Bolehkah Facebook Live disiarkan secara tertutup?

Facebook Live adalah alat cemerlang yang membolehkan anda menstrim video anda secara langsung dengan sedikit usaha. Semua orang menggunakannya, dari pengguna individu hingga halaman syarikat besar. Orang menggunakannya untuk keseronokan, pemasaran, dan meningkatkan kesedaran.

Bolehkah Facebook Live disiarkan secara tertutup?

Tetapi bolehkah anda menyiarkan Facebook Live secara peribadi, kepada sekumpulan orang terhad? Beberapa acara mungkin tidak dapat dilihat oleh seluruh Facebook, tetapi anda masih mahukan pilihan untuk mengalirkannya ke kumpulan orang yang dipilih.

Bolehkah Anda Melakukan Facebook secara langsung?

Jawapan ringkas di sini ialah: ya. Anda bukan sahaja boleh memilih untuk menyiarkan sesi Facebook langsung anda kepada rakan Facebook anda sahaja, tetapi anda juga boleh mengecualikan sebilangan rakan ini dari siaran anda. Anda juga boleh disiarkan secara langsung di Facebook dengan kumpulan di mana anda menjadi ahli atau pentadbir.

Jadi ya, menyiarkan Facebook Live kepada sekumpulan orang terpilih adalah pilihan, dan sangat berguna, pada masa itu. Daripada menyiarkan sesuatu yang berkaitan dengan hobi kepada semua rakan anda, anda boleh melakukannya dalam kumpulan hobi. Dengan cara ini, anda akan mendapat lebih banyak daya tarikan dan lebih banyak pertunangan. Sekiranya anda tidak mementingkan angka, anda boleh memfokuskan diri pada aspek keseronokan dalam pengalaman ini.

facebook secara langsung disiarkan secara tertutup

Bagaimana Membuat Facebook Hidup Secara Persendirian?

Terdapat dua cara utama untuk melakukan Facebook Live, secara umum. Menggunakan peranti Android / iOS anda dan menggunakan penyemak imbas anda. Yang pertama jauh lebih serba boleh dan banyak digunakan, sementara yang kedua lebih teratur. Kedua-duanya berfungsi dengan cara yang serupa. Inilah cara memulakan siaran langsung anda di Facebook kepada sekumpulan orang terpilih.

Mudah alih

Semudah membuka aplikasi mudah alih Facebook anda. Pada dasarnya, Facebook menganggap Sesi Langsung sebagai catatan. Jadi Langsung pilihan mestilah tepat di bawah "Apa yang kamu fikirkan?" pada Rumah halaman. Sekiranya anda tidak dapat melihatnya, ketik Apa yang kamu fikirkan? Itu mesti menunjukkan senarai semua jenis catatan yang boleh anda buat di Facebook. Video langsung harus menjadi salah satu daripadanya. Ketiknya.

siaran langsung facebook secara peribadi

Kamera depan telefon / tablet anda harus dihidupkan. Jangan bimbang, kerana anda belum mengalirkan suapan kamera depan ke seluruh dunia. Secara lalai, bagaimanapun, Awam dipilih sebagai khalayak anda. Ini bermakna bahawa hampir semua orang dapat melihat suapan anda setelah anda disiarkan secara langsung. Jadi, sebelum mengetuk Mulakan Video Langsung, arahkan ke sudut kiri atas skrin. Anda akan melihat Kepada: Pos Awam. Ketuk di sini, dan menu akan terbuka. Dari sini, anda akan dapat memilih siapa yang anda streaming.

Penyemak Imbas

Penyiaran menggunakan penyemak imbas anda serupa. Pergi ke penyemak imbas pilihan anda dan pergi ke Facebook.com. Setelah log masuk, anda akan melihat “Apa yang ada di fikiran anda, [nama anda]?”Di bahagian atas halaman.

