Lumpuhkan android perkhidmatan firewall

Firewall bertujuan untuk melindungi peranti kita dari ancaman keselamatan. Mereka memberikan penghalang antara malware berbahaya dan peranti berharga anda. Walau bagaimanapun, sebenarnya terdapat sebilangan malware Android yang sesuai dengan namanya Perkhidmatan Firewall Android. Peranti yang terjejas dengan perisian hasad ini selalu mengganggu pengguna dengan Perkhidmatan Firewall Android kesilapan.

Lumpuhkan android perkhidmatan firewall

Telah terbukti agak sukar untuk dibuang dalam beberapa kes dan cuba menghapusnya dengan cara biasa membuang aplikasi tidak produktif.

Dalam artikel ini kita akan membahas beberapa langkah bagaimana membuang malware ini. Harap maklum bahawa salah satu kaedah yang akan kami gariskan memerlukan peranti anda di-root. Proses ini akan berbeza dari peranti ke peranti.

Cara Melumpuhkan Perkhidmatan Firewall Android

1. Jalankan Imbasan Antivirus

Terdapat beberapa perisian antivirus di luar sana untuk Android. Kaedah paling mudah untuk menghapus Perkhidmatan Firewall Android perisian hasad dari peranti anda mungkin untuk memasang perisian antivirus seperti AVG. Sekiranya ini tidak berjaya, anda harus mencuba kaedah yang lebih terlibat.

2. Root Dan Buang Perisian Perisian Secara Manual

Nampaknya perisian hasad ini muncul pada peranti anda dalam bentuk tiga perkhidmatan. Ini adalah Perkhidmatan Firewall, Perkhidmatan Keselamatan dan Perkhidmatan Masa. Sekiranya malangnya peranti anda diserang dengan perisian hasad ini, anda perlu mencari jalan untuk menghapusnya. Sekiranya menjalankan imbasan antivirus tidak berjaya, anda harus mencuba kaedah berikut.

Anda mesti membasmi peranti anda terlebih dahulu. Setelah ini selesai, anda memerlukan aplikasi yang mampu mengeluarkan aplikasi sistem dari peranti anda. Dalam artikel ini kita akan menggunakan Titanium Backup. Tidak kira aplikasi yang anda pilih untuk memasangnya, prosesnya serupa.

Untuk Titanium Backup, anda perlu mengakses Sandaran / Pulihkan pilihan.

backup_restore

Seterusnya, pilih Perkhidmatan Firewall, Perkhidmatan Keselamatan dan Perkhidmatan Masa secara individu dan untuk masing-masing memilih Nyahpasang pilihan.

Nyahpasang

Ini semoga dapat mengurangkan masalah anda Perkhidmatan Firewall Android masalah malware.

Kesimpulannya

Idea peranti Android berharga anda dijangkiti oleh perisian hasad cukup mengerikan. Semoga 2 kaedah yang dinyatakan di atas dapat membantu anda dalam menghilangkan Perkhidmatan Firewall Android perisian hasad dari peranti anda. 2 kaedah yang dicadangkan ini bertujuan untuk menghapus perisian hasad tanpa perlu mengembalikan peranti anda ke tetapan kilang. Kami selalu berharap bahawa membetulkan kesilapan dalam bentuk apa pun tidak akan mencapai tahap yang drastik.

Anda harus perhatikan bahawa kaedah kedua yang digariskan memerlukan pengguna untuk berhati-hati untuk memastikan bahawa mereka memilih perkhidmatan yang tepat untuk dikeluarkan. Sekiranya anda secara tidak sengaja menghapus perkara yang salah, anda mungkin dapat mengelakkan peranti anda berfungsi dengan betul. Sekiranya anda membuang komponen yang penting untuk fungsi peranti anda, maka anda akan mengalami kesilapan dan mungkin terpaksa memasang semula sistem operasi pada peranti anda.

Selain itu, ingatlah untuk selalu berhati-hati semasa memuat turun aplikasi dan hanya memuat turunnya dari sumber yang dipercayai.

Terima kasih kerana membaca dan jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, sila tinggalkan di komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found