Cara Menipu Lokasi GPS pada iPhone

Telefon Android mempunyai perkakasan GPS yang sama dengan iPhone. Walau bagaimanapun, sekatan iOS menjadikannya supaya telefon menjalankan sekeping kod yang membawa kepada menjalankan program yang tidak diawasi adalah pertempuran yang sukar atau kemustahilan mutlak.

Cara Menipu Lokasi GPS pada iPhone

Jadi, adakah cara untuk memperdayakan iPhone anda untuk mempercayai bahawa anda berada di tempat yang berbeza? Itu mungkin, tetapi tidak dengan penyesuaian perisian mudah.

Mari kita perhatikan lebih dekat bagaimana anda boleh memalsukan lokasi GPS anda pada iPhone.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Bagaimana Saya Mengubah Lokasi Semasa Saya di iPhone?

Lokasi GPS palsu dapat membantu permainan tertentu seperti Pokémon Go. Namun, ia tidak berfungsi dengan semua aplikasi, dan banyak aplikasi berupaya mencegah penipuan GPS.

Menggunakan lokasi GPS palsu dalam lingkungan permainan dapat mengakibatkan larangan jika dikesan, bergantung pada permainan. Banyak aplikasi memerlukan lokasi anda berfungsi sama sekali, seperti Tinder atau Bumble. Contoh utama lain ialah aplikasi cuaca anda, yang tidak akan berfungsi dengan betul dengan GPS palsu.

Anda juga harus tahu bahawa Apple cepat mengenali kaedah yang digunakan untuk menipu lokasi anda. Sekiranya mereka mengesan anda menggunakan perisian "terlarang", mereka mungkin mengambil langkah untuk mematikan perisian anda.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Akhirnya, jika anda memutuskan untuk melakukan jailbreak pada iPhone anda, ia mungkin merosakkan atau bahkan merosakkan peranti anda dengan lebih daripada satu cara, termasuk membatalkan jaminan.

Atas semua sebab itu, jailbreak pada iPhone anda untuk mengakses spoofing GPS adalah cara yang cukup berisiko untuk melakukannya. Tetapi, jika anda bersikeras, berikut adalah cara memalsukan lokasi GPS anda di iOS.

Palsu Lokasi GPS Anda dengan Jailbreaking iPhone Anda

Dengan reka bentuk, jailbreak mewakili penggodaman iPhone anda sehingga anda dapat mengubah sebahagian besar tetapan asli. Anda akan sukar mencari repositori jailbreak yang berfungsi dengan baik dengan iOS 12 ke atas. Ya, Apple mengikuti perkembangan terbaru.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Tetapi, jika anda memiliki peranti lama yang lebih rendah daripada iOS 12, anda seharusnya dapat melakukan jailbreak. Arahan untuk menjalankan jailbreak berada di luar ruang lingkup artikel ini, tetapi anda harus membaca ikhtisar jailbreaking kami untuk mengetahui cara melaksanakan tugas ini.

Sebaik sahaja anda melakukan jailbreak pada iPhone anda, dua aplikasi Cydia mungkin mendapat perhatian anda: LocationHandle, dan akLocationX. Hasil tangkapannya ialah akLocationX menyokong peranti iOS dengan cip A7, yang bermaksud iPhone 5s dan iPad pada zaman itu menjalankan iOS 6 atau 7. LocationHandle adalah aplikasi berbayar yang berfungsi dengan iOS 9 dan 10, tetapi anda mesti memasang kayu bedik pada skrin.

Bagaimana Saya Memalsukan Lokasi GPS Saya di iPhone Tanpa Memecahkannya?

Sekiranya anda khuatir akan merosakkan iPhone semasa melakukan jailbreak, gunakan kaedah ini untuk menipu lokasi anda tanpa melakukan jailbreak pada telefon anda.

Kaedah ini memerlukan iBackupBot, alat pihak ketiga untuk membuat perubahan pada fail sandaran. Pertama, disarankan untuk membuat sandaran utama sistem anda yang tidak diubah agar selamat. Inilah cara untuk memalsukan lokasi GPS anda tanpa melakukan jailbreak.

 1. Setelah menyambungkan iPhone anda ke komputer, lancarkan iTunes dan klik pada ikon iPhone untuk mengakses lebih banyak pilihan. Pilih "Sandarkan Sekarang" (pastikan "Sulitkan iPhone" tidak dicentang).
 2. Setelah sandaran selesai, tutup iTunes dan lancarkan iBackupBot, yang seharusnya mencari dan membuka fail sandaran secara automatik.
 3. Sekarang, anda perlu mencari fail plist Peta Apple, yang boleh didapati di salah satu dari dua lokasi: "Fail Aplikasi Pengguna> com.Apple.Maps> Perpustakaan> Pilihan" atau "Fail Sistem> HomeDomain> Perpustakaan> Pilihan."
 4. Semasa anda membuka fail, cari tag dan masukkan kod berikut tepat di bawahnya:

