Ulasan Bayonetta and Bayonetta 2: Sudah tiba masanya

Ulasan Bayonetta and Bayonetta 2: Sudah tiba masanya

Gambar 1 dari 31

bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ Award

bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_1
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_2
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_3
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_4
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_5
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_6
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_7
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_8
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_9
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_10
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_11
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_12
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_13
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_14
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_15
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_16
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_17
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_18
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_19
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_20
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_21
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_22
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_23
bayonetta_2_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_24
bayonetta_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_1
bayonetta_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_2
bayonetta_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_3
bayonetta_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_4
bayonetta_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_5
bayonetta_review _-_ nintendo_switch _-_ tangkapan skrin_6
£ 42 Harga semasa dikaji

Kemas kini: Walaupun Bayonetta dan Bayonetta 2 boleh dibeli sebagai muat turun digital di kedai Nintendo, perlu diingat bahawa salinan fizikal Bayonetta 2 dilengkapi dengan kunci muat turun permainan pertama. Sekiranya anda ingin merebut kedua-dua permainan, pertaruhan terbaik anda adalah dengan memesan salinan fizikal sekuel.

Pada masa penulisan, Argos menawarkan permainan dengan harga £ 40,99, begitu juga Amazon. Ulasan kami bersambung di bawah.

Ada daging yang bergetar di bawah wajah malaikat yang berbatu. Dalam Bayonetta dan Bayonetta 2, tentera-tentera Tuhan memakai topeng luar biasa, ekspresi kosong, dan ada keseronokan yang dapat dilakukan dalam menumbangkan pandangan ini ke bubur berdarah. Sekarang, berkat kedatangan mereka di Nintendo Switch, anda boleh melakukan semuanya pada perjalanan pagi anda.

Permainan Platinum ’ Bayonetta dan Bayonetta 2 telah diberi semangat dan pengilat untuk konsol Nintendo, meningkatkan kaleidoskop pembunuhan suci ke 60fps yang sangat halus. Selain framerate yang meningkat, tarikan sebenar kedatangan mereka di Switch adalah kemampuan untuk bermain permainan ini di mana sahaja yang anda suka. Diberikan BayonettaStrukturnya yang berpakaian pendek dan mudah meletup, ini adalah cara permainan yang masuk akal; sangat sesuai untuk letupan setengah jam di kereta atau rehat makan tengah hari. [galeri: 5]

Lihat yang berkaitan Ulasan Elder Scrolls V Skyrim on Switch: Alasan lain untuk membeli ulasan Switch Doom on Switch: Doom kini mempunyai kawalan gerakan! Ulasan Super Mario Odyssey: Pengembaraan globetrotting Mario menunjukkan bahawa Nintendo belum kehilangan keajaibannya

Sekiranya anda tidak biasa dengan dunia Bayonetta, ia berpusat pada penyihir titular ketika dia berkeliaran di daratan Dantesque di mana pasukan Paradiso dan Inferno telah jatuh dari serangan. Ini adalah pengembaraan perkhemahan yang luar biasa, sering tidak dapat difahami, tetapi penuh dengan humor lidah-pipi dan watak utama yang menarik. Bayonetta diseksualisasi, kadang-kadang dengan kebiasaan fantasi remaja, tetapi sering dengan humor dan rasa tidak hormat yang berlaku sepanjang dua permainan.

Aspek yang terakhir ini bermaksud Nintendo yang mesra keluarga bukanlah pilihan yang paling jelas untuk dibawa Bayonetta 2 untuk memasarkan, yang dilakukannya sebagai eksklusif Wii U pada tahun 2014. Ketidaksopanan relatif dari konsol malang itu, terutama jika dibandingkan dengan kejayaan Switch, bermaksud port ini kemungkinan pertama kali banyak orang akan mengalami permainan - dan itu adalah perkara yang sangat baik. Bayonetta 2 menyempurnakan dan membina Bayonetta pertama, memotong aspek baggier permainan yang asli sambil meningkatkan visual pemikiran yang fikiran dan memperketat pertarungannya yang luar biasa. Dengan Switch-eksklusif Bayonetta 3 di kaki langit, tidak ada masa yang lebih baik untuk kembali ke siri madcap ini.

