Cara Melumpuhkan Bisu dalam Pergaduhan

Kita semua tahu bagaimana pemberitahuan yang menjengkelkan. Terutama di tengah-tengah pertandingan dalam talian bertaraf tinggi. Ini adalah saat terburuk untuk melihat pemberitahuan muncul dan berpadu.

Cara Melumpuhkan Bisu dalam Pergaduhan

Berurusan dengan pemberitahuan mengenai Discord tidak terlalu rumit, tetapi ada beberapa tetapan berguna untuk membantu menjadikan waktu permainan anda menjadi lebih damai. Baiklah, sekurang-kurangnya mengenai perkara yang berlaku di luar permainan anda. Inilah cara menangani pemberitahuan mengenai Discord.

Tidak bersuara

Mari kita mulakan dengan mengaktifkan semua pemberitahuan. Sekiranya anda benar-benar ingin diberitahu tentang semua perkara di Discord, ada cara mudah untuk melakukannya. Untuk melumpuhkan bisu Discord pada aplikasi Discord mudah alih anda, semasa berada di dalam aplikasi, arahkan ke ikon profil anda dan ketuk. Kemudian, cari Pemberitahuan kemasukan. Di menu Pemberitahuan, hidupkan ketiga-tiga gelangsar.

Pada versi desktop / web, pergi ke bahagian kiri bawah tetingkap Discord. Di sini, anda akan melihat ikon profil anda. Jangan klik. Sebaliknya, pilih ikon berbentuk gear. Di menu Tetapan Pengguna yang muncul setelah memilihnya, cari Pemberitahuan kemasukan. Ia terletak di bahagian kiri skrin. Kemudian, aktifkan semua gelangsar.

sehingga saya menghidupkannya semula

Di sana, anda berjaya mematikan bisu pada Discord!

Sesuaikan Pemberitahuan

Versi mudah alih aplikasi Discord tidak menawarkan tetapan pemberitahuan terlalu banyak. Pada dasarnya, anda boleh memilih sama ada anda mendapat pemberitahuan dalam Discord, sama ada anda mendapat pemberitahuan di luar Discord, dan sama ada anda mahu menggabungkan panggilan dengan aplikasi telefon atau tidak.

bersuara

Pada versi desktop Discord, anda boleh memilih waktu tunggu AFK pemberitahuan push (jauh dari papan kekunci). Anda juga boleh memilih sama ada anda menerima pemberitahuan teks-ke-ucapan. Tetapi yang paling penting, anda boleh memilih acara mana yang akan mencetuskan pemberitahuan suara. Terdapat senarai pemberitahuan suara yang cukup luas untuk dihidupkan / dimatikan di sini. Discord sangat disesuaikan di jabatan ini.

Melumpuhkan Pemberitahuan dari Pengguna Tertentu

Anda mungkin mendapati bahawa satu orang itu mengganggu. Atau mungkin anda hanya mahu membisukan semua kecuali beberapa yang terpilih. Dalam kedua-dua kes, anda mempunyai dua pilihan di sini. Membisukan pengguna dan menyekat pengguna.

Sunyi

Membisukan pengguna hanya berfungsi pada aplikasi desktop. Untuk melakukannya, pertama, pergi ke mesej peribadi anda. Anda tidak dapat membisukan pengguna dari senarai rakan. Untuk membisukan pengguna, arahkan ke menu Laman Utama dengan mengklik ikon Discord di bahagian kanan atas skrin.

Kemudian, anda akan melihat senarai kenalan anda di panel di sebelah kiri. Tatal ke dalamnya, cari kenalan yang ingin anda bisamkan, dan klik kanan padanya. Dalam menu yang muncul, pergi ke bawah dan arahkan kursor ke atas Redamkan @ [nama kenalan]. Kemudian, anda harus memilih berapa lama anda mahu bisu itu bertahan. Anda sentiasa boleh memilih Sehingga saya menghidupkannya semula pilihan.

Menyekat

Sebagai pilihan yang lebih melampau, menyekat seseorang akan menghalangnya daripada menghantar mesej kepada anda sama sekali. Selain itu, anda tidak akan melihat sebutan dan mesej mereka di pelayan bersama yang anda kongsi akan disembunyikan. Anda akan dapat mengklik butang untuk melihat mesejnya.

