Ulasan Misfit Shine 2: Lebih daripada sekadar pelacak kecergasan

£ 80 Harga semasa dikaji

Misfit Shine yang asli telah wujud sejak tahun 2012, menjejaki langkah, tahap kecergasan dan tidur lama sebelum sebilangan besar pengeluar lain berfikir untuk terus bermain di pasaran. Yang asli adalah kejayaan besar bagi syarikat, dengan penampilan yang baik, serta pengesanan langkah dan tidur yang tepat. The Misfit Shine 2 membina dan memperbaikinya.

Ulasan Misfit Shine 2: Lebih daripada sekadar pelacak kecergasan Lihat ulasan Moov Now yang berkaitan: Pelatih peribadi di pergelangan tangan anda Jam pintar terbaik tahun 2018: Jam tangan terbaik untuk diberikan (dan dapatkan!) Telefon pintar Terbaik Krismas 2016 ini: 25 telefon bimbit terbaik yang boleh anda beli hari ini

Perkara pertama yang perlu diperhatikan adalah bahawa Shine 2 tidak menyelesaikan jurang terbesar dalam kemampuan pendahulunya - ia masih kekurangan monitor degupan jantung - tetapi menambah banyak fungsi baru dan meningkatkan reka bentuk.

Bukan bahawa ada perbezaan besar antara yang lama dan yang baru. Sama seperti Misfit yang asal, Misfit 2 adalah cakera aluminium yang menarik dengan kemasan anodized, dan serangkaian LED pinprick yang berkisar pada kelilingnya menunjukkan aktiviti dan pelbagai jenis status lain.

Ia masih dikuasakan oleh sel duit syiling standard, dan jangka hayat bateri diukur dalam beberapa bulan, bukan hari (enam bulan, tepat). Itulah faedahnya jika tidak dilengkapi monitor denyut jantung.

Ulasan Misfit Shine 2: Reka bentuk dan ciri

Jadi, apa yang baru? Wajah Shine 2 adalah sentuhan yang lebih luas daripada yang asli dan lebih nipis. Lampu penunjuk LED kini menyala dengan warna pelangi - merah, biru, hijau dan putih - dan talinya telah dirancang semula.

Ini adalah perkara yang cantik, tetapi reka bentuknya bukan yang paling praktikal, dan tali yang direka semula adalah pelakunya. Lembut dan getah, dengan gelang getah elastik yang direka untuk menahan badan Shine 2 di tempat dan mengikatnya ke lengan anda. Terdapat juga jalur plastik nipis yang melekap di belakang (agak megah disebut Aksi Klip), yang direka untuk mengelakkan pelacak keluar dari longgar, sesuatu yang semula jadi cenderung untuk dilakukan.

Masalahnya ialah Misfit Shine 2 masih tidak selamat dan selamat di pergelangan tangan anda. Beberapa kali semasa menjalani ujian, saya mengalami saat-saat yang sangat menyentuh hati melihat pergelangan tangan saya dan melihat tempat kosong di mana Misfit seharusnya berada. Setakat ini, saya berjaya mengesannya setelah beberapa saat panik mencari-cari. Saya tidak membayangkan bahawa saya akan terus bernasib baik.

Misfit 2 juga dilengkapi dengan klip pakaian, yang disarankan anda pasangkan pada kasut atau baju anda semasa bersenam, dan alat pelacak itu sendiri masih kalis air hingga 50m, jadi anda boleh memakainya di kolam renang jika anda mahu.

Ulasan Misfit Shine 2: Apa yang dilakukannya?

Seperti mana-mana pelacak kecergasan - dan yang asli sebelum ini - Misfit Shine 2 menghitung langkah anda. Ia juga mengesan tidur anda, mengira jarak perjalanan dan kalori yang dibakar, dan melakukannya dengan tepat, mengesan tempoh aktiviti secara automatik dan menunjukkan kemajuan anda ke arah tujuan yang ditetapkan pada wajah pelacak dan dalam aplikasi telefon pintar pendamping.

Pada perjalanan biasa ke tempat kerja, jarak yang ditebaknya biasanya kelihatan, sedikit meremehkannya jika ada, meneka sejauh 0.4 batu antara stesen tiub dan pejabat ketika jarak sebenarnya 0.5 km.

