Cara Mengetahui jika Titik Gema Anda Mempunyai Caj

Echo Dot pada dasarnya adalah versi Echo Amazon biasa yang lebih kecil. Walaupun mempunyai pembesar suara yang lebih kecil dan kurang berkuasa, ia tetap menyediakan semua ciri penting yang diharapkan dari peranti Echo.

Cara Mengetahui jika Titik Gema Anda Mempunyai Caj

Ringkas dan ringan, jadi selalu menggoda untuk memindahkannya. Walau bagaimanapun, jika anda mencabutnya, ia akan mati.

Nah, bagaimana anda tahu jika Echo Dot dikenakan bayaran? Bilakah anda boleh membawanya di jalan raya? Baca terus, jawapannya mungkin mengejutkan anda.

Bolehkah Echo Dot Dikecas?

Anda mungkin tidak mengetahui perkara ini, tetapi Echo Dot tidak dilengkapi dengan bateri dalaman. Oleh itu, tidak seperti peranti pintar anda yang lain (tablet, telefon, dll.), Memasang Echo Dot ke soket elektrik tidak akan mengecas peranti.

Sekiranya anda tidak mempunyai penyelesaian alternatif, satu-satunya cara untuk menggerakkan Echo Dot anda adalah dengan mencabutnya dari soket elektrik (yang akan mematikan peranti), memindahkannya ke tempat lain, dan pasangkannya ke sana.

Nasib baik, jika anda melihat dalam talian, anda mungkin menemui bateri luaran yang dibuat untuk Echo Dot yang akan memberikan autonomi kepada peranti ini. Mari kita ketahui lebih lanjut mengenainya.

titik gema

Pangkalan Bateri - Mengecas Echo Dot

Walaupun Echo Dot kekurangan bateri dalaman, anda boleh membeli alas bateri luaran khas untuk peranti tersebut. Pangkalan bateri ini berfungsi seperti soket elektrik mudah alih mini dan membolehkan anda membawa Echo Dot anda tanpa mematikannya.

Pangkalnya dibentuk agar sesuai dengan Echo Dot anda seperti sarung tangan. Sebaik sahaja anda membongkarnya, anda hanya perlu menyambungkan dan mengunci dua peranti. Selepas itu, pasangkan kabel elektrik dari bateri ke port di Echo Dot. Peranti akan segera dihidupkan dan mula berfungsi.

Dengan asas bateri, anda boleh membawa Echo Dot anda ke mana sahaja, walaupun di luar. Selagi cukup tenaga, Echo Dot anda akan berfungsi sebagai peranti mudah alih. Anda mungkin menjumpai versi bateri yang berlainan, termasuk alas pelekap dinding, atau yang mempunyai beg galas.

Setiap generasi Echo Dot mempunyai asas bateri yang berbeza, jadi perhatikan ketika membelinya.

Cara Mengetahui Bila Pangkalan Bateri Diisi

Setiap alas bateri, tanpa mengira versi atau pengeluarnya, harus mempunyai indikator yang memberitahu anda mengenai jangka hayat bateri.

Sebilangan besar pangkalan mempunyai 4 lampu LED kecil yang menyala terang semasa peranti diisi penuh. Semasa peranti kehilangan kuasa, lampu mulai redup. Lampu akan mati secara beransur-ansur, kerana tahap bateri menurun. Apabila hanya satu lampu yang masih menyala, inilah masanya untuk mengisi semula bateri.

Pangkalan bateri yang baik akan bertahan selama kira-kira 12 jam dan ia mesti mempunyai penunjuk pintar yang akan mengekalkan hayat bateri semasa peranti dalam keadaan tidak aktif.

echo dot dicas

Adakah Terdapat Alat Echo Amazon dengan Bateri Dalaman?

Hanya ada satu peranti Amazon Echo yang mempunyai bateri terbina dalam - Ketuk Echo. Peranti ini direka sebagai pembesar suara tanpa wayar mudah alih dengan jangka hayat bateri yang sangat lama.

Dalam mod yang selalu didengarkan (peranti sentiasa berdiri dan menunggu arahan anda) bateri tahan lebih kurang lapan jam. Namun, jika anda mematikan mod ini dan menghidupkannya hanya apabila perlu, bateri boleh bertahan hingga tiga minggu.

Malangnya, Tap Tap Amazon dihentikan pada tahun 2018 kerana, ironinya - Echo Dot yang paling laris. Anda masih boleh menemui Amazon Echo Tap di kedai-kedai tertentu dan dalam talian, tetapi nampaknya pengguna lebih suka Echo Dot dengan pangkalan bateri luaran.

Tingkatkan dan Tingkatkan Echo Dot Anda

Walaupun Echo Dot tidak mempunyai bateri dalaman, mereka yang berhasrat menggunakannya sebagai peranti mudah alih dapat berimprovisasi dengan alat tambahan.

Oleh kerana bateri dalaman akan meningkatkan kos peranti dengan ketara, pilihan ini bermanfaat bagi kedua-dua belah pihak. Mereka yang ingin menggunakan Echo Dot sebagaimana dimaksud boleh memasangnya dan membiarkannya. Orang lain dapat dengan mudah mencari alas bateri yang sesuai.

Bagaimana anda lebih suka menggunakan Echo Dot anda? Pangkalan bateri luaran mana yang akan anda cadangkan? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found