Di desktop / web, arahkan ke entri seseorang, klik kanan dan pilih Sekat. Sekarang, sahkan jika anda pasti mahu menyekat pengguna. Itu sahaja. Anda berjaya menyekatnya.

Pada versi aplikasi mudah alih, cari entri profil mereka, ketuk, dan kemudian pilih ikon tiga titik, yang terletak di sudut kanan menu. Sekarang, ketik Sekat dan mengesahkan.

Sama ada anda menyekat seseorang menggunakan aplikasi desktop / web atau aplikasi mudah alih / tablet, mereka akan dikeluarkan dari semua senarai anda. Untuk menyahsekatnya, anda mesti mencari profil mereka. Setelah tetingkap sembang dibuka, arahkan ke nama pengguna mereka di bahagian atas skrin, klik kanan, dan pilih Buka sekatan.

Mematikan Pemberitahuan pada Saluran Tertentu

Ini adalah salah satu tetapan penyenyapan yang paling biasa untuk pengguna Discord. Secara lalai, anda akan sentiasa diberitahu tentang mesej baru di setiap saluran yang anda gunakan. Anda dapat melihat bagaimana ini dapat menjengkelkan dan mengganggu dengan cepat.

Penyelesaian? Mematikan pemberitahuan pada saluran tertentu. Yang lucu adalah, anda masih akan diberitahu ketika seseorang menghantar pesanan kepada anda, jadi ini pada dasarnya adalah tetapan lalai untuk kebanyakan pengguna kuasa Discord.

Untuk mematikan pemberitahuan pada saluran tertentu, buka pelayan yang dimaksudkan terlebih dahulu. Kemudian, arahkan ke saluran yang anda mahu bisukan. Klik kanan dan arahkan kursor ke atas Redamkan Saluran. Kemudian pilih berapa lama anda mahu mematikannya. Pilih Sehingga saya menghidupkannya semula untuk bisu selama-lamanya.

Pada telefon bimbit Discord, anda perlu memilih saluran yang ingin anda bisamkan. Kemudian, untuk mengakses tetapan saluran, leret ke kiri. Anda akan melihat Pemberitahuan pilihan. Pilihnya dan anda perlu memilih berapa lama anda mahu mematikan saluran.

Mematikan Pemberitahuan pada Pelayan Khusus

Membisukan pelayan pada dasarnya akan mematikan setiap saluran di dalamnya. Sama ada anda mengakses Discord melalui aplikasi mudah alih atau dari desktop, senarai pelayan yang anda gunakan akan dipaparkan di panel paling kiri.

Untuk mematikan saluran pada versi desktop aplikasi Discord, arahkan ke pelayan yang dimaksud dan klik kanan padanya. Kemudian, arahkan kursor ke Redamkan Pelayan pilihan dan pilih berapa lama anda mahu pelayan disenyapkan. Semudah itu.

Pada telefon bimbit Discord, pilih pelayan dari senarai. Di skrin tempat anda melihat senarai saluran, arahkan ke bahagian atas, dan ketuk nama pelayan. Skrin akan muncul. Pilih Pemberitahuan dan pilih berapa lama anda mahu mematikan saluran.

Sengkak Bunyi

Discord menawarkan tetapan penyenyapan dan pemberitahuan yang luas. Bagaimanapun, ini adalah aplikasi komunikasi khusus permainan dan permainan sering memerlukan tumpuan yang besar. Anda boleh memilih sama ada anda membisukan individu, saluran, atau keseluruhan pelayan. Anda juga dapat menyekat individu yang tidak mahu anda dengar dengan berkesan. Sekiranya tetapan penyenyapan / pemblokiran ini tidak mencukupi, pertimbangkan untuk menyaring melalui pelayan anda dan biarkan yang anda tidak benar-benar perlukan. Kekacauan perbalahan adalah perkara sebenar.

Adakah anda menganggap artikel ini berguna? Adakah anda berjaya membentuk tetapan pemberitahuan / bisu / blok anda agar sesuai dengan gaya anda? Jangan ragu untuk menambahkan pemikiran dan soalan anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found