Cara Melumpuhkan Sembang di Roblox

Berbual dengan rakan pemain dan pemaju adalah kaedah terbaik untuk berkomunikasi dan bertemu rakan baru yang mempunyai minat permainan yang sama. Dan dengan mempertimbangkan komunikasi itu, platform permainan Roblox menyaring semua mesej sembang untuk memastikan tiada kandungan atau maklumat peribadi yang tidak sesuai dikongsi.

Cara Melumpuhkan Sembang di Roblox

Tetapi walaupun dengan perlindungan yang ada, Roblox memberi anda kawalan yang lebih besar lagi. Sekiranya anda tidak menemui sembang menarik atau mengganggu anda daripada bermain, anda boleh mematikannya sepenuhnya.

Sekiranya anda berminat untuk belajar cara melumpuhkan sembang di Roblox, anda sudah sampai di tempat yang tepat. Dalam artikel ini, kami akan membincangkan perkara yang perlu anda lakukan untuk mematikannya. Selain itu, kami akan memberikan pandangan mengenai peraturan privasi dan keselamatan yang berbeza yang dibuat oleh Roblox.

Cara Melumpuhkan Sembang di Roblox pada PC

Sekiranya anda menggunakan PC, ikuti langkah di bawah untuk mematikan sembang dalam permainan:

 1. Buka penyemak imbas anda dan pergi ke laman web Roblox.

 2. Log masuk ke akaun anda.

 3. Tekan ikon roda gigi di kanan atas dan pilih "Tetapan."

 4. Pilih "Privasi."

 5. Pilih "Tiada siapa" dari menu lungsur di bawah "Siapa yang boleh berbual dengan saya?"

Perlu diingat bahawa perubahan ini hanya mempengaruhi sembang dalam permainan sahaja. Sekiranya anda ingin mematikan sembang dalam aplikasi, ulangi langkah-langkah ini dan pilih "Tidak ada" di bawah "Siapa yang boleh berbual dengan saya dalam aplikasi?"

Cara Melumpuhkan Sembang di Roblox di Aplikasi Mudah Alih

Ramai yang gemar bermain permainan Roblox pada layar yang lebih kecil. Sekiranya anda salah seorang daripada mereka dan ingin melumpuhkan sembang menggunakan aplikasi mudah alih, ikuti arahan berikut:

 1. Buka aplikasi Roblox.

 2. Ketik tiga titik di sudut kanan bawah.

 3. Ketik "Tetapan."

 4. Ketik "Privasi."

 5. Cari "Siapa yang boleh berbual dengan saya" dan pilih "Tiada siapa" dari menu lungsur turun.

Sekiranya anda ingin memastikan tidak ada yang dapat berbual dengan anda walaupun anda tidak bermain, ulangi langkah-langkah ini dan pilih "Tidak ada" di bawah "Siapa yang dapat berbual dengan saya dalam aplikasi?"

Cara Melumpuhkan Sembang di Roblox Studio

Roblox Studio adalah platform untuk membina permainan Roblox, tersedia untuk Windows dan Mac.

Anda boleh mematikan sembang menggunakan Roblox studio dengan mengikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Buka Studio Roblox.

 2. Pilih ikon tambah di sebelah "StarterGui" di sebelah kanan.

 3. Pilih "LocalScript."

 4. Namakan skrip tempatan. Kami mencadangkan menggunakan "Nonaktifkan sembang."

 5. Ketik "permainan: GetService (" StarterGui "): SetCoreGuiEnabled (" Chat ", false)" di tetingkap.

Setelah menggunakan kod, anda tidak akan melihat kotak sembang, dan pilihan untuk berbual tidak akan tersedia.

Cara Melumpuhkan Sembang Selamat di Roblox

Oleh kerana Roblox mesra kanak-kanak dan menawarkan pelbagai jenis permainan untuk penonton yang lebih muda, ia melakukan segalanya untuk memastikan mereka dilindungi. Ini membolehkan ibu bapa mengesan aktiviti anak-anak mereka, menyaring kata-kata tidak senonoh, bahasa yang tidak sesuai, maklumat peribadi, dll. Salah satu pilihan yang ada ialah Safe Chat.

