Cara Merobohkan Dinding di Karat

Rust adalah permainan video berbilang pemain yang berkaitan dengan survival. Namun, tidak seperti kebanyakan permainan video survival, ancaman di Rust bukanlah zombi atau raksasa. Sebaliknya, pemain harus berhati-hati dengan perkara seperti haiwan, pemain lain. Kelaparan, kesihatan, dahaga, sejuk, dan keadaan semula jadi yang lain juga boleh menjadi faktor kemampuan pemain untuk bertahan.

Cara Merobohkan Dinding di Karat

Apabila suhu badan anda di Karat turun di bawah 5 darjah Celsius, kesan "Terlalu Dingin" dimasukkan. Pada ketika ini, anda harus berlumba dengan masa kerana avatar anda mula mengalami kerosakan. Membangun tempat perlindungan tidak perlu dikatakan dalam Rust. Satu set dinding yang tegas membantu melindungi anda daripada faktor persekitaran dan juga musuh.

Merobohkan tembok tidak semudah yang disangka.

Ketahui cara merobohkan pelbagai jenis dinding dan meningkatkan daya tahan anda dalam permainan.

Cara Merobohkan Dinding di Karat

Rust mempunyai mekanik tertentu yang membolehkan anda memperbaiki kesalahan pembinaan anda dalam jangka masa tertentu. Apabila anda meletakkan dinding di tempatnya, anda mempunyai 10 minit untuk menghapusnya. Ini adalah mekanik hebat yang membantu pemain mengelakkan daripada mengalami banyak masalah kerana kesalahan penempatan.

Walau bagaimanapun, realisme ditekankan dalam permainan ini, dan dapat membuang tembok secara ajaib dan memindahkannya agak tidak realistik. Jadi, setelah anda meletakkan tembok dan beberapa minit berlalu, ia akan kekal di sana. Hanya ada beberapa pilihan yang dapat membantu anda meruntuhkannya.

Cara Merobohkan Dinding Berkarat Dengan Tukul

Sekiranya anda menjangkakan bahawa anda akan memukul dinding dengan tukul untuk merobohkannya, anda akan kecewa. Dalam kes ini, anda menaik taraf dinding untuk membuangnya. Dengan menggunakan alat tukul, tingkatkan dinding batu menjadi dinding logam lembaran. Kemudian, keluarkan semua bekalan logam lembaran dari almari untuk mengelakkan pembaikan automatik.

Malangnya, anda juga tidak boleh membuang dinding logam lembaran. Anda mesti menunggu sehingga reput. Namun, ini memerlukan sedikit masa, kerana logam lembaran memerlukan masa sekitar lapan jam untuk merosot sepenuhnya menjadi tidak ada. Menaik taraf dinding menggunakan tukul bukanlah kaedah terpantas untuk merobohkan dinding, tetapi relatif bersih.

Namun, ingat bahawa anda ingin berada dalam talian pada titik kerosakan dinding lembaran logam. Jika tidak, rumah anda akan dibiarkan terbuka bagi sesiapa sahaja untuk menjarahnya.

Cara Memadamkan Dinding di Karat

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, setelah meletakkan tembok, Anda diberi waktu untuk membuangnya. Tepatnya, anda memerlukan 10 minit untuk melakukan ini setelah meletakkan objek ke bawah. Tetapi bukan hanya memilih "Hapus". Dalam tempoh penempatan selama 10 minit, anda juga boleh menggerakkan dinding untuk meletakkannya pada kedudukan yang lebih baik. Selepas tempoh berakhir, tembok itu tidak bergerak dan apa yang anda tetapkan, anda simpan.

Cara Merobohkan Tembok Sendiri dalam Karat

Cara paling mudah untuk merobohkan dinding anda di Rust adalah menggunakan kaedah C4. Betul; anda boleh menggunakan bahan letupan C4 untuk membuang keseluruhan dinding. Membuat item C4 itu mahal dan memerlukan banyak masa. Tetapi itu satu-satunya cara yang munasabah untuk membuang beberapa dinding yang diletakkan secara kekal.

