Cara Mendapatkan Prisma yang Langka dalam Fate Grand Order

FGO mempunyai beberapa jenis mata wang yang pemain gunakan untuk meningkatkan Servants mereka (watak yang boleh dimainkan). Salah satu sumber yang jarang mereka dapat ialah Rare Prisma, diberikan dengan lebih berhati-hati atau menggunakan watak yang tidak diperlukan pemain dalam senarai mereka sekarang.

Cara Mendapatkan Prisma yang Jarang dalam Fate Grand Order

Artikel ini akan memberikan semua maklumat yang anda perlukan mengenai prisma yang jarang berlaku, cara mendapatkannya, dan cara menggunakannya.

Apa yang dilakukan oleh Prisma Langka dalam FGO?

Prisma Langka adalah bentuk mata wang yang unik yang dihasilkan dalam keadaan yang jarang berlaku kerana kekurangan sumber dalam permainan yang membuatnya. Prisma Langka digunakan untuk membuka lebih banyak kandungan kosmetik, seperti Potret Roh Heroik alternatif di kedai pertukaran untuk pencarian atau Craft Essences yang unik. Pembelian berdasarkan acara terhad kepada sekali setiap akaun.

Prisma Langka juga mempunyai sisi yang lebih praktikal:

 • Anda boleh menggunakan satu Prisma Langka untuk mendapatkan 20,000 Mata Rakan sekali setiap bulan. Anda kemudian boleh menggunakan Poin Rakan untuk membeli pelbagai dorongan, memanggil pahlawan peringkat rendah, atau memberikan Essence Kraf, Kad Status, Kad Pengalaman, dan beberapa Kod Perintah.
 • Anda boleh membeli Chaldean Visionary Flames untuk tiga Prisma Langka. Visionary Flames meningkatkan tahap ikatan maksimum Servant sebanyak 1, hingga maksimum 15 (dari 10 awal). Ini adalah salah satu item yang lebih disyorkan kerana sukar untuk datang selain daripada dalam beberapa acara.
 • Membeli Code Remover untuk satu Rare Prism apabila anda perlu mengeluarkan Code Code dari Command Command yang ingin anda gunakan semula. Anda boleh membeli tiga Penghilang Kod sebulan.
 • Anda boleh membeli satu Crystalized Lore untuk lima Prisma Langka setiap bulan. Crystalized Lore adalah satu-satunya cara untuk meningkatkan kemahiran dari tahap 9 ke tahap 10.
 • Setiap bulan, anda boleh membeli Kad Status dengan tiga Prisma Langka, satu untuk HP dan satu untuk ATK. Ini adalah satu-satunya cara untuk mendapatkan Kad Status Tingkat Atas dalam permainan.
 • Mungkin penggunaan Rare Prisma yang terbaik adalah kunci Mana Prism Craft Essence yang unik. Menggunakan Prisma Langka adalah satu-satunya cara untuk mendapatkan barang-barang ini, dan mereka tetap dilekatkan pada akaun anda secara kekal, dengan memberikan bonus pasif yang kecil tetapi menumpuk. Keempat-empat pilihan harus diutamakan, terutama generasi QP yang disediakan oleh "Mona Lisa" Craft Essence.

Bagaimana Mendapatkan Prisma Langka Melalui Pencarian?

Prisma Langka digunakan sebagai ganjaran masuk harian untuk beberapa acara pada masa lalu, terutamanya pencarian peringatan muat turun 17M dan 20M. Mereka bertanding pada akhir Jun 2019 dan awal Mei 2020, masing-masing. Semasa acara berlangsung, pemain dapat memperoleh satu Rare Prism hanya dengan masuk ke dalam permainan selama beberapa hari.

Pencarian lain termasuk kempen Tahun Baru 2020 (pada awal Januari 2020), yang mana pemain juga menerima satu Prisma Langka untuk masuk pada 1 Januari.

Malangnya, acara yang menghadiahkan Rare Prism tidak banyak berlaku. Ini bermakna mereka tidak boleh dianggap sebagai sumber Prisma Langka yang stabil atau boleh dipercayai. Memiliki beberapa Prisma Langka dari acara boleh dianggap sebagai pencapaian tersendiri kerana mengikuti permainan sejak sekian lama.

Sekiranya anda ingin mendapatkan peluang terbaik untuk menjumpai Prisma Langka dalam suatu acara, terus masuk ke gim secara berkala untuk mengikuti acara yang akan datang. Anda tidak pernah tahu mana yang akan memberikan Prisma Langka atau mata wang atau sumber berguna lain.

