Apakah Ikon Gear di Gmail?

Saya rasa majoriti manusia mesti mempunyai akaun Gmail. Itu mengatakan banyak tentang jangkauan Google tetapi lebih banyak mengenai bagaimana kita menggunakan internet dan bagaimana satu syarikat berjaya mendapatkan cakarnya kepada begitu banyak orang. Namun, kembali ke Gmail dan soalan tertentu kami ditanya, 'apakah ikon roda gigi di Gmail'?

Apakah Ikon Gear di Gmail?

Ikon gear biasanya merupakan ikon universal untuk menu tetapan. Di Gmail, itu adalah pendahulu menu tetapan yang juga mengandungi tetapan lain. Saya akan membimbing anda semua dalam artikel ini.

Ikon tetapan Gmail

Sekiranya anda membuka Gmail ke Peti Masuk anda, anda akan melihat ikon gear kecil di sebelah kanan atas senarai e-mel anda. Ia kecil dan samar tetapi ada. Sekiranya anda memilihnya, anda akan melihat beberapa pilihan. Mereka mungkin masih:

  • Ketumpatan Paparan
  • Konfigurasikan Peti Masuk
  • Tetapan
  • Tema
  • Dapatkan Alat Tambah
  • Hantar maklumbalas
  • Tolonglah

Mari kita perhatikan setiap perkara dengan cepat.

Ketumpatan Paparan

Kepadatan Paparan di Gmail mengawal bagaimana Peti Masuk lalai muncul. Anda boleh menyimpannya secara lalai atau memilih Selesa atau Ringkas. Masing-masing memampatkan peti masuk agar lebih sesuai di skrin.

Konfigurasikan Peti Masuk

Konfigurasi Peti Masuk membolehkan anda mengatur tampilan Gmail lalai mengikut pilihan peribadi anda. Anda boleh mempermudahnya hanya dengan peti masuk anda atau menambahkan tab sosial, tab forum atau beberapa barang promosi Google ke tetingkap utama anda.

Tetapan

Pilihan Tetapan Gmail adalah tempat anda mengkonfigurasi akaun e-mel anda, menyiapkan penapis, label, penerusan e-mel, menambah sembang dan semua perkara baik itu. Saya akan membahas menu ini dengan lebih terperinci dalam satu minit.

Tema

Tema menambah sekumpulan tema skrin ke tetingkap Gmail anda. Terdapat pilihan untuk dipilih yang merangkumi segalanya dari kartun hingga lanskap. Pilih satu untuk memilikinya di latar belakang tetingkap di belakang tetingkap teks.

Dapatkan Alat Tambah

Alat tambah adalah ciri kuat Gmail dan membolehkan anda menambahkan alat ke e-mel anda seperti pemalam CRM, Dropbox, pengurusan projek, Evernote dan banyak lagi.

Hantar maklumbalas

Hantar Maklum balas membolehkan anda melakukan begitu sahaja. Kirim pendapat anda ke Google dengan harapan mereka mendengarnya. Ini adalah ciri yang baik jika anda suka memberi pendapat mengenai aplikasi yang anda gunakan.

Tolonglah

Bantuan membuka kotak dialog dengan beberapa soalan dan jawapan umum mengenai penggunaan Gmail. Sekiranya anda terjebak dengan sesuatu, pergi ke sini untuk mengetahui cara memperbaikinya.

Menu Tetapan Gmail

Menu Tetapan Gmail adalah tempat anda melakukan sebahagian besar konfigurasi anda. Anda boleh mengawal bagaimana akaun e-mel anda berfungsi dengan tab Umum, membuat penapis e-mel di tab Label, mengubah bagaimana rupa dan rasanya halaman Peti Masuk anda dari tab Peti Masuk, menambah, mengubah atau membuang akaun e-mel dengan tab Akaun dan Import.

Penapis dan alamat yang disekat adalah tempat anda membantu menghentikan spam dan menyediakan penapis e-mel untuk memesan peti masuk anda. Pemajuan dan POP / IMAP adalah tempat anda mengatur pemajuan e-mel atau menukar jenis akaun e-mel anda. Alat tambah sama dengan pilihan menu di atas. Sembang membuka tetingkap sembang di mana anda boleh berbual dengan kenalan Gmail anda.

Advanced mempunyai beberapa ciri hebat seperti Respons Kalengan, kotak masuk berbilang, menambah panel pratonton dan lain-lain. Luar talian membolehkan memuat turun peti masuk anda pada masa-masa ketika anda tidak mempunyai internet. Tema adalah pengulangan item menu di atas sementara banyak peti masuk membolehkan anda menambahkan penapis dan carian ke tetingkap peti masuk utama anda.

Persediaan Gmail am

Sekiranya anda seorang pengguna rumah biasa, setelah anda menyiapkan akaun Gmail dengan cara yang anda suka, anda jarang menggunakan menu tetapan. Saya cadangkan menggunakan tab Umum untuk menetapkan lokasi, fon, balasan pintar, buat asal tandatangan hantar dan e-mel. Ini hanya menambahkan sedikit tambahan untuk semua e-mel.

Label adalah penapis e-mel yang sama dengan membuat folder di Outlook bekerja. Anda boleh meminta Gmail menyusun e-mel secara automatik dengan label ini mengikut pengirim, kata kunci atau yang lain. Ini adalah ciri yang sangat berguna dan banyak yang saya gunakan.

Semasa pertama kali menyiapkan Gmail, anda akan menggunakan tab Akaun dan Import untuk membuat akaun baru dan mengimport e-mel dari akaun lain. Gmail boleh menghantar dan menerima e-mel dari akaun lain seperti Outlook dan yang lain yang menggunakan POP3. Ini berguna jika anda mempunyai banyak e-mel tetapi hanya mahu menggunakan satu akaun untuk mengawal semuanya.

Akhirnya, Lanjutan membolehkan anda menyiapkan jawapan yang sudah sangat berguna. Di sini anda boleh menulis e-mel terlebih dahulu yang boleh dihantar dengan satu klik. Oleh kerana saya menggunakan Gmail saya untuk pekerjaan bebas, saya mendapat beberapa jawapan dalam talian yang dihantar sebaik sahaja saya menerima cadangan atau jemputan untuk tender. Mereka juga mempunyai kegunaan untuk pengguna rumah.

Ikon roda gigi di Gmail membuka banyak pilihan penyesuaian di mana anda mengawal setiap aspek akaun e-mel anda. Saya cadangkan meluangkan masa di sana supaya anda mendapat idea yang lebih baik mengenai kemampuan aplikasi e-mel ini!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found