Cara Mengecat Armor Kulit di Minecraft

Permainan Minecraft terutama permainan survival, berjuang melawan "unsur-unsur," dalam bentuk monster bermusuhan untuk mengumpulkan keperluan asas dan akhirnya menjinakkan sekurang-kurangnya sebahagian dunia untuk dipanggil pulang. Komponen utama permainan ini biasanya mempunyai pemain dengan baju besi berwarna drab, kelabu besi atau coklat kulit, tetapi tidak semestinya seperti ini. Anda sebenarnya boleh mewarnai baju besi kulit anda!

Cara Mengecat Armor Kulit di Minecraft

Kenapa Dye?

Ada orang-orang di luar sana yang bertanya-tanya, "Apa sebenarnya maksud mati baju besi anda?" Terutama, ini adalah pilihan estetik bagi anda pemain untuk menambahkan sedikit warna pada almari pakaian anda dan akhirnya dunia anda, namun mekanik ini bukan semata-mata estetik. Keupayaan untuk mewarnai baju besi kulit anda memberi anda peluang yang luar biasa untuk mengatur. Pesona sering saling eksklusif, dan tidak setiap pesona adalah untuk setiap keadaan. Contohnya, topi keledar dengan pesona Aqua Affinity dan but dengan pesona Depth Strider agak tidak berguna di Nether tetapi tidak ternilai di Ocean Monument. Daripada perisai ini duduk di dada dengan perisai kulit khusus yang lain dan melayang di atas setiap helai untuk mencari yang dengan pesona yang anda perlukan, anda boleh mewarnai keseluruhan set dengan warna yang sama (biru untuk contoh di atas mungkin) untuk membantu anda dengan mudah cari ketika anda memerlukannya. Tambahan pula, set perisai yang dicelup ini akan kelihatan cukup selesa di tempat letak baju besi atau di avatar anda.

Apa yang kamu perlu

Perisai kulit yang jelas melibatkan dua komponen, perisai kulit dan warna pewarna pilihan anda. Anda juga memerlukan akses ke grid kerajinan (In Java Edition), atau kuali (In Bedrock Edition). Anda boleh menggunakan meja membuat untuk ini atau anda hanya boleh menggunakan grid kerajinan yang terdapat di dalam inventori anda.

Perisai Kulit Sourcing

Perisai kulit boleh didapati di beberapa tempat di dunia Minecraft anda. Hampir semua peti dalam struktur yang dihasilkan (Kuil Gurun, Kuil Rimba, Kapal Terbang yang Ditinggalkan, dll.) Berpeluang dihasilkan dengan perisai kulit di dalamnya. Namun, kemungkinan besar anda akan mendapat baju besi kulit dengan membuat kulit dengan kulit yang anda dapatkan dari lembu, llamas, kuda, atau dengan membuat kulit kelinci.

Pewarna Sourcing

Sumber terbaik untuk pewarna bergantung pada warna yang anda mahukan. Terdapat 16 warna berbeza yang kebanyakan anda dapat dari pelbagai bunga dan tumbuh-tumbuhan lain yang anda dapati di Minecraft. Merah, kuning, oren, kelabu muda, merah jambu, biru muda, biru, dan magenta semuanya boleh didapati dari bunga yang mudah diperoleh. Putih dapat diperoleh dari daging lembu, coklat dari biji kakao, hitam dari kantung tinta (atau layu mawar jika entah bagaimana anda mempunyai kelebihan jumlahnya), hijau dari kaktus peleburan, dan hijau limau dari acar laut yang meleleh. Beberapa warna ini dan selebihnya dari 16 warna dapat diperoleh dengan membuat warna di atas bersama dengan kombinasi logik (biru dan hijau membuat teal, merah dan biru menjadikan ungu, dll.).

Cara Pewarna Perisai Kulit

Akhirnya, anda mempunyai perisai dan pewarna anda. Proses penggunaan pewarna pada baju besi kulit anda cukup mudah (sekurang-kurangnya untuk Edisi Java). Letakkan perisai kulit yang ingin anda pewarnakan di grid kerajinan anda dan kemudian letakkan warna pewarna yang anda mahu gunakan di grid kerajinan juga. Bingo! Anda mempunyai perisai kulit yang dicelup sendiri!

Sekiranya anda bermain di dunia Bedrock, anda mungkin sudah menyedari bahawa kaedah ini tidak berfungsi. Itu kerana kaedah untuk mematikan baju besi di Bedrock sedikit berbeza. Anda sebenarnya memerlukan kuali yang penuh dengan air. Pegang warna pewarna yang anda pilih di tangan anda dan klik kanan pada kuali untuk menerapkan warna itu ke air di kuali. Sekarang pegang baju besi yang ingin anda pewarna di tangan anda dan klik kanan pada kuali yang anda tambah pewarna itu. Kini perisai itu menggunakan warna pewarna di atasnya.

Ternyata, ada lebih banyak lagi sistem pewarna di Minecraft daripada hanya menggunakan salah satu daripada 16 warna pada baju besi anda. Oleh kerana mengatur perisai terpesona anda adalah salah satu kegunaan terbaik untuk mekanik ini, hanya masuk akal bahawa anda akan dapat mewarnai perisai kulit anda walaupun telah terpesona.

Sekiranya atas sebab tertentu anda benci warnanya setelah ia digunakan, anda benar-benar dapat menghilangkan pewarna dengan memegang perisai yang dicelup di tangan anda dan mengklik kanan pada kuali yang berisi air (untuk batuan dasar adalah penting bahawa air itu segar, air yang tidak dicelup memerintahkan untuk mengeluarkan pewarna dari perisai). Ini akan menurunkan paras air di kuali dengan 1 tahap dan akan menghilangkan semua pewarna dari baju besi yang anda pegang untuk memulihkan warna semula.

Perisai kuda kulit tidak termasuk dalam sistem pewarna dan boleh dicelup juga membolehkan anda menunggang dengan gaya!

Akhirnya, anda tidak terhad hanya pada 16 warna pewarna standard. Anda boleh mencampurkan pewarna untuk membuat warna yang unik untuk baju besi anda. Untuk menambahkan warna tambahan, letakkan perisai kulit anda yang sudah dicelup di grid kerajinan dan tambahkan warna pewarna yang ingin anda campurkan dan ia akan menyatukan warna yang sudah digunakan dan warna baru! Anda juga boleh melakukan ini berkali-kali untuk membuat warna yang benar-benar unik untuk semua baju besi anda!

Sekali lagi, proses untuk ini sedikit berbeza untuk Bedrock Edition. Ambil semua pewarna yang ingin anda pakai pada perisai dan tambahkan semuanya ke dalam air di kuali untuk membuat campuran warna anda kemudian tahan perisai kulit anda klik kanan pada kuali untuk menerapkan semua warna pewarna pada perisai sekaligus!

Sekarang anda tahu bagaimana menambahkan warna pada baju besi kulit anda, saya yakin anda pasti begitu mati untuk mencubanya… Ok, gurauan itu tidak baik, tetapi sistem pewarnaan kulitnya hebat dan anda pasti harus memberikannya pewarna!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found