Bolehkah Anda Melumpuhkan Adakah Anda Masih Menonton di Netflix? Tidak Secara Langsung

Permintaan Netflix "Adakah anda masih menonton" memeriksa anda semasa anda mengalirkan kandungan kegemaran anda. Pilihan ada untuk memastikan anda tidak kehilangan kedudukan tontonan dan menyimpan data anda. Ia juga membantu menjimatkan lebar jalur Netflix.

Bolehkah Anda Melumpuhkan Adakah Anda Masih Menonton di Netflix? Tidak Secara Langsung

Seberapa berguna, ciri ini menjengkelkan, terutamanya jika anda menonton dan alat kawalan jauh berada di seberang ruangan. Nasib baik, ada cara untuk mematikan "Adakah anda masih menonton" dan menikmati kandungan kegemaran anda tanpa gangguan.

Dalam artikel ini, kita akan membincangkan cara mematikan ciri main automatik Netflix di pelbagai platform, bersama dengan beberapa trik untuk mematikan permintaan yang terkenal.

Cara Melumpuhkan Adakah Anda Masih Menonton di PC

Sekiranya anda lebih suka menonton Netflix di komputer anda dan tidak mahu melihat arahan "Adakah anda masih menonton", anda harus tahu Netflix tidak membenarkan anda melumpuhkannya secara langsung. Tetapi ada beberapa kaedah yang boleh anda gunakan untuk menghentikannya muncul, termasuk menggunakan beberapa pilihan Sambungan Chrome untuk membuatnya hilang sepenuhnya ..

Kaedah pertama adalah dengan mematikan pemutaran automatik, yang memerlukan anda memainkan setiap episod secara manual tetapi akan mematikan arahan "Adakah anda masih menonton".

 1. Buka penyemak imbas anda dan lawati Netflix.

 2. Log masuk ke akaun anda.

 3. Cari "Profil & Kawalan Ibu Bapa" dan pilih profil.

 4. Pilih "Tetapan Main balik."

 5. Hapus centang kotak untuk "Mainkan semula episod seterusnya dalam siri pada semua peranti."

 6. Tekan "Simpan."

Tetapi jika anda berada jauh dari komputer, anda mungkin tidak akan merasa seperti bergerak hanya menggunakan kawalan rawak atau memainkan setiap episod secara manual. Nasib baik, ada jalan penyelesaiannya. Beberapa pelanjutan penyemak imbas membolehkan anda menonton Netflix tanpa gangguan dan menyediakan ciri berguna lain. Sekiranya anda menggunakan Google Chrome atau penyemak imbas yang menyokong sambungan Chrome, anda dapat menambahkan pelanjutan "Netflix Tidak Berakhir" atau "Penghapusan Jeda Netflix." Yang terakhir ini juga tersedia untuk Mozilla Firefox.

"Penghapusan Jeda Netflix" hanya berfungsi untuk menghapus arahan "Adakah anda masih menonton" dan membolehkan anda menonton kandungan kegemaran anda tanpa gangguan. Inilah cara mendapatkannya di Google Chrome:

 1. Buka Google Chrome dan ketik "Penghapusan Jeda Netflix" di bar carian atau lawati laman web ini.

 2. Tekan "Tambahkan ke Chrome."

 3. Tekan "Tambah Sambungan."

 4. Pergi ke Netflix, pastikan pelanjutan disiapkan, dan streaming kandungan anda tanpa gangguan.

Sekiranya anda lebih suka menggunakan Mozilla Firefox, ikuti langkah berikut:

 1. Buka Mozilla Firefox dan ketik "Penghapusan Jeda Netflix" di bar carian atau pergi ke laman web.

 2. Tekan "Tambah ke Firefox."

 3. Tekan "Tambah."

 4. Lawati Netflix dan tonton rancangan TV dan filem kegemaran anda tanpa gangguan.

Selain mematikan mesej "Adakah anda masih menonton", Netflix "Tidak Berakhir" menawarkan banyak ciri berguna seperti melangkau pengenalan, kredit, urutan tajuk, mencari genre, dll.

Ikuti langkah di bawah untuk menyiapkannya:

 1. Buka Google Chrome dan ketik "Never Ending Netflix" di bar carian atau pergi ke laman web ini.

 2. Tekan "Tambahkan ke Chrome."

 3. Tekan "Tambah Sambungan."

 4. Lawati Netflix dan nikmati kandungan kegemaran anda.

Bolehkah Saya Lumpuhkan Adakah Anda Masih Menonton di Firestick?

Netflix tidak membiarkan anda mematikan mesej "Adakah anda masih menonton" di Firestick. Tetapi jika anda benar-benar kesal dengannya, ada beberapa tindakan yang boleh anda lakukan. Permintaan itu muncul setelah menonton tiga episod berturut-turut tanpa menggunakan kawalan seperti berhenti sebentar, mengubah kelantangan, melewati pengantar, dan seumpamanya, atau setelah 90 minit menonton.

Anda boleh menggunakan dua kaedah untuk menghentikannya. Yang pertama adalah dengan meletakkan alat kawalan jauh di sebelah anda dan menggunakan kawalan secara rawak untuk mengelakkan arahan muncul.

