ERR_TOO_MANY_REDIRECTS - Cara Memperbaiki Google Chrome

Sekiranya anda pengguna Chrome dan melihat 'Ralat 3xx (bersih :: ERR_TOO_MANY_REDIRECTS' atau 'Halaman web ini mempunyai gelung pengalihan - ERR_TOO_MANY_REDIRECTS', anda tidak keseorangan. Perkara ini sering berlaku dan boleh bersifat sementara atau kekal bergantung pada URL anda sedang berkunjung dan punca masalah tertentu.

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS - Cara Memperbaiki Google Chrome

Tutorial ini akan memandu anda melalui semua perkara yang perlu anda ketahui mengenai terlalu banyak ralat pengalihan di Google Chrome.

Apakah Pengalihan HTTP?

Pengalihan HTTP adalah kaedah untuk laman web mengarahkan penyemak imbas anda ke halaman lain dan bukannya yang dipautkan. Ini mungkin kerana penyelenggaraan, halaman telah dipindahkan atau untuk alasan lain. Sebagai contoh, syarikat mungkin mengubah nama domainnya dan mengarahkan laman web di domain lama ke laman web menggunakan domain baru.

Chrome dapat mengatasi hingga 20 pengalihan tanpa memberikan ralat tetapi setelah ambang itu dipecahkan, ia akan menyebabkan kesalahan ‘ERR_TOO_MANY_REDIRECTS’.

Urus niaga berjalan seperti ini:

 • Penyemak imbas menghantar mesej GET ke pelayan web
 • Pelayan bertindak balas dengan mesej 3xx dengan URL yang diarahkan
 • Penyemak imbas mengakui mesej dan pergi ke alamat baru
 • Penyemak imbas memuatkan laman web

Gelung pengalihan adalah tempat penyemak imbas dihantar ke URL pengalihan yang mengarahkannya kembali ke URL asal, yang mengarahkannya semula dan seterusnya. Ini sangat mudah dilakukan sebagai pentadbir laman web. Saya akan menunjukkan apa yang boleh anda lakukan sekiranya anda melihat terlalu banyak ralat pengalihan di Google Chrome.

Terlalu Banyak Pengalihan sebagai Pelawat

Sekiranya anda melayari laman web, anda boleh membersihkan cache dan kuki penyemak imbas anda.

 1. Buka Chrome dan pilih menu tarik-turun Chrome di bahagian atas. Menu Chrome
 2. Seterusnya, pilih Lebih banyak alat> Hapus data penyemakan imbas ... dari menu tarik-turun, anda juga boleh menaip Ctrl + Shift + Del untuk membuka tetingkap pada langkah seterusnya. Menu alat Chrome Lebih
 3. Sekarang, klik kotak pilihan di sebelah Imej dan fail yang dicache. Data penyemakan imbas Chrome
 4. Kemudian, klik Kosongkan data. Data penyemakan imbas Chrome 2

Sekarang, cuba semula URL yang memberikan ralat. Anda kini boleh melayari laman web.

Sekiranya tidak berjaya, cuba penyemak imbas lain. Sekiranya penyemak imbas lain berfungsi tetapi Chrome tidak mencuba ini:

 1. Jenis chrome: // sambungan di bar alamat Chrome dan tekan Masukkan.
 2. Sekarang, cubalah melumpuhkan pelanjutan anda satu demi satu dengan mengklik butang togol di bawah pelanjutan, menguji semula laman web setelah melumpuhkan setiap satu. Sambungan Chrome

Pastikan anda hanya mematikannya sebelum menguji semula jika tidak, anda tidak akan mengetahui yang menyebabkan masalah ini. Tujuannya adalah untuk melihat apakah anda dapat mengasingkan punca masalah ke sambungan Chrome tertentu.

Terlalu Banyak Pengalihan sebagai Pentadbir Laman Web

Sekiranya anda mengurus atau menjalankan laman web, anda masih perlu melakukan. Anda mempunyai satu set pengalihan di suatu tempat yang berulang-ulang atau berulang kali. Mari ketahui pengalihan mana yang berulang-ulang sehingga anda dapat menyelesaikan masalah pada backend pentadbiran laman web anda.

