Cara Memasukkan Borang Google dalam E-mel

Sekiranya anda tidak menggunakan, atau tidak mahu menggunakan surat mel seperti Mailchimp, anda boleh membuat e-mel interaktif yang kuat sendiri dengan usaha yang minimum. Sekiranya anda memasarkan atau mempromosikan sesuatu, menambahkan tinjauan, kuis, atau formulir pesanan ke dalam e-mel boleh menjadi cara yang sangat efektif untuk mendorong tindakan dari pengguna. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara memasukkan borang Google dalam e-mel.

Cara Memasukkan Borang Google dalam E-mel

Perkhidmatan mel berskala besar seperti Mailchimp mempunyai bentuk tersendiri yang boleh anda masukkan jika anda menggunakan perkhidmatan mereka. Sekiranya anda tidak menggunakan Mailchimp atau perkhidmatan mel lain, anda boleh melakukan perkara yang sama dengan e-mel anda sendiri.

Borang Google semakin popular kerana sangat kuat dan difahami dengan baik. Mereka bebas menggunakan dan mempunyai beberapa reka bentuk yang hebat dan mengumpulkan semua hasil secara automatik untuk anda. Sejauh pemasaran berjalan, tidak lebih mudah daripada ini!

Benamkan borang Google dalam e-mel

Saya akan menggunakan Gmail sebagai e-mel tetapi anda boleh menggunakan mana-mana pelanggan e-mel untuk menghantar tinjauan. Anda boleh menghantarnya tertanam dalam e-mel atau sebagai pautan. Anda hanya boleh memasukkan borang Google di Gmail tetapi boleh menghantar pautan menggunakan klien e-mel mana pun.

Salah satu cara mudah untuk mengatasi ini adalah dengan menghantar dokumen terus ke alamat Gmail anda dan meneruskannya ke kumpulan kerja, Outlook, atau kumpulan e-mel anda dari sana. Anda juga boleh menghantar borang ke akaun media sosial anda untuk pendedahan maksimum.

Menyiapkan borang Google sangat mudah.

  1. Buka Google Drive anda dan log masuk.

  2. Pilih Baru di kiri atas.

  3. Pilih Borang Google.

Anda akan melihat tetingkap baru dengan borang kosong yang siap diisi. Beri tajuk, tambahkan soalan anda, dan gunakan alat reka bentuk di menu kecil di sebelah kanan untuk membuatnya kelihatan seperti yang anda mahukan. Anda bahkan boleh menambahkan gambar dan video menggunakan bar alat di sebelah kanan skrin.

Pilih palet cat di kanan atas untuk mengubah tema, tambahkan logo anda sebagai tajuk, dan ubah gaya fon. Tidak perlu lama untuk menyesuaikan bentuk agar sesuai dengan jenama anda atau melihat dengan tepat seperti yang anda mahukan. Kemudian gunakan ikon mata kecil untuk melihat borang anda supaya anda dapat melihat apakah ia memerlukan penyesuaian.

Setelah selesai, pilih ikon roda gigi di bahagian atas dan tandai kotak di sebelah Kumpulkan Alamat E-mel. Anda juga dapat menyesuaikan fungsi bentuk lain dari dalam tetingkap pop timbul. Anda mungkin juga mahu mengaktifkan ‘Lihat ringkasan carta dan respons teks supaya anda dapat dengan cepat melihat jawapan yang diberikan orang.’ Pilih Simpan setelah selesai.

Sekarang pilih butang Kirim di kanan atas tetingkap borang utama. Ini memunculkan pop timbul Hantar Borang. Di sini anda mengkonfigurasi e-mel di sekitar borang sehingga kelihatan baik, berisi ajakan bertindak yang berkesan, dan membuat orang mengisinya. Pastikan untuk mencentang kotak 'Sertakan borang dalam e-mel' untuk memasukkan borang di dalam e-mel.