Irama dan aliran

Kedua-dua permainan ini sangat serupa, menekankan pertarungan yang penuh gaya dan penuh kegilaan. Aliran pertempuran di Bayonetta adalah antara yang terbaik yang akan anda dapati dalam permainan video, bahkan dalam gelaran kandang PlatinumGames sendiri. Sekiranya anda menikmati pertempuran pada tahun lalu Nier: Automata, sebagai contoh, anda akan mendapat banyak suka dengan gaya balet dan gaya berpusing Bayonetta. Menjaga kombo berjalan boleh menjadi cabaran nyata, terutama pada kesulitan yang lebih sukar, tetapi kehebatan reka bentuk PlatinumGames adalah bagaimana ia membuat anda merasa kuat dan tepat, walaupun anda menggunakan butang separa tanpa tujuan.

[galeri: 23]

Inti dari ini adalah Witch Time; mod perlahan-ungu, berwarna ungu yang mengaktifkan selama beberapa saat yang berharga apabila anda berjaya mengelakkan serangan pada saat akhir yang mungkin. Ini sangat memuaskan untuk dilakukan, dan bahagian inti untuk menjaga rasa aliran semasa pergaduhan yang berpanjangan. Lemparkan tumpukan senjata dan kombo yang berlainan, dan Bayonetta secara beransur-ansur membangun serangkaian serangan yang mengagumkan di sekitar tiang pusat serangan ini, menghindar, lambat, menyerang lebih keras.

Sebilangan besar aspek BayonettaPertempuran berterusan terus ke Bayonetta 2, walaupun sekuelnya merangkumi mod 'kemarahan' yang disebut Umbran Climax yang dapat diaktifkan ketika meter ajaib penuh. Permainan kedua juga mengeluarkan beberapa aspek yang paling menjengkelkan Bayonetta 1, seperti teka-teki berulang yang melibatkan mengelakkan bolt kilat untuk melambatkan masa. Tweaks dan peningkatan visual diketepikan, bagaimanapun, Bayonetta 2 adalah binatang yang serupa dengan Bayonetta pertama. Sejauh ini, sebenarnya, kecuali jika anda berminat untuk memilih BayonettaJalan cerita mi saya sarankan untuk merebut sekuel berulang dari permainan pertama. Oleh itu, perlu disebut salinan fizikal Bayonetta 2 dilengkapi dengan kod muat turun percuma untuk yang asal Bayonetta.

Pelepasan Switch dilengkapi dengan kostum bertema Nintendo untuk Bayonetta: pakaian wanita Link; pakaian Princess Peach; dan pakaian Samus, masing-masing dengan set kebolehan khas mereka sendiri. Seperti versi Wii U, anda juga dapat menggunakan skrin sentuh Switch untuk bermain permainan - walaupun ini tidak berguna apabila anda mempunyai lebih dari beberapa musuh di layar. Mod genggam berfungsi dengan baik, tetapi dengan begitu banyak kejadian di skrin terdapat beberapa saat saya kehilangan jejak aksi. Setup yang gila boleh membingungkan ketika sedang bermain di TV anda, dan itu bertambah buruk ketika menyusut ke layar yang lebih kecil.

Rasa kekeliruan adalah sebahagian daripada Bayonetta pengalaman, walaupun. Bagaimanapun, ini adalah sepasang permainan yang menyaksikan anda bertempur di atas jet pejuang yang bergerak, atau melompat di sekitar wajah malaikat terbalik yang sangat besar, yang ditandai oleh sepasang kepala naga. Semuanya sangat ganjil sehingga anda akan memaafkan beberapa saat untuk kekacauan yang menembakkan peluru dari kasut bertumit tinggi anda. Kegembiraan yang tidak masuk akal.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found