Cara Mendapatkan Shadow Midas di Fortnite

Midas yang asli adalah watak dan bos di Fortnite yang mesti anda kalahkan. Kemudian, versi dia yang disebut Shadow Midas kembali baik sebagai bos dan kulit. Walaupun acara untuk mendapatkan Shadow Midas sudah lama berakhir, kita akan melihat bagaimana cara mendapatkannya.

Cara Mendapatkan Shadow Midas di Fortnite

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkannya semasa acara berlangsung. Setelah melalui cara mendapatkan Shadow Midas, kami akan membincangkan beberapa cara untuk mendapatkan kulit yang lain. Anda juga akan mengetahui beberapa petua untuk mendapatkan kulit.

Cara Mendapatkan Shadow Midas di Fortnite

Terdapat dua Skin Midas berbeza yang anda dapat. Salah satunya adalah gaya yang boleh didapati untuk Bab 2, Musim 2, peningkatan ke kulit Midas yang asli. Kulit yang lain adalah seperti Shadow Midas, seorang bos. Kulit kedua ini juga mungkin menjadi sasaran salinan jika anda memiliki kulit Mystique.

Cara Mendapatkan Shadow Midas di Fortnite Bab 2, Musim 2

Dalam Fortnite Bab 2, Musim 2, anda perlu membeli tiket pertempuran. Satu-satunya cara untuk mendapatkan kulit Midas yang asli adalah dengan menaikkan taraf pertempuran hingga Tahap 100. Setelah sampai ke Tahap 100 dengan bermain atau membeli tingkatan pertempuran, anda akan memperoleh kulitnya.

Melengkapkan kulit pada mulanya tidak membenarkan anda memperoleh gaya Shadow. Gaya Shadow membuat Midas memakai kemeja hitam dan rompi. Kulit dan seluruh tubuhnya juga berwarna emas, merujuk kepada mitos Yunani klasik.

Untuk mendapatkan Gaya Bayangan, anda harus bermain dua set misi yang disebut Midas ’Mission. Minggu 9 dan Minggu 10 masing-masing mempunyai satu set. Dalam giliran acara yang lucu, kesalahan membuat salah satu cabaran, iaitu membawa rentak teddy merah jambu raksasa sejauh 100 meter, selesai secara automatik.

Kumpulan misi pertama adalah seperti berikut:

 • Cari lima peti di lokasi yang berlainan
 • Tangani 300 kerosakan pada pemain lain dengan senapang sniper
 • Gunakan bangku peningkatan untuk menjadikan senjata Legendary jarang berlaku
 • Buka Llama, Dada Legenda, atau penurunan bekalan.
 • Tangani 100 kerosakan pada mana-mana Choppas dengan juruterbang atau penumpang yang menunggangnya
 • Kumpulkan lima Syiling XP
 • Bawa Teddy Bear Giant Pink sejauh 100 meter di Risky Reels
 • Cari Golden Llama Midas di antara tempat barang rongsokan, stesen minyak, dan tapak perkhemahan RV
 • Kumpulkan 10 intel semasa bermain Match Games Operation Matches
 • Dapatkan tiga Pingat Emas Survival, Combat, atau Scavenge

Kumpulan misi Minggu 10 berbeza:

 • Bunuh tiga pemain dengan senapang, senapang serbu, dan senjata api
 • Buka dada dalam tujuh perlawanan yang berbeza
 • Bunuh tiga pemain atau Henchmen dengan senjata Legenda atau Mitos
 • Gunakan Bandage Bazooka untuk menyembuhkan rakan sepasukan untuk 200 kesihatan
 • Setelah menjatuhkan Henchman, menari dalam masa 10 saat
 • Cari tiga kunci paip emas
 • Semasa menunggang Choppa, tangkap tiga ekor ikan
 • Kerosakan dua pemain atau Henchmen di Yacht dan Agency dalam satu perlawanan
 • Dalam satu permainan, pergi ke The Agency, Hayman, dan Greasy Graves
 • Semasa menyamar, berikan 100 kerosakan pada Henchmen

Anda diberi dua pilihan setelah menyelesaikan sekurang-kurangnya 18 cabaran dan memiliki lulus pertempuran Level 100. Anda boleh menghantar dua senjata Legenda kepada SHADOW atau GHOST. Seperti namanya, SHADOW memberi anda gaya Shadow, dan GHOST memberi anda gaya Ghost.

Setelah memperoleh gaya, anda boleh menukarnya secara bebas dalam inventori anda.

Bagaimana Mendapatkan Midas Bayangan di Fortnite Bab 2, Musim 4

Pada Musim 4, anda hanya boleh mendapatkan kulit menggunakan Mystique untuk menyamar semasa acara Fortnitemares. Menggunakan Mystique bukanlah penyelesaian tetap, kerana anda harus melakukannya berkali-kali.