Sekiranya anda ingin masuk ke mod pembongkaran, item yang anda perlukan adalah "Timeed Explosive Charge." Tuduhan ini boleh tersekat pada objek yang ingin anda hancurkan. Untuk membuat Caj Letupan Berjangka, anda memerlukan banyak sumber. Berikut adalah tiga komponen yang diperlukan:

 • 20 Bahan letupan

 • 5 Kain

 • 5 Tong Sampah Teknikal

Walaupun ini mungkin tidak banyak, tiga bahan yang disebutkan agak sukar untuk dibuat. Inilah semua mentah bahan yang anda perlukan untuk membuat komponen tersebut:

 • 3.000 Arang - digunakan untuk membuat Gunpowder, seterusnya menuju ke Bahan Letupan

 • 2,200 Sulfur - untuk membuat mesiu, menuju ke Bahan Peledak

 • 200 Pecahan Logam - untuk Bahan Letupan
 • 60 Bahan Bakar Gred Rendah - untuk membuat Bahan Letupan

 • 5 Kain - untuk Caj Letupan Jangka

 • 2 Tech Trash - untuk Caj Letupan Jangka Masa

Untuk menjadikan keadaan lebih rumit, anda juga memerlukan sekitar 2.500 Kayu sebagai Bahan Bakar Tungku untuk peleburan bijih. Membuat C4 juga sukar. Dan setelah semua itu, anda hanya boleh memusnahkan satu dinding dengan Caj Letupan Jangka Masa. Cara terbaik untuk menyelesaikan sesuatu adalah dengan membina rumah Karat anda dengan teliti.

Cara Merobohkan Dinding Kayu di Karat

Dinding kayu di Rust sengaja lemah di bahagian dalam. Anda mahu berada di sisi dinding yang lemah, jadi cari sisi yang rata dan coklat muda. Sekiranya anda melihat naungan kulit kayu coklat yang lebih gelap, anda berada di sisi dinding yang kuat dan tidak akan turun dalam masa terdekat.

Berikut adalah beberapa pengganda kerosakan pada bahagian dinding yang lemah. Dengan kata lain, berapa banyak "kesan" yang diperlukan untuk menghancurkan dinding kayu.

 • 1x dengan Bahan Letupan
 • 1.2x dengan Peluru Letupan / Cengkerang Pembakar
 • 2x dengan Buckshot, Slugs, dan Bullets
 • 10x dengan senjata dan Alat Melee

Kelemahan yang jelas dari pembinaan kayu adalah bahawa pemain lain dapat menghancurkan dinding dengan mudah. Mungkin memerlukan lebih banyak perjuangan berbanding dengan yang lemah, tetapi masih boleh dilakukan.

Cara Merobohkan Dinding Logam di Karat

Di Rust Legacy, dinding logam merupakan pilihan pembinaan yang bagus. Mereka sangat tahan dan memerlukan empat bahan letupan untuk dimusnahkan. Malangnya, Legacy tidak lagi tersedia untuk pemain jadi sekarang mereka harus bersaing dengan dinding logam, yang semakin merosot dari masa ke masa. Satu-satunya perkara yang anda perlukan untuk merobohkan dinding logam lembaran adalah masa.

Sekiranya anda ingin menanggalkan dinding logam, mulakan dengan mengeluarkan semua bekalan logam lembaran anda dari almari. Seterusnya, tunggu selama lapan jam. Selepas lapan jam, dinding logam merosot dan hilang dengan sendirinya.

Cara Merobohkan Dinding Batu di Karat

Tidak seperti kayu dan logam lembaran, dinding batu sangat tahan lasak. Satu-satunya cara untuk menghancurkannya (dari dalam atau luar) adalah dengan menggunakan Timed Explosive Charge (C4). Namun, mereka memerlukan banyak sumber, jadi anda harus memutuskan apakah merobohkan itu layak dilakukan.

