15 Laman Web Rahsia

Mencari laman web baru yang cemerlang adalah seperti mendengar kumpulan hebat buat pertama kalinya: anda hanya perlu memberitahu orang lain mengenainya. Setelah berbulan-bulan menjelajah web, menggeledah folder penanda halaman kami, dan banyak pertimbangan, Alphr mempunyai 15 laman web yang hebat untuk dikongsi dengan anda.

15 Laman Web Rahsia

Ini bukan magnet klik terkenal yang secara tradisional menjadi senarai laman web kegemaran. Anda tidak akan menjumpai pilihan kami diiklankan di televisyen perdana. Senarai kami terdiri daripada permata tersembunyi tanpa anggaran pemasaran berjuta-juta; laman web yang kurang dikenali tetapi tidak kurang hebatnya yang mungkin tidak pernah anda temui sebelum ini. Masing-masing telah dipilih sendiri oleh ahli pasukan.

Mengapa kita memilih untuk menyoroti bakat-bakat di web? Kerana, walaupun terdapat ribuan laman web baru setiap hari, orang semakin mengikuti kegemaran yang tidak asing lagi. Surfer rata-rata mengunjungi hanya 68 domain pada bulan Februari menurut Nielsen NetRatings, yang merupakan lebih dari dua laman web baru sehari dan turun 7% dari bulan yang sama pada tahun 2006. Memandangkan bahawa Google pada masa ini melacak lebih dari 600 juta laman web, rata-rata bulanan orang melayari menjadikan jarum di rumput kering kelihatan sangat besar.

Berita

Terdapat begitu banyak sumber berita di luar sana yang kemungkinan besar tidak akan mendapat kebenaran sepenuhnya dan anda juga mungkin tidak akan melihat setiap kisah yang anda minati. Sumber berita ini berasal dari pelbagai negara, tidak terkenal, dan merupakan sumber yang sangat baik bagi mereka yang lebih suka mengikuti perkembangan semasa.

globalissues.org

Sekiranya anda berminat dengan perubahan iklim, pemberontakan sosial, dan politik maka globalissues.org sangat sesuai untuk anda. Laman web ini dikendalikan sepenuhnya oleh seorang lelaki, Anup Shah yang mula melaporkan berita Global kerana media arus perdana tidak menggambarkan masalah global dengan betul.

Ringkas Cipher

Dibuat oleh borang Koresponden Perisikan CNN Suzanne Kelly. Cipher Brief bertujuan untuk memberi maklumat dan berita terkini kepada masyarakat mengenai persekitaran keselamatan global.

Kesenian

Bagi mereka yang serius dengan seni mereka (atau orang lain), terdapat banyak laman web terbaik di luar sana untuk membuat anda sentiasa dikemas kini dan dimaklumkan.

Berita ArtNet

Artnet news asalnya ditubuhkan pada tahun 1995 sebagai laman lelongan seni. Kini ia memuatkan artikel berita mengenai bidang seni. Sekiranya anda mencari tempat yang bagus untuk mengikuti trend seni terkini, inilah laman web anda.

Ensiklopedia Seni

Artcyclopedia adalah laman web yang mempamerkan seni berkualiti tinggi. Seni ini sememangnya sesuai dengan muzium. Artis dan peminat seni juga dapat menikmati pangkalan data yang kurang dikenali ini.

Rujukan & Pencarian

Internet penuh dengan maklumat tetapi mengetahui di mana atau bagaimana mencari maklumat boleh menjadi sedikit rumit di luar Google. Oleh itu, jika anda mencari tempat untuk membuat penyelidikan, atau anda mencari mesin carian yang lebih baik, cubalah beberapa pilihan ini.

Mesin Wayback

Pernahkah anda terfikir kapan kali terakhir laman web dikemas kini? Bagaimana dengan apa yang dikatakan sebelum dikemas kini? Sekiranya anda ingin melancong ke internet lalu gunakan Mesin Wayback. Arkib laman web dalam talian, ini boleh digunakan untuk bersenang-senang atau menjadi sahabat teori konspirasi.

DuckDuckGo

Baiklah, ini menjadi semakin popular, tetapi bagi mereka yang belum tahu DuckDuckGo adalah laman web enjin carian yang serupa dengan Google. Perbezaan utama dengan DuckDuckGo ialah ia tidak menyimpan dan juga tidak menjejaki jejak digital anda.

