Bagaimana Mencari Totem di Mati dengan Siang

Bermain sebagai mangsa di Dead by Daylight cukup sukar. Anda mempunyai pembunuh yang mengejar setiap langkah anda, penjana yang harus diperbaiki, dan rakan-rakan yang selamat untuk sembuh. Perkara terakhir yang anda perlukan adalah pembunuh mendapatkan percuma dalam bentuk Hex Perks untuk membantu memburu anda.

Bagaimana Mencari Totem di Mati dengan Siang

Nasib baik, anda dapat memberi peluang kepada diri sendiri dan orang-orang yang terselamat dengan memburu dan membersihkan Totem dalam setiap Percubaan. Teruskan membaca untuk mengetahui dengan tepat apa Totem, di mana mencarinya, dan apa yang harus dilakukan untuk meneutralkannya.

Bagaimana Mencari Totem di Mati dengan Siang?

Sekiranya anda pernah merayap di sekitar peta sebagai mangsa yang selamat di Dead by Daylight, kemungkinan anda tersandung pada barang yang kelihatan aneh yang terdiri daripada tongkat dan tengkorak. Berhala yang tidak menyenangkan ini bukan hanya bahagian lain dari pemandangan permainan yang mengerikan. Mereka adalah mekanik permainan penting yang dapat membuat atau mematahkan peluang bertahan hidup anda dalam Percubaan.

Salah satu masalah utama yang dihadapi oleh kebanyakan mangsa ketika berusaha mencari Totem ialah setiap peta dan wilayah melahirkan Totem ini di lokasi yang rawak. Walaupun anda melihat peta yang sama dalam Percubaan seterusnya, tidak ada jaminan bahawa Totem akan berada di tempat yang sama - semuanya bergantung pada kehendak The Entity.

Walaupun anda tidak dapat menentukan lokasi yang tepat untuk elemen seperti Dada dan Totem dalam setiap Percubaan, anda boleh menggunakan petua ini untuk membantu anda mencarinya dengan lebih cepat:

1. Kenali Peta

Totem bertelur secara rawak pada awal setiap Percubaan, seperti Locker, Generator, Chests, dan Exit Gates. Setiap lokasi Percubaan dipilih oleh The Entity dan secara rawak mengikut kehendaknya. Walau bagaimanapun, anda mungkin melihat semula banyak peta yang sama dari masa ke masa dan mengenali kawasan tersebut.

Secara keseluruhan, terdapat 35 Peta dan 15 Alam. Entiti memilih satu secara rawak untuk Percubaan, jadi adalah idea yang baik untuk mengetahui di mana anda boleh dan tidak boleh melakukan manuver sebelum mengejar Totem. Perkara terakhir yang anda mahukan adalah berakhir dengan jalan buntu dengan pembunuh di ekor anda.

2. Cari Kawasan

Sebaik sahaja anda mendapat tanah yang wajar, kenali persekitarannya. Anda tidak dapat meramalkan di mana elemen seperti Dada dan Totem akan bertelur, tetapi anda dapat membiasakan diri dengan lokasi yang berlainan dikenali untuk bertelur dalam Percubaan yang lalu.

Periksa di dalam bangunan, di bawah gim hutan, di antara tayar, di dekat generator, dan di belakang batu jika anda berada di peta dengan banyak struktur. Peta ladang cenderung mempunyai Totem di tempat terbuka.

Beberapa pemain bersumpah dengan Pentagon / Pentagram Rule of Totem bertelur untuk permainan. Mereka mengatakan bahawa setiap Totem bertelur di sekitar lima titik bentuk pentagon atau pentagram. Sekiranya anda ingin mencuba helah "rahsia" ini, cuba bayangkan salah satu bentuk 5 titik di kepala anda. Jalan dengan arah yang hampir sama dengan sisi bentuk, seolah-olah anda mengikuti garis khayalan yang merangkumi peta. Pada setiap "titik" bentuk, lihat sekeliling. Mungkin ada Totem berdekatan.

3. Dengarkan Petunjuk

Adakah anda memainkan DBD dengan fon kepala dihidupkan? Sekiranya tidak, anda mungkin akan merugikan diri sendiri. Anda dapat mendengar suara Totem Hex berderak dengan api jika anda mendengar dengan teliti. Luangkan masa untuk melakukan sapuan perimeter dan mengetahui suara dari permainan. Banyak dari mereka dapat memberi petunjuk tentang apa yang berlaku di sekitar anda.

4. Ikut Pembunuh

Petua terakhir ini hanya untuk mereka yang selamat cukup berani, atau cukup bodoh, untuk mendekati pembunuh pada awal Percubaan. Sebilangan besar masa, anda akan bertelur di dekat Hex Totem yang penting. Sekiranya anda ingin mengetahui lokasi sebenar Totem tertentu, tunggu pembunuh membawa anda ke sana.

Ini bukan mekanik permainan. Ini mengeksploitasi sifat manusia. Pembunuh cenderung memeriksa Totem mereka pada awal Percubaan sehingga mereka tahu kawasan mana yang perlu mereka lindungi untuk menjaga Hex Perks mereka. Perhatikan kawasan yang menjadi pembunuh pertama dan mereka boleh membawa anda langsung ke Hex Totem yang sangat memerlukan Pembersihan.

Soalan Lazim Tambahan

Apakah Totem di Dead by Daylight?

Semasa anda melihat-lihat peta Percubaan untuk pertama kalinya, anda mungkin melihat sekumpulan tongkat dan tengkorak yang diikat bersama menjadi jimat yang mengingatkan The Blair Witch Project. Walaupun Totem ini menambah faktor keseluruhan permainan, mereka juga merupakan mekanik permainan intrinsik.

Terdapat dua jenis Totem dalam permainan:

1. Totem Hex

Totem ini biasanya dilambangkan dengan lilin yang menyala dekat pangkalan. Pemain yang berminat bahkan dapat mendengar bunyi api yang khas ketika mereka menceburkan diri dalam jarak dekat.

Totem Hex membantu menyokong mana-mana Hex Perks yang boleh digunakan pembunuh semasa Percubaan. Hex Perks ini dapat meningkatkan kemampuan pembunuh dengan berbagai cara, seperti memberikan debuff sementara kepada mangsa yang membersihkan Totem atau memanggil The Entity untuk menyekat pintu keluar.

Terdapat sejumlah 11 Manfaat Hex yang dapat digunakan dan digunakan oleh pembunuh semasa Percubaan, tetapi mereka hanya aktif selagi Hex Totem setara mereka aktif. Setelah Hex Totem dibersihkan oleh mangsa yang selamat, Hex Perk dibatalkan. Pengecualian untuk peraturan ini adalah apabila pembunuh menggunakan Undying Hex Perk. Keistimewaan ini memindahkan keuntungan Hex Totem yang hancur ke Dull Totem dan mengubahnya menjadi Hex Totem baru.

Malangnya, tidak ada cara untuk mengetahui Hex Totem mana yang dikaitkan dengan Perk tertentu.

2. Totem Kusam

Totem Kusam adalah Totem yang tidak diaktifkan atau dikaitkan dengan Hex Perks pembunuh. Sekiranya anda melalui peta dan menemui lima Totem Kusam, itu adalah petunjuk yang baik bahawa pembunuh itu tidak mempunyai Kelengkapan Hex - menjadikan Percubaan sedikit lebih mudah untuk bertahan dan melarikan diri.

Membersihkan Totem Kusam memberikan mangsa yang selamat masing-masing 1,000 Titik Darah. Walaupun anda beranggapan bahawa pembunuh itu tidak mempunyai Hexes yang lengkap, ada baiknya anda membersihkan Totem Kusam yang anda temui agar Undying Hex tidak mengambil alihnya.

Berapa Banyak Totem yang Ada dalam Pertandingan Siang Mati Mati?

