Bolehkah Echo Show Memaparkan Suhu Dalam Ruangan?

Dengan generasi kedua Amazon Echo, terasa seperti kita sudah hidup di masa depan. Peranti kecil namun kuat ini membolehkan anda mempunyai kawalan yang lebih baik terhadap rumah tangga pintar anda. Di antara banyak ciri yang berguna, Echo dapat memberitahu anda suhu bilik.

Bolehkah Echo Show Memaparkan Suhu Dalam Ruangan?

Kami akan menunjukkan kepada anda cara memeriksa suhu dalam ruangan, serta menerangkan beberapa ciri canggih yang dapat mempermudah hidup anda.

Bagaimana Mengaktifkan Sensor Suhu?

Sekiranya ini pertama kalinya anda menggunakan sensor suhu, ia sedikit membingungkan. Kami akan membimbing anda melalui proses penyediaan. Seperti biasa, anda boleh melakukan semuanya melalui aplikasi Alexa di telefon atau tablet anda.

 1. Buka aplikasi Alexa pada peranti pintar anda.
 2. Pergi ke bahagian Rumah Pintar.
 3. Ketik Sensor Suhu dan hidupkan.
 4. Anda kini boleh membuat kumpulan rumah pintar baru, atau menambahkan sensor suhu ke kumpulan yang ada.

Itu sahaja! Anda sekarang boleh meminta Alexa menunjukkan suhu di bilik tempat Echo ditempatkan. Namun, anda mungkin perlu menunggu hingga 45 minit sehingga sensor suhu mula berfungsi dengan tepat. Ia memerlukan sedikit masa untuk menyesuaikan diri dan mula mengukur suhu dengan tepat.

Kali berikutnya anda ingin memeriksa suhu bilik, cukup katakan: "Alexa, berapa suhu bilik?"

gema

Fungsi Lanjutan

Sekiranya anda berfikir bahawa ini semua yang boleh dilakukan oleh Echo untuk anda, anda akan salah. Kami akan meneroka beberapa pilihan tambahan yang kami pasti anda sukai.

Adakah anda tahu bahawa anda boleh memerintahkan Alexa untuk memberitahu anda apabila suhu dalam ruangan turun atau melebihi tahap yang ditentukan? Ia boleh bermanfaat bagi orang yang menderita keadaan tertentu yang perlu memastikan suhu tetap stabil.

Kami juga percaya bahawa anda akan menyukai ciri ini jika anda mempunyai anak kecil dan bimbang ia akan demam. Dengan ciri-ciri canggih Echo, anda boleh riang kerana ia dapat menjejaki suhu bilik 24 jam sehari.

Inilah cara menetapkan ciri ini:

 1. Buka aplikasi Alexa pada telefon pintar anda.
 2. Ketik ikon kanan bawah.
 3. Tatal ke bawah dan ketik Semua Peranti.
 4. Buka Echo atau Echo Plus.
 5. Ketik Pengukuran.
 6. Tetapkan suhu yang anda mahukan dalam Fahrenheit atau Celsius.

Sekarang, anda boleh pergi ke bahagian Rutin.

 1. Buka bahagian Rutin.
 2. Ketuk tanda Plus untuk menambah rutin baru.
 3. Pertama, anda harus menetapkan parameter di bahagian "Bila ini terjadi ...". Anda boleh menaip seperti: "Jika suhu di bawah 68 F."
 4. Ketik Simpan.
 5. Sekarang, sudah tiba masanya untuk menambahkan Tindakan yang diinginkan. Taipkan perkara yang anda mahu Alexa lakukan atau katakan ketika itu berlaku. Anda boleh menulis sesuatu seperti: "Suhu di bawah 68 F," atau anda boleh menetapkannya untuk memberi anda pemberitahuan visual.
 6. Klik Simpan.

Di sana anda memilikinya! Mulai sekarang, suhu dalaman tidak akan pernah berada di bawah tahap tertentu.

Petua Tambahan

Elakkan meletakkan Echo di dekat mana-mana sumber pemanasan dan penyejukan jika anda mahu sensor suhu beroperasi dengan tepat. Untuk hasil terbaik, jauhkan sejauh 3 kaki dari radiator, penyaman udara, dan tingkap.

suhu dalaman

Echo Meningkatkan Kehidupan Rumah Anda

Sukar untuk memilih ciri Echo kegemaran kami, tetapi banyak orang mengatakan bahawa kawalan suhu sejauh ini adalah kegemaran mereka. Sekarang anda tahu cara menggunakannya, dan kami harap ia akan berguna.

Untuk apa anda biasanya menggunakan Echo? Apakah ciri kegemaran anda dari pembesar suara pintar ini? Jangan ragu untuk berkongsi dengan kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found