Ulasan Gemini JoyTAB 8

Ulasan Gemini JoyTAB 8

Gambar 1 dari 3

Gemini JoyTAB 8 - depan

Gemini JoyTAB 8 - belakang
Gemini JoyTAB 8 - port
£ 130 Harga semasa dikaji

Gemini Devices adalah nama baru di pasar tablet UK, dan model pertama yang dapat menghubungi kami adalah JoyTAB 8in 8in.

Tablet Android bajet ini memberikan kesan pertama yang sangat baik. Kami biasa menggunakan tablet di hujung bawah spektrum harga yang terasa murah dan plasticky, tetapi JoyTAB berbeza. Panel belakang dibina dari aluminium kaku yang selesai dengan warna abu-abu gelap yang anodized yang menarik, dan di bahagian depan terdapat kaca yang digilap dari skrin sentuh kapasitif.

Pelabuhan dan soket termasuk output mini-HDMI, slot microSD untuk menambah penyimpanan 8GB, ditambah output audio 3.5mm dan soket mini-USB. Tidak ada kamera belakang, tetapi anda mendapat VGA menghadap depan untuk panggilan video.

Kelemahan utama JoyTAB adalah tidak diberkati dengan teknologi CPU terkini. Sebenarnya, ARM Cortex A8 1GHz teras tunggal kini berusia tiga generasi, dan usia itu benar-benar ditunjukkan dalam ujian. Dalam ujian JavaScript SunSpider, JoyTAB mencatat 7,759ms - memang sangat perlahan.

Gemini JoyTAB 8 - depan

Ini jelas bukan iblis laju, namun itu bukan semua berita buruk. Sebenarnya, kehadiran Android 4 membantunya berjalan dengan lebih lancar daripada yang anda jangkakan. Menatal menu dan memperbesar dan mengezum halaman web terasa berguna dan responsif. Malah permainan bukanlah bencana yang sepenuhnya.

Terdapat satu masalah besar: paparannya tidak berkualiti. Kami mengukur kecerahan hanya pada 195cd / m [sup] 2 [/ sup], dan kontras pada 197: 1, dan sudut tontonan yang sempit bermaksud warna berubah dengan ketara ketika dilihat jauh dari muka. Resolusi 600 x 800, sementara itu, menjadikan semuanya kelihatan sangat piksel.

Dengan jangka hayat bateri biasa-biasa 5 jam 27 minit dalam ujian video gelung kami, tanpa Bluetooth atau GPS, dan paparan yang mengerikan, mustahil untuk memuji JoyTAB 8. Bagi mereka yang mempunyai anggaran yang sangat terhad, Nexus 7 Google adalah pertaruhan yang jauh lebih baik.

Perincian

Jaminan 1 thn kembali ke pangkalan

Fizikal

Dimensi 154 x 10.7 x 210mm (WDH)
Berat 500g

Paparan

Saiz skrin 8.0in
Skrin resolusi melintang 600
Skrin resolusi menegak 800
Jenis paparan LCD TFT
Teknologi panel TN

Spesifikasi teras

Kekerapan CPU, MHz 1.2GHz
Memori bersepadu 8.0GB
Kapasiti RAM 512MB

Kamera

Peringkat megapiksel kamera 1.3mp
Jenis fokus Fokus automatik
Denyar terbina dalam? tidak
Kamera menghadap ke hadapan? iya
Rakaman video? tidak

Yang lain

Piawaian WiFi 802.11g
Sokongan Bluetooth tidak
GPS bersepadu tidak
Keluaran HDMI? iya
Output video / TV? tidak

Perisian

Sistem operasi mudah alih Android 4

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found