Anda juga akan melihat beberapa pilihan di bawah ini, seperti Foto / Video, Tag Kawan, dan sebagainya. Klik ikon tiga titik di sebelah kiri. Senarai pilihan lain akan muncul. Untuk mula menyiapkan siaran anda, klik Video Langsung. Sekiranya anda menggunakan komputer riba, layar dengan kamera, atau kamera web, anda akan dapat melihat sendiri. Sekali lagi, jangan risau, siaran tidak akan bermula sehingga anda memutuskan untuk memulakannya.

Di bahagian kiri skrin, anda akan melihat Kongsi ke Garis Masa Anda dan Awam. Di sini, anda dapat memilih pilihan privasi siaran anda.

Memilih Khalayak Anda

Sama ada anda menggunakan peranti mudah alih / tablet atau komputer, anda boleh memilih khalayak anda. Walau bagaimanapun, kaedah penyediaan sedikit berbeza dari aspek tertentu.

Anda boleh memilih sama ada anda akan disiarkan kepada umum, kepada semua rakan anda, kepada beberapa rakan, atau hanya untuk diri anda sendiri. Anda juga dapat memilih untuk menyiarkan ke kumpulan yang menjadi anggota atau pentadbir, atau halaman yang anda jalankan.

Penyiaran kepada Rakan

Ketika memilih rakan mana yang dapat melihat siaran Facebook Live anda, semuanya hampir sama. Di telefon anda, setelah anda memilih Kepada: Pos Awam, anda diberi pilihan untuk melakukan streaming ke Umum, seluruh senarai Rakan anda, semua rakan kecuali yang anda pilih, kepada rakan tertentu, atau hanya untuk diri anda sendiri. Pilih Awam di bahagian kiri skrin langsung Facebook untuk mencapai senarai ini.

Penyiaran ke Kumpulan

Namun, di sinilah keadaan sedikit berbeza, bergantung pada platform yang anda gunakan. Sekiranya anda mahu melakukan streaming langsung ke kumpulan yang menjadi ahli atau pentadbir di telefon anda, anda akan menggunakan yang sama Kepada: Pos Awam pilihan, yang disebutkan di atas. Untuk melakukan ini di penyemak imbas, pilih Kongsi ke Garis Masa Anda dan kemudian klik Kongsi dalam Kumpulan. Pada skrin seterusnya, gunakan menu lungsur di bawah Kongsi dalam Kumpulan untuk memilih kumpulan.

Penyiaran ke Halaman Anda

Sekarang, ketika menyiarkan ke halaman yang anda kelola, semuanya bergantung pada platform yang anda gunakan. Dalam penyemak imbas, pilih Kongsi ke Halaman yang Anda Uruskan setelah mengklik Kongsi ke Garis Masa Anda. Kemudian, pilih salah satu halaman yang anda uruskan.

Namun, tidak ada pilihan penyiaran halaman di Facebook untuk Mudah Alih kerana anda tidak dapat menguruskan halaman anda melalui aplikasi Facebook. Sebaliknya, anda harus menggunakan aplikasi Halaman Facebook. Nasib baik, pilihan Facebook Live di Halaman Facebook berfungsi dengan cara yang hampir sama dengan aplikasi Facebook biasa.

Penyiaran ke Kumpulan Orang yang Terpilih

Menggunakan Facebook Live adalah mudah. Anda mungkin menghadapi sedikit kesulitan di telefon anda, kerana kurangnya pilihan penyiaran ke halaman anda. Sekiranya anda pernah menggunakan Halaman Facebook atau Facebook untuk Mudah Alih, ini tidak menjadi masalah. Jadi, ya, anda boleh menyiarkan Facebook Live secara peribadi dan juga kepada kumpulan orang terpilih.

Adakah anda berjaya menyiarkan Facebook Live kepada sekumpulan orang yang anda mahukan? Jenis siaran Facebook Live mana yang anda gunakan dan sukai? Sertailah perbincangan di bahagian komen di bawah dan jangan menahan diri untuk bertanya atau menambah beberapa petua.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found