Yang perlu anda buat sekarang ialah menambahkan alamat e-mel penerima dan tekan Kirim. Anda akan ditanya sama ada anda mahu dapat melihat jawapan. Helaian Google akan dibuat di Drive anda yang akan mengumpulkan semua jawapan borang anda untuk anda periksa.

Anda juga mungkin mendapat pemberitahuan e-mel yang memberitahu anda bila seseorang telah mengisi borang. Pemberitahuan itu tidak akan memberitahu anda apa yang mereka jawab, hanya yang mereka jawab.

Berkongsi borang Google di media sosial

Serta memasukkan borang Google dalam e-mel, anda juga dapat membaginya melalui media sosial. Sekiranya anda memasarkan perniagaan atau usaha, anda mahukan pendedahan sebanyak mungkin jadi ini adalah suatu keharusan. Ia juga sangat mudah dilakukan.

Buat borang anda seperti di atas tetapi bukannya mencentang kotak untuk 'Sertakan borang dalam e-mel', anda membiarkannya kosong. Anda kemudian memilih Facebook dan atau Twitter dari ikon kelabu di kotak Kirim borang untuk menambahkan borang ke rangkaian tersebut.

Sekiranya anda ingin membaginya di tempat lain, dapatkan pautan dari tab di dalam kotak hantar borang dan hantarkan pautan di mana sahaja anda mahu borang itu muncul. Itu akan muncul hanya sebagai pautan tetapi akan membuka borang di halaman penyemak imbasnya sendiri dan akan mengumpulkan jawapan dengan cara yang sama seperti e-mel.

Bentuk Google sesuai dengan cetakan yang sama dengan Helaian dan Slaid Google. Ia mudah digunakan tetapi kuat dalam pelaksanaannya. Ia juga berfungsi dengan lancar dengan produk Google yang lain untuk memberikan operasi yang mudah dan membolehkan sesiapa sahaja memasarkan usaha mereka dengan cara yang benar-benar berkesan. Selagi anda boleh membuat kuiz atau tinjauan yang menarik dan meyakinkan orang untuk menjawab, selebihnya mudah!

Dapatkan Pautan ke Borang Google Anda

Mungkin perkara yang paling berguna untuk mengetahui cara mendapatkan pautan Borang Google. Ini memungkinkan untuk berkongsi atau menanamkan dokumen hampir di mana sahaja.

Untuk mendapatkan pautan; ikuti arahan yang sama seperti di atas untuk menghantarnya dalam e-mel:

  1. Setelah anda menekan butang 'Kirim', arahkan ke pilihan 'Kirim Via' di layar.

  2. Ketuk pilihan embed () Terletak di sebelah kanan atas menu pilihan

  3. Klik pada Salin atau gunakan arahan papan kekunci Ctrl + C atau Cmd + C (Mac) setelah menyerlahkan

  4. Gunakan Ctrl + V atau Cmd + V (Mac) untuk memasukkannya ke dalam kandungan yang anda inginkan

Mendapatkan pautan itu sangat mudah dan cara mudah untuk berkongsi Borang Google anda.

Mengakses Tindak Balas

Setelah Borang Google anda dihantar, anda sentiasa boleh log masuk untuk memeriksa jawapan. Dengan membuka borang, arahkan ke bahagian atas halaman dengan pilihan: ‘Soalan’ dan ‘Respons. Sekiranya anda menggunakan tinjauan ini atau untuk kerja rumah pelajar anda, anda mungkin ingin memeriksa ‘Respons’ secara berkala.

Setelah semua orang menghantar jawapan mereka atau anda telah mencapai tarikh akhir, anda perlu menutup borang. Ikuti arahan yang sama di atas, matikan suapan ‘Terima Tindak Balas’ (dari hijau ke kelabu). Ini akan memastikan bahawa anda dapat melihat semula borang di kemudian hari tetapi tidak ada yang akan menghantar jawapan setelah anda melakukan ini.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found