Safe Chat membolehkan pemain dan pembangun berkomunikasi melalui mod yang disederhanakan, dengan penapis yang menghalang untuk mendedahkan maklumat peribadi seperti nama, alamat rumah, dll. Pengguna dengan ciri ini mengalami penapisan yang lebih berat dan tidak dapat menggunakan bahasa tertentu dalam komunikasi dengan orang lain.

Bergantung pada usia pengguna, pilihan ini mungkin dihidupkan secara automatik. Oleh itu, jika pengguna berusia di bawah 13 tahun, ciri Safe Chat akan diaktifkan secara automatik, dan tidak ada cara untuk melumpuhkannya.

Anda mungkin tertanya-tanya adakah mungkin hanya menukar tarikh lahir dan membuang ciri Sembang Selamat. Sekiranya akaun berdaftar di bawah 13 tahun, Roblox tidak akan membenarkan anda mengubahnya. Namun, jika anda tidak sengaja memasukkan tarikh yang salah dan berusia lebih dari 13 tahun, anda boleh menghubungi sokongan pelanggan Roblox. Anda akan melihat borang dalam talian yang perlu anda isi dan menerangkan masalah anda secara terperinci. Sokongan pelanggan akan menghubungi anda secepat mungkin untuk membantu menyelesaikan kesilapan jika mungkin.

Pada hari ulang tahun ke-13 anda, tetapan privasi akan dikemas kini secara automatik, dan ciri Safe Chat akan dilumpuhkan. Sekiranya itu tidak berlaku, anda perlu menghubungi sokongan pelanggan Roblox dan menyelesaikannya.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana cara memantau aktiviti anak saya di Roblox?

Seperti disebutkan, Roblox menawarkan banyak permainan mesra kanak-kanak dan memastikan keselamatan dalam talian kanak-kanak semasa bermain. Sekiranya anak anda gemar bermain permainan dalam talian, anda boleh membuat akaun dengan nama anda dan memantau aktiviti Roblox mereka.

Untuk memantau sejarahnya, anda perlu log masuk ke akaun. Inilah yang dapat anda perhatikan:

· Berbual - Anda dapat memantau ini dengan menekan tetingkap "Sembang" di sudut kanan bawah dalam versi web atau dengan mengetuk gelembung pesan di aplikasi mudah alih.

· Mesej - Selain melihat sembang, anda juga dapat memeriksa sejarah pesanan peribadi anak anda. Dalam versi web, tekan tiga baris di sudut kiri atas dan kemudian pilih "Mesej". Dalam aplikasi mudah alih, tekan tiga titik di sudut kanan bawah dan ketik "Mesej".

· Rakan - Roblox membolehkan anda meninjau rakan dan pengikut anak anda. Sekiranya anda menggunakan versi web, tekan tiga baris di sudut kiri atas dan pilih "Rakan". Dalam aplikasi mudah alih, tekan tiga titik dan pilih "Kawan".

· Permainan - Banyak pilihan penyesuaian membolehkan anda memilih permainan apa yang tersedia untuk anak anda. Anda sentiasa dapat memeriksa permainan apa yang mereka mainkan baru-baru ini dan memastikannya sesuai dengan memilih butang "Beranda" di versi web dan aplikasi mudah alih.

· Pembuatan dan transaksi hanya dapat dilacak menggunakan penyemak imbas anda.

Roblox Peduli Keselamatan Anda

Sebagai perkhidmatan yang mesra kanak-kanak, Roblox fokus untuk melindungi privasi dan keselamatan penggunanya. Berbual dengan pengguna lain sering kali bermanfaat dan menyenangkan, tetapi Roblox menghadkan pilihan sembang bergantung pada usia pengguna. Dengan begitu, Roblox memastikan tidak ada bahasa atau perkongsian maklumat peribadi yang tidak sesuai.

Sekiranya pengguna berusia lebih dari 13 tahun, mereka dapat menyesuaikan pilihan sembang mereka. Sekiranya anda seorang ibu bapa dan membuat akaun untuk anak anda yang berumur di bawah 13 tahun, anda boleh melakukannya untuk mereka.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mengetahui lebih lanjut mengenai cara melumpuhkan sembang di Roblox. Bersamaan dengan itu, kami harap anda dapat memperoleh maklumat tentang kapan mungkin untuk mengubah usia dan menyesuaikan tetapan sembang.

Apakah tetapan sembang yang telah anda sesuaikan di Roblox? Adakah anda bermain permainan dengan sembang diaktifkan atau dilumpuhkan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found