Tarikh pengeluaran Fitbit Charge 3: Fitbit mengumumkan pengganti Charge 2

Tarikh pengeluaran Fitbit Charge 3: Fitbit mengumumkan pengganti Charge 2

Gambar 1 dari 10

fitbit_charge_3_lifestyle_gardening_1790

fitbit_charge_3_lifestyle_hiking_4589
fitbit_charge_3_lifestyle_downtown_business_attire_10367
fitbit_charge_3_lifestyle_downtown_business_attire_10589
fitbit_charge_3_lifestyle_downtown_boot_camp_10705
fitbit_charge_3_lifestyle_app_notifications_street_7199
fitbit_charge_3_keluarga
fitbit_charge_3_lifestyle_hr_zones_6467
fitbit_charge_3_lifestyle_produce_stand_8404
fitbit_charge_3_lifestyle_water_resistant_0994

Fitbit baru saja mengumumkan Fitbit Charge 3, pengganti yang ditunggu-tunggu untuk Charge 2 yang datang ke pergelangan tangan pada tahun 2016. Charge 2 adalah kecergasan yang sangat popular yang boleh dipakai, jadi Charge 3 harus banyak bertahan jika Fitbit menginginkannya untuk berada di tempat yang hampir berjaya.

Syukurlah, Charge 3 kelihatan seperti kemas kini yang mengagumkan. Pelacak kecergasan tahun ini bukan sahaja mempunyai reka bentuk yang lebih ramping dan skrin yang lebih besar - yang akhirnya menjadi skrin sentuh - tetapi juga pelacak renang, kalis air hingga 50m.

Spesifikasi utama Fitbit Charge 3: Apa yang perlu anda ketahui

SkrinSkrin sentuh OLED Greyscale
Penjejakan kadar jantungYa
GPSGPS yang disambungkan
Harga£ 130 standard, edisi khas £ 150
Tarikh TayanganPraorder sekarang, tersedia pada bulan Oktober
[galeri: 1]

BACA SETERUSNYA: Penjejak kecergasan terbaik untuk latihan anda pada tahun 2018

Tarikh pengeluaran Fitbit Charge 3: Bilakah masa keluar?

Lihat penjejak kecergasan yang berkaitan dapat menentukan orang yang berisiko terkena penyakit jantung, kata kajian Pelacak kecergasan terbaik 2018: Boleh pakai mana yang sesuai untuk anda? Jam pintar terbaik tahun 2018: Jam tangan terbaik untuk diberikan (dan dapatkan!) Krismas ini

Fitbit Charge 3 tersedia untuk praorder hari ini dari kedai Fitbit dan akan dilancarkan pada waktu yang tidak ditentukan pada bulan Oktober. Tidak jelas berapa lama kita perlu menunggu, tetapi kemungkinan mereka yang melakukan praorder Charge 3 akan mengetahui tarikh penghantaran tidak lama kemudian, memberikan kita gambaran tentang kapan kita dapat menjangkakannya.

Harga Fitbit Charge 3: Berapa harganya?

Fitbit mengenakan bayaran £ 130 untuk Charge standard 3 dan £ 150 jika anda suka mengambil Edisi Khas Charge 3. Walaupun anda boleh membeli Charge 2 dengan harga lebih dari £ 100 di Amazon dan peruncit lain, Charge 3 secara rasmi adalah £ 10 lebih murah daripada Charge 2 semasa pelancaran, walaupun semua ciri tambahannya.

[galeri: 6]

Reka bentuk dan ciri Fitbit Charge 3: Apa yang dapat dilakukan melalui Fitbit Charge 2?

Jadi, apa yang boleh dilakukan oleh Fitbit Charge 3 berbanding Charge 2? Pada pandangan pertama mereka kelihatan seperti alat pakai yang sangat serupa dari Fitbit, dengan Charge 3 lebih mirip evolusi Charge 2 daripada reka bentuk semula yang lengkap.

Badan aluminium ramping Charge 3 sama dengan Charge 2, tetapi yang terdapat di dalamnya adalah paparan skrin sentuh OLED skala kelabu. Dengan ukuran 40% lebih besar daripada layar Charge 2, masuk akal bahawa Fitbit memilih untuk mengubahnya dari skrin ketuk untuk bangun menjadi skrin sentuh yang lengkap untuk navigasi dan interaksi. Ini bermakna anda kini dapat menavigasi menu melalui leret dan ketukan, bukan banyak penekanan butang.

