Cara Melihat Permintaan Ikut Anda di Instagram

Instagram membolehkan anda mengumpulkan beberapa individu yang berpikiran sama yang menghargai (atau memandang rendah) siaran anda. Tidak sabar untuk berkongsi kisah anda dengan dunia? Tetapan lalai untuk Instagram ditetapkan ke awam yang bermaksud bahawa sesiapa sahaja dan semua orang dibenarkan melihat apa yang telah anda siarkan.

Cara Melihat Permintaan Ikut Anda di Instagram

Tidak cukup bersedia untuk meletakkan diri anda di luar sana? Tidak risau. Anda boleh menukar akaun anda dari umum ke peribadi dan mencegah mata yang tidak diingini dari menyerahkan foto anda pada bila-bila masa. Perhatian adalah apabila anda menetapkan akaun anda peribadi, mana-mana individu yang ingin mengikuti anda perlu membuat permintaan terlebih dahulu.

Sekiranya anda memutuskan untuk memastikan akaun Instagram anda tetap tertutup, anda harus mengetahui dengan tepat di mana mencari permintaan ikutan yang masuk. Sekiranya berminat untuk belajar caranya, terus ikuti dan anda akan menjadi pakar dalam masa yang singkat.

Menetapkan Profil Anda Ke Peribadi

Menetapkan profil anda menjadi peribadi adalah ciri penting untuk mengetahui cara menggunakan di Instagram untuk keselamatan dan privasi anda. Nasib baik, semudah mengikuti langkah berikut:

 1. Lancarkan aplikasi Instagram dan arahkan ke profil anda di kanan bawah.

 2. Buka menu dengan mengetuk ikon hamburger (tiga bar) di kanan atas.

 3. Ketik "Tetapan."

 4. Pilih "Privasi."

 5. Hidupkan slaid yang bertuliskan "Akaun Peribadi".

Meluluskan atau Menolak Permintaan Ikut Instagram

Untuk menyetujui atau menolak calon pengikut:

 1. Lancarkan aplikasi Instagram dan arahkan ke umpan Aktiviti anda yang muncul sebagai ikon berbentuk hati.

 2. Ketik nama pengguna individu yang meminta untuk mengikuti anda.

 3. Di bahagian atas skrin, ia harus menunjukkan gambar profil dan nama mereka, bersama dengan butang konfirmasi dan hapus. Pilih "Sahkan."

Sekiranya anda menolak permintaan secara tidak sengaja, permintaan itu tidak boleh dibuat asal. Pemohon perlu meminta semula ikutan agar anda menerimanya. Proses penerimaan atau penolakan serta-merta, jadi pastikan anda memilih dengan betul kali pertama untuk mengelakkan perkara ini pada masa akan datang.

Meluluskan Massa

Menukar akaun Instagram anda dari umum ke peribadi bermaksud anda mesti menyetujui atau menolak setiap permintaan ikutan secara individu. Namun, ada jalan penyelesaian yang mudah untuk meminimumkan masa yang diperlukan untuk menerima sejumlah besar pengikut. Untuk menerima semua permintaan, anda boleh menukar profil peribadi anda ke umum. Anda kemudian boleh menetapkan semula akaun anda menjadi peribadi jika anda mahu. Berhati-hatilah; pastinya terbaik untuk melihat senarai permintaan ikuti sebelum menggunakan tipu daya ini

Memeriksa Status Permintaan Ikut Anda Sendiri

Sekiranya anda telah mengirim permintaan kepada seseorang, anda dapat dengan mudah mengetahui apakah permintaan itu diterima atau ditolak. Sekiranya ia diterima, anda kini dapat melihat catatan mereka di suapan utama anda. Anda juga akan menerima pemberitahuan dalam suapan Aktiviti anda (ikon hati).

Permintaan yang ditolak memerlukan sedikit kerja detektif tetapi tidak banyak. Yang perlu anda lakukan ialah menavigasi ke halaman profil pengguna. Dari sini, butang ikuti akan dibaca sebagai salah satu daripada tiga perkara yang memberikan status permintaan anda:

 • Mengikuti - Ini bermaksud permintaan telah diterima. Tahniah!

 • Yang belum selesai - Ini menunjukkan bahawa mereka belum membuat keputusan. Bersabarlah.

 • Ikut - "Ikut" standard sudah kembali yang bermaksud anda telah ditolak. Rehat yang sukar. Anda sentiasa boleh membuat percubaan lain, jangan terlalu berlebihan.

Mengakhiri

Semoga artikel ini menjadikan proses menjadikan profil anda peribadi dan menerima permintaan pengikut sedikit lebih jelas. Sekiranya anda mempunyai pengalaman, petua atau pertanyaan mengenai permintaan pengikut, tinggalkan komen di bahagian bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found