Ia juga cukup bagus dalam mengesan corak tidur saya secara automatik, menunjukkan tempoh ketika saya terjaga dan tidur nyenyak dan dalam. Kadang-kadang, ia tertipu oleh masa yang lama tidak aktif - seperti ketika saya bersantai di sofa sambil menonton Narkos - tetapi kebanyakan pelacak yang saya gunakan menderita masalah ini, dan Misfit Shine 2 menderita kurang daripada yang lain.

Anda tentu dapat menetapkan pelbagai tujuan, dan kemajuan Anda menuju ke arah ini ditunjukkan oleh LED di bahagian depan Shine 2. Dengan mudah, ia juga dapat memberitahu masa. Ketuk wajah pelacak, dan LED menyala seolah-olah itu adalah jam tangan, dengan LED putih yang menunjukkan kedudukan jam 12, 3, 6 dan 9, dan lampu biru dan hijau bertindak sebagai jam dan minit. LED yang sama kemudian berubah menjadi merah, bertindak sebagai tolok bulat untuk menunjukkan sejauh mana anda mencapai matlamat anda.

Ulasan Misfit Shine 2: Aplikasi pendamping dan ciri lain

Aplikasi pendamping, serasi dengan kedua-dua peranti Android dan iOS, adalah tempat semua maklumat penjejakan aktiviti anda disimpan dan dipaparkan dengan lebih terperinci. Anda harus menyegerakkan secara manual untuk menyebarkan data, tetapi setelah ini selesai, data akan dipaparkan dengan cara yang mudah dan mudah difahami.

Paparan lalai memberikan gambaran keseluruhan data tidur dan kemajuan aktiviti anda sepanjang hari. Anda juga dapat melihat aktiviti minggu dan bulan semasa pada grafik, serta aktiviti yang dikesan secara individu. Orang Misfit tidak dapat mengetahui dengan tepat apa yang anda lakukan - anda harus mengedit aktiviti anda dan menandainya setelah fakta - tetapi ia dapat mengetahui kapan anda melakukan latihan "ringan", "sederhana" dan "intens".

Secara keseluruhan, ini adalah sistem penjejakan aktiviti dan kecergasan yang elegan. Ia tidak sebaik Moov Now untuk bimbingan dan keseluruhan maklumat dan analisis, tetapi ada beberapa perkara lain yang dapat dilakukan oleh Shine 2 yang tidak dapat dilakukan oleh Moov.

Pertama, ia mempunyai motor getaran. Ini digunakan untuk memperingatkan anda secara diam-diam ketika panggilan dan mesej teks tiba di telefon anda, membangunkan anda pada waktu pagi dan mengingatkan anda untuk berdiri secara berkala. Bukan jam pintar, tetapi dalam peranti dengan jangka hayat bateri enam bulan, itu adalah kompromi yang boleh diterima sepenuhnya.

Terdapat juga penyatuan dengan aplikasi Misfit's Link, yang membolehkan anda menggunakan wajah Shine 2 sebagai butang jalan pintas untuk pelbagai fungsi pada telefon pintar anda. Ini adalah asas sentuhan - anda hanya dapat mengatur satu tindakan - tetapi senarai jalan pintas yang tersedia sangat bervariasi: mungkin untuk membuat ketukan tiga kali untuk menjeda / memainkan muzik dan melangkau trek, serta pemicu kamera jarak jauh untuk selfie, atau bahkan untuk mencetuskan resipi IFTTT.

Ulasan Misfit Shine 2: Keputusan

Penjejak kecergasan adalah sepuluh sen hari ini, tetapi kepujian Misfit sangat menonjol daripada orang ramai. Shine 2 menarik dan selesa dipakai, menjejaki semua perkara yang anda harapkan, tahan air dan mempunyai daya tahan bateri yang hebat.

Ini tidak dapat menandingi kehebatan bimbingan aktif Moov Now, atau rentang data yang dapat ditangkapnya, jadi jika anda ingin pelacak mendorong anda untuk melakukan lebih banyak latihan, ini mungkin bukan. Dan memalukan bahawa ia keluar dari tali pergelangan tangan dengan mudah. Walau bagaimanapun, sebagai pelacak aktiviti seharian dengan sedikit tambahan, Misfit Shine 2 banyak mengesyorkannya.

Lihat juga: Jam tangan pintar terbaik 2015/16 - alat pakai yang kami gemari.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found