Bagaimana Mencari Draf Anda di PicsArt

Berapa kali anda mengedit foto hanya untuk menyedari bahawa anda kemudian perlu mencari cara menerapkan kesan yang dimaksudkan? Dengan banyak aplikasi, semasa anda keluar dari aplikasi, anda boleh kehilangan semua pekerjaan anda. Nasib baik, ‘PicsArt’ mempunyai pilihan untuk menyimpan draf anda. Anda kemudian boleh kembali kepada mereka kapan saja anda mahu dan terus mengedit gambar. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara mudah untuk mencari draf anda di ‘PicsArt.’ Selain itu, kami akan berkongsi beberapa petua penyuntingan yang menarik dengan anda.

Bagaimana Mencari Draf Anda di PicsArt

Mencari Draf di PicsArt

Imej yang anda simpan semasa draf muncul dalam ‘Koleksi’ di ‘PicsArt.’ Tetapi bagaimana anda mencarinya? Nasib baik, langkahnya cukup mudah. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Lancarkan aplikasi.
 2. Arahkan ke ikon profil di sudut kanan bawah skrin.
 3. Kemudian, cari ikon bendera di sebelah tiga titik di sudut kanan atas skrin.
 4. Sebaik sahaja anda mengetuknya, anda akan melihat ‘Koleksi’.
 5. Di sinilah anda dapat menemui draf anda.

Anda kini boleh menggunakannya untuk menambah kesan lain atau menggunakan beberapa ciri menarik. Apakah ciri menarik ini yang akan menjadikan gambar anda unik? Kami akan memberitahu anda di bahagian seterusnya.

Cara Mencari Draf di Picsart

Kesan Sejuk PicsArt

Kami mencadangkan anda menambahkan beberapa kesan hebat yang akan membuat rakan anda iri hati. Tidak kira apa tahap kemahiran penyuntingan anda, dengan artikel ini, anda dapat mengedit gambar seperti profesional. Tanpa basa-basi lagi, mari kita bincangkan kesan menarik ‘PicsArt’:

Pendedahan Berganda

Ingat bahawa rancangan TV misterius "True Detective?" Ketika dirilis, semua orang kagum dengan teknik pendedahan berganda yang terdapat dalam tema pembukaan. Perkara yang hebat ialah anda tidak perlu menjadi pakar untuk menambahkan kesan ini pada gambar anda. Dengan petua kami, anda akan mempunyai gambar yang berinspirasi "Detektif sejati" yang hebat.

Cari Draf Anda di Picsart

Untuk menggabungkan dua gambar, pertama anda perlu melancarkan aplikasi. Kemudian, inilah yang mesti anda lakukan:

 1. Muatkan gambar utama yang ingin anda gunakan. Lebih baik jika dalam susun atur potret dan latar belakangnya neutral.
 2. Dari bar menu, klik ‘Tambah Foto’. Pilih gambar yang ingin anda gunakan sebagai sekunder. Sebaik-baiknya, mestilah berwarna hitam dan putih.
 3. Anda sekarang akan melihat gambar kedua muncul di atas gambar pertama.
 4. Sesuaikan ukurannya dengan menyeret hujung agar sesuai dengan ukuran gambar utama.
 5. Gunakan gelangsar untuk mengurangkan kelegapan. Ini akan menjadikan gambar agak telus.
 6. Kemudian, di bahagian atas skrin, pilih ikon pemadam.
 7. Gunakan pemadam untuk membuang semua bahagian yang bukan badan anda.
 8. Setelah selesai, klik ‘Terapkan’.

Kesan 3D

Adakah anda tahu bahawa anda boleh menambahkan kesan 3D pada gambar anda? Ia kelihatan sangat baik apabila gambar anda merangkumi beberapa bentuk pergerakan. Untuk melakukan ini, pertama sekali anda perlu memuat naik gambar yang ingin anda edit. Kemudian, ikuti langkah berikut:

 1. Dari bar menu, klik ‘Pelekat’.
 2. Taipkan 'neonspiral ke dalam bar carian.
 3. Pilih yang anda suka.
 4. Selaraskan agar sesuai dengan gambar dengan menyeret jari anda ke atasnya agar lebih besar. Atau, gunakan jari anda untuk memutar putaran.
 5. Kemudian, ketik pemadam di bahagian atas skrin.
 6. Padamkan bahagian spiral yang melepasi gambar anda untuk membuat kesan 3D.
 7. Apabila anda selesai, klik pada tanda semak di sudut kanan atas skrin.

Kartunkan Diri Anda

‘PicsArt’ juga memberi kesan yang akan membuat anda kelihatan seperti keluar dari buku komik. Agak rumit tetapi tahan dengan kami. Inilah yang harus anda lakukan:

 1. Buka aplikasi dan muat naik gambar yang ingin anda gunakan.
 2. Kemudian, pergi ke ‘Cutout’.
 3. Klik ‘Person’ untuk aplikasi untuk memilih wajah anda. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan garis besar untuk menarik garis di wajah anda.
 4. Setelah selesai, klik ‘Simpan’.

Kemudian, kembali dan muat naik latar belakang putih. Untuk menambahkan gambar yang baru anda potong, klik pada 'Pelekat', kemudian 'Pelekat saya'. Anda akan menjumpainya di sana. Laraskan ukuran gambar. Seterusnya, klik pada ‘Effects’. Ketuk ‘HDR’ dan pastikan slaid ‘Fade’ terletak di sebelah kiri paling kiri. Kemudian, cari bahagian ‘Magic’ dan cari kesan ‘Rainbow’.

Setelah anda mengkliknya, anda akan melihat gambar anda menjadi berwarna. Untuk meneutralkannya sedikit dan menambahkan kesan kartun, klik pada tiga titik di bawah gambar. Gunakan jari anda untuk mengurangkan kesan dengan menggesernya ke kanan. Setelah anda berpuas hati dengan hasilnya, klik ‘Terapkan.’ Itu sahaja! Anda telah membuat imej diri anda yang kelihatan seperti pahlawan Marvel.

Menjadi Penyunting Pro

Seperti yang anda lihat, mencari draf di PicsArt adalah mudah. Semua kesan yang dinyatakan di atas disimpan dalam ‘Koleksi’ sehingga anda dapat menjumpainya bila-bila masa anda perlu menambahkan kesan tambahan. Contohnya, mengapa anda tidak mencuba sendiri? Atau, anda mungkin mahu menambahkan pendedahan berganda untuk membuat gambar seni. Kesan mana yang biasa anda gunakan? Adakah terdapat beberapa petua yang boleh anda kongsi dengan komuniti? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found