Yang kedua adalah melumpuhkan permainan automatik sepenuhnya. Yaitu, semasa menonton rancangan TV, anda boleh memilih sama ada anda mahu mereka terus bermain secara automatik. Untuk itu, anda perlu mengakses Netflix melalui penyemak imbas anda:

 1. Buka penyemak imbas anda dan pergi ke Netflix.

 2. Log masuk ke akaun anda.

 3. Akses "Profil & Kawalan Ibu Bapa" untuk profil pilihan.

 4. Buka "Tetapan main balik."

 5. Hapus centang kotak di sebelah "Mainkan semula episod seterusnya dalam satu siri pada semua peranti."

 6. Tekan "Simpan." Anda mungkin perlu memuat semula aplikasi untuk menyimpan tetapan baru. Log keluar dan kemudian log masuk semula.

Sekarang, arahan "Adakah anda masih menonton" tidak akan muncul di skrin anda lagi, tetapi anda perlu memainkan setiap episod secara manual. Selain tidak terganggu oleh arahan, ini adalah kaedah terbaik untuk mengehadkan jumlah masa yang anda habiskan untuk streaming kandungan.

Perlu diingat bahawa tidak mungkin untuk mematikan permainan automatik dalam aplikasi; anda perlu melakukannya melalui penyemak imbas anda.

Bolehkah Saya Lumpuhkan Adakah Anda Masih Menonton pada Peranti Roku?

Anda juga boleh menstrim Netflix di Roku. Sekiranya anda ingin menonton rancangan TV anda tanpa gangguan, berita buruknya ialah Netflix tidak membenarkan anda menghentikan permintaan "Adakah anda masih menonton" agar tidak muncul. Mesej akan muncul secara automatik sama ada setelah menonton tiga episod berturut-turut tanpa menggunakan kawalan atau setelah 90 minit menonton berterusan.

Sekiranya anda tidak mahu melihat mesej ini, anda boleh memilih salah satu daripada dua kaedah. Yang pertama mudah: gunakan kawalan semasa anda menonton. Ini semudah menaikkan dan menurunkan volume. Netflix akan mengetahui bahawa anda masih menonton jika anda berinteraksi dengan aplikasinya, dan permintaan tidak akan muncul.

Kaedah kedua adalah mematikan main automatik, yang memerlukan anda memainkan setiap episod secara manual. Untuk melakukannya, anda perlu menggunakan penyemak imbas. Oleh kerana Roku tidak mempunyai pilihan bawaan, anda perlu memasangnya atau mengaksesnya dari komputer anda.

Berikut adalah langkah-langkah yang harus anda ikuti:

 1. Buka penyemak imbas anda dan pergi ke Netflix.

 2. Log masuk ke akaun anda.

 3. Pergi ke "Profil & Kawalan Ibu Bapa" dan pilih profil di mana anda ingin mengubah tetapan.

 4. Tekan "Tetapan Main balik."

 5. Hapus centang "Autoplay episod seterusnya dalam satu siri pada semua peranti."

 6. Tekan "Simpan."

Sekiranya episod terus dimainkan secara automatik, anda mungkin perlu log keluar dan log masuk semula untuk memuat semula aplikasinya. Tetapan akan diterapkan ke semua perangkat yang Anda gunakan untuk streaming Netflix.

Bolehkah Saya Melumpuhkan Adakah Anda Masih Menonton di Peranti Mudah Alih?

Malangnya, tidak ada butang ajaib untuk mematikannya. Permintaan akan muncul setelah anda menonton tiga episod berturut-turut tanpa interaksi atau telah streaming selama 90 minit. Cara paling mudah untuk mencegahnya adalah dengan menggunakan beberapa kawalan. Perkara ini mudah dilakukan semasa anda menstrim di telefon kerana peranti sentiasa berada di dekat anda. Cukup ketuk beberapa kawalan supaya Netflix mengetahui bahawa anda berada di sana.

Kaedah lain yang boleh anda gunakan adalah melumpuhkan main automatik. Apabila anda mematikan paparan automatik, anda harus memainkan setiap episod secara manual, yang bermaksud tidak ada permintaan yang mengganggu. Pilihan ini juga berguna jika anda serius hanya menonton satu episod malam ini.

Anda hanya boleh melumpuhkan main automatik melalui penyemak imbas. Oleh kerana tetapan tersebut berlaku untuk semua peranti anda, anda boleh memilih untuk melakukannya di komputer atau telefon anda. Langkahnya sama untuk kedua-duanya:

 1. Buka penyemak imbas anda dan pergi ke Netflix.

 2. Log masuk ke akaun anda.

 3. Pergi ke "Profil & Kawalan Ibu Bapa" dan pilih profil yang anda mahu lumpuhkan main automatik.

 4. Tatal ke bawah ke "Tetapan Main balik."

 5. Hapus centang kotak di sebelah "Mainkan semula episod seterusnya dalam satu siri pada semua peranti."

 6. Pilih "Simpan."

Anda mungkin perlu memuat semula aplikasi anda dengan log keluar dan log masuk semula untuk menyimpan tetapan baru.

Nikmati Netflix Tanpa Gangguan

Walaupun permintaan "Adakah anda masih menonton" dapat menyimpan kedudukan dan data tontonan anda, banyak pengguna tidak menyukainya kerana mengganggu penstriman. Netflix tidak membenarkan anda mematikan ciri ini, tetapi anda boleh menggunakan kawalan untuk mengelakkan permintaan muncul atau mematikan permainan automatik sepenuhnya. Sekiranya anda menonton Netflix di komputer, gunakan sambungan yang direka untuk tujuan ini dan strim selama berjam-jam tanpa gangguan.

Adakah anda fikir arahan "Adakah anda masih menonton" berguna atau mengganggu? Apa yang anda lakukan untuk mengelakkannya muncul? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found