Cara Mengedit Kapsyen TikTok Selepas Membuat Pengeposan

TikTok mudah dan kompleks pada masa yang sama. Reka bentuk dan kebolehgunaannya sangat mudah, dan aplikasi membuat pembuatan video dan interaksi semudah mungkin. Sebilangan besar ciri dan pilihan pada aplikasi inilah yang menjadikannya rumit.

Cara Mengedit Kapsyen TikTok Selepas Membuat Pengeposan

Bolehkah anda mengedit kapsyen TikTok setelah mengepos? Bolehkah anda mengedit video setelah memuat naiknya? Bolehkah saya mengalih keluar video jika saya mahu sekali memuat naiknya? Kami telah menerima beberapa soalan daripada pembaca, dan perlu melihat ketiga-tiganya. Teruskan membaca untuk mengetahui bagaimana anda dapat mengedit kapsyen TikTok setelah menghantar.

Cara Memuat Naik Video TikTok

Pertama, penting untuk memahami proses memuat naik. Di bahagian bawah skrin utama TikTok, anda akan melihat tanda '+'. Ini adalah cara anda menambahkan video baru.

Tik tok

Apabila anda mengklik ‘+’ ini, anda akan dibawa ke skrin rakaman. Dari sana, anda boleh memilih panjang video anda dan klik butang merah untuk memulakan rakaman. Setelah ini selesai, anda menekan butang merah sekali lagi untuk menghentikan rakaman dan klik tanda semak merah untuk meneruskannya.

Ini membawa anda ke halaman penyuntingan. Langkah seterusnya akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk kembali ke halaman ini menggunakan jalan penyelesaian sehingga anda dapat mengemas kini kapsyen setelah mengepos.

Mengedit Kapsyen TikTok selepas Membuat Pengeposan

TikTok tidak memberi anda pilihan untuk mengedit kapsyen video setelah diposkan; namun, ada jalan penyelesaiannya anda tidak perlu merakam dan menyiarkan semula kandungan yang sama lagi.

Dengan andaian anda menghadapi masalah dengan kapsyen pada awal kehidupan video, agak mudah untuk menyelesaikan masalah dengan memuat naik semula video yang sama ke profil anda.

Ikuti langkah-langkah ini untuk mengemas kini Kapsyen:

 1. Ketik “SayaIkon di sebelah kiri bawah skrin anda

 2. Di sini, anda akan melihat semua video yang anda hantar. Ketik pada video dengan kapsyen yang ingin anda ubah.
 3. Ketik “elipsis mendatar " (tiga titik mendatar) di sebelah kanan.

 4. Pilih "Simpan Video. "

 5. Setelah simpanan selesai, hantar semula video yang sama persis dengan kapsyen baru. Klik pada “+” simbol yang terletak di bahagian bawah skrin.

 6. Ketik “Muat naik ” butang di sebelah kanan.

 7. Anda akan melihat senarai gambar dan video anda. Pilih yang telah anda simpan dari TikTok, kemudian ketik “Seterusnya.”

 8. Sekali lagi, ketik Seterusnya ” di sudut kanan atas. Di halaman ini, anda boleh menambahkan teks, pelekat, dan mengubah kesan.

 9. Untuk kali ketiga, ketik “Seterusnya ” di bahagian kanan bawah skrin.

 10. Kemas kini kapsyen dan ubah pilihan khalayak anda.

 11. Pilih "Hantar. "

 12. Sekarang, kandungan anda yang baru dikemas kini akan muncul dalam garis masa anda, dan anda perlu memadam video asalnya. Dari laman utama, ketik "Saya" ikon yang terletak di bahagian bawah.

 13. Pilih video yang ingin anda alih keluar.
 14. Ketik pada "Elipsis mendatar" (tiga titik mendatar) di sebelah kanan video anda.

 15. Di baris pilihan yang dipaparkan di atas pautan "Batal", tatal ke kanan dan pilih "Padam."

 16. Sahkan pilihan anda dengan mengetuk "HAPUS."

Kelemahan ini, tentu saja, anda akan kehilangan komen atau suka video yang diterima. Walau bagaimanapun, jika anda mendapat masalah dengan kapsyen lebih awal, anda tidak boleh kehilangan banyak pertunangan, dan pada masa yang sama dapat memperbaiki video terbaru anda.

TikTok Cara Mengeluarkan Penapis Tidak Terlihat

Soalan Lazim TikTok

Bagaimana anda menambah teks ke video TikTok?

Anda boleh menambahkan kapsyen teks ke video TikTok anda setelah selesai menggunakan video dan menekan tanda semak. Setelah anda menekan tanda semak ini, akan ada lebih banyak pilihan yang tersedia untuk anda. Di sudut kanan, anda boleh mengklik bidang teks, dan lebih banyak pilihan akan muncul, termasuk warna dan fon teks. Setelah selesai menambahkan teks ke TikTok anda, tambahkan penapis lain yang ingin anda tambahkan, kemudian selesaikan TikTok anda.

Bagaimana anda memotong video di TikTok?

Untuk memotong video TikTok, tekan butang “+”, yang akan merakam video baru.

Setelah anda merakam video ini, ketuk "tambahkan suara" di sudut kanan atas, kemudian tekan "butang merah" untuk merakam. Tekan ikon "Periksa" di kanan bawah; kemudian, anda akan menemui ikon "Potong" di sudut kanan atas.

Setelah selesai, tekan butang "Seterusnya", dan anda boleh menambahkan kesan pada video anda.

Bolehkah saya menukar runut suara ke video TikTok?

Menukar runut suara sedikit lebih sukar. Oleh kerana audio disimpan dalam video asal, anda tidak akan dapat menjuluki audio tanpa aplikasi penyuntingan pihak ketiga untuk melakukannya. Oleh kerana kebanyakan video TikTok diselaraskan dengan bibir, menukar trek suara boleh merusak video. Trek suara ditambahkan sebagai lapisan pada video semasa pembuatan dan kemudian disimpan sebagai satu fail.

Kaedah ini akan membawa anda kembali ke skrin penyuntingan, jadi ini pasti bernilai.

Bolehkah saya mengawal siapa yang boleh memberi komen pada video TikTok saya?

Ya awak boleh. Ini adalah kawalan selimut kerana anda dapat mengawal siapa yang dapat memberi komen pada setiap video yang anda muat naik dan bukannya satu-satu, tetapi anda boleh melakukannya. Tetapannya ada di menu Privasi.

1. Ketik elips menegak (ikon tiga titik) dari skrin utama TikTok.

2. Pilih Privasi dari skrin seterusnya.

3. Ubah tetapan Keselamatan untuk Siapa Yang Boleh Menghantar Komen Saya.

Tetapkan siapa yang boleh menghantar komen kepada anda "Semua orang" untuk menjadikan akaun anda umum, "Kawan" untuk menjadikannya kawan sahaja. Anda mendapat idea. Anda juga melihat pilihannya "Siapa Yang Boleh Berduet Bersama Saya,""Siapa yang Boleh Memberi Reaksi kepada Saya," dan "Siapa Yang Boleh Menghantar Mesej Saya" dalam bahagian yang sama. Anda boleh mengeditnya dengan cara yang sama untuk mengawal siapa yang dapat menghubungi anda semasa menggunakan aplikasi.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found