Cara Mengaktifkan Perkongsian Skrin dalam Discord

Discord adalah platform sembang suara dan teks dengan ciri lengkap yang membolehkan anda menubuhkan pelayan sembang besar atau kecil untuk permainan, sosial, atau kumpulan perniagaan anda. Walau bagaimanapun, yang tidak diketahui oleh Discord ialah banyak yang menawarkan penyelesaian panggilan video dan perkongsian skrin yang lengkap.

Discord membolehkan anda dan sehingga sembilan orang lain di pelayan anda melakukan sembang video langsung sambil berkongsi desktop secara serentak. Fungsi ini dimasukkan terus ke dalam aplikasi Discord utama - tidak ada program tambahan untuk dipasang.

Perkongsian skrin boleh sangat berguna dan menjadikan Discord menjadi pesaing sebenar untuk mesyuarat lain dan aplikasi panggilan video yang kini ada di pasaran. Selain faedah tambahan dari aplikasi pesanan alternatif yang tidak menarik lebar jalur yang tidak diperlukan semasa streaming atau permainan; Discord dan ciri bahagian skrinnya percuma!

Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara mengkonfigurasi dan menggunakan fitur pangsa layar dan panggilan video dalam Discord.

Menyiapkan Perkongsian Skrin Discord & Panggilan Video

Untuk memulakan, kami perlu memastikan perkakasan video dan audio anda disiapkan dengan betul pada klien Discord anda. Sambungkan apa sahaja kamera web dan mikrofon yang anda rancangkan untuk sembang video.

Tetapan Video / Kamera

Untuk memulakan:

 1. Pergi ke Tetapan (ikon roda gigi di sebelah kanan nama pengguna anda di bahagian kiri bawah antara muka Discord.

 2. Tatal ke Tetapan Aplikasi dan pilih Suara dan Video.

 3. Tatal ke Tetapan Video bahagian dan pilih kamera video anda dari menu lungsur turun. Di sebelah kanan, anda mempunyai pilihan untuk Video Ujian untuk memastikan semuanya berjalan dengan baik.

Langkah Tambahan Pelayar Web

Sekiranya anda menggunakan aplikasi penyemak imbas Discord dan bukannya klien yang berdiri sendiri, anda mungkin perlu mengaktifkan akses kamera dari pop timbul untuk berjaya menggunakan peranti ini.

Sekiranya ya, klik Benarkan butang untuk mengesahkan akses.

Ini akan memberi kebenaran kepada Discord untuk mengakses mikrofon dan kamera telefon atau komputer anda untuk memastikan semuanya berfungsi dengan baik.

Setelah anda siap, anda boleh mula berkongsi skrin anda di Discord.

Berkongsi Skrin Anda

Setelah semuanya siap dan siap digunakan, anda boleh berkongsi skrin dalam panggilan video anda. Untuk membuat ini:

 1. Klik pada pelayan yang ingin anda kongsi skrin anda.
 2. Klik Skrin.

 3. Pilih skrin mana yang ingin anda kongsi.

 4. Laraskan kualiti video anda.

 5. Klik Langsung.

Arahan untuk bahagian ini sama untuk pengguna PC, Mac, dan web.

Kongsi Skrin Anda di Discord Mobile

Nasib baik, anda boleh berkongsi skrin anda dengan mudah di aplikasi mudah alih Discord juga! Sekiranya anda dalam perjalanan atau hanya menggunakan telefon anda, anda boleh mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Buka aplikasi mudah alih Discord dan akses pelayan yang anda gunakan. Kemudian, ketik untuk menyertai panggilan video.

 2. Seterusnya, ketuk pilihan untuk berkongsi skrin anda di bahagian bawah. Anda perlu mengesahkan bahawa anda ingin berkongsi skrin anda.

 3. Setelah pengesahan, anda akan menunjukkan kepada semua orang di dalam sembang skrin anda.

Apabila anda sudah bersedia untuk berhenti berkongsi skrin, ketuk ikon hang-up merah di kanan bawah.

Menggunakan Ciri Panggilan Video & Bahagian Skrin (Telefon Pintar)

Antara muka pengguna untuk versi telefon pintar aplikasi Discord agak berbeza dengan versi desktop.

Sekiranya anda menggunakan Discord pada iPhone atau Android, berikut adalah pelbagai pilihan dan ciri yang boleh anda akses semasa membuat panggilan.

Keluaran Audio (Hanya iOS)

Terletak di kanan atas skrin di samping ikon Tukar Kamera, pilihan ini akan membolehkan anda menukar output audio antara menggunakan pembesar suara lalai iPhone anda atau alat dengar tanpa wayar. Ikon dipaparkan sebagai iPhone dengan pembesar suara di kanan bawah.

Tukar Kamera

Anda boleh beralih antara kamera menghadap ke hadapan dan menghadap belakang telefon pintar anda dengan lancar. Ikon dipaparkan sebagai kamera dengan anak panah berkepala dua.

Togol Kamera

Menjelang bahagian tengah skrin telefon pintar anda, ikon paling kiri adalah ikon Toggle Camera. Ketuk ikon ini untuk menghidupkan atau mematikan paparan kamera anda.

Togol Bisu

Ikon sebelah kanan di tengah-tengah skrin telefon pintar anda adalah butang "Toggle Mute". Ketuk ini untuk membisukan dan membisukan mikrofon telefon anda semasa panggilan Discord.

Soalan Lazim

Kami mempunyai jawapan untuk soalan anda yang lebih kerap di bahagian ini.

Adakah Discord mengenakan caj untuk menggunakan ciri perkongsian skrin?

Tidak, Discord dan semua ciri-cirinya percuma. Walaupun langganan Discord Nitro ($ 9,99 / bulan atau $ 99,99 / tahun) membenarkan beberapa ciri tambahan, anda tidak perlu membayar untuk menggunakan perkongsian skrin.

Mengapa saya menghadapi masalah untuk berkongsi skrin saya?

Terdapat beberapa sebab anda mungkin menghadapi masalah dengan audio atau video; lihat artikel ini untuk mendapatkan petua dan penyelesaian masalah.

Bagaimana cara menyembunyikan bukan peserta semasa dalam paparan grid?

Sekiranya anda menggunakan paparan grid Discord dan berantakan dengan orang lain yang tidak tinggal bersama anda, anda boleh menyembunyikan skrin mereka dari skrin anda dengan mudah. Yang perlu anda lakukan ialah klik tiga titik mendatar di sudut kanan atas. Kemudian, nyahtandakan kotak ke Tunjukkan Peserta Bukan Video.

Pemikiran Akhir

Ciri perkongsian skrin Discord adalah manfaat lain bagi pengguna. Anda boleh menunjukkan kepada orang lain apa yang anda lakukan di komputer anda tanpa perlu memuat turun dan log masuk ke aplikasi lain.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found