Cara Memperbaiki Lampu di Kalangan Kita

Pemain No Among Us suka mendapat tugas elektrik. Memperbaiki lampu termasuk dalam kategori aktiviti berbahaya. Banyak penipu akan mencuba dan membunuh Crewmates di tengah-tengah tugas ini.

Cara Memperbaiki Lampu di Kalangan Kita

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana membetulkan lampu di Among Us, anda berada di tempat yang tepat. Kami akan membimbing anda melalui proses dan membincangkan perkara yang harus anda ketahui. Selepas ini, anda harus menjadi pakar dalam memperbaiki lampu sial ini.

Bagaimana Memperbaiki Lampu di Antara Kita?

Dalam permainan Among Us, penyamar boleh memilih untuk menyabotaj lampu. Crewmates harus bergegas ke panel elektrik untuk memperbaiki lampu. Begini prosesnya:

 1. Apabila sabotaj "Fix Lights" muncul di layar, bergegas ke panel terdekat.

 2. Berinteraksi dengan panel.

 3. Panel lima suis elektrik akan muncul di hadapan anda.

 4. Sebilangan dari mereka akan dimatikan sementara yang lain dihidupkan. Tugas anda adalah menghidupkan semuanya.
 5. Apabila anda berjaya menghidupkan kembali semua suis, lampu akan terpasang.

 6. Panel akan hilang dan anda boleh terus bermain permainan.

Semasa melakukan sabotaj ini, Penipu juga dapat mematikan pemadaman, tetapi ini mungkin membahayakannya. Semua pemain berkongsi panel yang sama semasa sabotaj, jadi anda semua boleh mematikan pemadaman secara tidak sengaja. Anda harus cepat menghidupkan semua suis jika ini berlaku.

Sabotaj menyebabkan penglihatan Crewmates menurun, mengurangkan bidang pandangan. Ini dapat disesuaikan dalam pilihan, tetapi kebanyakan pemain cenderung meninggalkannya sehingga lampu menjadikannya lebih sukar untuk dilihat.

Banyak Crewmates takut memperbaiki lampu, kerana terdapat lubang di dekatnya. Penipu boleh keluar dan membunuhnya serta-merta sebelum melarikan diri. Panel juga menggunakan sebahagian besar layar, mengaburkan Impostor dari pandangan Crewmate.

Pasukan kru akan merasa sukar untuk saling bertanggungjawab antara satu sama lain. Kegelapan akan membuat segalanya membingungkan bagi mereka untuk mengenal pasti siapa yang melintas. Semasa fasa perbincangan, menjadikan identiti penyamar jauh lebih sukar.

Oleh kerana terdapat empat peta di Antara Kami, panelnya terletak di kawasan yang berbeza. Terserah anda untuk menghafal peta sehingga anda dapat memperbaiki lampu dengan cepat.

 • The Skeld

 • MIRA HQ

 • Polus

 • Kapal terbang

Anda boleh pergi ke sana dengan Crewmate yang lain untuk memastikan keselamatan anda. Walaupun salah seorang daripada anda terbunuh, anda boleh melaporkan mayat dan mendedahkan siapa penyamar itu. Pergi ke Elektrik sahaja bukanlah idea terbaik kecuali ada beberapa Crewmates yang tinggal.

Sebelum anda pergi, lebih baik menetapkan kebertanggungjawaban dengan mengetahui siapa sebenarnya Crewmate dan mengetahui siapa yang boleh menjamin anda. Anda tidak pernah tahu sama ada penyamar mungkin menjebak anda dan memperbodohkan orang lain.

Hanya satu lokasi yang mesti dipadamkan, jadi apabila Crewmate berjaya, Sabotage akan dihindari.

Bagaimana Mematikan Lampu di Antara Kita?

Sekiranya anda menjadi penipu, anda boleh memilih untuk menyabotaj lampu. Butang Sabotaj atau butang '' R '' pada Nintendo Switch akan membolehkan anda memilih pilihan.

 1. Tekan butang Sabotaj.

 2. Dari senarai, pilih simbol elektrik.

 3. Tunggu panik dan huru-hara berlaku semasa berkeliling berusaha membunuh Crewmates.

Tahap penglihatan yang dimiliki oleh Crewmates semasa sabotaj Fix Lights bergantung pada berapa banyak tetapan yang dibenarkan. Sekiranya tetapan tersebut memberikan penglihatan tinggi kepada Crewmates, maka sabotaj ini tidak akan berkesan untuk membunuh. Sebagai penyamar, anda harus mengetahui tetapan dan bidang pandangannya sehingga anda dapat menyelinap melewati masa lalu dan melakukan pembunuhan.

Bilik elektrik menawarkan pembunuhan mudah bagi banyak penipu. Semua tugas elektrik memakan masa dan mengurangkan penglihatan periferal. Ventilasi menjadikan pintu masuk dan keluar anda lebih mudah dan lebih pantas. Boleh dikatakan bahawa bilik itu dirancang untuk membantu penipu membunuh.

Semasa Sabotaj Fix Lights, tidak ada yang dapat menekan butang kecemasan untuk memanggil mesyuarat. Hanya setelah disabotaj dapat diselesaikan, butang itu dapat digunakan. Sehingga itu, Crewmates harus memikirkan cara bertahan dan menangani lampu.

Terdapat cooldown selama 30 saat untuk Penipu sebelum mereka dapat memulakan Sabotaj yang lain. Dalam tempoh ini, anda harus mencampuradukkan dan mencari orang terbaik untuk dibunuh seterusnya.

Walaupun butang kecemasan tidak dapat ditekan semasa Fix Lights Sabotage, siapa pun masih boleh melaporkan mayat. Ini akan menghentikan sebentar Sabotaj dan membolehkan pemain membincangkan siapa yang akan menendang. Walau bagaimanapun, ini tidak dapat menyelesaikan Fix Lights, dan Crewmates masih perlu ke Electrical.

Bolehkah Penyamar Memperbaiki Lampu di Antara Kita?

Ya mereka boleh. Ini adalah kaedah terbaik untuk mengelakkan kecurigaan dari orang lain. Anda boleh menggunakan kepercayaan Crewmates untuk keuntungan anda dan kemudian menyelinap beberapa pembunuhan pada masa akan datang.

Mungkin anda boleh menyabot lampu lagi setelah beberapa ketika dan kali ini, sebenarnya membunuh Crewmate. Kemungkinannya tidak berkesudahan.

Selain memasang lampu, Penipu juga boleh memperbaiki Sabotaj yang lain. Gunakan kekeliruan ini untuk keuntungan anda dan anda mungkin boleh memperbodohkan semua orang.

Betulkan Lampu atau Hilang!

Sekarang kerana anda seorang pakar dalam memperbaiki lampu di Antara Kami, anda tidak perlu takut dengan Penipu. Sekiranya anda seorang Penipu, anda mungkin juga memperoleh beberapa idea baru dari artikel kami. Manfaatkan maklumat ini untuk faedah anda.

Adakah anda takut apabila lampu disabotaj? Apa yang paling buruk yang berlaku kepada anda semasa lampu mati? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found