Cara Membeli Prisma Langka di Kedai

Tidak ada cara langsung untuk membeli Rare Prisma di kedai permainan. Walau bagaimanapun, yang boleh anda lakukan ialah membakar pelayan yang jarang (empat bintang atau lima bintang) untuk mendapatkan kembali Prisma Langka, Prisma Mana, dan QP kembali. Secara amnya, ini adalah pertukaran yang tidak menguntungkan, terutamanya mengingat berapa lama masa yang diperlukan untuk memanggil seorang Servant 5 bintang dan betapa kuatnya mereka ketika naik level (yang mana anda memerlukan lima salinan).

Oleh kerana anda tidak memerlukan lebih daripada lima, mendapatkan salinan ke-6 mana-mana Hamba 4-bintang atau 5-bintang pada asasnya mendapat jumlah Prisma Langka yang setara. Inilah cara anda membakar salinan tambahan dari Pelayan:

 1. Pilih "Bengkel Da Vinci", item keempat dalam menu navigasi.

 2. Ketik "Membakar." Ia mempunyai ikon yang kelihatan seperti kad yang hancur.

 3. Pilih Hamba 4-bintang atau 5-bintang bukan acara yang ingin anda bakar. Hamba bintang empat yang diterima sebagai ganjaran acara tidak memberikan Prisma Langka semasa dibakar.

 4. Sekiranya Hamba yang ingin anda bakar terkunci, pilih butang buka kunci dari menu mini di sebelah kiri.

 5. Hamba bintang empat membakar satu Prisma Rare setiap tahap NP mereka, sehingga lima. Hamba bintang lima akan membakar tiga Prisma Langka setiap tahap NP, sehingga lima belas. Walaupun begitu, semoga berjaya mendapat NP5 bintang lima di tempat pertama. Ini adalah sumber berharga yang jauh lebih berharga daripada apa sahaja yang anda boleh beli dengan Rare Prisma.

Cara Menggunakan Prisma Langka

Prisma Langka juga digunakan dalam Bengkel Da Vinci:

 1. Buka "Da Vinci's Workshop" dengan mengetuk item keempat di menu navigasi.

 2. Pilih "Rare Prism Exchange." Item itu harus menjadi barang keempat, dengan ikon permata berkilau (jangan keliru dengan "Mana Prism Exchange," yang tidak ada kilauan di sekitar permata).

 3. Pilih barang yang ingin anda beli dari bahagian kedai terhad atau boleh dicas semula.

 4. Sahkan pilihan pembelian.

Soalan Lazim Tambahan

Bolehkah Anda Membeli Prisma Langka Dengan Wang?

Anda tidak boleh membeli Prisma Langka secara langsung dengan wang. Walau bagaimanapun, anda boleh membeli Saint Quartz dengan mata wang fiat, yang membolehkan anda mendapatkan saman tambahan. Saman ini boleh menjadi Pelayan bintang empat atau lima, yang kemudian boleh anda gunakan untuk membakar Prisma Langka di Bengkel Da Vinci.

Namun, ingatlah bahawa kadar di mana anda menerima Pelayan berpangkat lebih tinggi dan kegunaan watak-watak tersebut melebihi keperluan untuk mendapatkan beberapa Prisma Langka dari pelaburan kewangan berpotensi besar yang mungkin anda buat.

Kami secara amnya tidak mengesyorkan bergantung pada sistem gacha berasaskan nasib untuk segera memberi anda barang yang anda perlukan. Terus bermain permainan dan mengumpulkan ganjaran harian dari misi dan misi untuk perlahan-lahan memperoleh setiap item dan peningkatan yang anda perlukan untuk maju. Lagipun, permainan ini tidak mempunyai mod PvP, jadi tidak ada tekanan nyata untuk menjadi yang terbaik di dunia.

Prisma Langka Mungkin Terlalu Langka

Memandangkan betapa jarangnya Prisma Langka, anggap diri anda bertuah jika berjaya memperoleh beberapa akaun percuma untuk dimainkan. Jumlah yang lebih tinggi pada amnya diperuntukkan bagi pemain yang membelanjakan sejumlah wang untuk permainan freemium ini. Sama ada anda merancang untuk menjadi ikan paus terserah kepada anda (dan penyata akaun bank anda).

Untuk apa anda menggunakan Prisma Langka? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts