Bagaimana Anda Mencari URL Amazon anda?

Beberapa dekad yang lalu, tidak ada yang mengharapkan membeli-belah dalam talian menjadi "perkara". Pada masa kini, ini adalah trend yang meluas. Dan dengan perkhidmatan seperti Amazon, tidak ada yang benar-benar bimbangkan keselamatan. Terdapat sistem yang digunakan untuk mengelakkan penipuan dari sebarang bentuk dan bentuk.

Bagaimana Anda Mencari URL Amazon anda?

Malah beberapa pembeli Amazon yang paling berpengalaman tidak mengetahui semua perkara mengenai platform ini. Terdapat sudut dan celah yang dapat membantu meningkatkan keseluruhan pengalaman Amazon anda. Berikut adalah sebahagian daripadanya.

Bagaimana Mencari URL Amazon Anda

Sekiranya anda ingin memasukkan pautan profil Amazon anda ke medan "Laman web:" di mana-mana laman web di luar sana, anda tidak boleh pergi ke profil Amazon anda dan menyalin pautan tersebut.

Untuk mencari dan menggunakan URL profil Amazon anda, pergi ke //www.amazon.com, log masuk ke akaun anda, dan pergi ke Akaun & Senarai menggunakan Akaun anda menu. Ini akan membawa anda ke halaman akaun anda, di mana anda akan melihat sejumlah pautan yang berbeza. Navigasi ke Profil Amazon anda dan klik. Ini seterusnya, akan membawa anda ke halaman profil anda. Salin URL di bar alamat dan tampal di mana sahaja anda mahu.

amazon

Gunakan Amazon Prime secara percuma

Amazon Prime memberi anda banyak pilihan hebat yang meningkatkan pengalaman Amazon anda. Sebagai contoh, ahli Perdana dapat menikmati penghantaran satu hari dan pelbagai potongan lain. Secara semula jadi, Amazon Prime tidak percuma.

Apa yang menjadi percuma, bagaimanapun, adalah percubaan 30 hari, yang memberi anda akses ke semua faedah yang ditawarkan Amazon Prime. Oleh itu, secara teori, anda boleh melanggan percubaan, memesan barang dengan potongan harga dan menyerahkannya dalam satu hari, kemudian membatalkan langganan sebelum anda dikenakan bayaran. Sekiranya anda seorang pelajar, anda boleh memanfaatkan Amazon Prime dengan melanggan Perdana Pelajar. Langganan ini memberi anda akses ke Prime secara percuma dalam tempoh enam bulan.

Langgan Produk

Kita semua sudah terbiasa dengan langganan. Anda membayar untuk perkhidmatan dan anda boleh terus menggunakannya. Walau bagaimanapun, dengan Amazon, anda boleh melanggan produk. Ini adalah keuntungan yang telah dibuat untuk produk seperti makanan haiwan kesayangan, pisau cukur, sampah kucing, kertas tandas, dan barang-barang lain yang anda perlukan secara berterusan dan berulang-ulang.

Anda bukan sahaja tidak perlu risau untuk membeli produk ini lagi, tetapi, dengan langganan seperti ini, anda mendapat potongan sehingga 15% untuk produk yang dimaksudkan. Dan anda boleh membatalkan langganan ini bila-bila masa yang anda mahukan.

Manfaatkan Add-On Sebanyak

Sekiranya anda tidak biasa dengan alat tambah di Amazon, anda perlu melihat dengan teliti. Ini biasanya barang yang cukup kecil untuk dihantar bersama barang lain yang anda pesan. Harganya berharga kurang dari $ 5, jadi anda mungkin ingin mempertimbangkannya semasa membuat pesanan di Amazon pada waktu berikutnya.

Contohnya, jika anda memesan kolam belakang rumah yang mudah dibawa, anda mungkin boleh mendapatkan aksesori tambahan seperti bola dengan harga kurang dari $ 5. Ia juga akan dihantar bersama kolam - satu lagi keuntungan yang kemas.

Dapatkan Bayaran Balik untuk Item Lewat

Semasa memesan item dari mana-mana laman web eCommerce, anda biasanya membayar penghantaran. Kini kos penghantaran ada untuk memastikan barang tersebut sampai kepada anda pada waktu yang telah dipersetujui. Sekiranya item tersebut lewat, anda mungkin tertanya-tanya mengapa anda membayar penghantaran, di tempat pertama.

url amazon

Nah, jika item mempunyai warna hijau Penghantaran dijamin petunjuk semasa checkout, itu telah untuk tiba pada tarikh tersebut. Sebenarnya, jika barang penghantaran yang dijamin tidak sampai pada tarikh yang tepat pada 20:00, anda layak mendapat bayaran balik penghantaran. Anda mungkin mendapat lanjutan pada akaun Amazon Prime sehingga satu bulan penuh. Jangan membayar penghantaran untuk barang lewat.

Tetap Dikemas kini dengan Harga

Terdapat pilihan Wish List di Amazon yang membolehkan anda mengumpulkan semua item yang anda minati ke satu tempat. Senarai ini menunjukkan bagaimana harga berubah-ubah sejak anda menambahkan item. Walau bagaimanapun, Senarai Hajat tidak akan memberi amaran kepada anda apabila harga jatuh untuk item yang anda minati. Ringkasnya, Amazon tidak akan membantu anda membeli barang pada saat yang tepat.

Nasib baik, terdapat banyak alat dalam talian yang memberi amaran kepada anda apabila harga turun. Ini adalah aplikasi pihak ketiga tetapi boleh sangat berguna. Ada yang memberi amaran kepada anda melalui e-mel, sementara yang lain melakukannya melalui Twitter.

Pilih Hari Amazon

Amazon menjanjikan penghantaran dua hari percuma ke banyak lokasi dan mereka berusaha mengubahnya menjadi penghantaran percuma satu hari.

Sekiranya anda bekerja dari rumah, anda tidak kisah sama ada anda akan berada di sana semasa penghantaran. Sekiranya anda mempunyai jadual yang sibuk dan banyak perjalanan, ini mungkin menjadi masalah. Nasib baik, Amazon menawarkan pilih Hari Amazon pilihan yang membolehkan anda memilih mana-mana hari dalam seminggu untuk menjadi hari lalai untuk penghantaran Amazon anda. Ini boleh diubah mengikut pilihan anda setiap saat. Ini adalah satu lagi ciri cantik yang tidak diketahui ramai orang.

Tawaran Hari Ini

Sekiranya anda mencari diskaun hebat dan suka membeli-belah dalam talian, Tawaran Hari Ini halaman sangat sesuai untuk anda. Pautan ke halaman ini boleh didapati di bahagian atas halaman Amazon yang kebetulan anda berada. Pada Tawaran Hari Ini, anda akan dapati Tawaran Hari Ini menawarkan tetapi juga Tawaran Kilat, di mana anda mendapat minit / jam untuk membeli produk dengan harga yang ditentukan.

Menjadi Amazon-Savvy

Petua ini akan membantu anda memanfaatkan Amazon sepenuhnya. Terdapat banyak pilihan dan potongan hebat yang mungkin tidak anda ketahui. Untuk menjadi benar-benar cerdas Amazon, perhatikan segala-galanya dari menggunakan URL anda hingga mendapat potongan dan bayaran balik yang kemas.

Adakah anda sudah tahu mengenai petua ini? Yang pertama anda dengar? Adakah anda mempunyai nasihat dan petua berguna lain? Jangan ragu untuk membagikannya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found