Cara Melihat Permintaan Rakan yang Tertunda di Facebook

Pada satu ketika, semua pengguna Facebook menghantar permintaan rakan untuk menjalin hubungan baru. Anda mungkin menemui rakan sekelas anda dari sekolah menengah di Facebook, bekas rakan sekerja, atau anda hanya suka gambar profil orang itu dan ingin menghubungi mereka. Lama kelamaan, permintaan dapat menumpuk, dan anda dapat melupakan semua orang yang anda kirimi. Dalam kes ini, mengakses senarai semua pengguna yang anda minta persahabatan dapat membantu menguruskan profil anda.

Cara Melihat Permintaan Rakan yang Tertunda di Facebook

Dalam entri ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara melihat permintaan anda yang belum selesai di Facebook.

Cara Melihat Permintaan Rakan Tertunda di Facebook

Cara mudah untuk melihat permintaan rakan anda yang belum selesai adalah dengan menggunakan penyemak imbas web anda:

 1. Pergi ke laman web Facebook dan masukkan maklumat log masuk anda.

 2. Navigasi ke bahagian "Rakan".

 3. Di sini, anda akan melihat semua orang yang meminta persahabatan anda. Tekan pilihan "Lihat Semua".

 4. Pilih "Lihat permintaan yang dihantar." Anda sekarang akan mendapat gambaran keseluruhan semua permintaan yang Anda kirim yang belum diterima.

Cara Melihat Permintaan Rakan Menunggu di Facebook di iPhone

Lakukan langkah berikut untuk melihat permintaan rakan yang belum selesai di Facebook dengan iPhone anda:

 1. Buka aplikasinya.

 2. Tekan tiga garis mendatar di sudut kanan bawah.

 3. Pilih pilihan "Rakan".

 4. Tekan "Lihat Semua" di sebelah bahagian "Permintaan Rakan".

 5. Tekan tiga titik mendatar di bahagian kanan atas skrin anda dan ketuk pilihan "Lihat permintaan terkirim".

 6. Di sini, anda akan melihat semua permintaan rakan anda yang belum selesai.

Cara Melihat Permintaan Rakan Menunggu di Facebook di Android

Prosesnya sama pada versi Android Facebook:

 1. Lancarkan Facebook dan tekan tiga garis mendatar di bahagian kanan atas skrin anda.

 2. Pergi ke bahagian "Kawan". Ini akan membawa Anda ke semua permintaan yang Anda terima dari pengguna lain yang belum Anda hapus atau terima.

 3. Di sudut kanan atas, tekan pilihan "Lihat Semua" tepat di sebelah kawasan "Permintaan Rakan".

 4. Di sudut kanan atas, tekan menu limpahan yang ditunjukkan oleh tiga titik mendatar. Ia terletak di seberang bahagian "Permintaan".

 5. Tab kini akan muncul dari bahagian bawah skrin. Ketuk opsi "Lihat permintaan terkirim", dan Anda akan segera melihat pengguna tempat Anda mengirim permintaan teman.

Cara Melihat Permintaan Rakan Terkirim di Facebook

Mengakses permintaan rakan yang anda hantar di Facebook adalah ciri hebat kerana ia membolehkan anda melihat semua orang yang pernah anda cuba berhubung. Anda kemudian boleh menguruskan senarai dan membatalkan permintaan, jika perlu. Anda boleh melakukan ini di PC dan telefon bimbit anda:

 1. Buka Facebook dan pergi ke bahagian "Rakan". Anda boleh mencarinya di bahagian kiri atau di bahagian atas skrin di komputer anda, sedangkan anda perlu menekan menu limpahan pada telefon anda untuk mengaksesnya.

 2. Tekan pilihan "Lihat Semua".

 3. Tekan "Lihat permintaan terkirim" dan anda sudah selesai. Semua permintaan rakan anda yang belum selesai akan ada di sini.

Soalan Lazim Tambahan

Apakah Permintaan Rakan di Facebook?

Tujuan permintaan rakan adalah untuk menghubungkan anda dengan orang lain di Facebook. Setelah permintaan berteman dikirimkan, pihak penerima akan menerima pemberitahuan, dan mereka dapat memutuskan apakah mereka ingin menerima tawaran Anda atau tidak. Sekiranya permintaan itu diterima, pengguna akan muncul di daftar Rakan anda, dan Anda akan mendapat akses ke kandungan bersama mereka, termasuk foto dan status.

Bagaimana Anda Membatalkan Permintaan Rakan di Facebook?

Anda boleh membatalkan permintaan rakan anda kapan pun anda mahu, dengan syarat pengguna belum menerimanya. Orang lain tidak akan menerima pemberitahuan mengenai pembatalan itu. Walau bagaimanapun, jika pengguna telah melihat permintaan rakan anda dan melihat tawaran itu, mereka mungkin menyedari bahawa permintaan teman itu telah dibatalkan setelah ia hilang. u003cbru003eu003cimg class = u0022wp-image-243546u0022 style = u0022width: 300px; u0022 src = u0022 // www.alphr.com / wp-content / uploads / 2021/03 / 48.pngu0022 alt = u0022u0022u003eu003c , diikuti oleh "Lihat permintaan terkirim." u003cbru003eu003cimg class = u0022wp-image-243549u0022 style = u0022width: 300px; u0022 src = u0022 // www.alphr.com / wp-content / uploads / 2021/03 / 50-1.pngu0022 alt = u0022u0022u003eu003cbru003e • Semua permintaan yang dihantar akan berada di sini. Untuk membatalkannya, tekan saja butang "Batal" di bawah pengguna .u003cbru003eu003cimg class = u0022wp-image-243554u0022 style = u0022width: 300px; u0022 src = u0022 // www.alphr.com / wp-content / uploads / 2021/03 / 52.pngu0022 alt = u0022u0022u003e

Menguruskan Permintaan Rakan Anda di Facebook Adalah Angin

Walaupun anda mungkin ingin menambahkan pengguna Facebook pada satu ketika, minat itu mungkin tidak ada lagi. Orang itu juga mungkin tidak mahu membalas permintaan rakan anda dan hanya mengabaikannya. Bagaimanapun, sekarang anda tahu bagaimana melihat semua pengguna yang anda kirimi permintaan rakan Facebook.

Adakah anda berjaya menemui permintaan rakan anda yang belum selesai? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found