Qwant

Sama dengan DuckDuckGo, Qwant adalah enjin carian yang berpusat di Eropah tetapi juga terdapat di Amerika Utara. Berfokus pada hasil carian yang tepat sambil melindungi privasi pengguna menjadikan ini sumber yang sangat baik untuk sesiapa sahaja di internet hari ini!

CamelCamelCamel

Membeli-belah dalam talian adalah satu-satunya cara untuk membeli-belah pada tahun 2021. Sekiranya anda pernah tertanya-tanya sama ada harga meningkat pada produk hanya untuk musim ini, atau anda berbelanja; camelcamelcamel adalah laman web mudah yang akan membantu anda menjimatkan wang!

Akademik

Anda mungkin seorang guru, profesor, atau pelajar tetapi anda mungkin tidak mengetahui mengenai sumber dalam talian ini. Bagi sesiapa sahaja dalam bidang akademik, berikut adalah beberapa laman web wajib dimiliki yang tidak terkenal.

Burung Hantu Purdue

Purdue Owl adalah kedai sehenti untuk apa sahaja yang berkaitan dengan sumber penulisan. Sama ada anda cuba menjadi penulis yang lebih baik atau mempelajari format APA atau MLA yang betul, laman Purdue Owl sentiasa dikemas kini dengan maklumat terkini dan bahkan menawarkan tutorial menulis.

CiteFast

Walaupun ramai sarjana mungkin tidak menghargai yang ini, CiteFast adalah sumber yang sangat baik untuk sesiapa sahaja yang perlu menyempurnakan petikan APA atau MLA. Memeriksa pekerjaan anda di sini tidak memerlukan langganan atau maklumat pembayaran yang menjadikan laman web ini lebih baik.

Nota Sparknote

Sparknotes adalah perpustakaan dalam talian tetapi, bukannya buku, anda mendapat nota tebing dan pecahan bab demi bab sastera popular. Sekiranya anda tidak meluangkan masa untuk membaca buku yang ditugaskan, atau anda berminat dengan beberapa karya sastera terhebat tetapi belum membaca, ini adalah laman web yang bagus untuk anda.

MathWay

Setiap orang memerlukan sedikit bantuan tambahan dengan matematik sekali sekala. Satu masalah umum dengan laman web pembantu Matematik ialah mereka tidak membantu semuanya. Kami suka MathWay kerana dapat membantu anda dengan masalah matematik mulai dari Algebra asas hingga Kalkulus. Cukup masukkan masalahnya dan dapatkan jawapannya. Ini adalah alat yang bagus untuk memeriksa kerja rumah Matematik anda atau mencari jawapan yang anda perlukan dengan cepat.

Laman Utiliti

Apabila kita menyebut "Laman Utiliti" kita bermaksud laman web yang boleh anda gunakan untuk melaksanakan tugas. Bertentangan dengan laman web lain yang kami senaraikan yang lebih banyak untuk dibaca, laman utiliti ini dapat berfungsi untuk memudahkan pekerjaan dan kehidupan anda.

Alat TechJunkie

Anda sebenarnya tidak perlu menjadi penyihir teknologi yang lengkap untuk memampatkan fail, menukar dokumen perkataan menjadi PDF dan banyak lagi. Malah mereka yang mahir teknologi akan menyukai alat yang ada untuk kemudahan penggunaannya. TechJunkie Tools cepat, boleh dipercayai, dan anda tidak perlu mendaftar langganan yang tidak jelas.

PrivNote

Privnote adalah alat dalam talian yang membolehkan pengguna menghantar nota ke e-mel penerima mereka. Tetapi, bagaimana ini berbeza? Nota anda sebenarnya akan merosakkan diri sendiri setelah masa yang ditetapkan dan anda bahkan akan mendapat pemberitahuan apabila selesai.

Zamzar

Alat dalam talian lain yang berguna, pengguna boleh memasukkan hampir semua format fail dan menukarnya ke format lain. Zamzar adalah alat dalam talian mudah yang sangat hebat.

Pemikiran Akhir

Sekiranya anda menikmati laman web ini, anda boleh menambahkannya ke penanda halaman, kegemaran anda, atau bahkan aplikasi pada peranti mudah alih anda. Sama ada anda menggunakan Chrome, Firefox, Safari, atau telefon pintar yang menambahkan laman web ini ke kegemaran anda atau sebagai penanda halaman adalah cara sempurna untuk merujuk maklumat yang anda cari dengan cepat.

Terdapat begitu banyak laman web yang kurang dikenali di internet hari ini sukar untuk mengikuti semua laman web ini! Sekiranya anda menggunakan laman web yang ingin anda ceritakan, beri komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found