Cara Menderma Bit di Twitch

Sekiranya anda baru menggunakan Twitch, anda mungkin pernah melihat sebilangan besar dan sumbangan semasa menonton aliran. Bits adalah mata wang maya yang digunakan dalam Twitch untuk menunjukkan penghargaan atas karya streamer.

Anda Ceria Bits pada Twitch kepada mereka yang suka menonton atau yang menghiburkan anda dengan cara yang bermakna, memberi inspirasi kepada anda untuk memberikan sumbangan mikro dalam bentuk bit. Sumbangan serupa tetapi mekanik di belakangnya sedikit berbeza.

Bits adalah mata wang dalaman dalam Twitch. Anda membelinya dengan wang sebenar dan anda boleh memberi sedikit aliran Bits tertentu kepada mereka sebagai cara untuk menghargai aliran mereka. Tip disebut Cheering in Twitch semasa anda menggunakan Bits.

Apabila anda Bersorak, anda menyumbang sejumlah bit. Sumbangan disebut sebagai petua tetapi ia dilihat dan berfungsi berbeza oleh streamer dan pengguna.

Cara Menderma Bit di Twitch

Untuk menderma Bits, pertama anda perlu membeli Bits. Kemudian anda boleh menderma mereka sesuai yang anda fikirkan. Inilah cara anda membeli Bits on Twitch:

  1. Log masuk ke Twitch dan pergi ke saluran.
  2. Pilih Dapatkan Bits di kanan atas aliran. Anda juga boleh mengklik Bit ikon dalam Menghantar mesej kotak.
  3. Kemudian, klik pada Beli dan pilih jumlah yang anda mahu beli dan bayar untuknya.
  4. Tunggu beberapa saat sehingga inventori anda dikemas kini.

Sebaik sahaja bit anda masuk ke akaun anda, anda boleh Bersorak untuk streamer bagaimanapun dan di mana sahaja anda suka di Twitch.

  1. Untuk menderma, ketik 'cheer250 Loving your work' atau kata-kata yang berkaitan. Terdapat pemasa undur untuk membenarkan kesalahan ketik jadi jika anda menaip 'cheer2500' dan bukannya 'cheer250', anda mempunyai lima saat untuk mengubah fikiran anda. Setelah Sorakan selesai, transaksi juga selesai dan menjadi tidak dapat dipulihkan.

Proses ini berfungsi sama di seluruh mesin desktop dan pada peranti mudah alih. Membeli Bit sedikit berbeza pada telefon bimbit tetapi menggunakannya sama seperti yang anda lakukan di komputer riba atau komputer meja anda.

Semakin banyak anda menderma, semakin banyak potongan yang anda dapat, seperti yang anda lihat dalam foto. Lencana anda pada sembang pita menunjukkan berapa banyak bit yang telah anda berikan kepada pita.

Semua mengenai Bits

Membeli Bit kira-kira 1 Bit per 1c. Setelah anda menggembirakan streamer, transaksi tidak dapat dipulihkan. Streamer mendapat Bits kerana mereka disumbangkan, tetapi streamer harus mengumpulkan $ 100 untuk menariknya. Streamer pemula atau mereka yang masih mengusahakan perkara berikut perlu menunggu beberapa saat sebelum dibayar. Streamer yang lebih popular tidak perlu menunggu lama. Twitch juga mengambil potongan antara 25-30% untuk menolong kos menjalankan laman web ini.

Sekiranya anda menderma Bits, anda akan mendapat emotes sebagai ganjaran. Bayaran tersebut perlu dibayar apabila anda bersorak dengan 1, 100, 1,000, 5,000 dan 10,000 Bits dan terdapat dalam pelbagai bentuk dan saiz. Semakin anda Bersorak, semakin baik emote. Anda juga memperoleh Lencana Sembang Ceria yang menunjukkan kepada pengguna lain di saluran tersebut bahawa anda adalah penyokong.

Bersorak menggunakan Bits lebih beremosi daripada menderma atau melanggan. Orang biasanya Bersorak ketika streamer berjaya, mengatakan sesuatu yang menggembirakan atau pandai atau ketika mereka memenangi pertandingan. Ini adalah perbelanjaan reaktif dan berguna untuk digunakan apabila anda merasakan pita telah melakukan sesuatu yang sangat menarik.

Semua mengenai Derma

Sumbangan di Twitch berfungsi sedikit berbeza. Daripada membeli bit, anda menggunakan kad kredit anda secara langsung. Anda memberi petua melalui PayPal terus ke streamer sehingga Twitch tidak berhenti dan streamer mendapat semua wang. Ini muncul sebagai mesej dalam aliran tetapi tidak memenuhi syarat untuk emotikon atau lencana.

Memberi tip adalah kaedah tip yang disukai bagi banyak pita Twitch kerana Twitcher mendapat keseluruhan sumbangan. Twitch tidak mengambil tip kerana ia adalah transaksi antara anda dan streamer. Mereka juga lebih tidak dapat diramalkan dan memaksa pita untuk meneruskan permainan A mereka untuk keseluruhan aliran. Namun, kerana petua menggunakan PayPal, mereka dapat menggunakan caj balik. Di sinilah pembayaran dibuat melalui PayPal dan penerima pembayaran memutuskan untuk membalikkannya dengan alasan apa pun. Ini adalah kelemahan untuk petua.

Oleh kerana sumbangan tidak begitu cepat dibuat sebagai Sorakan, mereka cenderung kurang emosional atau reaktif. Ini cenderung menjadi ganjaran yang lebih besar yang anda berikan kepada pita kerana menghiburkan atau kerana selalu berguna, bermaklumat, atau menggembirakan.

Melanggan Twitch

Terdapat cara ketiga untuk menunjukkan penghargaan anda pada Twitch dan itu adalah berlangganan. Dengan menggunakan Twitch Prime, anda boleh melanggan saluran tertentu selama sebulan pada satu masa dan streamer mendapat potongannya. Sebagai balasan untuk bayaran bulanan $ 4,99, anda boleh mengikuti satu saluran selama satu bulan. Anda juga boleh membeli langganan secara pukal untuk peringkat 3 bulan atau 6 bulan.

Sebagai balasan, anda mendapat beberapa emotikon dan lencana unik dan akses ke ruang sembang eksklusif atau acara. Terdapat juga beberapa pengalaman bebas iklan yang tersedia, bergantung pada alirannya. Aliran yang berbeza menawarkan faedah yang berbeza jadi periksa sebelum anda melanggan.

Menderma Bit

Penting untuk menderma Bits di Twitch semasa streamer menghiburkan anda. Inilah yang mendorong orang-orang ini bekerja keras bagi pihak anda dan satu-satunya ganjaran mereka kerana mungkin berjam-jam berusaha. Lingkaran prestasi dan ganjaran maklum balas inilah yang menjadikan Twitch hebat sehingga menyokongnya seberapa banyak yang anda boleh!

Sekiranya anda ingin belajar cara streaming permainan video anda sendiri dari PC, lihat artikel kami! Ini akan menunjukkan selok-belok rakaman aliran anda di Twitch!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found