bentuk permainan video. Pasti, kedua-duanya Geng Fandango dan Senja Hotel buat yang baik, tapi L.A. Noire sebenarnya terasa seperti filem untuk dilakonkan. Heck, pembangun permainan asal, Team Bondi, malah menawarkan penapis hitam dan putih untuk anda mainkan untuk menjadikannya terasa sedikit lebih asli.

[galeri: 10]

Oleh itu, anda fikir bahawa mengecilkan pengalaman filem ini menjadi bentuk mudah alih akan meredakan ciptaan itu, tetapi ia melakukan apa-apa kecuali itu. Sesiapa yang membaca banyak permainan Switch yang saya lindungi akan bosan mendengarnya, L.A. Noire berfungsi dengan hebat di konsol mudah alih Nintendo: on Switch adalah kegembiraan mutlak. Sebenarnya, saya betul-betul mahu bermain permainan seperti ini selama bertahun-tahun.

Ulasan L.A. Noire: Permainan untuk dibunuh

Untuk menjadikan pengalaman itu berfungsi di Switch, Rockstar jelas harus membuat beberapa konsesi berbanding dengan pemulihan PS4 dan Xbox One. Tetapi itu tidak bermakna ia lebih buruk lagi. Sebenarnya, versi Switch adalah peningkatan besar berbanding versi PS3 dan Xbox 360.

Muka 3D yang diimbas hiperrealistik tetap ada tetapi kali ini mereka dilembutkan. Mereka masih kelihatan luar biasa tetapi, berkat sedikitnya persekitaran dan perincian watak, bersama dengan pencahayaan yang lebih baik, mereka tidak kelihatan seperti sebelumnya. Mereka juga tidak lagi kelihatan melayang di atas permukaan model watak; sebaliknya, mereka kelihatan seperti watak yang dimaksudkan.

l

Persekitaran juga kelihatan lebih terperinci dan, walaupun sama dari segi aktiviti, jalan-jalan di LA kelihatan lebih hidup, terutamanya semasa bahagian memandu. Perincian dalam adegan jenayah sama-sama menarik, menjadikan permainan ini mendapat penilaian 18 yang pantas dari BBFC. Walau bagaimanapun, peningkatan visual dan kesetiaan terhadap PS3 dan Xbox 360 memerlukan kos. Ini adalah pelepasan raksasa untuk Switch.

Sebilangan besar saiznya adalah hingga L.A. NoireTermasuk DLC dan sebilangan besar koleksi baru dan pakaian tetapi peningkatan tekstur tidak membantu. Kotak permainan menyatakan bahawa anda mungkin memerlukan kad microSD untuk memainkannya, tetapi semoga berjaya walaupun anda tidak menggunakannya. Walaupun dengan salinan permainan pada kartrij permainan Switch, anda masih perlu memuat turun fail 14GB yang sangat gemuk. Mereka yang memilih untuk memuat turun digital sepenuhnya memerlukan 29GB.

BACA JUGA: Permainan yang akan datang terbaik pada tahun 2017 dan seterusnya

[galeri: 5]

Tapi sangat berbaloi, L.A. Noire pada Switch lebih daripada sekadar port malas dengan beberapa visual yang lebih baik. Rockstar telah meluangkan masa untuk benar-benar bermain dengan kekuatan Switch. Beberapa modifikasi adalah sentuhan kecil, seperti fungsi Joy-Con HD Rumble yang bertindak balas ketika anda menghidupkan mesin kereta, bergemuruh bergantian dengan setiap langkah kaki di tangga tangga atau ketika anda secara tidak sengaja menendang botol yang terbaring di lantai.

Penambahbaikan yang lebih besar datang dalam bentuk pelaksanaan skrin sentuh dan kawalan gerakan. Anda kini boleh menyentuh skrin Tukar untuk menggerakkan Phelps dan menyeret jari anda untuk menyesuaikan kamera. Alat kawalan sentuh juga berfungsi semasa soal siasat sehingga anda dapat menekan permintaan perbualan yang sangat besar dan penuh pengisian skrin untuk "Good Cop", "Bad Cop" dan "Accuse".

Kawalan gerakan sedikit kurang intuitif tetapi masih berfungsi dengan baik. Pergerakan masih dipetakan ke thumbsticks tetapi anda juga dapat menggunakan Joy-Cons untuk menangani gerakan tujuan dan kamera. Ini juga membolehkan anda memuat semula dengan mengetuk kamera IR di Joy-Con kanan, menukar sasaran dengan menjentikkan pergelangan tangan ketika terkunci dan memutar petunjuk dengan menggerakkannya di tangan anda. Rockstar telah melakukan tugas yang hebat dalam menjadikan permainan terasa lebih interaktif.

l

Ulasan L.A Noire: Keputusan

Lihat ulasan Doom on Switch yang berkaitan: Doom kini mempunyai kawalan gerakan! Permainan Nintendo Switch terbaik pada tahun 2018: 11 permainan mesti dimiliki untuk dimainkan di rumah atau dalam perjalanan Permainan Alphr tahun 2017: Permainan 2017 yang semestinya anda harus mainkan

Satu-satunya titik pelekat sebenar dengan versi Switch, selain daripada keperluan penyimpanannya yang besar, adalah harganya. Ia tidak semahal Kiamat atau Skyrim, tetapi ia masih £ 36, yang lebih banyak daripada keluaran PS4 dan Xbox One. Memang, ciri permainan baru, tweak dan permainan mudah alih dapat menebusinya, terutamanya jika anda belum pernah bermain L.A. Noire sebelum ini. Tetapi itu mungkin sentuhan terlalu tinggi bagi sesetengah orang.

Walau apa pun kosnya, L.A. Noire masih merupakan sokongan lain untuk mengapa Nintendo Switch adalah konsol paling segar di sekitar. Malah gelaran berusia enam tahun dapat terasa seperti sesuatu yang berkat pendekatannya yang unik dan, walaupun visual berkilat rakan sejawatnya yang besar, saya tidak akan memainkannya selain daripada Switch.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found