Cara Merobohkan Dinding dengan Cepat Berkarat

Cara terpantas untuk merobohkan dinding (dan apa sahaja) di Rust adalah membuat dan menggunakan Timed Explosive Charge yang disebutkan di atas. Dengan itu, anda mungkin memerlukan sedikit masa untuk mengumpulkan semua barang yang diperlukan.

Soalan Lazim Tambahan

1. Apa yang perlu dilakukan jika anda meletakkan dinding di Rust di tempat yang salah?

Peletakan dinding mempunyai had masa untuk menyunting penempatan. Setelah masa habis, pemain tidak dapat "menggerakkan" tembok yang diletakkan dengan tidak betul - ia mesti dihancurkan. Namun, ada 10 minit tetingkap setelah meletakkan item yang memungkinkan pemain untuk "mengambil" dinding dan memindahkannya ke lokasi lain. Rust memaafkan anda kerana salah memasang dinding, tetapi sangat menghukum jika anda tidak menyedari salah tempat itu tepat pada waktunya.

2. Berapa banyak lembing yang diperlukan untuk memecahkan tembok batu di Rust?

Anda tidak boleh berharap untuk memecahkan tembok batu menggunakan tombak di Rust. Secara teori, ini boleh dilakukan, kerana dinding batu boleh merosakkan barang bukan C4. Walau bagaimanapun, bilangan lembing yang anda perlukan adalah besar.

Jangan gunakan lembing untuk memecahkan tembok batu di Rust. Satu-satunya pilihan yang benar-benar berdaya maju (yang tidak memerlukan usia dan hits berulang) adalah Caj Letupan Berkala. Ia akan merosakkan dinding yang dipasang dengan seketika.

3. Berapakah kos untuk menghancurkan dinding batu di Rust?

Katakan anda melupakan kaedah lain selain menggunakan C4. Kos memusnahkan dinding batu, dalam kes ini, bersamaan dengan kos item Timed Explosive Charge. C4 pertama perlu diteliti, yang berharga 500 sekerap. Kemudian, ada senarai penuh (dicatat sebelumnya dalam artikel) bahan mentah yang diperlukan untuk membuatnya.

4. Bagaimana anda membaiki dinding di Rust?

Anda memerlukan sumber yang sesuai untuk membaikinya, jadi bergantung pada dinding. Untuk dinding batu, bahan yang diperlukan adalah batu; untuk dinding logam, itu logam, dll. Oleh itu, dengan syarat jumlah bahan yang mencukupi, menghampiri dinding, mengeluarkan tukul dan mulakan dengan membaiki dengan memukul dinding. Namun, ingat bahawa anda memerlukan hak istimewa bangunan yang diperlukan untuk ini.

5. Bagaimana anda membuang tembok gudang di Rust?

Dinding gudang berfungsi seperti dinding rumah di Rust. Jika gudang Anda terbuat dari kayu, lihat bagian "Cara Merobohkan Dinding Kayu di Karat" di atas. Sekiranya dinding terbuat dari batu / logam, lihat bahagian yang sesuai.

6. Bagaimana anda membuang dinding di Rust?

Satu-satunya cara untuk membuang tembok dalam permainan ini tanpa harus merobohkannya adalah dengan melakukannya dalam masa 10 minit setelah meletakkannya. Ini adalah jendela waktu di mana dinding yang telah anda letakkan dapat "dijemput" dan dipindahkan ke lokasi lain atau dihapus. Setelah 10 minit berlalu, anda mesti menghancurkannya untuk membuangnya.

Pembuangan Karat dan Dinding

Merobohkan dinding di Rust tidak mustahil, tetapi kesukaran bergantung pada bahan dinding. Dinding batu terkenal sukar dihancurkan, sementara dinding kayu akan memberi jalan lebih mudah kepada pelbagai alat. Jadi, anda mungkin perlu bekerja sedikit atau banyak bergantung pada dinding. Mana-mana kaedah yang anda gunakan di sini, pastikan untuk mendekatinya dari sisi lemah (dalaman).

Kami berharap artikel ini dapat membantu anda menangani tembok di Rust. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau petua tambahan untuk ditambahkan, jangan ragu untuk memukul bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found