Penjejak kecergasan terbaik 2018: Mana yang sesuai untuk anda?

Pada masa lalu, kami selalu mempunyai senarai terpisah untuk jam pintar dan pelacak kecergasan terbaik, tetapi sekilas melihat halaman ini memberitahu bahawa garis antara kedua-dua jenis peranti ini semakin kabur.

Penjejak kecergasan terbaik 2018: Mana yang sesuai untuk anda?

Sesungguhnya, jam tangan pintar seperti Apple Watch Series 3 dan Samsung Gear Sport boleh digunakan untuk mengesan praktikal sebarang aktiviti fizikal dan terus memantau degupan jantung anda, sementara jam tangan kecergasan seperti Garmin Vivoactive 3 kini memaparkan pemberitahuan dan widget telefon pintar yang diselaraskan ke telefon bimbit anda kalendar.

Oleh itu, sukar untuk membandingkan beberapa peranti dalam senarai ini secara langsung. Kami telah merangkumi segalanya, dari kumpulan kecergasan asas hingga jam tangan pintar kelas terbaik dan jam tangan pelbagai sukan, supaya anda dapat mencari pelacak kecergasan yang sesuai untuk anda. Yang penting, kami juga memilih dengan mempertimbangkan anggaran, dari £ 50 hingga lebih dari £ 300, jadi jika beberapa entri pertama tidak sesuai dengan selera anda, teruskan menatal dan anda harus mencari rakan latihan yang sempurna.

Penjejak Kecergasan Terbaik 2018

1. Apple Watch Series 3 - Serbaguna terbaik

Harga: Dari £ 329

apple_watch_series_3_heart_rate_sensor_0

Apple Watch Series 3 menawarkan data pelacakan dan kesihatan yang unggul kepada Apple Watch sebelumnya, menjadikannya satu-satunya alat pelacak kecergasan yang mungkin diperlukan oleh kebanyakan orang. Ia memantau langkah dan tangga tangga yang didaki, mendorong anda untuk berdiri setiap jam dan aplikasi Workoutnya menawarkan pelbagai mod yang berbeza untuk membolehkan anda mengesan semua aktiviti dalaman dan luaran dengan tepat, menggunakan GPSnya jika berlaku.

Seperti Seri 2, Apple Watch yang baru juga dapat digunakan di kolam renang. Ia melakukan tugas yang baik untuk mencatat pusingan dan panjang dan kini dapat memberitahu anda apa strok yang telah anda lakukan. Aplikasi degup jantung pada Siri 3 mengukur degup per minit anda seperti sebelumnya, tetapi sekarang juga memetakan kadar berjalan dan rehat rata-rata anda, serta masa pemulihan anda selepas bersenam. Satu-satunya peninggalan yang sedikit mengecewakan adalah kekurangan pengesanan tidur yang berterusan, walaupun anda dapat menambahkan ciri tersebut melalui aplikasi pihak ketiga.

Baca ulasan Apple Watch Series 3 kami

Beli Apple Watch Series 3 dari Argos

2. Garmin Vivoactive 3

Harga: £ 249

garmin_vivoactive_3_1

Seperti Apple Watch Series 3, Garmin Vivoactive 3 menjejaki hampir setiap aktiviti yang anda mahukan (kecuali untuk berenang di air terbuka), tetapi lebih berorientasikan kecergasan. Sebagai contoh, anda juga dapat memasangkannya dengan sensor luaran Garmin, termasuk monitor denyut jantung tali dada dan sensor kelajuan dan irama untuk berbasikal (tetapi bukan meter kuasa), menjadikannya jam tangan yang tepat untuk peminat fanatik kecergasan sejati.

Yang ketara, ia juga mempunyai hayat bateri yang luar biasa. Sekiranya anda tidak mengaktifkan GPS, ia boleh bertahan sehingga enam hari dan Garmin mendakwa ia akan mengesan 13 jam aktiviti padat dengan GPS diaktifkan. Satu-satunya perkara yang hilang adalah beberapa ciri yang anda dapat dengan jam tangan pintar sejati, termasuk jenis mainan semula muzik. Hanya dengan harga £ 250, ia menunjukkan nilai yang sangat baik dan sangat digalakkan.