Daripada butang fizikal, Fitbit telah memperkenalkan butang sensitif sentuhan induktif untuk memastikan profil ramping peranti tidak rapi. Anda juga boleh menukar tali dengan menekan dua butang pelepas cepat di bahagian belakang selongsong - sama seperti pada Charge 2 - sehingga anda dapat menukar tali dari latihan ke pakaian kasual.

BACA SETERUSNYA: Fitbit melancarkan pelacak kecergasan untuk kanak-kanak

[galeri: 5]

Malangnya, GPS adalah ramuan yang hilang di sini. Sekiranya anda ingin menjejaki larian dan menunggang basikal dengan tepat, anda masih perlu meletakkan telefon anda di tangan. Untuk menebus kekurangan ini, Fitbit telah menambahkan banyak ciri kecergasan lain untuk membuat anda bahagia. Charge 3 kini secara automatik mengesan ketika anda berlari untuk mengaktifkan senaman dan menghentikannya ketika menyedari anda telah berhenti berjalan. Anda juga kini boleh membuat latihan berdasarkan matlamat, membiarkan anda menetapkan sasaran waktu, jarak atau kalori sebelum memulakan latihan. Ia juga kalis air hingga 50m dan mempunyai pelacakan renang juga, jadi ini juga boleh digunakan untuk kebanyakan latihan anda.

Di luar dunia latihan, Fitbit telah memperkenalkan penjejakan kesihatan wanita ke Charge 3 (sebelumnya hanya tersedia di Fitbit Ionic dan Fitbit Versa), dan Fitbit SpO2 memberikan gambaran mengenai corak tidur anda melalui pengesanan tahap oksigen darah.

Sekiranya itu tidak cukup dengan peningkatan pada Charge 2, Fitbit mendakwa bahawa bateri Charge 3 akan bertahan hingga tujuh hari antara cas. Fitbit Charge 2 perlu ditambah setiap lima hari, jadi dorongan dua hari dialu-alukan. Mereka yang mengambil Fitbit Charge 3 Edisi Khas juga akan dapat menggunakan yang boleh dikenakan untuk membuat pembayaran tanpa sentuhan melalui Fitbit Pay.

[galeri: 8]

Di sisi perisian, Fitbit juga telah membawa sejumlah peningkatan pada Charge 3. Anda sekarang akan mempunyai widget untuk memeriksa cuaca, melihat kalendar anda dan menetapkan penggera dan pemasa. Anda juga dapat mengirim balasan pantas dari pemberitahuan pada telefon Android dan ada kemampuan untuk melacak tahap tidur dan penghidratan anda secara langsung dari pergelangan tangan anda, sehingga tidak lagi meraba-raba dengan aplikasi Fitbit.

BACA SETERUSNYA: Berita baik dan buruk mengenai pelacak kecergasan

Kesan pertama Fitbit Charge 3: Apa pendapat kita setakat ini?

Kami masih belum melihat Fitbit Charge 3 di luar gambar gaya hidup yang indah dan produk yang disediakan oleh jabatan pemasaran Fitbit tetapi, pada masa ini, Charge 3 kelihatan sebagai pelacak terbaik Fitbit setakat ini. Bukan hanya merombak reka bentuk utama, tetapi juga dilengkapi dengan sejumlah fitur pintar, beberapa di antaranya terkunci pada perangkat kelas atas Fitbit.

Dengan harga £ 130 untuk model standard, atau £ 150 untuk Edisi Khas, Charge 3 akan meningkat berbanding Garmin Vivosport yang hebat dan harganya sama. Perbezaan sebenarnya ialah peranti Garmin dilengkapi dengan GPS.

Fitbit, bagaimanapun, adalah nama jenama yang lebih besar dalam pakaian sukan kecergasan dan kemungkinan Charge 3 akan menjadi kejayaan yang luar biasa bagi jenama tersebut. Kami hanya berharap Fitbit berjaya mengatasi masalah yang mengganggu kedua-dua jam pintar Versa dan Ionic.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found