Pada awal setiap percubaan, anda akan mempunyai lima spontan Totem per peta. Jenis Totem yang bertelur bergantung pada sama ada pembunuh itu melengkapkan sebarang Hex Perks untuk Percubaan. Sebilangan Fax Hex yang dilengkapi akan muncul sebagai Totem Hex (atau menyala) di peta. Mana-mana Totem tanpa Hex Perk yang berkaitan akan muncul sebagai Totem Kusam (tanpa cahaya).

Bolehkah Peta Mengesan Totem?

Peta asas tidak dapat mengesan Totem dalam Percubaan, tetapi anda boleh mengubahnya dengan add-on. Tambahan Red Twine "terikat" di sekitar peta untuk meningkatkan kemampuan peta membaca Auras. Namun, yang lebih penting ialah kemampuan alat tambah ini untuk mengesan Killer Belongings. Bersama dengan item penjejakan seperti Perangkap dan Kait, anda juga dapat melihat Totem di peta.

Sekiranya anda menggabungkan add-on Red Twine dengan Odd Stamp add-on, anda dapat meningkatkan radius pengesanan anda hingga 20m dan mendapatkan Totem tersebut lebih cepat. Masalah dengan alat tambah ini adalah bahawa mereka tidak semestinya membezakan antara Killer Belongings yang berbeza di peta. Anda mungkin akan dibawa ke Totem seperti anda ke Phantasm Trap.

Perlu diingat bahawa semasa anda menggunakan peta apa pun dalam permainan, anda harus melewati objek terlebih dahulu sebelum dapat melacaknya. Sekiranya anda mencari Totem, anda perlu melewati jarak peta terlebih dahulu untuk melihatnya di peta anda.

Kadang-kadang, Red Twine Killer Belongings tidak muncul sebaik sahaja mendapat tambahan. Sekiranya demikian, cuba keluar dari permainan dan jalankan semula untuk menetapkan semula inventori anda.

Apa yang Dilakukan Totem Kusam?

Totem Kusam tidak melakukan apa-apa pada permulaan Percubaan kerana mereka tidak dikaitkan dengan Hex Perk. Itu semua boleh berubah, walaupun pembunuh itu mempunyai Undying Perk yang dilengkapi. Dengan keuntungan itu, mana-mana kelebihan Hex Totem memindahkan dan mengaktifkan Totem Kusam apabila hancur.

Merupakan kaedah praktik yang baik untuk mengeluarkan Totem Kusam dari persamaan dengan Membersihkannya, sama ada anda percaya bahawa pembunuh itu mempunyai keuntungan yang Tidak Menentu atau tidak. Tambahan, anda mendapat 1,000 Titik Darah untuk membersihkannya.

Berapa Banyak Totem Kusam yang Menyebarkan Pada Orang Mati?

Setiap Percubaan menghasilkan lima Totem total, termasuk Hex dan Dull Totems. Jumlah sebenar setiap Totem bergantung pada sama ada pembunuh memilih untuk melengkapkan faedah Hex atau tidak. Sekiranya pembunuh tidak menyediakan faedah Hex untuk satu pertandingan, anda akan menemui lima Totem Kusam di semua peta yang diberikan.

Sudah tiba masanya untuk membersihkan rumah

Semasa pembunuh berada di jalan anda, adakah anda berhenti membersihkan Totem? Itulah salah satu pilihan besar yang harus anda buat ketika bermain sebagai mangsa selamat di Dead by Daylight. Ini adalah aktiviti pilihan dan mungkin rendah dalam senarai keutamaan berbanding dengan menghidupkan semula generator. Walau bagaimanapun, Totem Cleansing dapat memberi anda sedikit masa - terutamanya jika pembunuh anda dimuatkan dengan faedah.

Sekiranya anda baru menggunakan permainan ini, anda harus fokus untuk menguasai aspek permainan yang lain terlebih dahulu. Setelah anda cukup mahir dalam penyembuhan dan pallet berjalan, anda boleh mencuba Cleansing. Sehingga itu, anda mungkin mahu meninggalkannya untuk pemain yang lebih berpengalaman.

Adakah anda mengutamakan Pembersihan Totem ketika anda bermain sebagai mangsa? Berapa kerapkah anda bergantung pada Hex Totems jika anda bermain sebagai pembunuh? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found