Adakah Discord Memberitahu Pengguna Semasa Anda Menendang atau Memancingnya?

Discord telah menjadi alat komunikasi untuk pemain dalam talian. Ini mengisi kekosongan apabila tidak ada perkhidmatan dalam talian lain yang memberikan komunikasi percuma baik dalam bentuk teks, suara, video, atau gambar. Pasti, ada Skype yang terlalu memerlukan dan agresif. Ia menghabiskan banyak RAM dan meningkatkan latensi pemain dalam permainan sedikit. Sejujurnya, Skype tidak pernah dimaksudkan untuk digunakan oleh pemain permainan.

Adakah Discord Memberitahu Pengguna Semasa Anda Menendang atau Memancingnya?

Perselisihan adalah percuma, dan, dari pandangannya, ia tetap ada di sini. Sama seperti platform lain, ini tidak bebas daripada komen yang menjengkelkan, beracun, atau kasar daripada orang lain. Anda boleh membuat pelayan anda sendiri atau bergabung dengan yang lain. Setiap pelayan mempunyai set peraturan tersendiri yang disiapkan oleh pemilik dan pentadbir pelayan.

Sekiranya pengguna lain melanggar peraturan pelayan anda atau mereka hanya ingin tahu, bagaimana anda mengatasinya? Nasib baik, anda boleh memberi mereka but atau, jika melintasi garisan, memukul mereka dengan tukul larangan.

Adakah Pengguna yang Ditendang Tahu Saya Melarang Mereka?

Ini adalah soalan logik. Anda mungkin tidak mahu menyakiti perasaan orang itu dan anda mungkin tidak mahu mereka bergabung semula dengan pelayan anda dengan nama pengguna yang lain sebaik sahaja mereka menyedari bahawa mereka telah di-boot.

Nasib baik, Discord tidak memberitahu pengguna lain apabila mereka telah dilarang atau di-boot. Yang lebih baik ialah mereka tidak tahu SIAPA yang menendang mereka. Bit terakhir ini sangat bermanfaat untuk pelayan yang mempunyai banyak pentadbir.

Sekarang, hanya kerana mereka tidak akan mendapat pemberitahuan tidak bermaksud mereka tidak tahu bahawa mereka telah ditendang. Pelayan akan hilang sepenuhnya dari senarai pelayan mereka setelah mereka ditendang. Jadi, masih jelas. Kami akan membahasnya dengan lebih terperinci di bawah, tetapi pertama, mari kita tinjau cara melarang seseorang dan tinjau bagaimana mereka berpotensi masuk kembali ke pelayan anda tanpa dikesan.

Cara Menendang, Melarang atau Memangkas Pengguna dengan Perbezaan

Menjadi pemilik atau moderator pelayan perselisihan kadangkala sangat menuntut. Oleh kerana Discord adalah percuma, anda boleh mempunyai banyak akaun dan bertukar di antara mereka sesuka anda. Ini membolehkan sebilangan orang yang menjengkelkan benar-benar menjengkelkan dan sukar ditangani.

Cara menendang atau memukul seseorang:

 1. Buka Discord di telefon anda atau di penyemak imbas komputer.
 2. Pergi ke pelayan yang dikehendaki menggunakan bar sisi di sebelah kiri.
 3. Pilih saluran dari mana anda mahu menendang seseorang.
 4. Cari nama pengguna mereka sama ada di bar di sebelah kanan atau cari secara manual melalui sejarah mesej saluran.
 5. Klik kanan pada nama mereka dan menu dropdown akan muncul.
 6. Pilih Kick "nama pengguna" berhampiran bahagian bawah senarai.

Discord Beritahu Pengguna Semasa Anda Menendang atau Memula

Catatan: Menendang seseorang bukanlah jalan penyelesaian yang tetap. Pengguna ini dapat menyertai semula pelayan anda dengan mudah jika bersifat umum atau jika seseorang yang sudah berada di pelayan menghantar jemputan baru kepada mereka.

Cara menendang atau memangkas orang:

 1. Sekiranya pelayan anda terlalu besar dan terdapat banyak pengguna yang tidak aktif yang belum masuk, anda boleh memangkasnya.
 2. Buka tetapan pelayan anda yang terletak di sudut kiri atas.

  Adakah Discord Memberitahu Pengguna Ketika Kami Menendang atau Memula

 3. Anda akan melihat senarai ahli di sebelah kanan dan peranan yang anda tetapkan kepada mereka. Di atas senarai ini adalah pilihan Prune.

  Adakah Discord Memberitahu Pengguna Ketika Anda Menendang atau Memula

 4. Pilih jumlah masa yang mereka perlukan untuk tetap tidak aktif untuk mendapatkan boot. Ia boleh menjadi satu, tujuh, atau tiga puluh hari. Anda akan melihat jumlah pengguna yang akan ditendang dalam setiap kes.
 5. Ini tidak akan memuatkan pemain yang telah menetapkan peranan di pelayan.

