Bolehkah Amazon Echo Auto Anda Sambung ke Berbilang Telefon?

Terganggu oleh telefon bimbit semasa memandu adalah masalah yang sebenarnya, sebab itulah penggunaannya semasa berada di belakang roda telah dibuat haram di sejumlah negara di seluruh dunia. Nasib baik, terdapat peningkatan jumlah peranti yang diaktifkan suara di pasaran yang membolehkan anda mengubah lagu yang sedang dimainkan, atau untuk mendapatkan petunjuk sambil terus memegang tangan.

Bolehkah Amazon Echo Auto Anda Sambung ke Berbilang Telefon?

Bagi pemandu kereta yang ingin mengubah kenderaan mereka menjadi peranti berkemampuan Alexa, Amazon mengeluarkan Echo Auto pada akhir tahun 2018. Menyambungkannya ke satu telefon cukup mudah, tetapi bolehkah anda menyambungkannya ke beberapa peranti?

Cara Menghubungkan Auto Gema Anda ke Lebih daripada Satu Telefon

Echo Auto bukan peranti terbaik atau serba boleh Amazon. Inti utamanya, ini hanyalah cara untuk anda menyatukan kereta anda ke dalam internet Alexa. Ia mempunyai had yang tidak akan anda hadapi pada peranti dari rumah.

Menyambungkan lebih dari satu telefon ke Echo Auto boleh dilakukan, tetapi agak kikuk. Sebaik sahaja anda mempunyai dua telefon yang dipasangkan, dan kedua-duanya berada di dalam kereta pada masa yang sama, nampaknya hanya memilih satu secara rawak untuk disambungkan. Anda tidak dapat menghubungkan kedua-duanya pada masa yang sama, yang boleh membuat anda kecewa.

echo auto

Sebelum anda mula menyiapkan Echo Auto anda dengan telefon baru, anda perlu memastikan bahawa telefon yang telah anda sambungkan dengannya tidak akan tersambung secara automatik semasa anda memulakannya, jadi pastikan anda telah menukar Bluetooth lepas dulu.

Juga, pastikan bahawa Echo Auto anda dipasang ke bekalan kuasa yang disediakan, dan ia disambungkan ke kereta anda menggunakan kabel tambahan yang disediakan atau melalui Bluetooth. Inilah yang perlu anda lakukan untuk menyambungkan telefon kedua ke Echo Auto anda:

  1. Mulakan kereta anda, dan Echo Auto anda.
  2. Hidupkan Bluetooth pada telefon yang ingin anda sambungkan.
  3. Tahan butang Tindakan di Echo Auto sehingga bar paparan mula menunjukkan cahaya oren.
  4. Buka aplikasi Alexa dari skrin Utama telefon yang ingin anda sambungkan.
  5. Ketik Peranti.
  6. Ketik ikon +.
  7. Ketik Tambah Peranti.
  8. Ketik Amazon Echo.
  9. Ketik pada Echo Auto.
  10. Ikuti arahan selanjutnya di skrin untuk menyelesaikan pemasangan.

Untuk memasangkan lebih banyak telefon atau tablet ke Echo Auto, anda hanya perlu mengulangi proses di atas, memastikan bahawa Bluetooth telah dimatikan pada mana-mana peranti yang telah dipasangkan dengannya.

sambung automatik echo ke berbilang telefon

Satu Telefon Pada Satu Masa

Sebaik sahaja anda mempunyai lebih daripada satu telefon yang disambungkan ke Echo Auto, anda harus memilih mana yang ingin anda sambungkan dengannya, kerana ia tidak dapat mengendalikan banyak peranti pada masa yang sama. Matikan Bluetooth pada mana-mana telefon yang bukan yang anda mahu gunakan. Sekiranya tidak menyambung ke telefon anda, cuba matikan dan nyalakan Echo Auto anda semula, kerana ini akan menyegarkan sambungan.

Garisan Penamat

Echo Auto Amazon cukup mudah digunakan setelah anda menyiapkannya dan dapat menjadikan hidup anda lebih mudah ketika berada di jalan raya. Anda tidak perlu mengambil telefon anda untuk berinteraksi dengannya, yang bermaksud anda boleh bercakap dengannya untuk membuat panggilan, menghantar mesej, dan memainkan lagu kegemaran anda.

Sekiranya anda mempunyai petua dan trik berguna untuk menggunakan Echo Auto sebagai pengalaman yang lebih senang dan menyeronokkan, atau berjaya mencari jalan untuk menyambungkan lebih banyak telefon itu pada masa yang sama, mengapa tidak memberitahu kami di bahagian komen di bawah?

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found