Baca ulasan Garmin Vivoactive 3 kami

3. Fitbit Charge 2

Harga: Dari £ 95

fitbit_charge_2_review _-_ 1_1

Beberapa bugbears kecil, sukar untuk mencari kesalahan dengan Fitbit Charge 2. OK, ia tidak mempunyai GPS terpasang - tetapi selain itu, ia mempunyai hampir semua yang mungkin diinginkan oleh peminat kecergasan kasual dalam keadaan lancar, pakej yang menarik dan murah.

Dengan mengetuk skrin, anda boleh menelusuri langkah-langkah, degup jantung, jarak perjalanan, pembakaran kalori, naik tangga, minit aktif dan aktiviti setiap jam. Apabila anda menggunakan mod multisportnya, Fitbit hanya menyambung ke telefon anda dan menggunakan GPS untuk metrik yang berguna termasuk jarak dan laju. Tidak seperti Flex 2, Charge 2 mengesan degup jantung anda, tetapi ia tidak menyokong penjejakan berenang.

Baca ulasan Fitbit Charge 2 kami

4. Fitbit Flex 2

Harga: £ 50

fitbit_flex_2_1

Kami menyukai Fitbit Flex 2. Ia berfungsi dengan baik, tahan air, dan ia juga akan menjejaki semua yang anda perlukan, termasuk berenang, dengan harga yang berpatutan. Satu-satunya perkara yang hilang adalah pemantauan denyut jantung dan sensor tekanan barometrik, yang membolehkannya mengira berapa jumlah langkah yang telah anda naiki.

Lihat yang berkaitan Telefon pintar terbaik pada tahun 2018 Menjejaki pelacak kecergasan: beg hasil campuran Jam tangan pintar terbaik tahun 2018: Jam tangan terbaik untuk diberikan (dan dapatkan!) Krismas ini

Sekiranya anda serius untuk maju dan anda mempunyai matlamat tertentu, Flex 2 mungkin bukan pelacak untuk anda. Namun, bagi mereka yang memulai perjalanan ke gaya hidup yang lebih sihat, Fitbit Flex 2 sangat sesuai. Aplikasi ini mudah digunakan dan menyajikan sejumlah data yang berguna dan mudah dicerna. Ia tidak jauh lebih mahal daripada pesaingnya, dan setelah anda menyiapkannya, anda tidak perlu menyentuhnya lagi kecuali mengecasnya.

Baca ulasan Fitbit Flex 2 kami

5. Garmin Forerunner 30

Harga: Dari £ 95

garmin_forerunner_30_review _-_ 1

Garmin Forerunner 30 adalah jam tangan yang kukuh dan boleh dipercayai. Ia tidak mencolok, tetapi ia menyelesaikan tugas dan anda akan ketinggalan ketika tidak ada. Sekiranya anda menilai kemampuan untuk mengukur aktiviti lain, mungkin memerlukan TomTom Spark 3 Cardio, atau Polar M430. Tetapi jika berjalan adalah semua yang anda minati, Garmin telah mendengar keperluan anda dan membuat produk tepat untuk anda. Untuk apa yang dilakukannya dan harga ini, ia adalah pembelian yang bagus.

Baca ulasan Garmin Forerunner 30 kami

6. Garmin Vivosport

Harga: £ 130

Garmin Vivosport adalah peranti yang sangat kompeten yang dapat mencapai semua yang ditetapkan. Ia kelihatan baik, mempunyai daya tahan bateri yang panjang, mengesan sesuatu dengan tepat dan mempunyai aplikasi yang sangat baik untuk mengunyah data. Dengan harga £ 170, harga tidak munasabah untuk peranti yang menggunakan GPS dan pemantauan degup jantung.

Satu-satunya kritikan kami ialah kekurangan jejak berenang dan layarnya juga kecil dan halus. Sekiranya anda menginginkan sesuatu yang hanya mencatat aktiviti anda untuk analisis kemudian, maka bagus, tetapi ada pilihan yang lebih baik untuk memeriksa data semasa dalam perjalanan.