Cara melarang pengguna Discord:

 1. Untuk melarang seseorang di Discord ikuti langkah sebelumnya tetapi pilih Ban "username" dan bukannya Kick.
 2. Tetingkap akan muncul dengan pilihan tambahan.
 3. Anda boleh memilih untuk menghapus mesej pengguna ini di saluran untuk jangka masa yang berlainan. Ini adalah penjimat masa nyata kerana anda tidak perlu menghapusnya secara manual.
 4. Anda juga dapat memberitahu mereka tentang alasan mereka dilarang. Ini adalah pilihan.
 5. Setelah selesai, sahkan dengan menekan Ban.
 6. Apabila pengguna dilarang, tidak ada yang kembali ke pelayan anda, iaitu larangan itu kekal.

  larangan pertikaian

Cara membebaskan pengguna Discord:

 1. Sekiranya anda berubah fikiran dan memutuskan untuk memaafkan seseorang, anda selalu boleh melepaskannya.
 2. Akses tetapan pelayan di sudut kiri atas, di atas semua saluran anda.
 3. Menu dropdown akan muncul, dengan Larangan di bahagian bawah senarai.
 4. Anda akan melihat senarai kronologi dengan semua pengguna yang pernah anda larang.
 5. Apabila anda mengklik nama pengguna seseorang, anda akan melihat alasan anda melarangnya dan pilihan untuk membatalkan larangan tersebut. Klik butang "Cabut Larangan" dan pengguna dapat bergabung semula dengan pelayan anda.

Catatan: Bahagian "Sebab untuk melarang" adalah alat yang berguna, terutamanya untuk pelayan yang lebih besar di mana terdapat beberapa pentadbir. Pentadbir lain atau pemilik pelayan boleh membatalkan larangan tersebut jika mereka menganggap hukuman itu terlalu melampau atau kerana alasan yang bodoh.

Apa yang Berlaku Semasa Anda Menendang atau Memancing Seseorang

Menendang orang dari pelayan anda boleh melukai perasaan mereka jika mereka menyedarinya. Tidak ada pemberitahuan yang memberi amaran kepada pengguna Discord bahawa mereka telah dikeluarkan dari pelayan. Mereka hanya dapat melihat pelayan hilang dalam senarai pelayan mereka.

Pengguna yang ditendang dapat bergabung semula sekiranya pelayan anda terbuka atau jika mereka diberi jemputan baru untuk kembali. Ini sangat baik untuk pengguna yang melakukan proses pemangkasan. Mereka mendapat peluang kedua sekiranya tidak melakukan kesalahan. Melarang adalah penyelesaian tetap bagi pengguna yang kesalahannya terlalu berat untuk diperhatikan.

Malangnya, Discord menggunakan alamat IP untuk larangan sehingga ada kemungkinan ahli boleh melewati larangan tersebut. Anda akan mempunyai pilihan untuk melaporkan pengguna tertentu kerana melanggar syarat penggunaan Discord. Sekiranya kesalahan itu didapati berat dan terbukti pengguna akan mendapat larangan menggunakan Discord sama sekali.

Sekiranya anda memerlukan sedikit bantuan untuk memoderasi pelayan anda, anda sentiasa boleh memasang Bot.

Bot Dyno untuk Melarang Pengguna

Bot sangat berguna untuk membantu menguruskan Discord Server anda. Dari menetapkan peranan hingga menghapus mesej, Dyno Bot adalah salah satu Discord Bot yang paling serba boleh. Dyno bahkan dapat menolong anda dengan tugas yang tidak menyenangkan untuk melarang ahli lain di pelayan anda.

Dengan menggunakan perintah moderator yang betul, bot ini memungkinkan anda untuk:

 • Tendang Ahli
 • Larang Ahli
 • Larang seseorang dan simpan mesejnya (ini cukup kemas jika anda perlu melaporkan seseorang pada masa akan datang)
 • Redam dan Nyahaktifkan pengguna lain - Sekiranya seseorang itu agak tidak terkawal tetapi anda biasanya menikmati syarikatnya, anda boleh mematikannya.
 • Beri amaran kepada pengguna - Teguran awal, beri tahu ahli anda bahawa tingkah laku mereka tidak boleh diterima. Anda juga boleh ‘Unwarn’ pengguna.
 • Larang seseorang yang tidak berada di pelayan - Anda memerlukan nama pengguna mereka untuk ini.

Sekiranya anda mencari sedikit bantuan tambahan dengan Discord Server anda, anda boleh memasang Dyno Bot ke pelayan pilihan anda dengan melayari laman web dan mengikuti panduan di skrin.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found