Dalam Bab 2, Musim 4, menggunakan Mystique adalah satu-satunya cara untuk mendapatkan kulit sebelum dilepaskan. Ini caranya:

 1. Lancarkan Fortnite.
 2. Pergi ke Loker.

 3. Lengkapkan Mystique sebagai kulit anda.

 4. Pergi ke permainan dan pergi ke "The Ruins", yang merupakan "The Authority."

 5. Pergi dan cari Shadow Midas dan Henchmennya.
 6. Bunuh dia.
 7. Gunakan emote "Shapeshifter" untuk berubah menjadi dirinya.

Menggunakan Shapeshifter emote membolehkan anda menjaga kulit hingga mati. Sebaik sahaja anda mati atau memenangi permainan, anda akan kembali ke penampilan asal Mystique.

Kaedah ini memerlukan kulit Mystique dan Shapeshifter emote. Kekurangan salah satu tidak akan membiarkan anda berubah.

Bolehkah Anda Dapatkan Shadow Midas Hari Ini?

Malangnya, anda tidak dapat Shadow Midas hari ini. Kulit gaya Bayangannya hanya tersedia pada tahun 2020 jika anda membeli dan menyelesaikan pertempuran. Ia tidak akan tersedia lagi melainkan Epic Games memutuskannya kembali ke Item Store.

Di sisi terang, Fortnite penuh dengan acara baru yang menarik yang terus memperkenalkan kulit baru. Sekarang, kita akan beralih ke kulit terbaru di Musim 7.

Skin Pass Battle Semasa

Sekiranya anda memiliki pas pertempuran Bab 2, Musim 7, maka anda mempunyai masa sehingga 12 September untuk menyelesaikannya. Pas pertempuran ini mempunyai beberapa kulit yang unik dan tidak pernah dilihat sebelumnya, terutamanya Rick dari Rick dan Morty. Sekiranya anda membelinya atau berjaya mengikis V-dolar yang cukup selama bertahun-tahun, maka anda boleh mendapatkan kulit ini.

Kulit yang terdapat dalam hantaran pertempuran sekarang adalah:

 • Kulit Kymera peribadi anda, sangat disesuaikan
 • Sunny, yang mempunyai dua varian bernama Beachcomber dan Voyager
 • Guggimon dengan satu varian Masked
 • Joey, dengan varian Unzipped dan Sandstone
 • ZYG, dengan varian Molten Midnight dan Mechaglow
 • Doctor Slone, dengan varian Battlesuit, Battlestripe, dan Shades
 • Rick Sanchez dan varian Toxic Rick

Ini adalah ganjaran kulit semasa yang terdapat di Musim 7. Beberapa varian memerlukan pemain menghabiskan Battle Stars untuk membukanya dan menuntut sejumlah hadiah.

Rick Sanchez dan varian Toxicnya entah dari mana, dan dia muncul dalam gaya seni siri asalnya. Permainan Epik memerlukan sedikit kebebasan untuk menjadikannya 3D, tetapi kulitnya masih kelihatan sangat setia dengan penampilan asal Rick.

Kulit Kymera yang disesuaikan memerlukan pemain untuk memburu tabung dan memelihara Artifak Alien untuk mengukir makhluk asing mereka sendiri. Terdapat banyak gaya dan kombinasi yang ada.

Pada akhir musim, kulit Superman akan disediakan. Seperti kulit asli Midas, Epic Games kemungkinan akan melepaskan beberapa misi untuk diselesaikan oleh pemain. Setelah selesai, Superman akan tersedia.

Oleh kerana masih belum bulan September, kami hanya akan mengetahui tentang cabaran-cabaran ketika akhir Musim 7 semakin hampir. Awasi apabila tarikh semakin hampir.

Soalan Lazim Tambahan

Apa Yang Perlu Anda Lakukan untuk Menghilangkan Midas di Fortnite?

Untuk menghilangkan Midas, anda harus mendarat di lokasi bertelurnya, The Ruins. Anda harus menembak kepalanya untuk kerosakan tambahan, kerana dia mempunyai banyak perisai dan kesihatan. Sekiranya anda terlalu lambat, senapang mesinnya yang mematikan akan membawa anda keluar dengan pantas.

Siapa Shadow Midas?

Dia adalah bos di Fortnite, bentuk Midas yang gelap. Shadow Midas merebut kembali The Ruins, yang sebelumnya dikenali sebagai The Authority. Dengan kekuatannya, Shadows akan memperhatikan perintahnya dalam pertempuran.

Berbanding dengan penampilan lama Midas, dia lebih banyak warna ungu dan bertenaga, sementara garis suaranya terdistorsi dan terbalik.

Lihat Koleksi Kulit Saya

Walaupun kulit Shadow Midas tidak tersedia dalam masa terdekat, anda masih boleh menunggu kulit Ariana Grande dan mendapatkannya dalam pertempuran. Terdapat beberapa acara dan kulit yang anda dapat, tetapi ia akan hilang selepas masa penulisan.

Kulit apa yang paling anda gemari dalam hantaran pertempuran Musim 7? Bilakah anda fikir Shadow Midas akan benar-benar tersedia? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found