  _internal_PlaceCardLocationSimulation

 5. Selepas itu, anda boleh menutup iBackupBot tetapi tetap memasang iPhone dan belum membuka iTunes.
 6. Teruskan untuk mematikan "Cari Telefon Saya" seperti berikut:

  Tetapan> ID Apple Anda> iCloud> Cari Telefon Saya (ketuk untuk beralih)

 7. Dengan cara ini, anda boleh menyambung semula ke iTunes dan memulihkan dari sandaran yang diubah.
 8. Lancarkan Peta Apple dan arahkan ke lokasi yang anda inginkan.
 9. Tekan bahagian bawah tetingkap untuk mendapatkan maklumat lokasi dan anda harus memperbaiki ciri Simulasikan Lokasi. Ketik untuk mengesahkan dan mengesahkan jika ia berfungsi untuk aplikasi anda yang lain.
Sandarkan SekarangiBackupBotcari iphone saya

Cara Lain untuk Menipu Lokasi Anda di iPhone

iTools adalah aplikasi komputer yang berfungsi dengan iOS 12 dan lebih awal (walaupun banyak pengguna menyatakan ia berfungsi pada iOS 14). Ia dilengkapi dengan pengurus fail di atas spoofing GPS. Aplikasi ini tidak begitu mesra pengguna.

Anda perlu menyambung ke komputer dengan kabel USB dan menavigasi ke ciri Lokasi Maya. Anda kemudian membuang penanda GPS palsu secara manual.

Sehingga baru-baru ini, menggunakan perkhidmatan VPN adalah kaedah terbaik dan termudah untuk memalsukan lokasi GPS anda. NordVPN adalah antara yang paling popular untuk iPhone dan tersedia untuk iOS 9.0 atau yang lebih baru. Anda harus membayarnya.

Penyelesaian Perkakasan Yang Ramai Tunggu

Masalah mendasar yang dimiliki pengguna iPhone adalah bahawa Apple tidak mahu orang-orang menipu lokasi iPhone, jadi mereka melarang pembangun aplikasi menulis aplikasi iOS yang dapat melakukan tugas itu.

Walau bagaimanapun, dalam beberapa bulan kebelakangan ini syarikat perkakasan telah mengumpulkan sistem yang sesuai dengan Apple yang membolehkan anda memindahkan peranti iOS anda di mana sahaja anda suka! Ia tidak percuma atau murah, tetapi berfungsi dengan baik dan merupakan penyelesaian yang mantap dan boleh dipercayai.

GFaker adalah nama syarikat dan produk, dan pada dasarnya ia adalah peranti perkakasan kecil yang anda pasangkan iPhone atau iPad anda, seolah-olah anda menyambung ke komputer Apple.

Walau bagaimanapun, peranti GFaker menghadirkan diri ke iOS sebagai peranti GPS luaran, menggunakan chipset yang diluluskan oleh Apple dan mematuhi standard Kerangka Aksesori Luar Apple. Kemudian anda jalankan aplikasi yang disediakan, yang tidak memerlukan jailbreak, untuk menetapkan lokasi yang anda mahukan. Peranti GFaker, yang dipaparkan sebagai GPS baru, memberitahu semua aplikasi yang berjalan pada peranti iOS anda bahawa lokasi semasa anda adalah apa sahaja yang telah anda atur cara. Ia sangat elegan dan mudah; anda akan fikir anda mempunyai telefon Android.

GFaker hadir dalam dua model berbeza, GFaker Phantom dan GFaker Pro. The Phantom ($ 289) berfungsi pada semua versi iPhone dan iOS dari iOS 9 hingga iOS 15. Namun, ia mempunyai satu batasan - ia tidak melaporkan data ketinggian, jadi aplikasi yang sangat "paranoid" mengenai koordinat GPS mungkin menolaknya. Untuk 99% aplikasi, ini bukan masalah. GFaker Pro ($ 279) adalah model lama tetapi masih berfungsi dengan sempurna dengan iOS 9 hingga 12 dan memerlukan langkah tambahan untuk IOS 13 dan 14, dan mungkin kemudian.

Walaupun produk ini berharga dengan kos (yang telah meningkat dengan ketara sejak tahun 2020), bagi pengguna yang memerlukan penyelesaian GPS yang boleh dipercayai dan mudah, GFaker nampaknya merupakan pendekatan terbaik. Kadang kala, terutamanya dengan produk Apple, anda benar-benar mendapat apa yang anda bayar.

Pemikiran Akhir

Sebagai penutup, memalsukan lokasi GPS anda pada iPhone agak sukar kecuali anda bersedia mengeluarkan sejumlah wang yang serius untuk perkhidmatan VPN atau peranti GPS GFaker.

Ingat, ada kemungkinan beberapa kaedah yang disenaraikan dalam artikel ini mungkin berfungsi dengan iOS yang lebih baru, walaupun Apple mungkin menyekatnya dengan kemas kini baru. Sekiranya anda mencari penyelesaian percuma, iTools adalah pertaruhan terbaik anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found