Cara Mencari Video Yang Anda Suka di TikTok

Konsep "suka" sangat penting bagi hampir semua aplikasi dan platform media sosial. Ini adalah bahagian penting dalam kejayaan media sosial sehingga beberapa pengguna akan melakukan apa sahaja untuk mendapatkan hati yang diinginkan atau jempol. Kami sedikit tergesa-gesa setiap kali seseorang menyukai salah satu siaran atau gambar atau video kami, dan kami ketagih dengan perasaan itu dan menginginkan lebih banyak.

Dorongan yang kita dapat dari setiap "suka" setara dengan tahap tertinggi yang anda dapat apabila anda memenangi sejumlah besar wang atau hadiah dalam undian - tembakan perasaan yang baik, diikuti dengan dorongan untuk mendapatkan lebih banyak. Cukup ketagihan, bukan? Itulah sebabnya platform media sosial semakin popular.

Cara Melihat Video Yang Anda Suka

Selalu membantu membaca video anda dan melihat mana yang berjaya dan mana yang lebih baik. Untuk melihat suka yang telah diterima oleh video anda pada masa lalu, lakukan ini:

  1. Buka TikTok dan klik pada Saya ikon di sudut kanan bawah.

  2. Ketik video yang anda hantar dan lihat simbol jantung di sebelah kanan untuk melihat kesukaan anda.

Sekarang anda boleh kembali dan mengkaji seberapa popular setiap video itu. Sekiranya anda benar-benar ingin menjadi TikTok yang terkenal, lihat cara membuat dan memuat naik video ke TikTok.

Sekiranya anda ingin melihat video mana yang anda sukai, anda juga boleh melakukannya! Dari halaman profil, anda akan melihat tiga pilihan di bawah butang 'Edit Profil'. Klik pada ikon hati dengan garis melaluinya.

Ini akan menunjukkan senarai semua video yang anda sukai dari pencipta lain.

Cara Suka Video / Ikuti Pencipta di TikTok

Sangat mudah untuk menyukai video dan mengikuti pencipta. Dalam video yang anda mahu suka atau ikuti:

  1. Pilih ikon hati untuk menyukai video.
  2. Pilih ikon + untuk mengikuti penciptanya.

Itu sahaja yang ada. Video kemudian akan muncul di halaman Untuk Anda, dan penciptanya akan muncul di halaman Mengikuti anda.

Cara Tidak Suka Video di TikTok

Oleh itu, anda menyangka bahawa anda menyukai video tertentu, tetapi setelah menontonnya setengah lusin kali, anda menyedari bahawa anda lebih membencinya daripada yang anda pernah membenci apa-apa. Adalah perkara biasa untuk mengubah fikiran anda tentang sesuatu. Jadi, adakah anda kekal dengan klip mengerikan ini dalam suapan anda? Tidak sama sekali. Anda tidak boleh menyukai video.

  1. Navigasi ke halaman Untuk Anda.
  2. Leret untuk mencari video yang tidak lagi anda gemari.
  3. Tekan lama dalam video.
  4. Pilih Tidak Berminat dalam menu pop timbul untuk membuang video.

Cara Menonton Video Dari Pencipta yang Anda Ikuti

Apabila anda mengikuti pencipta, anda memberitahu TikTok bahawa anda ingin melihat kandungan orang ini setiap kali mereka menghasilkannya. Mengikuti pelbagai pencipta yang produktif dan berbakat adalah cara terbaik untuk memastikan bahawa anda sentiasa mempunyai aliran kandungan berkualiti yang tersedia untuk anda semasa anda membuka aplikasi. Setelah anda mengikuti pencipta, kapan saja anda membuka halaman Berikut, video mereka akan muncul, dan anda boleh meleretnya sesuka hati.

Cari Video yang Suka di TikTok

Semasa pertama kali memulakan, TikTok memainkan video rawak untuk anda, tetapi anda akan dengan cepat menetapkan citarasa anda sendiri, dan aplikasinya akan mula menunjukkan kepada anda perkara-perkara yang mungkin anda nikmati. Semakin banyak masa yang anda habiskan di aplikasi, dan semakin banyak anda suka video, semakin banyak TikTok mengesan jenis video yang lebih suka anda tonton. Anda juga boleh mencari kandungan yang sesuai dengan selera anda secara langsung dengan menggunakan fungsi carian.

Di halaman carian (disebut Discover), anda boleh mencari di hashtag yang sedang tren, yang berfungsi sama dengan hashtag di laman media sosial lain. TikTok mengumpulkan data dan tahap aktiviti untuk hashtag tertentu dan meletakkan hashtag panas tepat di halaman Discover. Anda boleh mencari hashtag secara langsung, atau menatal hashtag teratas untuk melihat apa yang dinikmati orang lain.

Anda juga boleh mencari istilah carian menggunakan nama pencipta, idea, tajuk lagu - kata kunci carian biasa. Algoritma ini agak tepat, tetapi anda kadang-kadang dapat melihat video rawak yang tidak ada kaitan dengan istilah carian anda. Itu hanya sebahagian daripada keseronokan.

Soalan Lazim

Bagaimana saya mengetahui jika seseorang menyukai video saya?

Terdapat dua cara anda dapat melihat sama ada video mempunyai suka. Pertama, dari halaman TikTok Untuk Anda, ketik ikon ‘Peti Masuk’ di bahagian bawah. Ini akan menunjukkan pemberitahuan termasuk suka dan komen video.

Bahagian pemberitahuan dikategorikan secara kronologi. Oleh itu, jika anda baru sahaja menyiarkan video, suka akan ditunjukkan di bahagian atas pemberitahuan anda. Sekiranya video itu lebih lama, anda boleh menatal ke tarikh yang anda siarkan.

Seterusnya, anda boleh mengklik ikon profil di bahagian bawah antara muka TikTok dan mengetuk video yang anda minati. Di sebelah kanan, butang suka akan mempunyai nombor di sebelahnya. Ini adalah berapa banyak suka video tersebut.

Bagaimana saya mengetahui berapa banyak tontonan video saya?

Mengetahui berapa banyak tontonan video sangat mudah dan anda tidak perlu menjadi akaun yang disahkan. Klik pada ikon profil. Setiap video anda akan mempunyai nombor dalam lakaran kecil.

Nombor ini menunjukkan jumlah tontonan video TikTok anda.

Bolehkah saya memberitahu siapa yang menyukai kandungan saya?

Ya! Pergi ke ikon peti masuk di bahagian bawah antara muka TikTok dan ketuk suka untuk video yang dimaksudkan. Di sini, anda akan melihat senarai pengguna TikTok yang menyukai kandungan anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found