Baca ulasan Garmin Vivosport kami

garmin_vivosport_review _-_ 13

7. TomTom Spark 3

Harga: Dari £ 70

tomtom_spark_3_review _-_ 1

Malangnya, TomTom telah mengumumkan bahawa ia akan menarik diri dari pasaran barang pakai tetapi, sementara Spark 3 tetap tersedia, ia mungkin merupakan tawaran terbesar dalam senarai ini. Sesungguhnya, hanya pada harga £ 90 untuk versi asas yang tidak mengesan degup jantung atau menawarkan main semula muzik, anda mendapat jam GPS yang kukuh yang boleh anda gunakan untuk melacak larian, berbasikal dan berenang.

Tidak seperti yang lain dalam braket harga ini, ia juga boleh digunakan dengan sensor luaran dan anda juga boleh mengimport laluan dari laman web seperti MapMyRun. Satu kekurangannya ialah jam tangan kecergasan pertama dan tidak mempunyai ciri jam tangan pintar, jadi anda tidak dapat memeriksa pemberitahuan anda ketika anda berolahraga.

Baca ulasan TomTom Spark 3 kami

8. Kutub M430

Harga: £ 174

polar_m430_review _-_ 2

Sekiranya berjalan adalah hidup anda dan anggaran anda adalah £ 200, carian anda akan berakhir. Sebagai jam tangan sehari-hari, Polar M430 mungkin gagal. Ini besar. Skrin monokromnya jauh dari cantik. Dan tidak selesa dipakai untuk jangka masa yang panjang tetapi, sebagai tracker berlari, ia tidak sempurna. Ia sangat tepat, senang digunakan dalam perjalanan, ia memaparkan maklumat dengan baik dan bateri tahan selama berminggu-minggu. Ciri-ciri tambahan, seperti dapat mengetuk butang untuk menandakan pusingan dan menambahkan larian anda ke Kalendar Google hanyalah kuah di atas.

Sekiranya semua yang anda mahukan dapat dipakai untuk hari perlumbaan, Polar M430 sukar dikalahkan. Sekiranya anda mencari jam tangan pintar yang bergaya yang kebetulan menjejaki larian, mungkin juga cari di tempat lain. Tetapi, bersiaplah, kemungkinan ini akan melakukan pekerjaan yang lebih teruk daripada ini.

Baca ulasan Polar M430 kami

9. Moov 2

Harga: £ 60

moov_now_3

Daripada sekadar menjejaki aktiviti anda dan memberi ganjaran kepada anda ketika anda mencapai sasaran, Moov Now bertujuan untuk membimbing anda mencapai matlamat anda, secara aktif mendorong anda melalui arahan audio untuk melangkah lebih jauh dan menggali lebih mendalam.

Sekiranya anda sudah mengatur rejim latihan anda, Moov Now tidak akan menambah banyak, tetapi jika anda mencari sesuatu untuk memberikan pandangan menarik mengenai teknik larian anda (termasuk panjang langkah dan skor impak tanah) dan untuk mengesan dengan tepat perenang anda, Moov Now adalah pendamping yang ideal. Data yang diberikannya pada akhir setiap sesi latihan berada pada tahap yang lain dibandingkan dengan pelacak kecergasan standard dan tidak memerlukan biaya Bumi. Ia juga mempunyai jangka hayat bateri enam bulan yang luar biasa. Tidak ada yang lain yang hampir dengan harga.

Baca ulasan Moov 2 kami

10. Samsung Gear Fit2 Pro

Harga: £ 217

samsung_gear_fit2_pro_review _-_ 1

Gear Fit2 Pro akan menjejaki hampir semua aktiviti, mencatat degupan jantung anda dan juga menyimpan muzik Spotify di luar talian. Ia melakukan semua ini dengan hanya menelan belanja lebih dari £ 200. Jadi apa yang menghalangnya daripada berada di bahagian atas senarai ini? Malangnya, kami menjumpai pelacakan berenangnya - ciri yang baru ditambahkan - agak tidak boleh dipercayai dan GPSnya tidak tepat seperti jam tangan lain dalam senarai ini. Sekiranya Samsung dapat memperbaikinya dengan tambalan perisian, maka ia dapat dengan mudah masuk ke 3 teratas kami.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found