Cara Mengatur Semula Kilang Kering Bel Video Bel 2

Sebagai salah satu peranti bel pintu yang paling maju, Ring Video Doorbell adalah versi interkom video yang ditingkatkan. Ini membolehkan anda mengakses suapan video langsung dari beranda depan di telefon anda, sambil memberi anda pilihan untuk berkomunikasi dengan pengunjung anda, di mana sahaja anda berada pada waktu tertentu - termasuk situasi ketika anda berada di luar rumah anda.

Cara Mengatur Semula Kilang Kering Bel Video Bel 2

Ring Video Doorbell 2 adalah versi Ring Video Doorbell yang ditingkatkan. Walaupun dilengkapi dengan senarai peningkatan dan faedah menarik, anda masih harus tahu bagaimana melakukan tetapan semula keras padanya.

Mengapa Perlu Reset Keras?

Peranti Ring cenderung sangat kukuh dan berkualiti. Mereka tidak mudah hancur, tahan air, dan cukup kuat, walaupun pada suhu yang melampau. Walau bagaimanapun, kesalahan berlaku pada setiap peranti di luar sana dan kadang-kadang, anda mungkin perlu melakukan tetapan semula kilang yang keras agar ia berfungsi semula. Sudah tentu, Ring Video Doorbell 2 tidak menawarkan terlalu banyak tetapan yang diperibadikan. Oleh itu, mengembalikannya ke tetapan asalnya semestinya mudah.

Sebab lain untuk mengetahui cara melakukan tetapan semula keras adalah kerana ia adalah jalan keluar dari masalah penyambungan. Sekiranya Ring Video Doorbell 2 anda tidak dapat menyambung ke telefon pintar atau Wi-Fi anda, tetapan semula kilang yang sukar akan mengatasi masalah tersebut.

loceng loceng pintu video 2

Tetapan semula kilang

Sebelum menggunakan peranti itu sendiri untuk melakukan tetapan semula keras, anda harus selalu menggunakan pilihan set semula kilang, yang dapat diakses melalui aplikasi Ring pada telefon pintar anda. Untuk melakukan tetapan semula kilang, buka aplikasi Ring dan ketuk Ring Doorbell 2 dari senarai peranti yang tersedia. Sekarang, arahkan ke sudut kanan atas skrin dan ketuk ikon tetapan. Anda akan melihat Keluarkan Peranti pilihan. Ketik dan pilih Padam di skrin yang muncul.

Ini akan menjadikan Ring Doorbell 2 anda hilang dari aplikasi. Cukup letakkan Doorbell sekali lagi, seperti yang anda buat pertama kali semasa memasang peranti. Lakukan ini untuk semua peranti Ring yang mungkin mengalami kesambungan atau masalah lain.

Tetapan semula

Sekiranya tidak dapat mengakses aplikasi Ring anda, cubalah mencopot pemasangannya dan memuat turun dan memasangnya semula. Sekiranya masalah berlanjutan, inilah masanya untuk mempertimbangkan untuk melakukan tetapan semula keras pada peranti anda. Untuk melakukannya, lepaskan skru keselamatan, menggunakan pemutar skru yang disediakan, lepaskan dari piring dinding dan cari butang oren. Biasanya, anda akan menemui butang ini di bahagian belakang peranti.

Sekarang, tekan butang oren dan tahan selama lima belas saat (atau lebih). Setelah lima belas hingga tiga puluh saat, lepaskan butang oren. Anda kemungkinan besar akan melihat lampu depan peranti berkelip beberapa kali. Ini bermakna Ring Doorbell diset semula secara automatik. Tunggu sekurang-kurangnya lima minit untuk peranti menyelesaikan proses penetapan semula kilang secara automatik. Tekan butang oren sekali dan peranti akan memasuki mod persediaan.

Melepaskan Pintu Video Ring 2

Untuk melakukan tetapan semula keras, kemungkinan besar anda perlu mengeluarkan peranti dari dinding. Untuk melakukannya, anda tidak perlu mencabut dan mengeluarkan keseluruhan plat belakang. Walau bagaimanapun, sekrup keselamatan ada kerana ada sebabnya, anda mesti melepaskannya. Ini dilakukan dengan menggunakan pemutar skru berbentuk bintang yang anda terima dengan paket Ring Video Doorbell 2.

Sekiranya anda kehilangannya, jangan cuba menggunakan alat atau kaedah lain untuk melepaskan skru berbentuk bintang. Keseluruhan idea adalah bahawa pemutar skru yang disediakan adalah satu-satunya alat yang dapat melepaskan skru keselamatan.

Cukup gunakan gerakan berlawanan arah jarum jam untuk melepaskan skru. Sekarang, letakkan ibu jari anda di bahagian bawah peranti, sambil menggunakan hujung jari tengah dan telunjuk anda untuk memastikan bahawa peranti tidak jatuh ke bawah. Mulailah memberi tekanan ke atas dengan ibu jari sehingga anda terdengar bunyi sentuhan. Sekarang, angkat satu tangan sementara tangan yang lain masih memegang peranti dan tarik peranti ke arah diri sendiri.

loceng pintu video cincin kilang semula keras 2

Untuk mengembalikan peranti, gunakan kaedah yang serupa, tetapi pastikan anda meletakkannya pada sudut 45 darjah sebelum meluncurkannya kembali.

Melakukan Reset Kilang Keras

Kadang-kadang, berlaku kesilapan atau kesalahan yang memerlukan tetapan semula kilang keras untuk Ring Video Doorbell 2. Anda jangan risau, ini adalah prosedur yang agak mudah, sama ada anda melakukannya menggunakan aplikasi atau perlu melepaskan peranti dan mencari butang oren.

Pernahkah anda melakukan reset kilang keras pada Ring Video Doorbell 2? Bagaimana awak melakukannya? Adakah tutorial ini membantu anda? Jangan ragu untuk membaca bahagian komen di bawah dengan pemikiran anda mengenai perkara ini.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found