Adakah Discord Memberitahu Apabila Anda Meninggalkan Pelayan?

Sekiranya anda baru menggunakan Discord, anda tidak sendirian. Platform sembang permainan telah menyaksikan jumlahnya meningkat dengan stabil sejak beberapa tahun kebelakangan dan kini merangkumi lebih daripada sekadar permainan. Kami mendapat banyak soalan mengenai Discord dan cara menggunakannya, jadi saya akan membahas beberapa yang lebih popular di sini. Seperti 'Bagaimana saya boleh memulakan Discord? Atau adakah Discord memberitahu semasa anda meninggalkan pelayan?

Adakah Discord Memberitahu Apabila Anda Meninggalkan Pelayan?

Platform ini mudah digunakan setelah anda mengetahuinya tetapi boleh kelihatan sedikit hebat sehingga saat itu. Nasib baik sebahagian besar pengguna ramah dan membantu dan akan membantu memandu langkah pertama anda dalam aplikasi. Panduan ini juga akan berusaha menjawab beberapa soalan yang mungkin anda ada di sekitar perkhidmatan ini.

Bagaimana untuk memulakan dengan Discord

Discord mempunyai muat turun yang sangat mudah yang memasang program ke komputer anda. Terdapat Mac, Windows, Android, iOS dan bahkan versi Linux, jadi apa sahaja peranti yang anda gunakan, ia mesti ada. Setelah dimuat turun dan dipasang, anda akan diminta untuk membuat akaun. Siapkan satu, pilih nama pengguna dan anda tidak aktif.

Anda boleh menggunakan Discord dalam penyemak imbas jika anda tidak mahu memasang apa-apa pada komputer tetapi saya lebih senang menggunakan program. Pergi ke halaman utama Discord dan pilih Buka dalam Penyemak Imbas di bahagian tengah. Masukkan nama pengguna anda dan anda boleh menyertai pelayan dari sana.

Apakah bot Discord?

Anda akan banyak mendengar bot semasa menggunakan Discord kerana ia adalah sebahagian besar pengurusan pelayan. Mereka adalah program pihak ketiga yang dimuat ke pelayan dan dapat melakukan semua jenis tugas seperti membersihkan pesan lama, menceritakan lelucon, ahli panggilan atau mesej dan semua jenis barang.

Anda tidak perlu risau tentang bot sehingga anda siap untuk menyediakan pelayan anda sendiri.

Adakah Discord memberitahu semasa anda meninggalkan pelayan?

Anda akan melihat bahawa pengumuman jika sering dibuat semasa seseorang menyertai pelayan. Tidak ada yang besar, hanya mesej 'USER telah bergabung dengan pelayan'. Tetapi adakah mesej ketika seseorang pergi? Tidak ada kecuali pelayan pelayan telah meletakkan bot di sana untuk melakukannya. Tidak ada gunanya seseorang meninggalkan pelayan dan mereka akan berbual.

Apa pilihan privasi untuk Discord?

Discord adalah platform sosial dan biasanya apabila anda mengumpulkan sekumpulan orang, seseorang suka merosakkan pesta. Jadi apa pilihan anda? Sebagai pengguna pelayan, anda hanya mempunyai tetapan privasi peribadi. Sebagai pentadbir pelayan, anda mempunyai banyak lagi alat yang boleh anda gunakan. Sebagai pengguna baru, anda tidak mungkin terus menjalankan pelayan anda sendiri jadi mari kita lihat tetapan privasi.

Halaman ini di laman web Discord menggariskan tetapan privasi Discord dan cara mengubahnya. Ia merangkumi pemesejan umum, pesanan langsung dan penyekat. Oleh kerana anda menghabiskan lebih banyak masa di Discord, sayangnya anda akan mengetahui pilihan blok dengan cukup baik. Walaupun platform ini adalah orang yang paling senang cuba bergaul, ada juga banyak buku panduan.

Apakah peranan pelayan?

Peranan dalam Discord bermaksud tahap pengguna anda. Sekiranya anda baru menggunakan pelayan, anda mungkin mempunyai peranan pengguna, yang disebut @everyone. Ini adalah peranan lalai di mana anda boleh bergabung, berbual dan berinteraksi tetapi tidak membuat perubahan pada pelayan. Moderator dapat mengawal sembang, menyekat pengguna, menendang orang dan mempunyai hak asas untuk mengurus pelayan. Pemilik pelayan adalah peranan Pentadbir yang mempunyai kawalan penuh terhadap pelayan.

Kebenaran juga merupakan sebahagian daripada penggunaan Discord tetapi bukan sesuatu yang perlu dibimbangkan oleh pengguna baru. Panduan ini memandu anda melalui semua kebenaran pelayan umum sekiranya anda ingin mengetahuinya.

Sebagai permulaan, anda tidak perlu bimbang tentang peranan pelayan tetapi jika anda lebih terlibat dengan pelayan tertentu atau menyiapkan pelayan anda sendiri, anda perlu belajar sebanyak mungkin mengenai mereka.

Apa itu Discord Nitro?

Discord Nitro adalah versi premium aplikasi yang berharga $ 5 sebulan. Untuk itu anda mendapat perkongsian skrin berkualiti tinggi, topi muat naik yang lebih besar dan beberapa barang kosmetik untuk hak membual. Sekiranya anda mahu emoji animasi digunakan atau avatar animasi, ini sesuai untuk anda. Sekiranya tidak, anda boleh melangkau Nitro kerana ia tidak menambah banyak fungsi platform.

Discord adalah platform hebat untuk berbual dan menawarkan potensi besar untuk bergaul. Sekurang-kurangnya sekarang anda tahu lebih banyak mengenai apa yang diharapkan semasa anda menyertai kami!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found