 1. Navigasi ke Redirect-checker dan ketik URL anda
 2. Pilih analisis untuk melihat apa yang mengarahkan dan ke mana
 3. Kenal pasti pengalihan yang kembali kepada diri mereka sendiri
 4. Tukar pengalihan gelung melalui antara muka pentadbiran untuk laman web anda

"Ubah pengalihan gelung melalui antara muka pentadbiran untuk laman web anda" mungkin terdengar agak longgar tetapi kaedah yang tepat bergantung pada platform apa yang digunakan laman web anda. Contohnya, di WordPress, anda mungkin menggunakan plugin pengalihan atau perlu mengubah fail .htaccess anda. Di Joomla anda mungkin menggunakan Redirect Manager, di Magento, anda akan menggunakan alat Rewrite Management. Anda mendapat idea.

Yang perlu anda lakukan ialah mengenal pasti pengalihan yang menyebabkan masalah, kemudian perbaiki masalah di platform apa sahaja yang anda gunakan untuk mentadbir laman web anda, merujuk kepada platform anda dan hosting dokumentasi syarikat untuk panduan.

Setelah menyelesaikan masalah, uji semula pautan dengan teliti untuk memastikan pembaikan berfungsi seperti yang diharapkan.

Ubah hala

Terdapat pelbagai jenis pengalihan, semuanya dengan kod yang bermula dengan 3xx.

 • 301 - Halaman dipindahkan secara kekal.
 • 302 - Halaman web tidak tersedia buat sementara waktu.
 • 303 - Digunakan untuk mengarahkan semula selepas PUT atau POST untuk mengelakkan penyegaran semula halaman.
 • 307 - Halaman web tidak tersedia buat sementara waktu untuk sesuatu yang dirancang. Pengganti 302 pengalihan untuk HTTP 1.1.
 • 308 - Pengalihan kekal untuk sebab lain.
 • 300 - Pengalihan khas yang tidak sering digunakan.
 • 304 - Pengalihan khas yang menunjukkan penyegaran cache untuk laman web cache.

Mengapa Pengalihan Digunakan

Terdapat banyak alasan yang sah untuk menggunakan pengalihan dan anda akan kagum dengan seberapa sering ia digunakan. Sebab yang paling umum untuk menggunakan pengalihan adalah ketika anda memindahkan halaman ke host atau URL baru. Sekiranya anda telah banyak menggunakan SEO, anda tidak mahu kehilangan semuanya semasa anda memindahkan halaman.

Sebagai gantinya, anda menggunakan pengalihan 301 untuk memberitahu penyemak imbas dan enjin carian halaman anda telah dipindahkan. Ini masih menjadikan pengunjung halaman dan mengekalkan semua faedah SEO yang anda perolehi.

Pengalihan 302 atau 307 berguna jika anda menguji halaman atau memperbaruinya agar sesuai dengan gaya atau teknologi baru. Sekiranya struktur URL akan tetap sama, anda hanya perlu menambahkan pengalihan sementara sebelum menerbitkan halaman secara nyata.

Pengalihan sangat berguna untuk mengurus laman web tanpa kehilangan jus SEO atau pelawat. Mereka memerlukan penjagaan dan ujian tetapi boleh menjadi alat yang sangat berguna.

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS Jauhkan

Terdapat banyak sebab mengapa ERR_TOO_MANY_REDIRECTS dapat muncul di Chrome, dan tidak semua masalah itu khusus untuk Chrome. Mulakan dengan memeriksa laman web dengan penyemak imbas yang lain untuk melihat apakah itu hanya berlaku di Chrome, maka anda boleh beralih ke diagnosis dan menyelesaikan masalah tersebut.

Sekiranya anda mempunyai cadangan untuk menangani terlalu banyak pengalihan, sila komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found